FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 6 februari kwamen alle zeven jeugdteams van Kampenion in actie. Viermaal stond een thuiswedstrijd op het programma, terwijl drie teams een uitwedstrijd hadden af te werken. Team 1 speelde bij streekgenoot Swift (D) 1 en verloor nipt. Team 2 leed een ruime nederlaag bij titelkandidaat Effekt ’74 1, terwijl team 3 in diezelfde Hoofdklasse tegenstander Heino 1 met ruimte cijfers terugwees. Team 4 was nipt de meerdere van DTV ’84 1 en team 5 was nipt de mindere van Ugchelen 1. Team 6 was opnieuw in goede doen en boekte een ruime overwinning op TT Zwolle 12. Team 7 tenslotte was met slechts twee spelers geen partij voor De Brug 2. De balans was dus negatief: driemaal winst en viermaal verlies.


Lan A  Swift (D) 1  - Kampenion 1      6 – 4
Ivan Hollander 1, Jeroen Rotman 1, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1

Team 1 speelde voor de tweede opeenvolgende maal een uitwedstrijd, ditmaal tegen provincie- en streekgenoot Swift (D) 1 uit Deventer. Dat team telt twee jonge en talentvolle spelers (Bas Hergelink en Wilfred Schipper) en twee spelers die een paar jaar ouder zijn (Kevin Halfwerk en Tim Sinnighe). Team 1 speelde  met Gertjan, Ivan en Jeroen.

Het werd een enigszins vreemde wedstrijd. Team 1 pakte namelijk eerst een 1 – 4 voorsprong om vervolgens geen punt meer te pakken. Of het aan de paringen van de wedstrijden lag, of aan de vorm van de spelers zullen we nooit weten. Maar apart was het wel. Geen van de zes spelers bleef zonder zege en uiteindelijk bleef Bas Hergelink knap ongeslagen. Aan Kamper kant wonnen alle spelers één partij; Ivan en Jeroen versloegen Tim Sinnighe en Gertjan was Wilfred Schipper de baas.

Van coach Ton begreep ik dat het een leuke en goede wedstrijd is geweest die in een prima sfeer verliep. Complimenten aan het jonge team van Swift dat bleef knokken voor een beter resultaat en dat de wedstrijden wist te doen kantelen. Leuk was het dat Jeroen zijn eerste zege in landelijk A wist te behalen. Bovendien vormde hij met Ivan een sterk dubbel in de tweede partij dat zij samen speelden.

Team 1 verloor dus met 6 – 4 in Deventer en veel meer zat er ook niet in; er ging een partij gewonnen en verloren in vijven.
Op zaterdag 13 februari speelt team 1 zijn eerste thuiswedstrijd; dan komt (gedeeld) koploper Scylla uit Leiden op bezoek.


Hoofdkl. Effekt ’74 1  - Kampenion 2      8 – 2
Robin Makkink 1 en Danny Visscher 1; Chiel ten Brinke 0

Tegen het sterke Effekt ’74 1 was het voor team 2 zaak om wat punten te sprokkelen om in het begin van de competitie niet (te ver) achterop te raken. Helaas bleek dat een te zware opgave. Effekt ’74 bleek te sterk. Dat team liep uit naar een 5 – 0 voorsprong voordat Danny (tegen Moukaddim) wat kon terugdoen. Robin volgde dat goede voorbeeld en wees Aalvink met duidelijke cijfers terug. De Kampenaren kwamen duidelijk beter in de wedstrijd, maar konden helaas niet voorkomen dat de laatste drie partijen weer naar de gastheren uit Wierden gingen al was het krachtsverschil duidelijk kleiner dan in het begin van de wedstrijd. Maar met een 2 – 8 nederlaag bewees team zichzelf een slechte dienst. Het staat nu onderin.
Komend weekend komt het tweemaal in actie. Allereerst is er op vrijdag 12 februari ‘de clash’ met team 3 en vervolgens ontvangt het op zaterdag Vitesse ’35 1.


Hoofdkl. Kampenion 3  - Heino 1      8 – 2
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 2, Guido Wessels 2 en dubbel 1

Team 3 ontving het eveneens gepromoveerde Heino 1. Dat team is wel gewijzigd, want kopman Thom van den Eijkel speelt nu bij Hoonhorst in landelijk C. Zijn plek wordt ingenomen door Ismay de Jong. De andere spelers zijn Marnix Krisman en Nick Pham.

De zes spelers maakten er een leuke wedstrijd van waarin de Kampenaren wel de bovenliggende partij waren. Opvallend was wel dat niet kopman Krisman het grootste struikelblok was, maar de prima spelende (dame) De Jong. Zij speelde drie sterke partijen waarin zij tweemaal wist te zegevieren. Gert-Jan en Guido moesten zich gewonnen geven. Maar dat waren ook de enige twee partijen die verlies opleverden. Team 3 boekte dus een even ruime als belangrijke overwinning: 8 – 2. Pascal – opnieuw prima spelend - bleef knap ongeslagen en Gert-Jan en Guido wonnen beide tweemaal. Bovendien bewezen zij samen opnieuw een sterk dubbel te zijn. Dat leverde team 3 namelijk het achtste punt op. Mede door het programma is team 3 de competitie in de Hoofdklasse goed gestart.
Net als team 2 komt het komend weekend tweemaal in actie. Op vrijdagavond speelt het ‘uit’ bij team 2 en op zaterdag gaat het op bezoek bij koploper DTS 1 in Enschedé.

 
1e klasse Kampenion 4  - DTV ’84 1      6 – 4
Cristian van Eeden 3, Anja Ringenier 2 en dubbel 1; Bertin Bos 0

Bij team 4 was Cristian weer hersteld van een ontsteking in de hoofd- en bijholtes. Maar nu was Mattias verhinderd. En dus kwam reserve Anja weer in actie. Team 4 ontving promovendus DTV ’84 1 uit Dalfsen. Het werd een vrij spannende wedstrijd waarin de spelers elkaar niet veel ontliepen. Na het dubbel stond het 2 – 2. Maar daarna bleef team 4 meestal aan de goede kant van de score. Aan het eind van de middag stond een 6 – 4 overwinning op het wedstrijdformulier. Cristian bleef in zijn eerste wedstrijd van het seizoen netjes ongeslagen en Anja pakte twee punten. Bertin kwam in zijn eerste en derde partij net iets te kort en was in zijn tweede partij kansloos.

Natuurlijk is het nog wat wennen voor Bertin. Hij speelt twee klassen hoger dan vorig seizoen en hij moet nog een beetje wennen aan het hogere niveau en aan het snellere spel. Bovendien – en dat geldt voor vrijwel alle Kampenionners – mist hij nog ritme door de gebrekkige voorbereiding. Maar het komt wel goed met Bertin. Hij gaat zijn punten nog wel pakken. Voorlopig is het belangrijker om te constateren dat hij het niveau aankan.
Komende zaterdag gaat team 4 op bezoek bij koploper TT Zwolle 3.

 
3e klasse Kampenion 5  - Ugchelen 1      4 – 6
Renate Scheper 2, Niek ten Brinke 1 en Albert Hoeve 1

Deze zaterdag kwam met Ugchelen 1 een team op bezoek dat wij nog niet eerder in het Kamperse hebben mogen begroeten. Heel leuk. De gasten lieten in de wedstrijd een aardige indruk achter en stonden – met uitzondering van de eerste partij – voortdurend aan de goede kant van de score. Het was voor Albert, Niek en Renate aanklampen. Alleen tegenstander Harleman vormde wat dat betreft de uitzondering, omdat hij zijn drie partijen verloor. Via 1 – 3 liepen de gasten uit naar 2 – 6 en leek team 5 op een grote nederlaag af te stevenen. Gelukkig bleven Niek en Renate knokken voor een beter resultaat en wisten zij de laatste partijen van de middag te winnen. Zo gaven zij de stand nog een draaglijker aanzien: 4 – 6.
Op zaterdag 13 februari speelt team 5 ‘uit’ bij TT Zwolle 8.


4e klasse Kampenion 6  - TT Zwolle 12      8 – 2
Stefan Sijbesma 3, Danny Bruins 2, Lars van Dijk 2 en dubbel 1

Team 6 is de competitie goed gestart met twee overwinningen. Deze zaterdag kwam TT Zwolle 12 op bezoek en ook de Zwollenaren konden team 6 niet stoppen. Danny, Lars en Stefan speelden een goede wedstrijd en boekten gedrieën een ruime 8 – 2 overwinning. Stefan bleef heel knap ongeslagen, terwijl Danny en Lars beiden tweemaal wisten te winnen. Het dubbel werd een prooi voor Danny en Stefan. Drie wedstrijden gespeeld en drie overwinningen. Daarmee heeft team 6 de goede start een prima vervolg gegeven. Het staat namelijk na drie wedstrijden op de tweede plaats.
Komende zaterdag komt koploper Tras 1 op bezoek.


5e klasse De Brug 2  - Kampenion 7      8 – 2
Remco Stremmelaar 2; Matthieu vd Berg 0 (met 2 spelers gespeeld)

Team 7 kende weer eens personele problemen. Op zaterdagmorgen vroeg belde Ruud met de mededeling dat hij vanwege een barstende hoofdpijn niet kon spelen. Natuurlijk is het dat niet meer mogelijk om een invaller te regelen. Het team moest namelijk om 9.00 uur vertrekken voor de uitwedstrijd naar De Brug 2 in Apeldoorn. En dus moesten Matthieu en Remco met hun tweeën spelen.
Matthieu en Remco verkochten hun huid duur, maar zij konden niet voorkomen dat De Brug met 8 – 2 won. Matthieu verloor twee partijen nipt in vijven en dat is sneu. Hij had zeker een winstpartij verdiend. Remco pakte twee overwinningen en dat is netjes. Voorlopig heeft team 7 het – net als vorig seizoen – moeilijk in de 5e klasse. Maar ik ben ervan overtuigd dat het team nog de nodige punten gaat pakken.
As. zaterdag ontvangt team 7 Staphorst 1.


Helaas was de kwaliteit van de accommodatie nog niet op orde. En dat ondanks de inzet van een aantal vrijwilligers ’s morgens. Maar een aantal zaken ligt nu eenmaal buiten de ‘invloedsfeer’ van Kampenion. Niettemin heb ik deze zaterdagmiddag weer leuke dingen gezien in de hal; zowel van de eigen spelers als die van de bezoekers.
Komende zaterdag speelt een aantal teams tegen de koploper. Ik ben benieuwd of onze teams in staat zijn goed partij te bieden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar