FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 10 kwamen alle zeven seniorenteams in actie. Zes teams speelden een thuiswedstrijd, alleen team 4 speelde 'op verplaatsing'. De zeven wedstrijden leverden slechts twee overwinningen op en wel voor de teams 1 en 4. De teams 5 en 6 kwamen tot puntendelingen, terwijl de teams 2, 3 en 7 tegen nederlagen opliepen. Team 2 verloor van koploper Harderwijk waardoort het afhaakt in de titelstrijd. Na vijf van de veertien wedstrijden kunnen we vaststellen dat vrijwel alle teams in de middenmoot of subtop acteren. Alleen team 3 - dat in een bijzonder spannende poule uitkomt - staat bij de laatste teams, ondanks het prima presteren van Jackie vd Meulen.Nick


2e div. Oost Kampenion 1  - TT Zwolle 4      7 – 3
Ton Ringenier 3, Gerben Wolterink 2, Dick Hoekman 1 en dubbel 1

Na een weekje vrijaf moest team 1 vrijdagavond thuis aantreden tegen TT Zwolle 4. Dat team speelde met René Ebeling, Marc Noorda en Martijn Achterberg. Team 1 deed het met Ton Ringenier, Dick Hoekman en Gerben Wolterink.

Na het dubbel stond het 3 – 1 voor team 1 via overwinningen van Ton op René, Gerben op Martijn en het dubbel (Ton en Gerben op René en Marc). De overwinningen van Gerben en het dubbel waren zeer moeizaam, want beide partijen werden pas in de vijfde game beslist. Dick verloor in vieren van Marc.

Na het dubbel moest Dick zich ook tegen René in vieren gewonnen geven. Ton wees vervolgens Martijn in drieën terug, maar Gerben liet daarna tegen Marc een 2 – 0 voorsprong in games glippen. In de vierde game had Gerben nog wel winstkansen, maar hij kon niet voorkomen dat Marc alsnog met de winst aan de haal ging.

De drie laatste partijen leverden winst op. Allereerst was Dick helemaal los tegen Martijn. Naar ik heb begrepen speelde Dick veel dwingender dan in zijn eerste twee partijen. Gerben bond in de negende partij René aan de zegekar en Ton zorgde voor het slotakkoord door Marc – ook weer in drieën – terug te wijzen.

Zo bleef Ton ook tegen TT Zwolle 4 ongeslagen; Gerben pakte twee punten en Dick één. En ook het dubbel leverde ditmaal winst op. Daarmee behaalde team 1 een goede en nuttige 7 – 3 overwinning op het bepaald niet zwakke TT Zwolle 4.
Op zaterdag 20 maart as. gaat team 1 in Twello op bezoek bij Trias 3, het team waarin o.a. Lars van der Zanden speelt.


1e klasse Kampenion 2  - Harderwijk 1      3 – 7
Sebastiaan Doorn 1, Ivan Hollander 1 en Ralph Trip 1

Voor team 2 stond de belangrijke wedstrijd tegen koploper Harderwijk 1 op het programma. Belangrijk, want wilde team 2 dit seizoen (blijven) meedoen om plaats 1, dan moest deze wedstrijd worden gewonnen. Harderwijk speelde met Erwin vd Leij, Philip Bouw en Emerson Sandy. Team 2 deed het met Ivan Hollander, Sebastiaan Doorn en Ralph Trip.

Om maar direct met de deur in de sporthal te vallen: team 2 kon Harderwijk 1 geen pijn doen. Het leed een vrij kansloze 3 – 7 nederlaag. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, zat er ook niet meer in. Geen enkele partij ging over vijf games. Erwin vd Leij en Philip Bouw waren vrijdagavond een maatje te groot. Zo reëel moeten we zijn. Ivan, Sebastiaan en Ralph wisten alleen van Emerson Sandy te winnen. Vandaar dus de 3 – 7 uitslag.
Team 2 moet zich voorlopig maar richten op plaats drie en in ieder geval uit de degradatiezone zien weg te blijven. De voorsprong op de nummer zeven is namelijk niet zo groot.
Team 2 gaat as. vrijdag op bezoek bij Smash-In 2 in Ens.


2e klasse Kampenion 3  - Swift ’64 1      3 – 7
Jackie vd Meulen 3, Niels Alberts 0 en Theo Hogenhorst 0

Team 3 ontving het lastige Swift ‘64 1. Lastig, omdat het met Peter vd Ven en Piet Korstanje twee materiaalspelers achter de tafel brengt. Natuurlijk zijn er ook spelers die graag tegen materiaalspelers spelen, maar ik schat in dat dit aantal kleiner is dan de spelers die daar niet van houden. Derde speler aan de kant van Swift ’64 is Veronica van Eeden. Bij team 3 speelden opnieuw Niels Alberts, Theo Hogenhorst en Jackie vd Meulen.

Na het dubbel stond het 1 – 3. Niels gaf Peter goed partij, maar verloor met 0 – 3. Voor Theo gold hetzelfde tegen Veronica. Jackie versloeg vervolgens Piet met 3 – 0; hier gold zo ongeveer het omgekeerde van de partijen van Niels en Theo. In het dubbel moesten Niels en Jackie zich in vieren gewonnen geven tegen Peter en Veronica.
Na het dubbel had Theo weinig kans tegen Peter. Niels, die al eens van Piet had gewonnen, kon dat kunststukje net niet herhalen. Met 8 – 11 in de vijfde game ging de winst naar Piet. Jackie bracht zijn team ietsje dichterbij door Veronica in drieën terug te wijzen. In de laatste drie partijen verloor Theo van Piet en bond Jackie ook Peter aan de zegekar. Niels slaagde er niet in om de laatste partij van de avond naar zich toe te trekken en de eindstand een draaglijker aanzien te geven; hij verloor in vieren van Veronica. Zo verscheen een ruime 3 – 7 nederlaag op het wedstrijdformulier. En dat in een poule waarin de verschillen klein zijn. Jackie was deze avond opnieuw erg sterk op dreef. Zo spelend zou hij in de 1e klasse prima kunnen meekomen. Zeker nu hij (noodgedwongen ?) wat vaker speelt en daardoor meer ritme heeft. Niels en Theo bleven deze avond puntloos.
Team 3 ontmoet komende week Wijhe 1. Op het moment van ‘schrijven’ is nog niet helemaal zeker wanneer en waar dat zal zijn.


3e klasse Leogang 2  - Kampenion 4      2 – 8
Inv. Jan Ringenier 3, Hans vd Berg 2, Nick Kuipers 2 en dubbel 1

Team 4 speelde deze week als enige een uitwedstrijd. Het ging vrijdagavond op bezoek bij nummer laatst Leogang 2. Het was dan ook zaak een – liefst – ruime overwinning te behalen. Leogang speelde met Koos Dorst, Johan Wiebenga en Eric van Noorden. Bij team 4 waren Arie Hup en Jaap van Putten niet beschikbaar; Hans vd Berg en Nick Kuipers kregen gezelschap van Jan Ringenier (team 5).

De beide teams maakten er een vrij spannende wedstrijd van; vijf partijen moesten in de vijfde game worden beslist. Toch stond er aan het eind van de avond wel een 2 – 8 eindstand op het wedstrijdformulier. Leogang 2, dat het afgelopen seizoen de titel pakte in een poule van de 4e klasse, kwam over het geheel genomen net tekort. Dat zie je wel vaker; een klasse hoger worden spannende partijen vaak net verloren, daar waar zij een klasse lager meestal winst opleveren. Bij team 4 bleef Jan, die natuurlijk eigenlijk nog steeds een redelijk 3e klasniveau heeft, ongeslagen en pakten Hans en Nick ieder twee punten. Ook wisten beide laatstgenoemden er het dubbel uit te slepen. Door de derde achtereenvolgende 8 – 2 overwinning heeft team 4 zich keurig bij de bovenste teams gerangschikt.
Team 4 ontvangt as. dinsdagavond Bultman/Smash ’70 9.


4e klasse Kampenion 5  - Swift ’64 3      5 – 5
Harm Bosman 2, Marco Ilbrink 2 en Jeroen Heldoorn 1

Team 5 ontving dinsdagavond Swift ’64 3, dat (te) laag geklasseerd staat. Swift trad aan met Trudy Remeinse, Tjitse Ritsema en Marc de Jong die vanuit team 2 (3e klasse) inviel. Een sterke opstelling dus, want de minder sterke spelers waren niet aanwezig. Team 5 speelde met Marco Ilbrink, Harm Bosman en Jeroen Heldoorn.

Het werd een spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 1 – 3 in het voordeel van de polderbewoners. Daarna won team 5 drie partijen op rij waardoor het op een 4 – 3 voorsprong kwam. Maar de partijen 8 en 9 gingen weer naar Swift dat dus tenminste een gelijkspel veilig stelde. Marco bracht zijn team in de laatste partij weer langszij door Ritsema met 3 – 0 te verslaan. Vooraf zou deze uitslag als teleurstellend worden gezien, maar gezien de opstelling van Swift en het wedstrijdverloop mag team 5 niet ontevreden zijn over de puntendeling. Harm en Marco pakten twee punten en Jeroen één.
Komende vrijdagavond gaat team 5 in Ens op bezoek bij Smash-In 3.


5e klasse Kampenion 6  - Spoolde 2      5 – 5
Gerard Wessels 2, Martijn Haanappel 1, Anne vd Haar 1 en dubbel 1

Team 6 trad vrijdagavond aan tegen Spoolde 2 uit Zwolle. Spoolde speelde met de zussen Cynthia en Sabine Wevers en Raymond Ramaker. Team 6 speelde met Gerard Wessels, Anne vd Haar en Martijn Haanappel.

Het wordt wat eentonig, maar ook hier was het een leuke en spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2 en aan het eind 5 – 5. Bij Spoolde bleef Cynthia ongeslagen, onder meer via twee vijfpitters tegen Gerard en Anne. Gerard pakte namens zijn team twee punten en Anne en Martijn ieder één. Het vijfde punt behaalde team 6 in het dubbel; Anne en Gerard versloegen Cynthia en Raymond. Al met al een ietwat teleurstellende uitslag, want Spoolde 2 stond niet hoog geklasseerd. Maar op de uitslag is niets af te dingen.
Net als de teams 2 en 5 gaat ook team 6 vrijdagavond op bezoek bij een team van Smash-In, namelijk team 5.


5e klasse Kampenion 7  - Harderwijk 5      4 – 6
Inv. Gerard Wessels 1; Rense Beimers 0 en Jentine Ringenier 0

De wedstrijd tussen team 7 en Harderwijk 5 werd gekenmerkt door personele problemen. Harderwijk verscheen met slechts twee spelers achter de tafel: D. van Zwieten en P. Willemsen die vanuit team 6 inviel. Team 7 speelde met Rense Beimers, Jentine Ringenier en Gerard Wessels die (ook) vanuit team 6 inviel.

De Harderwijkers bleken duidelijk beter op dreef dan de Kampenaren. Team 7 mocht dan wel met een 3 – 0 voorsprong aan de wedstrijd zijn begonnen, aan het eind stond het 4 – 6. Dat betekent dat de Harderwijkers zes van de zeven gespeelde partijen naar zich toe wisten te trekken. En dat is knap. Op de overwinning van de gasten is ook niets af te dingen. Team 7 zit na een goede competitiestart in een klein dipje. Dat heeft vast te maken met de afwezigheid in de laatste wedstrijden van Anja Ringenier die nog op 100% staat.
Team 7 speelt maandagavond al in Dalfsen tegen DTV ’84 5.


Al met al wat teleurstellende resultaten voor de seniorenteams van Kampenion. Maar - dat moet gezegd - op de nederlagen en gelijke spelen valt helemaal niets af te dingen. Komende week spelen (op papier) zes teams een uitwedstrijd en drie teams doen dat bij Smash-In in Ens. Alleen team 4 speelt een thuiswedstrijd, maar mogelijk komt team 3 daar nog bij als tegenstander Wijhe 1 medewerking verleent aan het omwisselen van de uit- en thuiswedstrijd.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar