FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 15 kwamen de zeven seniorenteams weer in competitieverband uit. Net als vorige week stond er driemaal een Zwolle – Kampenion ontmoeting op het programma. Wonnen de Zwollenaren het onderonsje toen op punten, ditmaal waren de Kampenaren de betere. Team 1 had daar echter geen aandeel in, want het verloor de belangrijke wedstrijd tegen concurrent TT Zwolle 5. Daartegenover stonden overwinningen van de teams 4 en 5 tegen respectievelijk TT Zwolle 10 en 11. Dat waren dan ook de enige overwinningen van deze week, want naast team 1 liepen ook de teams 3, 6 en 7 tegen nederlagen op. Team 2 deelde de punten met Batfighters 1. Een negatieve balans dus deze week met twee zeges, één gelijkspel en vier nederlagen.PICT0075_copy


2e div. Oost TT Zwolle 5  - Kampenion 1      7 – 3
Ton Ringenier 2 en Gerben Wolterink 1; Dick Hoekman 0

Voor team 1 stond de belangrijke uitwedstrijd tegen TT Zwolle 5 op het programma. Belangrijk, omdat beide teams vooraf evenveel punten hadden verzameld, zij het dat de Zwollenaren daarvoor één wedstrijd meer nodig hadden. Beide teams stonden op een gedeeld voorlaatste plaats en aan het eind van het seizoen degraderen twee teams naar de 1e klasse.

TT Zwolle 5 speelde met Paul Kamstra, Stefan van de Lelie en Yoran Tonnema. Team kwam in actie met Ton Ringenier, Dick Hoekman en Gerben Wolterink.

In de eerste partij werd de toon voor de avond al min of meer gezet. Ton, die tot nu toe de onderlinge partijen met Paul vrijwel moeiteloos won, had ditmaal een vijfde game nodig om Paul op de knieën te krijgen. In de partij erna speelde Dick zeker niet slecht tegen Stefan, maar hij moest zich in vieren gewonnen geven. In de derde partij trok Gerben aan het kortste eind tegen Yoran. En toen Dick en Ton het dubbel met driemaal 11 – 8 verloren van Paul en Yoran, stond het ‘zomaar’ 3 – 1 voor TT Zwolle.
Na het dubbel bracht Ton zijn team terug in de wedstrijd door een solide overwinning op Stefan. Vervolgens won Gerben in vieren van Paul waardoor de stand weer in evenwicht was: 3 – 3. Yoran had in de zevende partij niet al te veel moeite met Dick die alleen in de tweede game goed tegenspel kon bieden.
Gerben en Stefan maakten er in de achtste partij een spannende pot van. Gerben had lange tijd uitzicht op winst, maar helaas winst hij de kansen niet te verzilveren. Stefan ontsnapte en sleepte de partij er nog uit met 12 – 10 in de vijfde game. In de negende partij liet Yoran Ton kansloos. Yoran pakte meestal als eerste het initiatief waardoor Ton niet in zijn spel kwam. Een verdiende overwinning van Yoran die deze avond heel sterk op dreef was. In de laatste partij leek Dick nog wat te kunnen terugdoen. Met prima spel trok hij de eerste en tweede game naar zich toe en in de derde game leek hij die lijn door te trekken. Maar in het tweede deel van de game kwam Paul goed terug waarna hij de game nog binnen sleepte. In de vierde game hielden beide spelers elkaar ook goed in evenwicht, maar ook die game ging met 11 – 9 naar Paul. Toen knakte er iets bij Dick. De beslissende vijfde game was dan ook een formaliteit. Paul won eenvoudig en haalde daarmee het zevende punt binnen voor TT Zwolle 5.

Een ruime, maar verdiende nederlaag, voor team 1 dat daarmee zichzelf een slechte dienst bewees. Het heeft nu namelijk een achterstand van vier punten op TT Zwolle 5. Weliswaar heeft het (1) een wedstrijd minder gespeeld en (2) op het oog een wat eenvoudiger programma. Maar de heren moeten beseffen dat zij in de resterende wedstrijden vol aan de bak moeten om de (onnodige) degradatie af te wenden.
Komende vrijdag ontvangt team 1 Entac 3 uit Enschedé.


1e klasse Batfighters 1  - Kampenion 2      5 – 5
Gertjan Wessels 2, Sebastiaan Doorn 1, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 2 ging vrijdagavond in Elburg op bezoek bij Batfighters 1. De Elburgers speelden met Arjen Koops en de tweeling René en Stefan Vlieger. Team 2 speelde met Sebastiaan Doorn, Ralph Trip en Gertjan Wessels.

Net als in de wedstrijd in Kampen maakten beide teams er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 1 – 3 in het voordeel van team 2 via zeges van Ralph (op Stefan), Sebastiaan op René en het dubbel. Gertjan verloor in vijven van Arjen, maar hij had duidelijk meer kijk op het spel en materiaal van Arjen dan in de wedstrijd in Kampen. Dat geeft hoop voor een eventuele volgende ontmoeting.
Na het dubbel werd het 2 – 3 en 3 – 3 via nederlagen van Ralph tegen Arjen en Sebastiaan tegen Stefan. Gertjan bracht zijn team weer op voorsprong door René te verslaan. In partij negen verloor ook Sebastiaan in vijven van Arjen waarna Ralph de winst moest laten aan René. In de laatste wedstrijd bracht Gertjan zijn team weer langszij door Stefan aan de zegekar te binden. Door de puntendeling handhaaft team 2 zich in de bovenste helft van de stand.
Team 2 ontvangt as. vrijdag nummer laatst Bosman Wezep 1.


2e klasse Vined 1  - Kampenion 3      9 – 1
Theo Hogenhorst 1; Niels Alberts 0 en inv. Nick Kuipers 0

Team 3 speelde donderdagavond in Heerde tegen titelkandidaat Vined 1. Vined speelde met René Obdeijn, Eric van Leeuwen en André Smit. Team 3 trad aan met Niels Alberts, Theo Hogenhorst en Nick Kuipers die inviel.

Hoewel de verwachtingen voor de wedstrijd niet al te hoog gespannen waren, is de 9 – 1 nederlaag een domper. Want één puntje meesnoepen tegen titelkandidaat Vined is mager als je de punten hard nodig hebt in de strijd tegen degradatie. Het enige puntje kwam op naam van Theo. Enkele andere spannende partijen gingen helaas verloren. Handhaving wordt voor team 3 een moeilijk verhaal. Weliswaar leden de concurrenten Dronten ’74 1 en Wijhe 1 ook nederlagen, maar zij pakten net wat meer puntjes mee waardoor de verschillen iets groter zijn geworden.
As. vrijdag ontvangt team 3 Bultman/Smash ’70 5.


3e klasse TT Zwolle 10  - Kampenion 4      2 – 8
Jaap van Putten 3, Arie Hup 2, Nick Kuipers 2 en dubbel 1

Net als team 1 (en 5) ging team 4 op bezoek bij een team van TT Zwolle, namelijk team 10. Dat team speelt niet op de locatie van het ‘voormalige’ Flits, maar op die van het ‘voormalige’ Be Quick ’62. Het adres staat ook keurig vermeld op het competitieprogramma, maar ja dan moet je daar natuurlijk wel naar kijken. Laten we het erop houden dat team 4 via ‘Flits’ naar ‘Be Quick ‘62’ is gereden.

TT Zwolle 10 speelde met Heiko Schoonhoven, Frank Vonk en invaller John Schakelaar. Team 4 deed dat met Nick Kuipers, Arie Hup en Jaap van Putten.

In de eerste wedstrijd tussen beide teams ontstond voor team 4 de ommekeer toen het na een 0 – 4 achterstand nog een gelijkspel wist te bewerkstelligen en het vervolgens een fors aantal wedstrijden ongeslagen bleef. Voor de wedstrijd van afgelopen vrijdag stond team 4 tweede, net voor tegenstander TT Zwolle 10. Ditmaal stond team 4 er vanaf het begin, want nu waren het de Kampenaren die een 0 – 4 voorsprong pakten. Maar zij lieten de tegenstander niet langszij komen. Integendeel, want aan het eind stond er een fraaie 2 – 8 overwinning op het wedstrijdformulier. Daarmee blijft team 4 de voornaamste kandidaat voor plaats twee in de eindrangschikking. Niet dat dit iets oplevert, maar het is dit seizoen het maximaal haalbare achter de sterke aanstaand kampioen Bosman Wezep 3.
As. dinsdag speelt team 4 een thuiswedstrijd tegen Harderwijk 3.


4e klasse TT Zwolle 11  - Kampenion 5      2 – 8
Harm Bosman 3, Jan Ringenier 3 en Marco Ilbrink 2

Ook team 5 speelde dus een uitwedstrijd tegen in Zwolle en wel tegen TT Zwolle 11 op de ‘locatie Flits’. De Zwollenaren hebben volgens de teamindeling zes spelers tot hun beschikking, maar moesten vrijdagavond toch nog een beroep doen op een invaller: Eddy Huberts. Jos Bredewold en Jeroen Metz waren de andere spelers. Team 5 speelde met Harm Bosman, Marco Ilbrink en Jan Ringenier.

Team 5 had de laatste wedstrijden niet al teveel punten behaald waardoor het de achtervolgers zag naderen. Het werd dan ook weer eens tijd voor een overwinning, want ook de nummers laatst en voorlaatst pakten de afgelopen weken de nodige punten. Harm, Marco en Jan speelde een vrij goede wedstrijd. Zij hoefden in totaal slechts twee punten af te staan. Het dubbel moesten Harm en Marco aan de youngsters Jeroen en Jos laten, terwijl Marco in het enkelspel Jos moest feliciteren. Tegen Jeroen bleef Marco nipt aan de goede kant van de score. Harm en Jan hadden minder moeite om hun partijen in winst om te zetten. Team 5 behaalde een ruime en nuttige 2 – 8 overwinning.
Komende dinsdag ontvangt team 5 Bultman/Smash ’70 11.


5e klasse Batfighters 4  - Kampenion 6      10 – 0
Martijn Haanappel 0, Alice Ringenier 0 en Gerard Wessels 0

Team 6 (derde) speelde vrijdagavond – net als team 2 – een uitwedstrijd in Elburg. Hier was nummer drie  Batfighters 4 de tegenstander. Batfighters speelde met Michael Eversen, Mark Moorman en Michel Biesterbos. Team 4 bracht Martijn Haanappel, Alice Ringenier en Gerard Wessels achter de tafel.

De verschillen in de 5e klasse I zijn groot. Niet alleen is er een fors gat in punten tussen de bovenste en onderste vier, maar de nummers 1 (Bultman/Smash ’70 13) en 2 (Batfighters 4) zijn weer veel te sterk voor de nummers 3 (Kampenion 6) en 4 (Emmeloord 4). Dat bleek afgelopen vrijdagavond maar weer eens. Team 6 had namelijk geen schijn van kans in Elburg. Alleen het dubbel leverde enige spanning op. Alice en Martijn moesten zich pas in de vijfde game gewonnen geven tegen Michael en Mark. Alle andere partijen leverden eenvoudige overwinningen op voor de Elburgers. Oftewel, team 6 is – zeker zonder kopman – een echt 5e klasteam, terwijl Batfighters 4 te sterk is voor de 5e klasse. Door het niveauverschil tussen de 4e en 5e klasse wisten zij zich echter tot nu toe nooit lang in de 4e klasse te handhaven. Wellicht dat dit binnenkort anders wordt. De Elburgers gaan met Bultman/Smash ’70 12 uitmaken wie promoveert naar die 4e klasse. Team 6 beëindigt deze competitie ongetwijfeld als derde of vierde.
Team 6 speelt as. vrijdag ‘thuis’ tegen de concurrent voor de derde plaats: Emmeloord 4.


5e klasse Hoonhorst 2  - Kampenion 7      7 – 3
Henny Bosman 3; Jentine Ringenier 0 – Rense Beimers moest geblesseerd opgeven in partij 1

Team 7 ging vrijdagavond op bezoek bij koploper Hoonhorst 2. Hoonhorst speelde met Jeroen Delhaas, Henri Kuiper en Alfons Koedijk. Team deed dat met Jentine Ringenier, Henny Boxman en Rense Beimers.

Voor Rense duurde de wedstrijd overigens maar één game. In de eerste game van zijn eerste wedstrijd tegen Alfons raakte hij namelijk geblesseerd waardoor hij moest opgeven en zijn tweede en derde wedstrijd ook niet meer kon spelen. Heel vervelend natuurlijk. In de zeven wedstrijden die wel konden worden gespeeld, maakten beide teams er nog een spannende ontmoeting van die uiteindelijk in 4 – 3 voor Hoonhorst eindigde. Henny bleef namelijk aan Kamper kant heel knap ongeslagen, terwijl Jentine niet tot winst kwam. Daarmee kwam de totaaluitslag op een 7 – 3 overwinning voor Hoonhorst dat daarmee ruim koploper blijft. Achter koploper Hoonhorst blijven de verschillen klein, maar team 7 heeft voorlopig nog een marge van acht punten op de laatste plaats.
As. dinsdag ontvangt team 9 Bultman/Smash ’70 `13.

Geen al te beste resultaten dus voor de seniorenteams in week 15. Positieve uitzondering daarop vormden de teams 4 en 5 die beide een 8 – 2 overwinning in Zwolle wisten te halen. Voor het vervolg van het seizoen moeten de teams 1, 3 en wellicht ook 7 nog alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de klasse waarin zij dit seizoen uitkomen. De andere teams staan veilig, maar hebben geen uitzicht op plaats één.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#2 Jentine Ringenier 22-04-2010 16:35
mee eens Tony :lol:
Citeer
#1 Guest 20-04-2010 15:28
Dat moet beter de volgende keer, degraderen daar zeg ik liever nee tegen
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar