In week 11 kwam alle seniorenteams weer in actie. Team 4 deed dat ‘thuis’ en alle andere teams speelden uitwedstrijden. Het werd een succesvolle week voor Kampenion, want de zeven wedstrijden leverden zes overwinningen en één nederlaag op. Opvallend was dat liefst drie teams tot de maximale score wisten te komen, namelijk de teams 2, 4 en 6. Ook de teams 1, 5 en 7 kwamen tot winst. De enige nederlaag kwam op naam van team 3. Al met al een prima week voor Kampenion. Komende week spelen de zeven teams de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.PICT0104


1e div. Oost Trias 3   - Kampenion 1      2 – 8
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3, Dick Hoekman 1 en dubbel 1

Team 1 speelde zaterdag vanaf 18.00 uur de uitwedstrijd tegen nummer laatst Trias 3 uit Twello. Om maar eens een cliché uit de kast te halen: ‘een wedstrijd die normaal gesproken winst moest opleveren’. En dat om de doodeenvoudige reden dat Trias 3 nog geen wedstrijd had gewonnen en met 8 punten uit vijf wedstrijden stijf onderaan staat. Trias 3 speelden met Wout Zegers, Roy van Bedaf en (jawel) Lars van der Zanden. Team 1 bracht Ton Ringenier, Dick Hoekman en Jordy ten Have achter de tafel.

Na het dubbel stond het 1 – 3. Ton versloeg Wout, Dick verloor van Roy en Jordy was te sterk voor Lars. In het dubbel waren Jordy en Ton het gelukkigst. Zij versloegen Lars en Roy met 9 – 11 in de beslissende game.De eerste drie partijen na het dubbel leverden alle winst op. Ton had veel moeite met Roy, maar won uiteindelijk met 7 – 11 in de vijfde game. Jordy bleek te sterk voor Wout en Dick versloeg Lars ‘in vieren’. In partij acht was Jordy – die zaterdag op dreef was – ook Roy de baas. Ton versloeg vervolgens Lars met 1 – 3 en Dick dolf het onderspit tegen Wout. Team 1 boekte dus een regelmatige 2 – 8 overwinning waarmee het wat meer afstand neemt van de laatste twee plaatsen.
Komende zaterdag speelt team 1 de uitwedstrijd bij De Veluwe 2 in Apeldoorn.


1e klasse Smash-In 2  - Kampenion 2      0 – 10
Ivan Hollander 3, Ralph Trip 3, Gertjan Wessels 3 en dubbel 1

Team 2 ging vrijdagavond op bezoek bij Smash-In 2 in Ens en dat zijn toch altijd speciale wedstrijden. Smash-In speelde met Hans de Vries, Frans de Vries en George Wildeboer. Team 2 deed het met Ivan Hollander, Ralph Trip en Gertjan Wessels.

Nog niet zo heel lang geleden waren de tweede teams van Smash-In en Kampenion aan elkaar gewaagd. Maar sinds vorig seizoen is het krachtsverschil groter geworden en wel in het voordeel van Kampenion 2. Ook vrijdagavond was dat bij vlagen zichtbaar. Het werd wel een wat vreemde wedstrijd. De spannende partijen – vier vijfpitters – die werden gespeeld, vielen alle in het voordeel van team 2 uit. Gertjan bracht twee van de spannende partijen tot een goed einde en Ivan en Ralph ieder één. Team 2 verloor geen enkel punt in Ens. Maar de uitslag was dus enigszins geflatteerd. Een uitslag van 3 – 7 had de verhoudingen beter weergegeven, maar ik had niet het idee dat de boys daarmee zaten. Team 2 nestelt zich door de ruime zege weer bij de bovenste teams, overigens op ruime afstand van koploper Harderwijk 1.
Team 2 gaat donderdagavond in Apeldoorn op bezoek bij De Veluwe 3.


2e klasse Wijhe 1  - Kampenion 3      7 – 3
Jackie vd Meulen 2 en Marcel Makkink 1; inv. Nick Kuipers 0

Wijhe 1 speelde in de sterkste opstelling: Jeroen Diepenbroek, Arjan Bakker en Rik Berenschot. Team 3 trad aan met Marcel Makkink (!), Jackie vd Meulen en Nick Kuipers, die inviel.

Team 3 kende problemen om een volwaardig team achter de tafel te krijgen voor de uitwedstrijd tegen Wijhe 1. In allerijl moest Marcel Makkink competitiegerechtigd worden gemaakt en aan het team worden toegevoegd en verder viel Nick Kuipers in.
Team 3 speelde een moeizame wedstrijd. Het leed een 7 – 3 nederlaag en de waarheid gebiedt te zeggen dat er ook niet meer inzat. Jackie pakte twee punten en Marcel één. Zes partijen hadden maar drie games nodig om een winnaar aan te wijzen en vijf daarvan gingen naar Wijhe. Opvallend was dat Marcel van Jeroen won, terwijl Jackie Arjan en Rik versloeg. Niemand bleef dus ongeslagen in Wijhe. Nick bleef puntloos. Team 3 staat samen met Dronten '74 1 op de voorlaatste plaats en het bevindt zich dus in de gevarenzone.
Komende vrijdag gaat team 3 in Nunspeet op bezoek bij Leogang 1.


3e klasse Kampenion 4  - Bultman/Smash ’70 9    10 – 0
Arie Hup 3, Nick Kuipers 3, Jaap van Putten 3 en dubbel 1

Team 4 – dat de laatste weken prima presteert – ontving Bultman/Smash ’70 9 uit Hattem. Dat team had vooraf negen punten minder verzameld dan team 4. De Hattemers speelden met de broers Niels en Carl van Oene en Edwin Dalhuizen. Team 4 bracht Nick Kuipers, Jaap van Putten en Arie Hup achter de tafel.

Het werd een eenzijdig duel waarin de bezoekers geen enkele kans hadden. Viermaal verscheen een 3 – 1 uitslag op het wedstrijdformulier en zesmaal 3 – 0. Oftewel, team 4 boekte een maximale overwinning: 10 – 0. Arie, Jaap en Nick bleven dus allen ongeslagen. Door dit resultaat en de uitslagen bij de andere wedstrijden, heeft team 4 zich keurig opgewerkt naar plaats 2 op zes punten achterstand van koploper Bosman Wezep 3. Een knappe prestatie.
Team 4 gaat as. donderdag op bezoek bij Heino 3.


4e klasse Smash-In 3  - Kampenion 5      4 – 6
Jan Ringenier 3, Harm Bosman 2 en Jeroen Heldoorn 1

Team 5 ging net als team 2 op bezoek bij een team van Smash-In, namelijk team 3. Dat team trad aan met Albert Dijkstra, Robert Agterhuis en Frans van Gastel. Team 5 speelde met Jan Ringenier, Harm Bosman en Jeroen Heldoorn.
Beide teams ontmoetten elkaar het afgelopen seizoen ook al, zij het dat Jan toen nog geen deel van het team uitmaakte. Toen was Smash-In 3 tweemaal te sterk voor de Kampenaren. Ditmaal was er meer evenwicht. Team 5 pakte een 0 – 2 voorsprong, maar na het dubbel stond het weer gelijk: 2 – 2. Ook na zes partijen was er evenwicht, maar toen ‘demarreerde’ team 5 naar 3 – 6. Het slotakkoord was weer voor Smash-In 3, zodat de eindstand 4 – 6 werd. En dat is geen gekke uitslag. Jan bleef ongeslagen, Harm pakte twee punten en Jeroen één.
Net als team 3 speelt team 5 komende vrijdag in Nunspeet en wel tegen Leogang 3.


5e klasse Smash-In 5  - Kampenion 6      0 – 10
Martijn Haanappel 3, Anne vd Haar 3, Alice Ringenier 3 en dubbel 1

Het was afgelopen vrijdagavond grotendeel Smash-In - Kampenion in Ens, want net als de teams 2 en 5 speelde ook team 6 tegen een team van Smash-In: team 5. Smash-In 5 speelde met Gerard Willems, A. de Gorter en Taeke vd Meulen. Team 6 deed het met Anne vd Haar, Martijn Haanappel en Alice Ringenier.

De wedstrijd leek veel op die tussen Smash-In 2 en Kampenion 2. Ook hier waren er vier spannende vijfpitters - waarvan Alice er al drie voor haar rekening nam - en al die partijen leverden winst op. De andere zes partijen waren minder spannend en gingen ook naar team 5. Zo pakte dus ook team 6 een maximale overwinning in Ens: 0 - 10. En dat is een knappe prestatie. Alice, Anne en Martijn bleven uiteraard allen ongeslagen en het dubbel was een prooi voor Alice en Martijn. Team 6 handhaaft zich door deze zege op de vierde plaats, maar het verschil met de nummer vijf is duidelijk gegroeid. Er is dan ook een duidelijke tweedeling in deze poule tussen de bovenste en onderste vier teams.
As. vrijdag gaat team 6 in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash '70 12.


5e klasse DTV ’84 5  - Kampenion 7      4 – 6
Henny Boxman 2, inv. Alice Ringenier 2, Anja Ringenier 1 en dubbel 1

Team 7 speelde maandagavond al in Dalfsen tegen DTV '84 5. DTV '84 speelde met Gerard Ekkelenkamp, Jan den Haan en Bert Jan Boesenkool. Team 7 speelde met Henny Boxman, Alice Ringenier - die voor de niet fitte dochter Jentine inviel - en Anja Ringenier.

Beide teams bleken aan elkaar gewaagd. Na het dubbel stond het 1 - 3 in het voordeel van team 7. Daarna ging het gelijk op en wonnen beide teams nog drie partijen, zodat het verschil van twee punten in tact bleef. Bij team 7 pakten Henny en Alice ieder twee punten. Anja was ditmaal minder op dreef en kwam slechts eenmaal tot winst. Wel won zij met Henny het dubbel. Team 7 staat nog steeds tweede, maar de verschillen in de poule zijn klein.
Team 7 speelt donderdagavond in Heerde tegen Vined 5.


Een bijzonder succesvolle week dus voor de seniorenteams van Kampenion. Komende week worden de laatste wedstrijden van de heenronde gespeeld. Dan hebben alle teams er zeven wedstrijden op zitten. Zoals bekend spelen we deze voorjaarscompetitie in poules van acht teams. Volgende week maak ik een tussenbalans op en neem ik de tussenstanden in mijn bijdrage op.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion