In week 7 speelden alle zeven seniorenteams uitwedstrijden. Maar dat vormde voor de meeste teams geen belemmering om goede resultaten te behalen. De balans luidde: viermaal winst, eenmaal gelijk en tweemaal verlies. Team 1 deelde op zaterdagmiddag in Enschedé de punten met Entac 3. De teams 2, 4, 5 en 7 boekten overwinningen en de teams 3 en 6 liepen tegen een nederlaag aan. Al met al een goede week voor de seniorenteams.


Komende week is het voorjaarsvakantie en om die reden is er dan geen seniorencompetitie. Team 1 komt wel in actie, want het speelt op zaterdag 27 februari (!) om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Emmeloord 1. Het gaat hier om de wedstrijd die eigenlijk voor vrijdag 5 maart gepland stond.


1e div. Oost Entac 3   - Kampenion 1     5 – 5
Dick Hoekman 2, Gerben Wolterink 2 en Jordy ten Have 1


Team 1 speelde zaterdagmiddag in Enschedé de uitwedstrijd tegen Entac 3. Dat team is de competitie vrij aardig gestart en had met 13 punten vijf punten meer verzameld dan team 1. Het was zaak om een aantal punten uit Enschedé mee terug te nemen. Dit moest dan gebeuren zonder kopman Ton Ringenier die uitviel. Overigens viel ook bij Entac 3 de kopman (A. Glandrup) uit.

Na het dubbel stond het 3 – 1 voor Entac 3, maar in de resterende partijen won Kampenion vier van de zes punten. Dick en Gerben pakten ieder twee punten en Jordy één. Entac 3 - promovendus uit de 1e klasse - is weliswaar niet één van der sterkere teams in de poule, maar al met al mogen we niet ontevreden zijn met een 5 – 5 uitslag. Door de puntendeling blijft team 1 op plaats 6 staan en houdt het nog steeds twee teams onder zich.
Komende week is er in verband met de voorjaarscompetitie eigenlijk geen competitie bij de senioren, maar team 1 speelt op zaterdag 27 februari (!) al de thuiswedstrijd tegen Emmeloord 1 van een week later.


1e klasse Bosman Wezep 1  - Kampenion 2     4 – 6
Sebastiaan Doorn 2, Ivan Hollander 2 en Gertjan Wessels 2


Team 2 doet na twee minimale zeges bovenin mee in poule C van de 1e klasse. Vrijdagavond ging het op bezoek bij nummer laatst Bosman Wezep 1 en het was zaak een ruime overwinning te halen. Het werd een enigszins merkwaardige wedstrijd. De eerste drie enkelspelen leverden winst op. Het dubbel ging verloren, maar de volgende drie enkelpartijen werden weer gewonnen waardoor team 2 uitliep naar een 1 – 6 voorsprong. Helaas gingen de laatste drie enkelpartijen verloren. En dus kwam team 2 niet verder dan een nipte 4 – 6 overwinning. En dat is ietwat teleurstellend, zeker gezien de 1- 6 tussenstand. Gertjan, Ivan en Sebastiaan pakten allen twee punten.
Over twee weken ontvangt team 2 TT Zwolle 6.


2e klasse Bultman/Smash ‘70 5  - Kampenion 3     8 – 2
Niels Alberts 1 en Theo Hogenhorst 1; Jelmer vd Veen 0


Team 3 ging vrijdagavond in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash ’70 5. Dat team was de competitie ietsje minder gestart dan team 3, want het had met 8 punten twee puntjes minder bij elkaar geslagen dan team 3. Het werd een moeizame avond voor team 3. De Hattemers liepen uit naar een 4 – 0 voorsprong voordat Niels wat kon terugdoen. En in de laatste vijf partijen wist alleen Theo nog een keer tot winst te komen. Een ruime 8 – 2 nederlaag dus die overigens wel wat geflatteerd was, omdat drie van de vier vijfpitters verloren gingen. De derde speler aan Kamper kant, Jelmer, kwam niet tot winst. Door de ruime nederlaag staat team 3 ineens laatste, maar de teams staan nog dicht bij elkaar. De achterstand op de koploper bedraagt bijvoorbeeld slechts 6 punten.
Op vrijdag 5 maart as. ontvangt team 3 TT Zwolle 7


3e klasse Harderwijk 3  - Kampenion 4     2 – 8
Hans vd Berg 3, Arie Hup 2, Jaap van Putten 2 en dubbel 1


Team 4 was de competitie moeizaam gestart. Tegenstander Harderwijk 3 deed dat ietsje beter, maar is zeker geen ‘hoogvlieger’ in de poule. Team 4 speelde maandagavond in Harderwijk een goede wedstrijd. Het nam namelijk 8 van de 10 punten mee terug naar Kampen. Opvallend was het dat Harderwijk 3 pas bij een 0 - 8 tussenstand wat kon terugdoen. De beide laatste partijen gingen namelijk naar Harderwijk. Hans bleef ongeslagen en Arie en Jaap pakten ieder twee punten. Het achtste punt werd in het dubbel behaald. Door de ruime overwinning heeft team 4 zich keurig opgewerkt en staat het nu in de middenmoot. En daar hoort het ook (tenminste) thuis.
Team 4 ontvangt op dinsdag 2 maart as. Batfighters 2.


4e klasse Bultman/Smash ’70 11 - Kampenion 5    3 – 7
Jeroen Heldoorn 3, Jan Ringenier 3 en Harm Bosman 1


Team 5 ging dinsdagavond op bezoek bij Bultman/Smash ’70 11 in Hattem. Drie van de vier spelers van dat team zijn afkomstig van A Capella, de vereniging die enkele jaren geleden ophield te bestaan omdat de gymzaal van de Van der Capelle Scholengemeenschap niet meer beschikbaar was. De Hattemers waren de competitie prima gestart en hadden met 15 punten vier punten meer verzameld dan team 5. Het werd een zeer spannende wedstrijd die beide kanten op kon. Na het dubbel stond het 2 – 2 en toen Harm in de wedstrijd erna van invaller Freek Brons verloor, keek team 5 zelfs tegen een achterstand aan. En dat was terecht, want vooral Harm en Jan stonden niet geweldig te spelen. Maar team 5 kwam sterk terug, al moet daarbij worden opgemerkt dat het niet tegen zat. De vijf resterende partijen leverden alle winst op waardoor team 5 'sneaky' met een 3 – 7 overwinning aan de haal ging. Er werden zes vijfpitters gespeeld en vijf daarvan gingen naar team 5. Jan en Jeroen bleven ongeslagen en Harm pakte één puntje.
Op dinsdag 2 maart as. komt Dronten ’74 3 naar Kampen.


5e klasse Emmeloord 4   - Kampenion 6   6 – 4
Martijn Hannappel 2, Anne vd Haar 1 en Alice Ringenier 1


Team 6 heeft dit seizoen nog niet de vorm van het vorig seizoen. Dat bleek ook afgelopen donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Emmeloord 4. De start was al desastreus, want na vier partijen stond het 4 - 0 voor de polderbewoners. Daarna zorgde Martijn voor het eerst Kamper puntje. Gelukkig pakte team 6 in de resterende vier partijen nog drie overwinningen, zodat de nederlaag een wat draaglijker aanzien kreeg. Martijn pakte twee punten en Alice en Anne ieder één. Voorlopig vinden we team 6 dan ook onderin de stand terug en dat is even wennen na het succesvolle vorige seizoen. Toen stond het immers tot de laatste wedstrijddag bovenaan, al was het toen niet al te sterk ingedeeld.
Op vrijdag 5 maart as. ontvangt team 6 BAS 1.


5e klasse Bultman/Smash ’70 15 - Kampenion 7    4 – 6
Henny Boxman 3 en Anja Ringenier 3; Jentine Ringenier 0


Net als de teams 3 en 5 speelde ook team 7 een uitwedstrijd in Hattem; hier was Bultman/Smash '70 13 de tegenstander. Over het algemeen was het een spannende wedstrijd. Jammer was het dat Jentine haar avond niet had. Zij bleef namelijk puntloos. Anja en Henny waren beter op dreef. Sterker nog, zij bleven ongeslagen. Omdat het dubbel nipt verloren ging, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 4 - 6 overwinning voor team 7. Daarmee nestelt het zich op een keurige tweede plaats met twee punten achter koploper Hoonhorst 2. Overigens staan de teams allemaal nog vrij dicht bij elkaar, want het verschil tussen nummer 1 en nummer 8 bedraagt 9 punten.
Team 7 is op vrijdag 5 maart as. gastheer van TT Zwolle 15.


Over het algemeen goede resultaten dus voor de zeven seniorenteams. En dat nog wel in uitwedstrijden. Voorlopig presteren de seniorenteams dan ook vrij aardig. Na drie gespeelde wedstrijden staat alleen team 3 op een degradatieplaats. Team 4 heeft zich keurig opgewerkt via een ruime overwinning in Harderwijk. Kampenion kent (nog ?) geen koplopers, maar dat mag de tafeltennispret niet drukken.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion