FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De landelijke jeugdcompetitie is (al) op zaterdag 17 april tot een einde gekomen. Daarmee kwam tevens een einde aan een succesvolle periode in de geschiedenis van Kampenion. Immers, slaagde de vereniging er tot vier jaar geleden nooit in om door te dringen tot het niveau landelijk A, in de afgelopen jaren was Kampenion 1 frequent deelnemer op het (bijna) hoogste plan.


Kampenion 1 werd in de voorjaarscompetitie 2006 kampioen in groep 4 van Landelijk B en het promoveerde toen voor het eerst naar Landelijk A. In dat team speelden Daan Slot, Ton Ringenier, Arnaud van der Sluis en Paul Kamstra.
Zij speelden t/m het voorjaarsseizoen 2007 in Landelijk A. Daarna moesten Arnaud, Daan en Paul vanwege hun leeftijd stoppen bij de jeugd.

Ton bleef alleen over en in de najaarscompetitie 2007 speelde hij met Jordy ten Have en Gertjan Wessels landelijk C. Gedrieën wisten zij direct de titel te pakken waarmee promotie naar landelijk B een feit was. Een seizoen later (voorjaarscompetitie 2008) wisten zij ook de titel in landelijk B te pakken, zij het dat het Gertjan, Jordy en Ton inmiddels gezelschap hadden gekregen van Ivan Hollander die vanuit de Hoofdklasse overkwam. En dit maakte de prestatie des te groter.

Ton moest na dat seizoen afscheid nemen van de jeugdcompetitie en dus bleven Gertjan, Ivan en Jordy met hun drieën over. In de najaarscompetitie 2008 werd Kampenion in landelijk A ingedeeld als gevolg van de goede resultaten die Gertjan, Ivan en Jordy hadden geboekt in de voorgaande competitie. Al vrij snel in dat seizoen raakte Ivan geblesseerd waarna via een snelle actie Robin Lieftink bereid werd gevonden om het team te completeren. Ook het seizoen erna (voorjaarscompetitie 2009) speelde het team weer Landelijk A en in dezelfde samenstelling.

Dit was het laatste jeugdseizoen van Jordy en Robin waardoor Gertjan en Ivan met hun tweeën overbleven. Gezocht werd naar een oplossing om beide spelers – en daarmee dus ook Kampenion 1 – op het hoogste landelijk niveau te kunnen laten blijven spelen en die oplossing werd gevonden in de persoon van Lars van der Zanden (Trias). Gedrieën speelden zij in de najaarscompetitie 2009 Landelijk A. Omdat Ivan ook tijdens dat seizoen geblesseerd raakte, werd met het oog op de voorjaarscompetitie 2010 Jeroen Rotman (Bosman Wezep) gevraagd om de gelederen te versterken. En met hun vieren – Ivan Hollander, Jeroen Rotman, Gertjan Wessels en Lars van der Zanden – begonnen zij aan het laatste seizoen op het niveau Landelijk A: de voorjaarscompetitie 2010.

Jeroen Rotman en Gertjan Wessels moeten vanwege hun leeftijd stoppen bij de jeugd, terwijl Lars van der Zanden terugkeert naar zijn vereniging Trias. Ik wens de vier spelers veel succes toe in de competitie waarin zij komend seizoen uitkomen.

Team 1 voorjaar 2010

Van links naar rechts: Gertjan Wessels, Jeroen Rotman, Ivan Hollander en Lars van der Zanden

Kampenion 1 valt dus uit elkaar wat inhoudt dat Kampenion haar plaats in landelijk A kwijtraakt. We moeten hier echter niet dramatisch over doen. Natuurlijk is het
jammer, maar Kampenion is geen vereniging die koste wat het kost op het hoogste niveau wil spelen. Het eerste team moet herkenbaar blijven, dat wil zeggen dat minstens de helft van de spelers van het team van de eigen vereniging afkomstig moet zijn. Dat laatste lukt niet meer. Het niveauverschil naar de teams erachter is te groot.

Kampenion moet nu (verder) bouwen aan opvolgers. Die dienen zich weliswaar aan, maar spelen momenteel nog in de hoogste afdelingsklasse. Wellicht dat zij op korte termijn de stap kunnen maken naar landelijk C. Deze spelers hebben nu de leeftijd van 13 en 14 jaar en mogen daarom nog geruime tijd bij de jeugd blijven spelen. Zij kunnen dus nog de nodige progressie maken. Of Kampenion in de nabije toekomst weer landelijk A weet te halen? Die vraag laat zich niet eenvoudig beantwoorden. En dat is eigenlijk ook niet het belangrijkste. Als de top voor die jongens bij landelijk B ligt, dan is dat toch ook een prima prestatie?

Ik heb het ruim vier jaren geleden ook al geschreven: gerenommeerde (oud)Kampenionners als Johan Lieftink, Gerben Last, Harmen Kramer en Hugo Beute hebben bij Kampenion nooit Landelijk A kunnen spelen. De spelers die in de periode 2006 – 2010 voor Kampenion 1 hebben gespeeld, hadden dat voorrecht wel. Dat Kampenion 1 in die periode nooit een rol van betekenis heeft kunnen spelen in die Landelijk A-competitie mag wat mij betreft de (tafeltennis)pret niet drukken.

Op zaterdag 17 april jl. kwam er een einde aan een prachtig stukje geschiedenis van Kampenion. En is het niet zo dat een geschiedenis zich af en toe herhaalt? Wie weet.

Jan Ringenier,
voormalig wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar