FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 10 april kwamen alle jeugdteams van Kampenion in actie. Net als vorige week speelden enkele team van Kampenion tegen een sterke tegenstander. Zo trof team 1 GTTC 1, dat weliswaar 'maar' 3e staat, maar in de sterkste opstelling minstens zo goed is als de nummers 1 en 2.  Team 2 speelde tegen koploper DTS 1, team 4 trof nummer 2 (en inmiddels koploper) Smash '70 1. Desondanks was de balans in evenwicht met drie overwinningen, drie nederlagen en een gelijkspel. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.170807_053

Landelijk A

GTTC 1 - Kampenion 1: 8-2
Gertjan Wessels 1 en Lars van der Zanden 1; Jeroen Rotman 0

Team 1 ging op bezoek in Groningen waar het speelde tegen GTTC 1. De sterkte van GTTC 1 wordt bepaald door de opstelling. Jeroen Hendriks - die de percentagelijst aanvoert - en Timothy van der Meulen verliezen weinig in Landelijk A. De derde speler, Mees Brenninkmeyer, speelt rond de 50% en de vierde speler, Thomas Kuivenhoven, komt juist weining tot winst en viel uit tegen Kampenion 1. Voor de punten is dat jammer, maar team 1 speelt dit seizoen nergens meer voor. En dan is het niet verkeerd om sterke tegenstanders te treffen. Na een 4-0 achterstand was Gertjan de eerste die iets terug deed met een overwinning op Mees. Drie wedstrijden later was het Lars die eveneens van Mees won en zorgde voor het tweede punt. Jeroen kwam niet tot scoren. Door dit resultaat staat team 1 op de laatste plaats. Zaterdag speelt team 1 thuis tegen nummer 4 Avanti 1 en wil het niet als laatste eindigen, dan moet het twee punten meer pakken dan Slagvaardig 1, dat vijfde staat. Dat is niet onmogelijk, want Slagvaardig 1 treft Scylla 1, dat tweede staat, maar met een ruime overwinning nog goede kansen heeft op het kampioenschap. Scylla 1 staat immers maar een punt achter op koploper Swift 1, dat het sterke GTTC 1 treft.

Hoofdklasse
Kampenion 2 - DTS 1: 3-7
Robin Makkink 2 en Danny Visscher 1; Chiel ten Brinke 0

Team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen koploper DTS 1 uit Enschede, vorige week nog de tegenstander van team 3. DTS trad aan in dezelfde opstelling met Khalid Sayed, Roland Goudt en Frederick Weeink. Danny speelde zijn eerste wedstrijd meteen tegen de kopman van DTS 1, Khalid, die dit seizoen nog maar een wedstrijd verloor: vorige week van Guido. Zeer verrassend wist Danny hem te verslaan met 3-0 en bracht hij knap team 2 op een 1-0 voorsprong. Chiel verloor vervolgens van Roland, maar Robin bracht zijn team weer op voorsprong door te winnen van Frederick: 2-1. Hierna was het DTS 1 dat de punten pakte. Danny kwam nog in de buurt van zijn tweede overwinning, maar moest na vijf games zijn tegenstander Frederick feliciteren. Robin zorgde voor het derde punt door ook Roland te verslaan. Team 3 verloor met 3-7 en veel meer zat er ook niet in. Maar dat is geen schande tegen de koploper. Zaterdag treft het een minder lastige tegenstander. Het gaat op bezoek in Lochem en speelt tegen De Toekomst 1, dat laatste staat.


Hoofdklasse
Kampenion 3 - Blauw-wit 1: 6-4
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 2 en dubbel 1; inv. Stefan Sijbesma 0

Team 3 speelde, net als vorige week, een thuiswedstrijd. Ditmaal was Blauw-Wit 1 de tegenstander en speelde met Wouter Nijeboer, Kevin Wesselink en Ninouk Dekkers. Pascal was deze wedstrijd verhinderd en dus werd Stefan - die zelf 4e klasse speelt in team 6 - gevraagd om zowel in zijn eigen team te spelen als om in te vallen in team 3. Vorige ontmoeting was Blauw-Wit 1 nog met 7-3 de sterkste, maar team 3 liet wederom zien gegroeid te zijn in niveau. Dat werd niet meteen duidelijk in de eerste wedstrijd, want Guido kwam niet in zijn spel en verloor met 0-3 want Kevin. Gert-Jan stelde orde op zaken met een eenvoudige overwinning op Ninouk. Invaller Stefan kwam er vervolgens niet aan te pas tegen Wouter, de sterkste speler van Blauw-Wit 1, maar dat is uiteraard geen schande. In het dubbel kwam Guido in zijn spel en wist samen met Gert-Jan Ninouk en Wouter met 3-0 te verslaan. Na het dubbel ging ook de tweede wedstrijd van Gert-Jan van een leien dakje: met 3-0 versloeg hij Kevin. Guido had het vervolgens lastig tegen Wouter, maar trok met 11-9 in de vijfde game toch aan het langste eind: 4-2. Hierna was het weer de beurt aan Stefan. Met een aantal lastige services en goed aanvallend spel nam hij doodleuk een 1-0 voorsprong. De tweede game ging verloren, maar de derde game ging eveneens naar Stefan en een sensatie hing in de lucht. Het mocht niet zo zijn: de laatste twee games ging weer naar Minouk waardoor de wedstrijd in haar voordeel werd beslist. Ik durf best te zeggen dat ik vond dat
- gezien het aanvallende spel dat Stefan speelde en het initatief dat hij continu nam - het eerde Stefan was die de wedstrijd verloor dan Minouk die de wedstrijd won. Stefan kan in ieder geval terugkijken op een uitstekende partij. Gert-Jan leek vervolgens af te stevenen of een derde eenvoudige overwinning, kwam 2-0 voor, maar verloor vervolgens nipt de derde en vierde game. Ook de vijfde game was bijzonder spannend en na een matchpoint tegen was het toch Gert-Jan die de wedstrijd naar zich toe trok en dat was niet onverdiend. Want waar Gert-Jan het initiatief zocht, was het zijn tegenstander die zich vooral beperkte tot schuiven en blokken. Kevin was in de negende partij een maatje te groot voor Stefan, Guido stelde de overwining veilig door de laatste wedstrijd overtuigend te winnen van Ninouk. En dus boekte team 3 een 6-4 overwinning, wat zonder Pascal een uitstekend resultaat is. Aanstaande zaterdag gaat team 3 op bezoek bij nummer 2 Effect '74 1 uit Wierden, dat nog kans maakt op de titel.

1e klasse
Smash '70 1 - Kampenion 4: 7-3
Cristian van Eeden 2 en Bertin Bos 1; Mattias Beimers 0

Team 4 ging op bezoek in Hattem waar het speelde tegen het sterke team van Smash '70 1, dat speelde met Robin de Weerdt, Wouter van Halm en Elian Kers. Dit team maakt nog een goede kans op de titel en stond op de tweede plaats, een punt achter concurrent Hoonhorst 2. Stond, want inmiddels deelt het de eerste plaats met Hoonhorst 2 en is het op onderling resultaat zelfs de koploper. Een lastige tegenstander dus voor team 4. Cristian beet het spits af tegen verdediger Robin, die evenals Cristian nog weinig verloren heeft. Na twee eenvoudige gamewinsten van Cristian, pakte Robin de derde en vierde game eenvoudig. In een spannende vijfde game beschikte Cristian toch over de langste adem: hij won met 10-12 en bracht zijn team op een 0-1 voorsprong. Ook de tweede wedstrijd ging naar team 4: Bertin speelde een prima wedstrijd tegen Wouter en won in vier games: 0-2. Mattias speelde vervolgens een spannende wedstrijd tegen Elian, maar hij trok in de vijfde game aan het korste eind. Ook het dubbel Cristian/Bertin ging in vijf games verloren en zodoende stond het weer gelijk: 2-2. Redelijk eenvoudig bracht Cristian zijn team weer op voorsprong tegen Wouter en dat was meteen het laatste wapenfeit van team 4. De laatste vijf wedstrijden gingen allemaal verloren en alleen Cristian had nog kans op zijn derde overwinning, maar verloor in vijf games van Elian, die ongeslagen bleef. Team 4 nam drie puntjes mee naar Kampen: toch geen onaardig resultaat. Komende zaterdag speelt team 4 thuis tegen nummer laatst Heino 2.

3e klasse
Wijk 16 3 - Kampenion 5: 1-9
Niek ten Brinke 3, Renate Scheper 3, Albert Hoeve 2 en dubbel 1

Niek, Renate en Albert speelden in Deventer tegen hekkensluiter Wijk 16 3. Dit team heeft 29 punten behaald, waarvan er 20 door Sander Struijk - die ook tegen team 5 meedeed - zijn behaald. De overige spelers, Destini Tervelde en Franck Emens, zijn duidelijk nog niet toe aan de 3e klasse en pakten samen - samen met de vierde speler van het team - slechts 6 punten. Het werd een snelle wedstrijd waarin team 5 er geen gras over liet groeien welk team het beste was. De eerste zes punten gingen allemaal naar team 5. Alleen het dubbel was bijzonder spannend en werd met 11-13 in het voordeel van team 5 beslist. Van de enkelwedstrijden gingen er vier in drie games en eentje in vier games naar team 5. Na de 0-6 werden de wedstrijden iets spannender. Albert bleek niet opgewassen tegen Sander en verloor in drie games en dat was meteen het enige punt dat Wijk 16 deze middag behaalde. In de laatste drie wedstrijden had alleen Albert het nog lastig tegen Destini, maar pakte de vijfde game overtuigend. Team 5 zette een uitstekende 1-9 overwinning neer en stijgt door dit resultaat weer naar de vierde plaats. Zaterdag treft het een tegenstander van ander kaliber: koploper Tafeltennis Zwolle 6 komt op bezoek in Kampen.

4e klasse
Kampenion 6 - Wezep 2: 6-4
Danny Bruins 2, Lars van Dijk 2 en Stefan Sijbesma 2

Team 6 trof zaterdagmiddag thuis Bosman/Wezep 2, dat vijf punten minder had verzameld dan team 6 en op de vierde plaats stond. Dit team trad aan met Gerjan Puttenstein - die pas vijf wedstrijden had verloren - en met Johan Bosman en Gerrit Wolf. Ook dit werd een snelle wedstrijd: acht van de tien wedstrijden werden in drie games beslist. Eenmaal was er een vierde game nodig en eenmaal een vijfde game. Er kan dan ook weinig anders geconcludeerd worden dan dat de uitslag terecht was. Gerjan bleek duidelijk een maatje te groot en won al zijn wedstrijden met 0-3.
En ook in het dubbel hadden zijn kwaliteiten een groot aandeel, want ook dit punt ging naar de bezoekers. De overige punten bleven in Kampen en dus zette team 6 een prima 6-4 overwinning neer. Team 6 speelt zaterdag wederom thuis, maar dan tegen Leogang 2 uit Nunspeet.

5e klasse

Kampenion 7 - Tafeltennis Zwolle 16: 5-5

I
nv. Thomas Niemeijer 3, Matthieu vd Berg 1 en Remco Stremmelaar 1

Team 7 trof in Kampen Tafeltennis Zwolle 16, dat aantrad met Jelle de Quartel, Nino Hijlkema en Django Rossa. Ruud had zich helaas afgemeld en dus werd halsoverkop de familie Niemeyer gebeld met de vraag of een van de twee broertjes Niemeijer - Daniel of Thomas - in zou kunnen vallen. Omdat een vorige wedstrijd Daniel was ingevallen, viel ditmaal broertje Thomas in. Het wordt wat eentonig, maar ook deze wedstrijd kende veel snelle wedstrijden: zesmaal werd de partij in drie games beslist. Ditmaal was de start voor bezoekers: van de eerste zes wedstrijden, gingen er maarliefst vijf naar Tafeltennis Zwolle. Alleen Thomas pakte een puntje door Django met 3-0 te verslaan. Na de 1-5 achterstand kwam team 7 sterk terug. Thomas zorgde ook voor het tweede punt door Jelle - de sterkste speler van Zwolle 16 - in vijf games te verslaan. Matthieu, wederom Thomas en - in de laatste wedstrijd van de middag - Remco wonnen hun laatste wedstrijd redelijk eenvoudig. En dus sleepte team 7 er na een 1-5 achterstand nog een prima 5-5 gelijkspel uit. Zaterdag gaat team 7 op bezoek in Hattem en speelt het tegen rode lantaarndrager Bultman/Smash '70 6, waar team 7 in de thuiswedstrijd tegen dit team tot nu toe de enige overwinning van het seizoen behaalde.


Aanstaande zaterdag spelen er vier teams een thuiswedstrijd en drie teams een uitwedstrijd. Team 1 speelt de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Avanti 1. Ook Team 4 (tegen Heino 2), team 5 (tegen TT Zwolle 6) en team 6 (tegen Leogang SL 2) spelen een thuiswedstrijd. Team 2 (tegen De Toekomst 1 uit Lochem), team 3 (tegen Effect '74 1 uit Wierden) en team 7 (tegen Smash '70 6 uit Hattem) spelen een uitwedstrijd.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende zeven dagen: zie onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
t.t.v. Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar