FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zes van de zeven seniorenteams kwamen in week 9 in actie – team 1 speelde vorige week al tegen Emmeloord 1 – en alle deden dat in een thuiswedstrijd. Drie op de dinsdagavond en drie op de vrijdagavond. Het aardige was dat deze wedstrijden geen enkele nederlaag opleverden: viermaal was er winst en tweemaal een gelijkspel. Opvallend was dat alle zeges een uitslag van 8 – 2 te zien gaven. Een succesvolle speelronde dus voor de seniorenteams! Zo vaak komt het niet voor dat er niet één nederlaag wordt geleden. Nog heel even nagenieten dan dan de blik weer richten op de komende wedstrijd.Gerard


1e klasse Kampenion 2  - TT Zwolle 6      5 – 5
Sebastiaan Doorn 3 en Gertjan Wessels 2; Ralph Trip 0

Team 2 is dit seizoen tot nu toe vrij aardig op dreef. De drie wedstrijden leverden telkens een 6 – 4 overwinning op waarmee het team zich bij de bovenste drie had gespeeld. Vrijdagavond ontving het TT Zwolle 6 dat voorlaatste stond. Maar de stand vooraf zegt niet altijd wat, zo bleek ook afgelopen vrijdagavond. Team 2 speelde met Sebastiaan Doorn, Ralph Trip en Gertjan Wessels, terwijl TT Zwolle 6 Roelof Buschgens, Hester Wennink en Hans Speek achter de tafel bracht. In de openingspartij versloeg Sebastiaan Roelof Buschgens, maar daarna gingen vier partijen op rij naar de bezoekers. En op die zeges viel niets af te dingen. En dus keek team 2 halverwege de wedstrijd tegen een 1 – 4 achterstand aan. Daarna kwamen de spelers van team 2 wat beter in hun spel. In de resterende vijf partijen stond team 2 nog slechts één puntje af waardoor de wedstrijd in 5 – 5 eindigde. Hoewel deze uitslag vooraf zeker als een teleurstellend zou worden gezien, mag team 2 achteraf gezien de handen dichtknijpen met die uitslag.Bij team 2 bleef Sebastiaan ongeslagen en pakte Gertjan voor de derde opeenvolgende maal twee punten. Ralph bleef puntloos. Door dit resultaat blijft bovenin meedraaien.
Komende vrijdag speelt team 2 opnieuw thuis; dan komt koploper Harderwijk 1 op bezoek.


2e klasse Kampenion 3  - TT Zwolle 7      8 – 2
Jackie vd Meulen 3, Niels Alberts 2, Theo Hogenhorst 2 en dubbel 1

Team 3 stond na drie wedstrijden laatste in een knotsgekke poule. Knotsgek, want het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 was namelijk slechts 6 punten. Team 3 ontving TT Zwolle 7 dat tweede stond en vier punten meer had verzameld. Namens team 3 kwamen Niels Alberts, Theo Hogenhorst en Jackie vd Meulen in actie. Bij TT Zwolle 7 speelden Arjan Bakker, Eric Groenhof en Frank Vonk die inviel. Het werd een goede avond voor team 3, want het behoefde slechts twee punten af te staan. Zowel Theo als Niels verloren van Erik Groenhof, maar alle andere partijen leverden winst op. Jackie liet weer eens zien dat je met een goede techniek ook zonder training (goed) op de been kunt blijven. Opvallend was het dat vier partijen in vijf games werden beslist en dat alle andere zes partijen slechts drie games nodig hadden om een winnaar aan te wijzen. Door de ruime 8 – 2 overwinning werkte team 2 zich op naar de vijfde plaats. De verschillen in de poule zijn overigens zelfs nog ietsje kleiner geworden, want tussen nummer 1 en nummer 8 zitten nu slechts vijf punten.
Ook team 3 heeft komende week een thuiswedstrijd voor de boeg; het ontvangt dan Swift ’64 1.


3e klasse Kampenion 4  - Batfighters 2      8 – 2
Hans vd Berg 3, Nick Kuipers 3, Jaap van Putten 2 en dubbel 1

Team 4 heeft zich na een moeizame start opgewerkt naar de middenmoot. Afgelopen dinsdag ontving het Batfighters 2 dat vooraf één plaats hoger stond en vier punten meer had verzameld. Bij team 4 speelden Nick Kuipers, Hans vd Berg en Jaap van Putten. Bij Batfighters 2 kwamen Piet Tadema, Hetty Kamphorst en Aart Ruijter in actie. Beide teams maakten er een heel spannende wedstrijd van. Er werden maar liefst zes vijfpitters gespeeld en vier daarvan gingen naar team 4. Het speelde een goede wedstrijd. Aan het eind van de avond stond er een ruime zege op het scorebord: 8 – 2. Hans en Nick bleven ongeslagen en Jaap pakte twee punten. Door de ruime overwinning klimt team 4 op naar de derde plaats.Team 4 gaat komende vrijdag op bezoek bij Leogang 2 in Nunspeet.


4e klasse Kampenion 5  - Dronten ’74 3      8 – 2
Harm Bosman 3, Jan Ringenier 3, Marco Ilbrink 1 en dubbel 1

Team 5 ontving afgelopen dinsdagavond Dronten ’74 3 en het speelde met Jan Ringenier, Harm Bosman en Marco Ilbrink. De tegenstander trad aan met Gerard Soede, Ruben Lijzenga en Jelle Hoekstra. Team 5 stond vooraf tweede en had zes punten meer bijeengeslagen dan de tegenstander die gedeeld zesde stond. Team 5 vergrootte die voorsprong tot 12 punten, want het wees de polderbewoners met 8 – 2 terug. Harm en Jan bleven ongeslagen en Marco pakte één punt. Ook het dubbel Harm/Marco leverde winst op. Door de ruime zege handhaaft team 5 zich op de fraaie tweede plaats, ook al zijn de verschillen bovenin klein.
As. dinsdag komt een ander team uit de polder en de gemeente Dronten op bezoek: Swift ’64 3.


5e klasse Kampenion 6  - BAS 1       8 – 2
Anne vd Haar 3, Alice Ringenier 3 en Gerard Wessels 2

Team 6 ontving vrijdagavond een oude bekende: Bas 1 uit Biddinghuizen. Maar het was al weer een aantal seizoenen geleden dat beide teams elkaar hebben ontmoet. Team 6 speelde met Alice Ringenier, Anne vd Haar en Gerard Wessels. BAS bracht Wim vd Heyden, Otto de Jonge en Jan Haandrikman achter de tafel. Het werd een leuke wedstrijd waarin team 6 toch wel verrassend ruim aan het langste eind trok: 8 – 2. Alice (heel knap) en Anne bleven ongeslagen, terwijl Gerard tweemaal tot winst kwam. Door de ruime winst weet team 6 zich op te werken naar een plaats bovenin de middenmoot. En daar hoort het ook zeker thuis.
As. vrijdag ontvangt team 6 Spoolde 2.


5e klasse Kampenion 7  - TT Zwolle 15      5 – 5
Rense Beimers 2, Henny Boxman 2 en Jentine Ringenier 1

Team 7 speelde dinsdagavond al en het deed dat thuis tegen TT Zwolle 15. Team 7 stelde Henny Boxman, Jentine Ringenier en Rense Beimers op en TT Zwolle 15 deed het met invaller Sander Blok, Charlaine Veneman en Henk Kip. Het werd een vreemde wedstrijd qua scoreverloop. Team 7 kwam op een 3 – 0 voorsprong, werd daarna op een 3 – 5 achterstand gezet, maar kwam uiteindelijk nog terug tot 5 – 5. Vier van de vijfpitters leverden verlies op. Henny en Rense wonnen ieder tweemaal en Jentine voegde daar één puntje aan toe. Hoewel iets minder extreem dan bij team 3 is het ook in de poule van team 7 spannend. Na vier wedstrijden staat team 7 tweede met 23 punten en heeft het twee puntjes minder dan koploper Hoonhorst 2.
Komende vrijdag ontvangt team 7 Harderwijk 5.


Geen enkele nederlaag dus voor een seniorenteam van Kampenion in speelronde 4, inclusief de wedstrijd van team 1 vorige week tegen Emmeloord. En dat is voor het eerst dit seizoen. Komende week spelen alle teams – met uitzondering van team 4 – weer thuiswedstrijden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar