FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Afgelopen week (week 5) is de seniorencompetitie aangevangen, nadat de jeugdcompetitie al aanving op 23 januari in week 3. De seniorencompetitie telt echter minder 'vrije speelweken' dan de jeugdcompetitie, waardoor ze allebei eindigen in de eerste week van juni. Nieuw dit seizoen is dat alle teams zijn ingedeeld in poules van acht teams; dit in tegenstelling tot voorgaande seizoenen toen de teams waren ingedeeld in poules van zes teams. Dit heeft als gevolgd dat de competitie met twee extra tegenstanders verlengd is met vier speelweken tot in totaal veertien speelweken. Overigens zal de najaarscompetitie blijven bestaan uit tien speelweken, omdat deze anders te lang doorgaat.
In week 5 speelden alle teams van Kampenion een uitwedstrijd. Met drie overwinningen (team 2, 6 en 7), een gelijkspel (team 3) en drie nederlagen (team 1, 4 en 5) was de balans in evenwicht.De_organisatie


Team Kampenion 1 Jordy ten Have 0
Klasse 2e div. oost, poule A Dick Hoekman Uitvaller
Tegenstander De Toekomst 1
Ton Ringenier 1
Thuis/Uit Uit Gerben Wolterink 1
Uitslag 8-2 Dubbel 0
Team 1 ging op bezoek bij het lastige eerste team van De Toekomst uit Lochem. Dit team bestaat uit een ex 1e divisie speler en verder volgens de statistieken een speler met een hoog 1e klasse niveau en een speler met een matig tot gemiddeld 1e klasse niveau. Maar statistieken zeggen niet altijd iets. Kampenion 1 nam twee puntjes mee naar Kampen en gezien de tegenstand is dit misschien iets te weinig. Gelukkig heeft team 1 nog dertien wedstrijden voor de boeg. Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 5 op het programma.

Team Kampenion 2
Sebastiaan Doorn
2
Klasse 1e klasse, poule C
Ivan Hollander
3
Tegenstander GTC 1
Ralph Trip
1
Thuis/Uit Uit Gertjan Wessels
Uitvaller
Uitslag 4-6 Dubbel 0
Team 2 speelde, net als team 5 en 6, een uitwedstrijd tegen GTC uit Genemuiden. Het trof GTC 1. Omdat de sterkste speler van GTC 1, Dick Smit, na een knieoperatie verstandig besloten heeft nog even te wachten met competitie spelen, trof team 2 driemaal een Beuzenberg: de vaste spelers uit GTC 1 Wouter en zijn oom Pieter en invaller Egbert Beuzenberg, de vader van Wouter en broer van Pieter. Wouter en Pieter hebben in het verleden nog bij Kampenion gespeeld en onlangs is Wouter weer lid geworden van Kampenion om te trainen. Dit, omdat hij woonachtig is in Kampen. Geen onbekende tegenstander dus voor team 2. De wedstrijd ging gelijk op, maar van de laatste vier wedstrijden trok Kampenion er drie naar zich toe, waardoor een eindstand van 4-6 in het voordeel van team 2 op het scorebord kwam te staan. Ivan pakte, zonder de laatste weken veel gespeeld te hebben, heel knap drie overwinningen. Aan de zijde van GTC bleek Pieter, normaalgesproken de zwakste schakel van het team, de grootste sta-in-de-weg. Ivan won nog nipt van hem in vijf games, maar Ralph verloor vervolgens in een vijfpitter en ook Sebastiaan kreeg geen grip op het spel van Pieter, die tevens een hoofrol vervulde in het dubbel. Aankomende vrijdag staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Batfighters 1 uit Elburg.

Team Kampenion 3
Niels Alberts
0
Klasse 2e klasse, poule E
Theo Hogenhorst
Uitvaller
Tegenstander Dronten '74 1
Jackie v.d. Meulen
3
Thuis/Uit Uit Gerard Palland
Uitvaller
Uitslag 5-5 Jelmer v.d. Veen
2


Dubbel
0
Team 3 speelde tegen een andere promovendus uit de 3e klasse: Dronten '74 1. Toch is dit zeker geen zwak team. Dronten trad weliswaar aan zonder de sterke Ron Dorst, maar ook dan blijft de hoofdmacht van Dronten lastig te bespelen. Niels, vorig seizoen in de 3e klasse tegenstander van Dronten '74 1 en ook toen weinig succelvol tegen dit team, kwam helaas niet tot een overwinning. Jammer, maar voor Niels zal het vooral een leerseizoen worden. Hij speelt voor het eerst 2e klasse en dan kun je niet meteen verwachten dat hij de overwinningen aan elkaar rijgt. Jackie pakte zeer netjes drie overwinningen en ook Jelmer speelde sterk en won tweemaal. Het resultaat was een 5-5 gelijkspel: een prima resultaat. Aanstaande vrijdag ontvangt team 3 Vined 1 uit Heerde.

Team Kampenion 4
Hans v.d. Berg
0
Klasse 3e klasse, poule L
Arie Hup 1
Tegenstander Wezep 3
Nick Kuipers
Uitvaller
Thuis/Uit Uit Jaap van Putten
0
Uitslag 9-1 Marijke Kramer Uitvaller


Dubbel 0
Team 4 begon de competitie tegen het sterke en gedegradeerde Wezep 3. Dit team zal een van de favorieten voor de titel zijn en bewees dit meteen door team 4 met een 9-1 nederlaag weer huiswaarts te sturen. Arie pakte het enige punt; Hans en Jaap kwamen niet tot scoren. Team 4 zal de punten (vooral) moeten pakken tegen de zwakkere teams. Dinsdag komt Tafeltennis Zwolle 10 op bezoek in Kampen om de degens (lees: de batjes) te kruisen met team 4.

Team Kampenion 5
Harm Bosman
1
Klasse 4e klasse, poule K
Jeroen Heldoorn
0
Tegenstander GTC 2
Marco Ilbrink
1
Thuis/Uit Uit Jan Ringenier
Uitvaller
Uitslag 7-3 Dubbel 1
Team 5 trad aan zonder de nieuwe kopman Jan Ringenier, die andere verplichtingen had. GTC 2 degradeerde vorig seizoen uit de 3e klasse, maar speelde ook zonder kopman E. Beuzenberg, die inviel bij GTC 1. Na zes wedstrijden stond er een mooie tussenstand van 3-3 op het scorebord door eenmaal winst van Harm en Marco en winst in het dubbelspel. Helaas stokte de puntenproductie van team 5 hierna en gingen de laatste vier wedstrijden naar Genemuiden. Toch heeft team 5 een redelijk resultaat neergezet, zeker gezien de weinige minuten die de spelers de laatste weken achter de tafel hebben gestaan. Dinsdag ontvangt team 5, net als team 4, een team uit Zwolle: Tafeltennis Zwolle 11.

Team Kampenion 6
Martijn Haanappel
1
Klasse 5e klasse, poule I
Anne v.d. Haar
3
Tegenstander GTC 3
Alice Ringenier
Uitvaller
Thuis/Uit Uit Gerard Wessels
3
Uitslag 2-8 Dubbel 1
Team 6 kwam, ook weer in Genemuiden, goed uit de competitiestartblokken door een duidelijke 2-8 overwinning op GTC 3. Martijn had het moeilijk, maar is aan het eind van het najaar weer lid geworden en heeft de afgelopen periode weinig kunnen spelen door de verbouwing in de speelzaal. Toch wist hij een overwinning te pakken. Gerard en Anne bleken niet te verslaan en ook het dubbel ging naar team 6. Een mooie start van de competitie. Vrijdag gaan de Elburgers van Batfighters 4 de 'batfight' in Kampen aan met team 6.

Team Kampenion 7
Rense Beimers
1
Klasse 5e klasse, poule J
Henny Boxman
Uitvaller
Tegenstander Wezep 6
Anja Ringenier
3
Thuis/Uit Uit Jentine Ringenier
2
Uitslag 3-7 Dubbel 1
Team 7 ging, evenals team 4, op bezoek in Wezep. Wezep 6 was de tegenstander en speelde met een invaller, maar wel een invaller uit een hoger team. Vanuit het voorlaatste team mag worden ingevallen in het laatste teams van een club, mits de invaller niet veel sterker is dan de 'vaste' spelers. Dat bleek niet helemaal het geval, want zowel Rense als Jentine bleken tegen de invaller niet opgewassen. Anja bleef heel knap ongeslagen en zus Jentine pakte twee overwinningen. Rense kwam eenmaal tot winst en pakte samen met Jentine ook het dubbel. En dus won team 7 met 3-7. Dinsdag ontvangt team 7 Hoonhorst 2.


Alle wedstrijden, zowel van de jeugd als van de senioren, staan vermeld in de agenda en de wedstrijden van de komende zeven dagen tevens in een overicht aan de rechterkant van de frontpage.


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
t.t.v. Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar