FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 16 kwamen alle zeven seniorenteams in actie. Alle teams speelden een thuiswedstrijd. Net als vorige week waren deze teams niet al te succesvol, want de zeven wedstrijden leverden twee zeges, één gelijkspel en vier nederlagen op. De teams 2 en 3 bleven aan de goede kant van de score, terwijl team 7 tot een puntendeling kwam. Nederlagen waren er voor de teams 1, 4, 5 en 6. Met nog drie of vier (team 1 en 6) wedstrijden te gaan staan de teams 1 en 3 momenteel onder de degradatiestreep en moet ook team 7 nog oppassen.organisatie


2e div. Oost Kampenion 1  - Entac 3      4 – 6
Ton Ringenier  3 en dubbel 1; Jordy ten Have 0 en Gerben Wolterink 0

Team 1 is de laatste weken langzaam maar zeker in de gevarenzone gekomen. Zelf pakt het (te) weinig punten, daar waar de concurrentie redelijke resultaten weet te behalen. Het moet dan ook nog alle zeilen bijzetten om degradatie af te wenden. Het heeft alles nog wel in eigen hand, maar er moeten dan wel punten worden gepakt.

Vrijdagavond kwam nummer drie Entac 3 uit Enschedé naar Kampen. Dat team speelde in een sterke opstelling. Het bracht namelijk L. Sluys, J. Schmitz en A. Glandrup achter de tafel. Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Gerben Wolterink.

Team 1 speelde opnieuw een moeizame wedstrijd. Het venijn zat ditmaal aan het eind, maar aan het begin. Ton sleepte er in zijn eerste partij een zware vijfpitter uit. In een zeer spannende partij was hij net wat gelukkiger dan Sluys; het werd 16 – 14 in de vijfde game. Jordy speelde anderhalve game tegen Schmitz te passief, maar kwam toen sterk terug. Helaas kon hij dat net niet tot het eind van de partij volhouden; hij verloor nipt met 10 – 12 in de vijfde game. Gerben kwam tegen Glandrup na een 0 – 2 achterstand sterk terug, maar ook hij moest zich in de beslissende game gewonnen geven: 8 – 11. Op zich is een 1 – 2 achterstand natuurlijk niet dramatisch, maar vooral bij Jordy en Gerben leken die nipte nederlagen een plaats in het koppie te krijgen.
Dat bleek nog niet in het dubbel. Gerben en Jordy versloegen namelijk in het dubbel vrij overtuigend het dubbel Schmitz en Sluys.

Na het dubbel pakte Jordy tegen Sluys nog wel de eerste game, maar daarna was het Sluys die drie games op rij pakte en zijn team daarmee weer op voorsprong zette. Net als Gerben kwam Ton tegen Glandrup met 0 – 2 achter en ook hij kwam terug tot 2 – 2. De vijfde game was ook spannend, maar ditmaal was het Ton die aan het langste eind trok. Dat het zeer spannend was, blijkt wel uit de gamestanden: 10 – 12. 11 – 13, 11 – 9, 18 – 16 en 11 – 9. De stand was daarmee weer gelijk. Leuk detail is nog dat beide spelers elkaar jaren geleden al in competitieverband hebben ontmoet. Glandrup speelde toen één van zijn laatste seizoenen bij de jeugd, terwijl Ton toen net landelijk speelde in een team met Daan en Simon die vrijdagavond met Eline nog even kwam kijken.
Gerben kwam daarna net tekort tegen de jonge Schmitz. Laatstgenoemde had slechts drie games nodig om Gerben te verslaan en dat is knap, want er zijn niet zo heel veel jonge spelers die zo snel het oog hebben in het spel van Gerben. Ook Jordy verloor daarna in drie games. Weliswaar waren de krachts- en puntverschillen klein, maar het was Sluys die won. In de laatste partij van de avond bracht Ton zijn team wat dichterbij door Schmitz met 3 – 0 te verslaan. Na twee krappe games wist Ton in de derde game het verschil te maken. Team 1 pakte dus vier punten. Jammer was het dat Gerben en Jordy in het enkelspel niet tot winst kwamen, maar het moet worden gezegd: de jeugdige gasten bleken een prima potje te kunnen tafeltennissen.

De concurrenten van team 1 – de Veluwe 2 en TT Zwolle 5 – speelden zaterdag in Apeldoorn tegen elkaar. De uitslag van die ontmoeting is 6 - 4 in het voordeel van De Veluwe 2. Dit betekent dat de verschillen tussen TT Zwolle 5 en team 1 dit weekend gelijk blijven. Team 1 moet een achterstand van vier punten zien weg te werken waarbij het een wedstrijd minder heeft gespeeld. Komende week speelt TT Zwolle 5 niet, terwijl team 1 wel in actie komt. Na komende week hebben beide teams dus evenveel wedstrijden gespeeld.
Op zaterdag 1 mei as. speelt team 1 de lastige uitwedstrijd bij Emmeloord 1.


1e klasse Kampenion 2  - Bosman Wezep 1     7 – 3
Gertjan Wessels 3, Sebastiaan Doorn 2 en Ralph Trip 2

Team 2 ontving vrijdagavond nummer laatst Bosman Wezep 1. De bezoekers speelden met Bert van Weeghel, Jan van ’t Hul en invaller Jan Hertsenberg. Team 2 deed dat met Gertjan Wessels, Ralph Trip en Sebastiaan Doorn.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Gertjan en Sebastiaan wonnen hun partijen in ‘straight games’, maar daar tussenin wist Ralph een 2 – 0 voorsprong tegen Van ’t Hul niet te verzilveren. Ook het dubbel ging naar Wezep; Gertjan en Ralph verloren in vieren van Van ’t Hul en Van Weeghel.Daarna was de Wezeper koek vrijwel op. In de resterende zes partijen ging de zege namelijk vijfmaal naar team 2. Alleen Sebastiaan moest tegenstander Van Weeghel eenmaal feliciteren. Al met al een regelmatige 7 – 3 overwinning voor team 2 dat zich daarmee op de derde plaats handhaaft.
Komende week heeft team 2 geen competitieverplichtingen.


2e klasse Kampenion 3  - Bultman/Smash ’70 5     6 – 4
Theo Hogenhorst 2, Marcel Makkink 2 en inv. Jan Ringenier 2

Team 3 had ook deze week personele problemen. Om uiteenlopende redenen was alleen Theo Hogenhorst beschikbaar en naderhand ook Marcel Makkink die enkele wedstrijden geleden aan het team was toegevoegd ‘voor noodgavellen’. Jan Ringenier viel in. Bij Bultman/Smash ’70 5 speelden Wim van Selling, John Kinket en Harm Jan Halfwerk die ook al inviel.

Het werd een spannende ontmoeting. Na het dubbel stond het 2 – 2. Drie partijen later stond het 3 – 4, maar aan het eind verscheen de eindstand 6 – 4 op het wedstrijdformulier. En dat is een knappe prestatie. Marcel, Theo en Jan wonnen ieder tweemaal. Marcel en Theo versloegen Halfwerk en Kinket, terwijl Jan Halfwerk en Van Selling versloeg. Theo won en verloor een ‘hangpartij’ en eigenlijk kun je zeggen dat team 3 een maximaal resultaat heeft behaald. Het boekte daarmee een nuttige overwinning, maar het blijft op een degradatieplaats staan.
Ook team 3 heeft komende week geen competitieverplichtingen.


3e klasse Kampenion 4  - Harderwijk 3      3 – 7
Arie Hup 1, Nick Kuipers 1 en Jaap van Putten 1

Team 4 ontving vrijdagavond Harderwijk 3. Team 4 speelde met Nick Kuipers, Jaap van Putten en Arie Hup. Harderwijk 3 bracht Henk Vlieger, George Schipper en Rob Nijland achter de tafel.

Harderwijk speelde in een vrij sterke opstelling – met Schipper en Vlieger – en dat heeft team 4 geweten. Het liep al snel achter de feiten aan en dat bleef eigenlijk de hele avond zo. Arie, Jaap en Nick wisten alleen te winnen van Nijland. Schipper en Vlieger (zij het tweemaal nipt) bleken te sterk. En zo leed team 4 een 3 – 7 nederlaag en daar was weinig op af te dingen. Ondanks de nederlaag blijft team 4 ruimschoots tweede.
Ook geen competitieverplichtingen voor team 4 in week 17.


4e klasse Kampenion 5  - Bultman/Smash ’70 11    4 – 6
Jan Ringenier 3 en Jeroen Heldoorn 1; Marco Ilbrink 0

Team 5 ontving dinsdagavond Bultman/Smash ’70 11 en het speelde met Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Jan Ringenier. De tegenstander deed dat met Rodger Dekker, Bé Moossdorff en Ben Lans.

Het werd een spannende wedstrijd waarin Bultman/Smash ’70 11 uiteindelijk met 4 – 6 aan het langste eind trok. Aan Kamper kant bleef Jan opnieuw ongeslagen en alleen Jeroen wist daar een puntje aan toe te voegen. Marco verloor twee vijfpitters. Team 5 is in de tweede competitiehelft duidelijk minder op dreef dan in de eerste. Het is maar goed dat het toen een solide basis heeft gelegd voor een langer verblijf in de 4e klasse.
Team 5 heeft in week 17 geen competitieverplichtingen.


5e klasse Kampenion 6  - Emmeloord 4      4 – 6
Martijn Haanappel 2, Gerard Wessels 2 en dubbel 1; Alice Ringenier 0

Team 6 ontving vrijdagavond Emmeloord 4. Het bracht Gerard Wessels, Alice Ringenier en Martijn Haanappel achter de tafel. Tegenstander Emmeloord 4 speelde met Gerard Hameetman, Elske Spaa en Eddy van den Berg.

De wedstrijd kan worden omschreven als die tussen ‘the best of the rest’, want beide teams maken onderling op ruime afstand van Batfighters 4 en Bultman/Smash ’70 12 uit wie als derde en vierde eindigen.
Ook dit werd een spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2 en na zes partijen 3 – 3. In de laatste partijen stelden de polderbewoners de zege echter veilig door drie van de vier partijen in winst om te zetten. Martijn pakte twee punten en Gerard één. Samen wonnen zij ook het dubbel. Alice kwam vrijdagavond niet tot winst. Door dit resultaat lijkt team 6 de derde plaats aan Emmeloord 4 te moeten laten, maar wie weet wat er in de resterende wedstrijden nog mogelijk is.
Team 6 speelt donderdagavond 29 april as. de uitwedstrijd tegen BAS 1, oftewel in lampionoptocht naar Biddinghuizen.


5e klasse Kampenion 7  - Bultman/Smash ’70 13    5 – 5
Inv. Anne vd Haar 3 en Henny Boxman 2; Jentine Ringenier 0

Team 7 ontving dinsdagavond Bultman/Smash ‘70 13. Het speelde met Henny Boxman, Jentine Ringenier en Anne van de Haar die inviel. Rense Beimers was namelijk nog niet hersteld van zijn blessure die hij vorige week vrijdagavond opliep in de uitwedstrijd tegen Hoonhorst 2. De Hattemers speelden met Freek Brons, Wim ter Velde en Edwin de Haas.

De spelers van Bultman/Smash ’70 13 gingen prima van start. Na het dubbel stond het 1 – 3 en toen ook de eerste partij na het dubbel naar de bezoekers ging, leek team 7 op een ruime nederlaag af te stevenen. Maar zover kwam het niet, want in de resterende vijf partijen behoefde team 7 nog maar één puntje af te staan. En zo verscheen er alsnog een 5 – 5 gelijkspel op het scorebord. Invaller Anne bleef keurig ongeslagen en Henny pakte twee punten. Jentine bleef opnieuw zonder zege en is nog steeds opzoek naar haar vorm. Misschien wordt het zo onderhand tijd om een op Marktplaats te kijken of daar nog wat in de aanbieding is.
Het blijft spannend in de poule. Hoonhorst 2 en TT Zwolle 15 zijn ‘los’, maar daar achter staan de teams vrij dicht bij elkaar. De voorsprong van team 7 op de nummer laatst bedraagt nog steeds acht punten.
Team 7 hoeft komende week ook niet in actie te komen.


Opnieuw een moeizame competitieronde voor de seniorenafdeling van Kampenion. Een ding is zeker, week 17 zal in ieder geval geen vier nederlagen opleveren. Komende week komen namelijk alleen de teams 1 en 6 in actie.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar