FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 13 kwamen de zeven seniorenteams weer in actie. Drie teams speelden tegen een sterke koploper, namelijk de teams 1 (tegen De Toekomst 1), 4 (tegen Bosman Wezep 3) en 5 (tegen GTC 2). Deze wedstrijden eindigden alle in een nederlaag. De teams 1 en 5 leden zelfs een maximale nederlaag. Ook de teams 2 en 3 verloren. De teams 6 en 7 redden de spreekwoordelijke eer met respectievelijk een overwinning en een gelijkspel. De balans is deze week dan ook duidelijk negatief met één zege, één gelijkspel en vijf nederlagen. Hierna volgt een overzicht van de zeven wedstrijden.GertjanWouter


2e div. Oost Kampenion 1   - De Toekomst 1    0 – 10
Jordy ten Have 0, Dick Hoekman 0 en Gerben Wolterink 0

Team 1 ontving zaterdagmiddag koploper De Toekomst 1 uit Lochem. Vooraf was het zaak een paar puntjes mee te sprokkelen tegen deze sterke tegenstander. Team 1 speelde met Jordy ten Have, Gerben Wolterink en Dick Hoekman. De Toekomst bracht E. Ernst, P. van de Weerthof en R. Swaters achter de tafel. Oftewel, het speelde in de sterkste opstelling.

Er viel voor team 1 deze zaterdagmiddag dan ook weinig (eer) te behalen. Gerben Wolterink speelde nog twee vijfpitters tegen respectievelijk Van de Weethof en Swaters, maar verloor beide partijen. Jordy ten Have en Dick Hoekman kwamen niet in de buurt van een zege. Zo leed team 1 een kansloze en maximale nederlaag tegen een zeer sterke tegenstander. Hier moeten we niet dramatisch over doen, want De Toekomst is de aanstaande kampioen. Het beschikt bovendien over enkele spelers die al op landelijk niveau hebben gespeeld. Het team heeft dan ook niets in de 2e divisie Oost te zoeken. Team 1 hoort wel in de 2e divisie Oost thuis; daar doet deze maximale nederlaag niets aan af.
Komende week komt team 1 niet in actie.


1e klasse Kampenion 2   - GTC 1      3 – 7
Gertjan Wessels 2 en Ralph Trip 1; inv. Jackie vd Meulen 0

Bij team 2 werden de personele problemen nog groter dan die al waren. Ivan is uiteraard nog steeds geblesseerd en ook Sebastiaan moest de wedstrijd van afgelopen vrijdag aan zich voorbij laten gaan vanwege rugproblemen. Zo moest Jackie van der Meulen - die ook bij het eigen team speelde - invallen. Ralph Trip en Gertjan Wessels waren de vaste spelers van het team die wel in actie kwamen. Team 2 speelde tegen GTC 1 dat met Dick Smit, Pieter Beuzenberg en Wouter Beuzenberg speelde.

Het werd een merkwaardige wedstrijd. De start was voor team 2. Eerst versloeg Gertjan verrassend Dick Smit met 3 – 0. Gertjan vindt het heerlijk om een actieve speler tegenover zich te hebben en Dick is zo’n speler die snel het initiatief neemt. Vervolgens versloeg Ralph Pieter Beuzenberg met 3 – 1 en zo stond het dus zomaar 2 – 0. Daarna kantelde de wedstrijd. Jackie verloor van Wouter Beuzenberg en het dubbel verloren Gertjan en Ralph nipt van Dick en Wouter. De twee partijen na het dubbel bleken achteraf cruciaal. Eerst verloor Ralph in vijven van Dick Smit en daarna moest Gertjan zich tegen Wouter in vijven gewonnen geven na van een 0 – 2 achterstand te zijn teruggekomen. De Duitsers zouden dit de ‘Vorentscheidung’ noemen. De volgende drie partijen gingen alle naar GTC waarbij alleen Jackie nog enigszins in de buurt van een overwinning wist te komen; hij verloor in vijven van Dick Smit. In de laatste partij versloeg Gertjan Pieter Beuzenberg waardoor de eindstand nog 3 – 7 werd. Dit is een ietwat geflatteerde uitslag, maar de nederlaag is verdiend. Dick Smit – die nog herstellende is van een kijkoperatie aan een knie – verloor weliswaar in drieën van Gertjan, maar sleepte vervolgens wel twee vijfpitters uit het vuur. Verder was Wouter deze avond heel sterk op dreef. Team 2 moet zich verder richten op plaats 4 of 5.
Team 2 speelt komende vrijdag de belangrijke uitwedstrijd bij TT Zwolle 6.


2e klasse Kampenion 3   - Dronten ’74 1     4 – 6
Niels Alberts 2 en Jackie vd Meulen 2; inv. Gerard Wessels 0

Over personele problemen gesproken. Team 3 telt op papier zeven (!) spelers, maar het blijkt regelmatig een hele opgave om drie ‘eigen’ spelers achter de tafel te brengen. Zo ook afgelopen vrijdag. Alleen Jackie en Niels waren beschikbaar. Er zou tijdig een vervanger worden geregeld, maar helaas. Op het laatste moment moest Gerard Wessels worden gevraagd in te vallen. En dat is balen – uiteraard niet vervelend bedoeld naar Gerard – want team 3 speelde tegen Dronten ’74 1 een uiterst belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Bij tegenstander Dronten ’74 1 speelden René Vereecken, Onno Huisman en Karla Bouwers.

Van Gerard (5e klasser) mocht uiteraard niet worden verwacht dat hij ook maar één partij zou winnen. Dat gebeurde dan ook niet. Jackie en Niels kwamen beiden wel tweemaal tot winst. Tegenvaller was dat Jackie ditmaal tegenstander Karla Bouwers moest feliciteren. Mogelijk dat het voor hem drukke programma deze avond – Jackie speelde zes enkelpartijen en één dubbelpartij – hier mede debet aan was. Het kan ook zijn dat hij zich stuk sloeg op het taaie tegenspel van Karla. Meevaller was dat Niels tegen Dronten ’74 1 tweemaal tot winst kwam. En ook dit bedoel ik niet vervelend. Niels had tot deze wedstrijd de grootste moeite om te scoren tegen deze tegenstander. Al met al leed team 3 een onnodige 4 – 6 nederlaag. Met onnodig bedoel ik dat een volledig team 3 normaal gesproken een nederlaag had moeten kunnen afwenden. Heel jammer.
Team 3 gaat vrijdag 9 april in Zwolle op bezoek bij TT Zwolle 7 en ook dat is een belangrijke wedstrijd. Hopelijk kan team 3 dan volledig aantreden.


3e klasse Kampenion 4   - Bosman Wezep 3    4 – 6
Arie Hup 2, Nick Kuipers 1 en dubbel 1; Jaap van Putten 0

Team 4 ontving dinsdagavond koploper Bosman Wezep 3. Van die tegenstander verloor team 4 de eerste wedstrijd van het seizoen kansloos met 9 – 1. Maar daarna herstelde het zich prima en wist het zich op te werken naar plaats 2. Team 4 speelde met Nick Kuipers, Jaap van Putten en Arie Hup. Koploper Bosman Wezep stelde Elbert van Boven, Richard Hertsenberg en Jan Hertsenberg op.

Team 4 bood dinsdagavond prima tegenstand. De start was voor de koploper, want na drie wedstrijden stond het 0 – 3. Dat was geflatteerd, want Nick en Arie verloren hun wedstrijd met twee punten verschil in de vijfde game van respectievelijk Van Boven en J. Hertsenberg. Het dubbel ging naar team 4 (Arie en Nick) en ook in het vervolg van de wedstrijd boden de Kamper spelers goed tegenspel. Uiteindelijk ging de wedstrijd nipt verloren: 4 – 6. Geen van de zes spelers bleef ongeslagen en dat zegt wel iets. Arie wist Elbert van Boven van zijn 100% score te halen. Team 4 heeft laten zien terecht een hoge klassering te bezetten. En Bosman Wezep 3 heeft laten zien straks terecht de titel te pakken. Omdat TT Zwolle 9 onverwachts van Leogang 2 verloor, handhaaft team 4 zich op de tweede plaats.
Team 4 speelt as. vrijdag in Elburg tegen Batfighters 2.


4e klasse Kampenion 5   - GTC 2      0 – 10
Harm Bosman 0, Jeroen Heldoorn 0 en Marco Ilbrink 0

Ook team 5 kreeg bezoek van een koploper die hier luisterde naar de naam GTC 2. En ook hier stond het Kamper team vooraf op plaats twee waarbij het zich na een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen die koploper had opgewerkt naar plaats twee. Team 5 speelde met Marco, Harm en Jeroen. GTC speelde met H. van Dalfsen, N. Duizendstra en K. Kranenburg.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. GTC 2 was een maatje te groot. De spelers uit Genemuiden konden net wat meer brengen dan die van team 5. Als het al een keer spannend werd, dan wisten de spelers van GTC het verschil te maken. Drie partijen gingen over de volle vijf games, maar telkens ging die vijfde game ruim naar GTC. Team 5 verloor dan ook kansloos met 0 – 10. GTC 2 wordt de terechte kampioen in deze poule en team 5 wordt normaal gesproken tweede, derde of vierde. Felicitaties aan de spelers van GTC 2.
Team 5 gaat vrijdagavond op bezoek bij Dronten ’74 3.


5e klasse Kampenion 6   - GTC 3      8 – 2
Anne vd Haar 3, Gerard Wessels 3, Alice Ringenier 1 en dubbel 1

Net als de teams 2 en 5 speelde ook team 6 tegen een team van GTC, team 3. Team 6 speelde met Alice, Anne en Gerard. GTC 3 bracht L. van Oudenaarden, A. van Ommeren en J. van de Kamp achter de tafel.

Beide teams maakten er een leuke en vrij spannende wedstrijd van. Aan Kamper kant stak Anne en bovenuit, want hij kwam deze avond niet in de problemen. Ook Gerard bleef zonder verlies, al moest hij in zijn laatste partij tegen Van Ommeren diep gaan. Alice leek lange tijd puntloos te zullen blijven, maar zij kwam in haar laatste partij tegen Van Oudenaarden na een 1 – 2 achterstand sterk terug. Het dubbel leverde een nipte overwinning op voor Anne en Gerard. Team 6 boekte al met al een ruime 8 – 2 overwinning die eigenlijk iets te hoog uitviel.
Team 6 hoeft komende week niet in actie te komen.


5e klasse Kampenion 7   - Bosman Wezep 6    5 – 5
Henny Boxman 3 en Rense Beimers 2; Jentine Ringenier 0

Team 7 speelde dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Bosman Wezep 6. Team 7 deed dat met Jentine, Henny en Rense. Bosman Wezep speelde met J. Altelaar, J. van Dieren en E. Blok.

In deze wedstrijd had team 7 definitief afstand moeten nemen van tegenstander Bosman Wezep 6. En het leek daar ook in te gaan slagen, maar aan het eind ging het toch nog mis. Via 2 – 2, 3 – 2 en 5 – 3 werd het uiteindelijk nog 5 – 5. Team 7 hield Wezep daarmee weliswaar op afstand, maar het nam niet verder afstand. Henny bleef knap ongeslagen en Rense won keurig twee partijen. Jentine was helaas niet op dreef en bleef zonder zege. Team 7 moet in het vervolg van de competitie toch nog oppassen. Weliswaar degradeert er slechts één team in deze poule, maar het verschil naar nummer laatst Bosman Wezep 6 is niet al te groot: acht punten.
Team 7 gaat vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 15 dat evenveel punten als team 7 heeft verzameld.


Een teleurstellende week voor de seniorenteams van Kampenion. Maar daar hoeven we niet dramatisch over te doen; het kan immers niet iedere week feest zijn. Ook een tafeltenniscompetitie kent pieken en dalen. Week 13 was dus duidelijk een ‘dalletje’. Op naar komende week.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion


Plaats reactieZet het plaatje in elkaar