FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 17 april kwamen alle jeugdteams van Kampenion in actie. Voor team 1 was het alweer de laatste competitiewedstrijd en dat betekent dat Getjan Wessels en Jeroen Rotman afscheid hebben genomen van de jeugdcompetitie. De overige teams speelden de elfde wedstrijd van de veertien wedstrijden die zij dit seizoen spelen. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.zzzzzzz

Landelijk A

Kampenion 1 - Avanti 1: 4-6
Gertjan Wessels 2, Jeroen Rotman 1 en dubbel 1; Lars van der Zanden 0

Team 1 speelde de tiende en laatste wedstrijd van het seizoen. Gertjan Wessels en Jeroen Rotman worden dit jaar 19 jaar en dat betekent dat dit voorjaarsseizoen hun laatste seizoen bij de jeugd was. Zij speelden zaterdagmiddag dus hun laatste jeugdcompetitiewedstrijd. Jeroen, die in Wezep woont, had Ivan opgehaald van huis en dat betekent dat team 1 voor het laatst compleet was tijdens een competitiewedstrijd.
Team 1 speelde tegen Avanti 1 uit Hazerswoude Dorp. Dit team stond op de vierde plaats en punten behoorden voor team 1 dan ook zeker tot de mogelijkheden. Avanti 1 trad aan met drie jonge spelers: Lennart van de Have, Hugo Elsing en Martijn Wassing. Lars begon weinig overtuigend aan de wedstrijd en behaalde slechts tien punten tegen Martijn, die zeker niet tot de beste Landelijk A-spelers behoort. Jeroen speelde hierna een prima wedstrijd, won de tweede game met 11-0, stond in de vijfde game met 10-8 voor, maar moest de overwinning met 11-13 helaas toch aan tegenstander Hugo laten: 0-2. In de derde wedstrijd stond Gertjan aan de basis van de ommekeer: hij versloeg in vier games Lennart, op papier de beste van de drie tegenstanders. Samen met Jeroen pakte hij vervolgens ook het dubbel in vier games en was de stand weer gelijk: 2-2. Het was Jeroen die tegen Martijn in een spannende vijfsetter team 1 halverwege op voorsprong bracht: 2-3. Lang kon team 1 niet van deze voorsprong genieten: van de resterende vijf wedstrijden gingen er vier naar Avanti 1. Alleen Gertjan was nog eenmaal succesvol tegen Martijn en verloor in vijf games van Hugo. En dus leed team 1 een 4-6 nederlaag, wat een terechte uitslag was. Met de 4 behaalde punten is team 1 de competitie nog als vijfde geeindigd. Het behaalde 35 punten, een punt meer dan Slagvaardig 1. Terugkijkend op het seizoen kan geconcludeerd worden dat Gertjan en Ivan het niveau in de Landelijk A prima aan konden. Jeroen en Lars hadden het wat moeilijker, maar zijn zeker spelers die het in zich hebben naar een hoger niveau te groeien.

De eindstanden en persoonlijke resultaten:
Swift (D) 1 10-66 Gertjan Wessels 14 uit 26 = 54%
Scylla 1 10-66 Ivan Hollander 06 uit 14 = 43%
GTTC Groningen 1 10-54 Lars van der Zanden 04 uit 21 = 19%
Avanti 1 10-45 Jeroen Rotman 04 uit 23 = 17%
Kampenion 1 10-35
Slagvaardig (R) 2 10-34


Hoofdklasse
De Toekomst 1 - Kampenion 2: 4-6
Chiel ten Brinke 2, Danny Visscher 2, Robin Makkink 1 en dubbel 1

Team 2 ging op bezoek bij De Toekomst 1 uit Lochem, dat op de laatste plaats staat. Toch heeft de Toekomst 1 met Boris Bosch een speler die het niveau in de Hoofdklasse prima aan kan. Hij bleef de spelers van team 2 dan ook de baas, al zat Danny in de laatste wedstrijd van de middag nog dicht bij een overwinning op Boris. Hij verloor de laatste game 20-18 (!). Een partij eerder had Robin ook al nipt verloren met 14-12 in de vijfde game. Pech dus voor team 2. De overige wedstrijden gingen over het algemeen vrij eenvoudig naar team 2 en dus boekte het een 4-6 overwinning. Team 2 blijft vierde staan, 1 punt voor op Blauw-Wit 1 en 5 punten achter op team 3, waar het aanstaande vrijdag tegen speelt. Die wedstrijd zou oorspronkelijk gespeeld worden op 1 mei, maar is op verzoek van team 3 verschoven naar aanstaande vrijdag.


Hoofdklasse
Effekt '74 1 - Kampenion 3: 5-5
Guido Wessels 2, Pascal Bruins 1, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Team 3 ging op bezoek in Wierden waar het speelde tegen nummer 2 Effekt '74 1. Het begon sterk aan de wedstrijd en stond na vier partijen met 1-3 voor. Daarvoor waren wel twee vijfsetters nodig: Pascal won met 10-12 in de vijfde game en ook het dubbel Gert-Jan/Guido werd pas in de laatste game beslist in het voordeel van team 3. Effekt '74 1 kwam terug tot 3-3, waarna het de laatste vier wedstrijden gelijk op ging. Waar Pascal zijn eerste wedstrijd nipt won, moest hij zijn laatste wedstrijd met 13-11 in de vijfde game naar de tegenstander laten gaan. Hij won een partij. Guido speelde prima en was tweemaal succesvol. Alleen tegen de sterkste speler van Effekt '74 1 was hij niet opgewassen, maar dat is zeker geen schande. Ook Pascal en Gert-Jan konden geen vuist tegen deze speler maken. Gert-Jan leek in het begin wat vertrouwen te missen, maar vond dit terug in de eerste game van zijn laatste wedstrijd. Na een 9-2 achterstand won hij de eerste game nog met 10-12. Hierna was hij 'los', won ondanks vijf geluksballen tegen de tweede game met 9-11 en won de derde game eenvoudig met 6-11. Team 3 speelde 5-5 gelijk en dat is een prima resultaat. Aanstaande vrijdag gaat het de confrontatie aan met team 2, de belangrijkste concurrent voor de derde plaats.


1e klasse
Kampenion 4 - Heino 2: 1-9
Bertin Bos 1; Mattias Beimers 0 en (inv.) Stefan Sijbesma 0

Team 4 speelde tegen Heino 2, dat laatste staat. Het had een voorsprong van maarliefst 9 punten op Heino 2 en kon handhaving veilig stellen. Er degradeert immers maar een team uit de 1e klasse. Maar helaas werd het een zwarte middag voor team 4. Het begon al toen Cristian zich een paar uur voor aanvang van de wedstrijd afmeldde. Erg vervelend, want hierdoor moest team 4 met invaller Stefan Sijbesma spelen. Niets ten nadele van Stefan, want hij is nog niet zo lang lid en presteert al zeer goed in de competitie tot nu toe. Zo won hij vorige week nog bijna een wedstrijd in de Hoofdklasse toen hij inviel in team 3. En ook deze keer was hij dichtbij een overwinning, maar moest met 8-11 in de vijfde game de wedstrijd naar Heino 2 laten gaan. Om een lang verhaal kort te maken: team 4 verloor met 1-9. En dat was een geflatteerde uitslag, want alle vijf vijfsetters gingen naar Heino 2. Maar daar koop je niets voor. Alleen Bertin was eenmaal succesvol. Door dit resultaat staat team 4 ineens op de voorlaatse plaats met een punt voorsprong op Heino 2. Het zal in de laatste drie wedstrijden nog alle zeilen bij moeten zetten om zich te handhaven. Om toch positief te besluiten: team 4 blijft een uitstekende kans houden op handhaving. Heino 2 treft immers nog de nummers 1, 2 en 3, terwijl team 4 nog de huidige nummers 4, 5 en 6 treft. Het is te hopen dat Cristian de laatste drie wedstrijden geen verstek laat gaan, want zonder Cristian heeft team 4 het toch een stuk moeilijker. Over twee weken speelt team 4 een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 4.

3e klasse
Kampenion 5 - Tafeltennis Zwolle 6: 3-7
Albert Hoeve 1, Renate Scheper 1 en dubbel 1; Niek ten Brinke 0

Team 5 speelde een thuiswedstrijd tegen koploper Tafeltennis Zwolle 6. Het was zaak om een paar puntjes mee te snoepen tegen dit team en dat lukte prima. Renate zette team 5 op een 1-0 voorsprong en samen met Niek won zij ook het dubbel. Albert was eenmaal succesvol. Vooral Renate speelde een prima wedstrijd, maar verloor helaas tweemaal in vijf games. Ook Niek verloor een van zijn wedstrijden in vijven. Er had dus ergens nog een puntje meer in gezeten en dat is niet verkeerd tegen de onbedreigde koploper. Team 5 verloor dus met 3-7 en staat nu op de vijfde plaats. Op zaterdag 1 mei speelt het wederom thuis. Dan komt Tafeltennis Zwolle 11 op bezoek.

4e klasse
Kampenion 6 - Leogang SL 2: 6-4
Danny Bruins 2, Lars van Dijk 2 en Stefan Sijbesma 2

Team 6 speelde een thuiswedstrijd
tegen Leogang SL 2. Het wisselde spannende vijfsetters af met snelle wedstrijden die in drie games beslist werden. Danny zette zijn team op voorsprong door nipt met 13-11 in de vijfde game te winnen. Hierna volgden twee snelle wedstrijden: Stefan won en Lars verloor in drie games. Het dubbel was weer spannende, maar ging ditmaal in vijf games naar de bezoekers: 2-2. Na het dubbel verloor Stefan met 0-3, terwijl Danny het wederom spannend maakte en ditmaal aan het korste eind trok met 12-14 in de vijfde game: 2-4. Het slot was voor team 6: eerst won Lars met, inderdaad, 3-0. Vervolgens won Stefan in... vijf games en zette team 6 weer naast Leogang SL 2. De laatste twee wedstrijden, van Lars en van Danny, gingen zowaar eens in vier games naar team 6 en dus boekte het een prima 6-4 overwinning. En dat is knap na een 2-4 achterstand. Zaterdag 1 mei speelt team 6 een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 15.

5e klasse

Bultman Smash '70 6 - Kampenion 7: 5-5

Remco Stremmelaar 3, Matthieu van den Berg 1 en dubbel 1; Ruud van de Kerhof 0


Team 7 ging op bezoek in Hattem waar het speelde tegen Bultman/Smash '70 6. Dit team staat laatste in de competitie, een plek en tien punten onder team 7. Thuis wist team 7 te winnen met 8-2, maar uit had het het wat lastiger. Remco was op dreef: hij won driemaal vrij eenvoudig en ook in het dubbel was hij samen met Ruud succesvol. Matthieu scoorde het vijfde punt voor team 7 en was dicht bij een tweede overwinning, maar verloor met 11-9 in de vijfde game. Ruud had het lastiger en kwam in zijn enkelwedstrijden niet tot scoren. Op zaterdag 1 mei speelt team 7 thuis tegen Swift 8 uit Deventer.


Deze speelweek is er geen competitie, maar aanstaande vrijdag spelen team 2 en 3 een vooruitgespeelde wedstrijd tegen elkaar om 19.00 uur. Van deze wedstrijd hoop ik aanstaand weekend weer verslag te doen. Aanstaande zaterdag worden de clubkampioenschappen voor de jeugd georganiseerd. 's Morgens om 10.00 uur is het cubdubbel, 's middags vanaf 14.00 uur wordt er enkelspel gespeeld. Zaterdag 1 mei gaat de competitie verder. Team 2 en 3 spelen dan niet, want zoals 'gezegd' spelen zij aanstaande vrijdag al. Team 4, 5, 6 en 7 spelen op zaterdag 1 mei allemaal thuis en er komen dan maarliefst drie teams uit Zwolle op bezoek. Alleen team 7 speelt niet tegen Tafeltennis Zwolle: zij ontvangen Swift 8 uit Deventer.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende zeven dagen: zie onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
t.t.v. Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar