FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 23 januari ging de jeugdcompetitie van start. Tenminste voor vijf van de zeven jeugdteams. De wedstrijd Kampenion 2 - Kampenion 3 in de Hoofdklasse is verplaatst naar vrijdag 12 februari as. omdat sporthal De Maten deze zaterdag niet beschikbaar was. De vijf teams die wel in actie kwamen speelden dus alle een uitwedstrijd. En deze vijf wedstrijden leverden drie overwinningen op en twee nederlagen. Dat is geen gekke balans gezien het feit dat de voorbereiding op het seizoen door de situatie in sporthal De Maten jammer genoeg vrijwel geheel in duigen is gevallen. Een situatie waar binnen Kampenion niemand iets aan heeft kunnen doen.


Lan A  Slagvaardig (R) 2 - Kampenion 1  7 - 3
Ivan Hollander 2 en Lars van der Zanden 1; Jeroen Rotman 0

De wedstrijd tussen Kampenion 1 en Slagvaardig (R) 2 werd op verzoek van Kampenion omgedraaid en dus speelde team eerst in Rheden. De wedstrijd begon om 11.00 uur. Bij Slagvaardig speelden D. Rodink (a), R. Verkuylen (b) en T. van Baalen (c) en bij team 1 speelden Ivan (x), Jeroen (y) en Lars (z).

Het werd helaas een wedstrijd van 'net niet'. Ivan zette zijn team op voorsprong door D. Rodink met 1 - 3 te verslaan. Een knappe overwinning, want Ivan heeft in de laatste 6 weken hooguit tweemaal gebald.
Daarna was het de beurt aan Jeroen om zijn debuut voor Kampenion 1 te maken. Hij speelde een goede wedstrijd, maar kwam helaas net tekort. Hij verloor met 3 - 1.
Daarna had Lars weinig kans tegen T. van Baalen waardoor team 1 op een 2 - 1 achterstand kwam.
In het dubbel kwamen Ivan en Jeroen in actie en dat was uiteraard de eerste maal dat zij samenspeelden. Zij boden Verkuylen en Van Baalen goed tegenstand, maar konden niet voorkomen dat de winst met 3 - 1 naar de tegenstanders ging.

Na het dubbel wist Ivan ook zijn tweede partij - tegen Verkuylen - te winnen al ging dat niet zonder slag of stoot. Na een 2 - 1 achterstand kwam Ivan sterk terug en sleepte hij de partij nog uit het vuur. Daarmee bracht hij de achterstand tot 3 - 2 terug.
Iets dergelijks overkwam Lars tegen Rodink, al maakte hij het nog wat 'dramatischer'. Lars keek zelfs tegen een 0 - 2 achterstand aan om daarna sterk terug te komen. Door de volgende drie games te winnen, trok hij de partij alsnog naar zich toe. En dus was de stand weer gelijk: 3 - 3.
De tweede partij van Jeroen werd (ook) een thriller. De eerste twee games tegen Van Baalen verloor hij met 11 - 9 en 14 - 12. Maar de derde en vierde gingen naar Jeroen met 14 - 16 en 11 - 13. Uiteraard werd ook de vijfde game met twee punten verschil beslist, maar helaas ging de winst met 14 - 12 naar Van Baalen. Jeroen heeft winstkansen (want matchpoints) gehad, maar helaas wist hij er geen te benutten. En dus nam Slagvaardig weer een voorsprong: 4 - 3.

De resterende drie partijen gingen alle over de volle vijf games en helaas trok telkens een speler van Slagvaardig aan het langste eind. Eerst verloor Lars - 15 - 13 in de 5e game - van Verkuylen, daarna verloor Ivan van Van Baalen - 11 - 9 in de 5e game - en tenslotte moest Jeroen zijn tegenstander Rodink feliciteren, al was het verschil in de 5e game ditmaal groter (11 - 2).

De spelers kijken vast met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd. Aan de ene kant positief, omdat er (vrij) goed werd gespeeld en de drie spelers een redelijk tot goed niveau hebben laten zien. Dat vertelde ook coach Ton Ringenier die wat dat laatste betreft tevreden was. Aan de andere negatief, omdat de nederlaag geflatteerd was en uiteraard alleen die uitslag in de boeken verschijnt. Aan Kamper kant werden teveel matchpoints onbenut gelaten. Een uitslag van 5 - 5 behoorde zeker tot de mogelijkheden en zelfs een overwinning had gekund. Maar ja, daar koop je natuurlijk niet zoveel voor.
Komende week is er geen landelijke competitie; de week na gaat team op bezoek bij streekgenoot Swift (D) 1.


1e klasse TT Zwolle 4  - Kampenion 4  1 - 9
Mattias Beimers 3, Bertin Bos 3, Anja Ringenier 2 en dubbel 1

Team 4 opende het tafeltennisbal in Zwolle tegen TT Zwolle 4. Het moest dat doen zonder kopman Cristian; in zijn plaats speelde (reserve) Anja. Team 4 speelde een goede wedstrijd. Weliswaar speelden de spelers van TT Zwolle 4 het vorig seizoen op een lager niveau dan de 1e klasse, maar dat geldt gedeeltelijk ook voor ons team 4. Zo is Bertin afkomstig uit de 3e klasse en heeft Anja het vorig seizoen eigenlijk vrijwel geheel aan zich voorbij moeten laten gaan.
Team 4 is eigenlijk nauwelijks in de problemen geweest. Een partij (de eerste van Anja tegen Jos Koekoek) ging verloren en twee partijen gingen over de volle vijf games (Mattias tegen Ruben Kamer en Bertin tegen Jos Koekoek). De andere partijen gingen overtuigend naar team 4. Zo boekte team 4 een overtuigende 1 - 9 overwinning in Zwolle en startte het de competitie prima. Heel knap dat Mattias en - zeker ook Bertin - deze zaterdagmorgen ongeslagen bleven. En dat Anja twee punten pakte, is ook netjes. Hoewel we al een tijdje in het eurotijdperk leven, is de eerste klap nog steeds een daalder waard.
As. zaterdag ontvangt team 4 Hoonhorst 2.


3e klasse TT Zwolle 11  - Kampenion 5  4 - 6
Renate Scheper 3, Niek ten Brinke 2 en dubbel 1; Albert Hoeve 0

Ook team 5 opende de competitie in Zwolle, maar het deed dat 's middags tegen TT Zwolle 11. In het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Na het dubbel stond het 2 - 2. Renate sleepte haar eerste partij nog uit het vuur door van een 0 - 2 achterstand terug te komen. Albert en Niek - die in de 3e klasse debuteerde - verloren hun eerste partij, maar het dubbel (Renate / Niek) leverde keurig winst op. Keurig, omdat beiden nog niet eerder samen hebben gedubbeld.
Na het dubbel wist team 5 wat afstand te nemen. Via 2 - 4 werd het uiteindelijk 4 - 6 voor team 5. Renate bleef ongeslagen en Niek pakte knap twee punten mee; heel netjes. Helaas miste Albert nog ritme; hij verloor zijn drie wedstrijden. Al met al een vrij aardig begin van de competitie voor team 5.
Komende zaterdag speelt team 5 opnieuw uit; dan gaat het in Deventer op bezoek bij DTTC 1.


4e klasse TT Zwolle 15  - Kampenion 6  3 - 7
Lars van Dijk 3, Stefan Sijbesma 2, Thomas Niemeyer 1 en dubbel 1

Aan de wedstrijd van team 6 zit een verhaal. Danny was verhinderd en voor hem had ik Ruud als invaller geregeld. Helaas liet Ruud mij vrijdags weten niet te kunnen spelen. Daarop heb ik contact gezocht met de familie Niemeyer om te vragen of zoon Thomas misschien dit seizoen als reserve aan een team zou willen worden toegevoegd. Het einde van het verhaal was dat niet alleen zoon Thomas, maar ook zoon Daniël, als reserve bij een team staat en wel team 6. Zij mogen overigens ook invallen in team 7. Dus komen we bij Kampenion wat ruimer in de spelers te zitten en dat is geen overbodige luxe! Daniël en Thomas spelen ook voetbal, maar voor 'middagwedstrijden' kan ik de familie altijd bellen. Wat een mooie oplossing! Thomas mocht deze zaterdag direct al aan de bak. Samen met Lars en Stefan die - net als Thomas - zijn debuut maakte. Leuk om te vermelden is nog dat Stefan en de broertjes Daniël en Thomas in Wilsum wonen. Hartstikke goed dat er zich vanuit Wilsum een aantal tafeltennissers als lid heeft aangemeld.

Dan de wedstrijd. Team 6 ging als een speer van start. Na een nipte zege van Lars op Mike Ebeling ging het snel. Stefan en Thomas wonnen ook hun eerste partij en dat is knap; beiden debuteerden als competitiespeler en dan dus direct in de 4e klasse. Het dubbel leverde heel knap een zege op voor Lars en Stefan die voor het eerst samen speelden. En ook partij vijf ging naar team 6; Lars versloeg De Graaf. Daarna kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd, want van de resterende vijf partijen gingen er drie naar Zwolle en twee naar Kampenion. Zo boekte team 6 een keurige 3 - 7 overwinning. Lars bleef ongeslagen, Stefan pakte twee punten en Thomas één. Het zevende punt kwam dus uit het dubbel. Heel netjes.
Team 6 ontvangt komende zaterdag DTV '84 3.


5e klasse Swift (D) 8  - Kampenion 7  10 - 0
Matthieu van den Berg 0, Teun Nankman 0 en Remco Stremmelaar 0

De wedstrijden tussen Kampenion 7 en Swift (D) 8 werden omgedraaid, zodat team 7 de competitie met een uitwedstrijd in Deventer begon. Ik heb helaas geen wedstrijdbriefje ontvangen, maar vanuit NAS heb ik kunnen zien dat team 7 er niet in is geslaagd om een puntje vanuit Deventer mee terug te nemen. Het leed dus een maximale 10 - 0 nederlaag. Dat is jammer. Aan de andere kunnen we stellen dat het vanaf nu alleen nog maar beter kan gaan.
As. zaterdag ontvangt team 7 Vined 2 uit Heerde.


Al met al ben ik niet ontevreden over de resultaten van de vijf teams die in actie kwamen. Zeker als je nagaat dat de spelers van Kampenion - zoals ik ook al in de inleiding aangaf - over het algemeen de afgelopen weken niet hebben kunnen trainen en spelen. Dit door de situatie in de hal. Natuurlijk is dit niet bevordelijk (geweest) voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar gelukkig presteerden de teams boven verwachting goed. Helaas kunnen we ook deze week 's avonds niet in de hal terecht. Maar hopelijk is die situatie vanaf as. zaterdag voorbij.


As. zaterdag kunnen we wel gebruik maken van de hal, maar de kleedkamers en douches zijn nog niet gereed en daarom niet te gebruiken. Ik zal de spelers van de Kampenionteams en de tegenstanders daarover berichten.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar