FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 14 was er een onvolledig programma. Van het programma van week 17 waren de vrijdagwedstrijden – namelijk die van Koninginnedag 30 april – naar voren gehaald, naar week 14 dus. Namens Kampenion kwamen vijf teams in actie. De resultaten waren wisselend en hielden elkaar uiteindelijk in evenwicht met tweemaal winst, één gelijkspel en twee nederlagen. Driemaal was er een Zwolle – Kampen ontmoeting en ook deze krachtmeting eindigde onbeslist, al wonnen de Zwollenaren op punten. Team 1 kwam niet in actie, maar het zag de concurrentie (veel) punten pakken. Nummer voorlaatst TT Zwolle 5 won met ruime cijfers van nummer laatst Trias 3 en heeft nu evenveel punten verzameld als team 1. Daarbij moet worden aangetekend dat de Zwollenaren een wedstrijd meer speelden. Bovendien hebben zij de - met alle respect - 'zwakke broeder' al gehad, terwijl team 1 koploper De Toekomst al heeft getroffen.HC04_PICT0122


1e klasse TT Zwolle 6  - Kampenion 2      4 – 6
Gertjan Wessels 3, Sebastiaan Doorn 1, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 2 speelde in Zwolle tegen TT Zwolle 6. De gastheren speelden met Hans Speek, Roelof Buschgens en Gerard Dijkland. Team 2 deed dat met Ralph Trip, Gertjan Wessels en Sebastiaan Doorn.

Team 2 speelde een goede wedstrijd tegen TT Zwolle 6 dat in een sterke opstelling aantrad. Zo speelde Gerard Dijkland zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Maar team 2 gaf prima partij. Na het dubbel stond het met 1 – 3 voor en die marge stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier: 4 – 6. Gertjan (b)lijkt zich steeds beter op zijn gemak te voelen in de 1e klasse; hij bleef namelijk knap ongeslagen. Ralph en Sebastiaan hadden het moeilijker en wonnen alleen van Hans Speek. Ralph en Gertjan wonnen samen ook het dubbel. Al met al een keurige 4 – 6 overwinning van team 2 dat zich bovenin weet te handhaven.
As. vrijdag gaat team 2 in Elburg op bezoek bij Batfighters 1.


2e klasse TT Zwolle 7  - Kampenion 3      5 – 5
Niels Alberts 2, Jackie vd Meulen 1, Theo Hogenhorst 1 en dubbel 1

Ook team 3 speelde een wedstrijd in Zwolle, maar deed dat op de locatie van het ‘voormalige’ Be Quick ’62. TT Zwolle 7 was de tegenstander. Zwolle trad aan met Arjan Bakker, Paul Merkus en Eric Groenhof. Team 3 speelde met Niels Alberts, Theo Hogenhorst en Jackie vd Meulen.

Hoewel de openingspartij voor team 3 was – Niels versloeg Bakker in vijven – liep het vrijwel de hele wedstrijd achter de
feiten aan. Na het dubbel stond het nog 2 – 2, maar daarna gingen drie partijen op rij naar de Zwollenaren en stond het 5 – 2. Maar de spelers van team 3 bleven knokken voor een beter resultaat. Eerst versloeg de nog puntloze Jackie de nog ongeslagen Merkus, vervolgens wist Niels de eveneens nog ongeslagen Groenhof te bedwingen en tenslotte bond Theo in ‘straight games’ Bakker aan de zegekar. Daardoor verscheen alsnog een 5 – 5 eindstand op het wedstrijdformulier. Ik denk dat de heren daar achteraf gezien niet ontevreden mee waren.
Team 3 speelt donderdagavond een uitwedstrijd tegen het sterke Vined 1.


3e klasse Batfighters 2  - Kampenion 4      3 – 7
Arie Hup 3, Nick Kuipers 2, Jaap van Putten 1 en dubbel 1

Team 4 ging vrijdagavond op bezoek bij Batfighters 2 in Elburg. De eerste wedstrijd leverde een ruime – enigszins 
geflatteerde – 8 – 2 overwinning op. Wat zou het nu worden? Team 3 speelde met Jaap van Putten, Nick Kuipers en Arie Hup. Batfighters deed dat met Piet Tadema, Hettie Kamphorst en Aad Ruyter.

De start was duidelijk voor team 4, want na het dubbel stond het 0 – 4. De drie eerste enkelpartijen leverden duidelijke
overwinningen op en het dubbel sleepten Arie en Nick er op het nippertje uit. Daarna hing het allemaal wat moeizamer, maar de marge van vier punten bleef tot het eind in stand. En zo pakte team 4 een keurige 3 – 7 overwinning. Arie bleef ongeslagen, Nick pakte twee punten, Jaap één en het dubbel ging – als ‘gezegd’ - naar team 4. Het handhaaft zich daarmee netjes op de tweede plaats.
Team 4 speelt komende vrijdag in Zwolle (locatie ‘Be Quick ’62’) tegen TT Zwolle 10.


4e klasse Dronten ’74 3  - Kampenion 5      6 – 4
Jan Ringenier 3 en Marco Ilbrink 1; Jeroen Heldoorn 0

Team 5 (tweede) ging op bezoek bij nummer laatst Dronten ’74 3. Het speelde met Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Jan Ringenier. De gastheren speelden met Rik Holwerda, Jelle Hoekstra en Ruben Lijzenga.

Het werd een spannend avondje in Dronten. Na het dubbel stond het 2 – 2, maar zette Jan zijn team voor de derde maal op voorsprong. Daarna stokte de Kamper productie echter. Dat kwam vooral door het goede spel van de polderbewoners die in de sterkste opstelling speelden. In het vervolg van de wedstrijd wist alleen Jan nog een puntje aan het Kamper totaal toe te voegen. Zo won Dronten ’74 3 met 6 – 4 en die overwinning was niet onverdiend. Weliswaar gingen voor team 5 twee vijfpitters verloren, maar de beslissende game ging in beide gevallen ruim naar Dronten. Jan bleef ongeslagen en Marco pakte één puntje. Jeroen bleef puntloos. Zo spelend kunnen de Drontenaren de degradatiedans nog ontspringen.
Team 5 speelt komende vrijdag ook in Zwolle (locatie ‘Flits') tegen TT Zwolle 11.


5e klasse TT Zwolle 15  - Kampenion 7      7 – 3
Henny Boxman 2 en inv. Alice Ringenier 1; Jentine Ringenier 0

En dan tenslotte team 7. Dat speelde afgelopen vrijdag al in Zwolle en net als team 3 op de locatie ‘Be Quick ’62’.
Tegenstander was TT Zwolle 15. Team 7 speelde met Henny Boxman, Jentine Ringenier en Alice Ringenier die inviel. Bij de Zwollenaren speelden Ellen Snijder, Henk Kip en Charlaine Veneman.

Het werd een moeizame avond voor team 7. Omdat Snijder ook een bruiloft had, speelde zij haar drie partijen achter elkaar waarvan zij er twee wist te winnen. Zo stond team 7 dus met 2 – 1 achter. Die achterstand liep eerst op tot 6 – 1 waarna de spelers van team 7 nog wat wisten terug te doen en uiteindelijk de schade wisten te beperken tot 7 – 3. Henny pakte twee punten en Alice één. Jentine – die al weken naar haar vorm zoekt – bleef zonder zege. Zij speelde haar beste partij uitgerekend tegen Veneman die ongeslagen bleef. Mogelijk dat de reden is dat beiden nog steeds een jeugdstijl hebben waardoor Jentine lekkerder kan spelen. Mocht iemand de vorm van Jentine vinden, stuur dan een mailtje naar de webmaster van deze site. Door de nederlaag moet team 7 blijven oppassen dat het niet als laatste eindigt, al is het verschil met de nummer laatst nog zeven punten.
Team 7 speelt as. vrijdag een uitwedstrijd tegen koploper Hoonhorst 2.


Redden vorige week de laagste teams de eer, deze week waren het de hogere teams die positieve resultaten wisten te behalen. In week 15 is er weer een volledig progamma. In aanvulling op het bovenstaande meld ik nog dat team 1 vrijdagavond op bezoek gaat bij TT Zwolle 5 (locatie 'Flits') en dat team 6 diezelfde avond op bezoek gaat bij Batfighters 4. Ik hoop je daar weer verslag van te doen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#2 Administrator 14-04-2010 00:05
Een foto van onze jeugdige seniorleden leek me niet verkeerd. Hoewel ze op deze foto inderdaad nog wel erg jeugdig zijn. :roll:
Citeer
#1 Guest 12-04-2010 15:50
He [censored]master,

Volgens mij worden de senioren van Kampenion steeds jonger en had je die foto ook bij de jeugdcompetitie kunnen plaatsen :lol:

JaRi
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar