FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Sinds kort hebben Ralph Trip (wedstrijdsecretaris senioren) en ondergetekende (wedstrijdsecretaris jeugd) geruild van functie. Zelf beleefde ik minder plezier aan het uitoefenen van mijn functie, terwijl Ralph vervolgens snel aangaf graag de switch naar de jeugd te willen maken. Toen vanuit het bestuur de suggestie werd gedaan of wij beiden dan niet wilden ruilen van functie, was die ruil heel snel beklonken. Wij zijn dan ook met frisse moed aan de slag gegaan. De bijdragen op de website hebben dus ook een nieuwe auteur gekregen.

In week 6 kwamen alle seniorenteams van Kampenion in actie en alle speelden een thuiswedstrijd. Over het algemeen behaalden zij goede resultaten, want er hoefde slechts één nederlaag te worden geïncasseerd. Die kwam op naam van team 6 dat zijn meerdere moest erkennen in Batfighters 4. De andere zes wedstrijden leverden drie overwinningen op en drie gelijke spelen. Een positieve balans dus in week 6. Kampenion_01


2e div. Oost Kampenion 1  - TT Zwolle 5 6 - 4
Gerben Wolterink 3 en Ton Ringenier 3; Dick Hoekman 0

Team 1 ontving een 'oude' bekende: TT Zwolle 5. Het team van de tegenstander bestaat uit vier jonge spelers, maar waartegen teams van Kampenion toch al een aantal malen in competitieverband zijn uitgekomen. Hilko Appels, Paul Kamstra, Stefan van der Lelie (die uitviel) en Yoran Tonnema. Ja inderdaad, ook de naam van Paul Kamstra staat er tussen. Sinds een aantal maanden woont Paul in Zwolle en hij heeft er - mede daarom - voor gekozen om de overstap te maken.
Bij team 1 speelden Dick, Gerben en Ton.

Het werd een moeizame wedstrijd waarbij het breekpunt in het dubbel lag. Na de eerste drie enkelpartijen stond het 2 - 1 voor team 1. Ton boekte een moeizame zege op Yoran, Dick kwam te kort tegen een goed spelende Paul en Gerben bleek te vast voor de zeker niet slecht spelende Hilko. Ook in het dubbel leek team 1 zonder al te veel problemen op de winst af stevenen. Gerben en Ton namen tegen Paul en Yoran een 2 - 0 voorsprong. Maar daarna stokte het. Vooral Ton miste precisie in zijn slagen en maakte meer fouten dan dat hij punten scoorde. Zo wonnen Paul en Yoran drie games op rij en sleepten zij de partij er nog verdiend uit.

Na het dubbel was Dick kansloos tegen Yoran en keek team 1 dus tegen een achterstand aan. Toen Ton de eerste game tegen Hilko verloor, leken zich donkere wolken samen te pakken voor team 1. Maar door wat anders te gaan spelen, wist Ton de partij te kantelen en won hij alsnog met 3 - 1. De beurt was toen aan Gerben en Paul. Dit zou een lange en meeslepende partij worden, al leek dat er in het begin niet op. Gerben was in de eerste game heer en meester: 11 - 3. Maar daarna kwam Paul op stoom. Door dwingend te spelen zonder daarbij veel fouten te maken, won hij de beide volgende games met 8 - 11. In de vierde game ging het gelijk op en was Gerben uiteindelijk het gelukkigst: 11 - 9. De vijfde game was er één die nog lang in het geheugen gegrifd zal blijven, zeker bij beide spelers zelf. Via goed spel nam Paul een voorsprong van enkele punten. Die voorsprong wist hij zelfs uit te breiden en op een gegeven moment stond het 4 - 9 en gaf niemand nog een eurocent voor de kansen van Gerben. Maar opeens stokte de productie bij Paul, mede omdat hij meer fouten maakte. Mogelijk besefte hij dat hij een - niet verwachte - overwinning kon boeken op Gerben. Punt voor punt kwam Gerben - die zelf geen fouten meer maakte - terug om de partij alsnog in de verlenging naar zich toe te trekken: 13 - 11. De complimenten waren voor Paul, maar het punt voor Gerben die zijn team op een 4 - 3 voorsprong zette.

In de achtste partij kon Dick Hilko onvoldoende tegenspel bieden. Je had nooit het gevoel dat Dick de partij zou kunnen
winnen. Vooral door concentratieverlies van Hilko wist Dick nog een game te pakken, maar de winst ging verdiend met 1 - 3 naar Hilko. En zo stond het dus weer gelijk. In de voorlaatste partij ontmoetten Gerben en Yoran elkaar. Ook deze partij was weer bijzonder spannend. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een 5e game de beslissing moest brengen. In die beslissende game viel het op dat Yoran vaak het punt pakte als hij niet aanviel. Verdedigend was hij de betere en dat wil toch wel wat zeggen tegen Gerben. Maar op het moment dat Yoran kwam, ging het punt meestal naar Gerben. Helaas voor Yoran liet hij zich in de finale van de game toch verleiden om de aanval te zoeken waardoor Gerben aan het langste eind trok. In de laatste partij van de avond bleef Ton Paul in 'straight games' de baas. Hoewel Paul zeker niet slecht speelde, trok Ton de partij zonder al te veel problemen naar zich toe.

Team 1 boekte dus een nipte zege. Vooraf was vast op (tenminste) een puntje meer gerekend, maar dat zat er deze avond niet in. Sterker nog, een 5 - 5 gelijkspel had ook niet misstaan. Gerben en Ton bleven ongeslagen, terwijl Dick puntloos bleef.
Met 8 punten uit twee wedstrijden staat team 1 voorlopig nog in de onderste helft.
Komende zaterdag speelt team 1 in Enschedé de uitwedstrijd tegen Entac 3


1e klasse Kampenion 2  - Batfighters 1 6 - 4
Ivan Hollander 3, Gertjan Wessels 2 en Ralph Trip 1

Team 2 wilde de vrij aardige competitiestart (4 - 6 winst bij GTC 1) uiteraard een goed vervolg geven en dat moest dan gebeuren tegen Batfighters 1. Bij team 2 viel Sebastiaan uit waardoor Gertjan, Ivan en Ralph in actie kwamen. Bij de Elburgers speelde Arjen Koops en de tweeling René en Stefan Vlieger.

Team 2 speelde over het algemeen een goede wedstrijd. Het materiaal en spel van Arjen bleek doorslaggevend in een aantal partijen. Maar in bijna alle andere partijen waren de Kampenionners duidelijk de bovenliggende partij. Ivan, weer sterk op dreef, had (wel) het juiste antwoord op het materiaal en spel van Arjen. Hij bleef dan ook ongeslagen. Gertjan vond dat antwoord te laat en verloor in drieën van Arjen. Tegen 'de Vliegers' bleef hij aan de goede kant van de score. Dat gebeurde nog niet met aanvallend en attractief spel, maar met twee zeges in zijn eerste wedstrijd in de 1e klasse moet hij tevreden zijn. Gertjan is een meester in het counteren en het op tafel houden van de bal. Daarmee drijft hij zijn tegenstanders regelmatig tot wanhoop. Ralph was kansloos tegen Arjen, maar speelde twee spannende partijen tegen 'de Vliegers'. Van Stefan won hij nipt in vijven en van René verloor hij nipt in vijven.
Al met al pakte team 2 de tweede achtereenvolgende 6 - 4 overwinning en doet het bovenin mee.
Team 2 gaat vrijdag in Wezep op bezoek bij Bosman Wezep 1.


2e klasse Kampenion 3  - Vined 1  5 - 5
Niels Alberts 2, Jackie van der Meulen 2 en dubbel 1; Theo Hogenhorst 0

Team 3 ontving vrijdagavond titelkandidaat Vined 1 uit Heerde. Vined bestaat uit drie ervaren spelers: Eric van Leeuwen, René Obdeijn en André Smit. Twee van hen - André en René - hebben lang 1e klasse gespeeld. Na het stoppen van Richard Hulshof heeft Eric het team gecompleteerd.
Bij team 3 speelden Jackie en Theo - die natuurlijk ook de nodige routine hebben - en de jeugdige Niels die dit seizoen voor het eerst in de 2e klasse uitkomt.

Het wedstrijdverloop was verrassend, vooral door het goede optreden van Niels. Hij won namelijk zijn eerste twee
enkelpartijen en schreef samen met Jackie ook het dubbel op zijn naam. Hierdoor stond team 3 lange tijd aan de goede kant van de score. Niels maakte 'de sensatie' bijna compleet door in de laatste partij van de avond kopman René tot een vijfpitter te dwingen. Laatstgenoemde wist pas in de beslissende game het verschil te maken waardoor hij zijn team langszij bracht. Maar ook 5 - 5 is tegen Vined 1 een prima uitslag. Jackie en Niels pakten dus twee punten en wonnen samen - in de eerste maal dat zij samen speelden - ook overtuigend het dubbel. Theo miste duidelijk nog competitieritme en bleef puntloos.
Team 3 speelt as. vrijdag een uitwedstrijd bij Bultman/Smash '70 5.


3e klasse Kampenion 4  - TT Zwolle 10 5 - 5
Hans vd Berg 2, Jaap van Putten 2 en Arie Hup 1

De vreemdste wedstrijd van de week kwam op naam van team 4 dat tegen TT Zwolle 10 in actie kwam. Bij team 4 speelden Arie, Hans en Jaap, omdat Nick als gevolg van een valpartij vanwege de gladheid geblesseerd was. Bij de Zwollenaren kwamen Frank Vonk, Thijs van Lier en Heiko Schoonhoven in actie.

De start van de wedstrijd was volkomen voor TT Zwolle 10. Na het dubbel stond het namelijk 0 - 4 en op die stand was helemaal niets af te dingen na tweemaal 0 - 3 en tweemaal 1 - 3. Daarna kwamen de Kamper diesels wat op stoom, want drie partijen later stond het 3 - 4. En ook op die zeges was niets af te dingen; eenmaal 3 - 0 en tweemaal 3 - 1. De partijen 8 en 9 waren thrillers. Beide moesten in vijven worden beslist en beide gingen - met twee punten verschil - naar team 4. Het slotakkoord was weer voor TT Zwolle waardoor de eindstand op 5 - 5 werd bepaald. Na de eerste vier partijen had niemand daar nog rekening mee gehouden. Hans en Jaap pakten ieder twee punten en Arie één.
Team 4 komt maandag al weer in actie als het uit speelt bij Harderwijk 3.


4e klasse Kampenion 5  - TT Zwolle 11 8 - 2
Harm Bosman 3, Jan Ringenier 3, Marco Ilbrink 1 en dubbel 1

Ook team 5 speelde tegen een team van TT Zwolle en wel team 11. Dit werd een wedstrijd tussen een geroutineerd en een nog groen team. Groen in de wereld van het seniorentafeltennis. De Zwollenaren speelden namelijk met Andrea Westerink, Jos Bredewold en Jeroen Metz. Bij team 5 speelden Harm, Jan en Marco.

Aan Zwolse kant kwam Andrea duidelijk (nog) te kort; zij slaagde er niet in een game te pakken. Jeroen en Jos speelden prima, maar legden het over het algemeen af tegen de routine. Via slim serveren en slim spelen brachten Harm en Jan hun tegenstanders af en toe tot wanhoop. Marco was nog niet in goede doen; hij moest de beide jonge mannelijke tegenstanders feliciteren. Al met al boekte team 5 een duidelijk 8 - 2 overwinning waarmee het zich bij de bovenste vier plaatst.
Team 5 reist dinsdagavond naar Hattem om daar tegen Bultman/Smash '70 11 te spelen.


5e klasse Kampenion 6  - Batfighters 4 1 - 9
Martijn Haanappel 1; Alice Ringenier 0 en inv. Jentine Ringenier 0

De wedstrijd tussen team 6 en Batfighters 4 was er één tussen twee teams die de competitie goed waren gestart: beide wonnen hun eerste wedstrijd met de cijfers 8 - 2. Batfighters 4 is een heel sterk 5e klasteam dat bestaat uit de spelers Heinz Klein, Michel Biesterbos en Mark Moorman. Team 6 was 'gehandicapt' omdat Anne (happy birthday) en Gerard niet beschikbaar waren. Alice en Martijn waren dat wel en Jentine viel in.

De spelers van team 6 verweerden zich dapper, maar zij moesten hun meerdere erkennen in de Elburgers. Het werd een ruime nederlaag: 1 - 9. Wel is het zo dat die nederlaag geflatteerd was, want vijf partijen moesten 'in vijven' worden beslist en vier daarvan gingen naar Batfighters. Op dergelijke momenten zie je dat de sterkere meestal over de langste (en gelukkigste) adem beschikt. Jentine verloor tweemaal in vijven en Alice en Martijn ieder eenmaal. Martijn wist daarnaast ook een vijfpitter te winnen bij een 0 - 8 stand. Team 6 kan zich voorlopig richten op de subtop, maar ik denk dat er geen speler van het team daar wakker van ligt.
Team 6 speelt donderdagavond in Flevoland tegen Emmeloord 4.


5e klasse Kampenion 7  - Hoonhorst 2 5 - 5
Anja Ringenier 3, Henny Boxman 1 en Jentine Ringenier 1

Wat bij de vorige wedstrijd gold, gold ook voor de wedstjd tussen team 7 en Hoonhorst 2. Beide teams waren de competitie goed gestart met een 3 - 7 overwinning. Welk van beide teams zou die goede uitslag een dito vervolg weten te geven? Bij Hoonhorst 2 speelden Alphons Koedijk, Jeroen Delhaas en (Kampenaar) Henri Kuiper. Bij team 7 speelden Anja, Jentine en Henny.

Het werd een spannende wedstrijd waarin beide teams elkaar weinig ontliepen. Geen van beide teams wist een voorsprong van meer dan één punt op het wedstrijdformulier te krijgen. Zo bezien was het niet verwonderlijk dat de wedstrijd in 5 - 5 eindigde. Maar als er één team aanspraak op de overwinning mocht maken, dan was het team 7. Drie partijen vergden namelijk de volle vijf games om de winnaar aan te wijzen en al deze partijen gingen naar Hoonhorst. Bij team 7 bleef Anja moeiteloos ongeslagen en pakten Henny en Jentine ieder één puntje. Beide teams blijven door deze uitslag bovenin meedoen. Een ander ding dat zeker is, is dat Henri Kuiper dit seizoen niet zo snel meer na een uitwedstrijd thuis is!
Net als team 3 speelt team 7 as. vrijdagavond in Hattem en wel tegen Bultman/Smash '70 13.


Met drie zeges, drie gelijke spelen en één nederlaag mogen we tevreden zijn met de resultaten in de tweede speelronde. Zeker - het heeft al vaker op de site vermeld gestaan - gezien de gebrekkige voorbereiding van de Kampenionspelers in (vooral) de hogere teams. Alleen team 5 staat voorlopig op een degradatieplaats, maar ik verwacht dat dit team nog wel weet te klimmen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar