Zaterdag 30 januari stond de tweede competitieronde op het programma ook al kwamen de teams 2 en 3 pas voor het eerst in actie. Verder speelde team 1 deze zaterdag niet, omdat de landelijke jeugdcompetitie stil lag. Waarschijnlijk vanwege het NK C en D bij de senioren (!). Bij de vier thuiswedstrijden was het behelpen. Omdat de vloeren van de buren in de hal waren gelakt / geverfd, kon er niet binnendoor naar het tafeltennisgedeelte worden gelopen. We moesten buitenom door de nooduitgang en om gebruik te maken van het toilet moest weer buitenom worden gelopen.

’s Morgens was een groep vrijwilligers in de weer geweest om op te ruimen en wat schoon te maken, waarvoor dank! Er is deze middag geen wanklank gevallen door de gasten. Dat is een prettige constatering. Hopelijk kunnen we as. zaterdag ietsje meer kwaliteit aanbieden.

De resultaten - eenmaal winst en vijfmaal verlies - vielen deze zaterdag misschien ietsje tegen, maar één van de oorzaken daarvoor is natuurlijk de zeer gebrekkige voorbereiding die alle spelers hebben gehad op dit seizoen. Overigens viel mij het niveau van de spelers in de thuiswedstrijden zeker niet tegen. Gelukkig kunnen de trainingen vanaf as. maandag worden hervat.


Hoofdkl. Blauw-Wit 1  - Kampenion 2    6 – 4
Chiel ten Brinke 2 en Danny Visscher 2; Robin Makkink 0

Team 2 speelde in Almelo tegen Blauw-Wit 1, een team dat naar mijn mening moet worden ingeschat als één dat tegen degradatie moet vechten. Een belangrijke eerste wedstrijd dus voor team 2.

Helaas speelde het gebrek aan ritme de spelers parten. De start was dan ook voor Blauw-Wit. Na vier partijen stond het zelfs 4 – 0. Gelukkig kwamen de Kamper spelers er daarna wel wat beter in. Van de resterende zes partijen leverden er vier winst op. Chiel en Danny pakten ieder twee punten. Robin, die altijd meer risico in zijn spel legt en daardoor meer ritme nodig heeft dan zijn teamgenoten, bleef puntloos.

Geen goede start dus voor team 2. Maar daarom niet getreurd.
Komende zaterdag liggen er weer nieuwe kansen. Dan legt team 2 bijna hetzelfde traject af.
Het gaat dan op bezoek bij titelkandidaat Effekt ’74 1.


Hoofdkl. Kampenion 3  - De Toekomst 1    4 – 6
Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1; Guido Wessels 0
De boys van team 3 debuteerden vandaag in de Hoofdklasse. Of nee, dat is niet helemaal waar. Pascal heeft namelijk al een jaar Hoofdklasse gespeeld en wel met Nick en Niels. Voor Gertjan en Guido was het wel voor het eerst, al hebben zij al wel eens op dit niveau ingevallen. Maar dat is natuurlijk anders.

Ook team 3 startte stroef. Na de eerste enkelspelen stond het 0 – 3. Toch stonden vooral Pascal en Gert-Jan goed te spelen, maar laatstgenoemde verloor nipt van Kamma. Pascal bood de sterke Bosch prima tegenstand. Guido was tegen Beening nog niet in goede doen. Maar in het dubbel wisten Gert-Jan en Guido niet alleen een goed niveau te behalen, zij versloegen Beening en Bosch in vier spannende games.

Na het dubbel moest ook Gert-Jan het afleggen tegen kopman Bosch (1 - 3), maar GJ stond vrij goed te spelen. In de zesde partij was Pascal in drie games te sterk voor Beening, een prima overwinning. Guido maakte het zich vervolgens onnodig moeilijk tegen Kamma. De eerste game ging terecht naar Kamma, maar in de tweede liet Guido een voorsprong glippen waardoor hij op een 0 – 2 achterstand kwam. Daarna speelde Guido twee goede games, maar in de vijfde was de motor leeg leek het.

Gert-Jan bracht zijn team weer wat dichterbij door Beening heel knap met 3 – 0 te verslaan. Een mooie opsteker voor GJ. Tegen de sterkste Lochemer speler Bosch speelde Guido een sterke partij. Beide spelers ontliepen elkaar weinig wat uiteraard resulteerde in een beslissende vijfde game. Ook die ging gelijk op. Uiteindelijk was Bosch de gelukkigste met 9 – 11. Maar als Guido deze lijn weet door te trekken, dan komt die eerste overwinning er vanzelf. In de laatste partij bepaalde Pascal de eindstand op 4 – 6. Via sterk spel gaf Pascal Kamma nauwelijks kans.

Qua niveau kwamen Pascal, Gert-Jan en Guido heel goed mee met de spelers van De Toekomst 1 die ik vrij hoog aansla in de Hoofdklasse. Met wat meer geluk en ritme had er tenminste een gelijkspel ingezeten.
Komende zaterdag speelt team 3 opnieuw thuis; dan komt Heino 1 op bezoek.


1e klasse Kampenion 4  - Hoonhorst 2    1 – 9
Mattias Beimers 1; Bertin Bos 0 en inv. Danny Bruins 0
Team 4 kende personele problemen. Cristian was ziek en (reserve) Anja bleek ook niet beschikbaar. Team 5 speelde ’s morgens in Deventer en was nog niet teruggekeerd. Daarop kwamen we bij het ook thuis spelende team 6 terecht voor een invaller. En zo kon het gebeuren dat Danny deze middag twee wedstrijden speelde. Die heeft dus nu wel wat ritme.

Team 4 speelde een ongelukkige wedstrijd. Bertin, Mattias en Danny speelden (tenminste) naar de mogelijkheden, maar de dames van Hoonhorst 2 bleken (te) sterk en daarnaast zat het ook af en toe niet mee. Zo moesten vier partijen in vier games worden beslist en die gingen alle naar Hoonhorst. Alleen Mattias wist een puntje te pakken. Bertin en Danny bleven puntloos, maar beiden verkochten hun huid heel duur. Een wat ongelukkige nederlaag dus voor team 4.
Team 4 speelt as. zaterdag weer thuis; het ontmoet dan DTV ’84 1.


3e klasse DTTC 1  - Kampenion 5     6 – 4
Niek ten Brinke 2 en Albert Hoeve 2; Renate Scheper 0

Zoals vermeld, speelde team 6 ’s morgens in Deventer tegen DTTC 1. Zouden Renate, Albert en Niek de goede competitiestart een dito vervolg weten te geven? Het werd in ieder geval een leuke en spannende wedstrijd. Veel games werden met slechts twee punten verschil gewonnen en ook de wedstrijd ging gelijk op. Na het dubbel stond het 2 – 2 en na acht partijen stond het 4 – 4. Helaas voor team 5 gingen de beide laatste partijen verloren waardoor het een 6 – 4 nederlaag leed.

Albert en Niek pakten ieder twee punten. Renate, vorige week nog goed voor drie punten, bleef ditmaal zonder zege. Al met al een aardige start van de competitie voor team 5.
As. zaterdag speelt team 5 voor het eerst thuis; Ugchelen 1 komt dan op bezoek.


4e klasse Kampenion 6  - DTV ’84 3    9 – 1
Lars van Dijk 3, Stefan Sijbesma 3, Danny Bruins 2 en dubbel 1

Team 6 ontving deze zaterdag DTV ’84 3 uit Dalfsen. Dit werd een wat vreemde wedstrijd. De krachtsverschillen waren in zes van de tien partijen niet groot. Toch vielen vrijwel al deze partijen in het voordeel van team 6 uit. Zo stond het na het dubbel 4 – 0 voor team 6, maar hadden Danny, Lars en Stefan al wel liefst negentien games gespeeld.

Daarna volgden drie snellere games die telkens met 3 – 0 werden gewonnen. De laatste drie partijen waren weer spannender. Eerst sleepte Lars er een vijfpitter uit tegen Holrust en daarna was Stefan met 3 – 1 te sterk voor Ritsema. In de laatste partij zorgden Danny en Veenhuis voor een passende ontknoping: een partij over de volle vijf games. En dat terwijl Danny zo onderhand de vele partijen wel kon voelen. Na een mooie partij moest Danny uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren.

Zo boekte team 6 een ruime – maar geflatteerde – 9 – 1 overwinning.
Komende zaterdag ontvangt team 6 TT Zwolle 12.


5e klasse Kampenion 7  - Vined 2     3 – 7
Ruud vd Kerkhof 1, Remco Stremmelaar 1 en dubbel 1; inv. Daniël Niemeyer 0

Ook team 7 kende in de aanloop wat problemen. Matthieu was niet beschikbaar en Teun vindt tafeltennis niet leuk genoeg om wekelijks mee te draaien. Maar gelukkig kent Kampenion sinds vorige week zaterdag twee nieuwe competitiespelers: Daniël en Thomas Niemeyer. Speelde Thomas vorige week bij team 6, vandaag maakte Daniël zijn
debuut bij team 7. Remco en Ruud completeerden het team dat moest aantreden tegen het sterke Vined 2.

De start was duidelijk voor de bezoekers uit Heerde. Na de eerste drie enkelspelen stond het 0 – 3. Maar in het dubbel maakten de vier spelers er een heel spannende partij van. Remco en Ruud wonnen die nipt met 13 – 11 in de vijfde game. In de vier resterende partijen wisten Remco en Ruud ieder nog één partij te winnen. Daniël gaf zijn
tegenstanders prima partij, maar kwam nog niet tot winst.

Team 7 leed uiteindelijk een 3 – 7 nederlaag en dat is geen slecht resultaat tegen een team dat ik hoog inschat.
Team 7 gaat as. zaterdag in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2.


Ik gaf het in de inleiding al aan: ik ben tevreden over het niveau van de spelers in de thuiswedstrijden. Zeker gezien de zeer gebrekkige voorbereiding. De meeste spelers hebben vanaf medio geen december tot aan de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 23 januari geen bal geslagen. Ik ben dan ook optimistisch over het vervolg van de
competitie. Zeker omdat de trainingen as. maandag weer van start gaan. Dus allemaal de trainingen bezoeken en natuurlijk fanatiek meedoen!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion