FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 17 kwamen slechts twee seniorenteams in actie: de teams 1 en 6. Alle wedstrijden van vrijdag 30 april – Koninginnedag – zijn namelijk al op vrijdag 9 april jl. gespeeld. Team 1 speelde op zaterdag 1 mei en team 6 op donderdag 29 april. Vandaar. Team 1 speelde in en tegen Emmeloord en het behaalde daar een even knappe als belangrijke zege. Team 6 speelde in de andere polder tegen BAS in Biddinghuizen. Ook deze wedstrijd leverde winst op, terwijl het opnieuw zonder kopman Anne van der Haar speelde. Een goede week dus voor de seniorenteams van Kampenion tijdens het beperkte programma.IMG_0980


2e div. Oost Emmeloord 1  - Kampenion 1      4 – 6
Jordy ten Have 2, Ton Ringenier 2, Gerben Wolterink 1 en dubbel 1


Zoals gezegd, ging team 1 zaterdag in de namiddag op bezoek bij Emmeloord. Een belangrijke wedstrijd, omdat concurrent TT Zwolle 5 – dat een wedstrijd meer had gespeeld en vier punten meer had verzameld – deze week niet in actie kwam.

Emmeloord speelde met Johan Lieftink, Hans Vlig en Robin Lieftink in dezelfde opstelling als in de wedstrijd in Kampen. Team  1 speelde met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Gerben Wolterink. Gerben speelde dus in plaats van Dick.

In de thuiswedstrijd verbaasde Ton vriend en ‘vijand’ met heel sterk spel en ook Jordy verbaasde met een zege op de geslepen Johan Lieftink. Samen zorgden Ton (3) en Jordy (2) toen voor de volledige productie bij het gelijke spel. Hoe zou het ditmaal gaan? Reken er maar op dat Johan Lieftink zich geen tweemaal in een seizoen zou willen laten verrassen door de youngsters Ton en Jordy.

Johan Lieftink en Ton beten de spits af. De partij werd inderdaad een andere dan die in Kampen. Gaf Ton Johan toen geen kans, ditmaal was het spannend en was Johan lange tijd de bovenliggende partij. Via 8 – 11, 11 – 8 en 11 – 4 nam hij een 2 – 1 voorsprong. Maar Ton kwam in de vierde game ijzersterk terug (2 – 11). De beslissende vijfde game kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk was het Ton die won met 10 – 12. Een belangrijke zege voor team 1: 0 – 1.
In de tweede partij maakten Hans Vlig en Jordy er ook een spannende partij van. Het verschil in punten was telkens gering. Uiteindelijk gaf waarschijnlijk de ervaring van Hans de doorslag. Met 12 – 10, 11 – 5, 7 – 11 en 12 – 10 bracht hij de stand in evenwicht: 1 – 1.
Ook de partij tussen Robin Lieftink en Gerben was heel spannend. Via 6 – 11, 11 – 9, 8 – 11 en 11 – 7 stond het 2 – 2 na vier games. Wie verwachtte dat Gerben in de beslissende game zou weten door te drukken, had het mis. Het was Robin die met klein verschil won: 14 – 12. Daarmee bracht hij zijn team voor het eerst op voorsprong: 2 – 1.

Enkele weken geleden ontstond door omstandigheden het dubbel Gerben / Jordy, een dubbel dat op het eerste gezicht niet zo voor de hand ligt. Maar wonderwel pakte deze combinatie goed uit. Zo ook deze zaterdag. Gerben en Jordy gaven vader en zoon Lieftink geen kans. Met 5 – 11, 15 – 17 en 4 – 11 ging de winst ‘straight’ naar team 1. Een belangrijk punt, want de stand was daarmee weer in evenwicht: 2 – 2.

Na het dubbel betwistten Hans Vlig en Ton elkaar. Leverde deze ontmoeting in Kampen nog een vrij eenvoudige zege op voor Ton, deze keer verliep de partij anders. Weliswaar wist Ton niet het hoge niveau van de eerste ontmoeting te halen, maar dat was mede de verdienste van Hans. Hans speelde sterk en slim. Met 11 – 9, 4 – 11, 11 – 9 en 11 – 7 bezorgde hij Emmeloord een niet helemaal verwacht punt: 3 – 2.
Vervolgens kwamen Johan Lieftink en Gerben Wolterink tegen elkaar in actie. Beide spelers gaven elkaar weinig toe en het was daarom geen verrassing dat na 7 – 11, 12 – 10, 9 – 11 en 11 – 8 een vijfde game moest worden gespeeld. Daarin wist Johan afstand te nemen en via 11 – 5 bedroeg het verschil deze zaterdag voor het eerst meer dan één punt: 4 – 2.
Daarna liet Jordy in zijn partij tegen Robin Lieftink zien geen deuk te hebben overgehouden na het verlies in zijn eerste partij tegen Hans. Aanvallend heeft Jordy meer in zijn mars dan Robin, maar daar staat weer tegenover dat hij ook meer fouten maakt omdat hij meer risico in zijn spel legt. Via 9 – 11, 7 – 11 en 8 – 11 boekte Jordy een keurige 3 – 0 zege op Robin: 4 – 3.
Dat de ene wedstrijd de andere niet is, bleek maar weer eens in de partij tussen Hans Vlig en Gerben. Hans had deze middag beide partijen gewonnen, terwijl Gerben zijn beide tegenstanders (vader en zoon Lieftink) had moeten feliciteren. Maar Gerben – stoïcijns als altijd – trekt zich niet zoveel aan van statistieken e.d. Via 6 – 11, 10 – 12 en 11 – 13 trok hij de winst met 3 – 0 naar zich toe. En zo bezorgde hij zijn team weer een niet verwacht punt: 4 – 4.
Ton zette zijn team in zijn partij tegen Robin Lieftink weer op voorsprong. Ook hij had slechts drie games nodig: 4 – 11, 6 – 11 en 9 – 11. Ton heeft (aanvallend) meer dan voldoende in huis om het vaste spel van Robin te doorbreken en dat bleek ook nu weer: 4 – 5.
De laatste partij ging tussen Johan Lieftink en Jordy. In Kampen wist Jordy Johan heel verrassend te verschalken, maar een gewaarschuwde Johan Lieftink telt meestal voor twee. Dat bleek ook in de eerste twee games deze zaterdag. Met 11 – 7 en 14 – 12 nam Johan een 2 – 0 voorsprong. Maar daar waar Jordy nog wel eens ‘de kop wil laten hangen’ bleef hij er nu voor gaan. De derde en vierde game trok hij met nipt verschil (9 – 11 en 10 – 12) naar zich toe waardoor de partij weer in evenwicht was. Ook de beslissende game was bijzonder spannend en weer was het Jordy die nipt won: 10 – 12. Daarmee bezorgde hij zijn team niet alleen een niet verwacht punt, maar ook een belangrijke overwinning: 4 – 6.

De winst van deze zaterdag is dat alle spelers er stonden: Ton, Jordy en Gerben. De 6 – 4 overwinning – na een 2 – 4 achterstand – is dan ook het resultaat van een sterke teamprestatie. En dat is een prettige wetenschap. Door de zege passeert het concurrent TT Zwolle 5: 51 tegen 49 punten. Bovendien hebben de Zwollenaren een op het oog lastiger programma, al zegt natuurlijk niet alles. Feit is wel dat team 1 deze zaterdag goede zaken heeft gedaan.

De komende twee weken heeft team 1 geen competitieverplichtingen. Op vrijdag 21 mei komt Trias 3 (met o.a. Lars van der Zanden) naar Kampen.


5e klasse BAS 1   - Kampenion 6      4 – 6
Gerard Wessels 3, Alice Ringenier 2 en dubbel 1; Martijn Haanappel 0

 


Ook team 6 speelde deze week in de polder en wel in Biddinghuizen tegen BAS 1. Bas speelde met Otto de Jonge, Marc Slijters en Jan Haandrikman. Team 6 deed dat met Martijn Haanappel, Alice Ringenier en Gerard Wessels. Kopman Anne van der Haar was opnieuw verhinderd.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Na het dubbel had team 6 een voorsprong van twee punten: 1 – 3. Die voorsprong stond ook aan het einde op het wedstrijdformulier: 4 – 6. Gerard was sterk op dreef en bleef ongeslagen. Alice pakte twee punten en samen wonnen zij ook het dubbel. Martijn kon letterlijk en figuurlijk moeilijk uit de voeten op de gladde speelvloer. Af en toe waan je je als tafeltennisser op FlevOnice een paar honderd meter verderop. Trouwens ook in Swifterbant – eveneens gemeente Dronten – ligt een gladde vloer. Onbegrijpelijk dat op een dergelijke vloer competitietafeltennis mag worden gespeeld. Martijn bleef deze avond puntloos.
Team 6 speelt op maandag 10 mei as. een uitwedstrijd bij Spoolde 2.


Twee wedstrijden en twee overwinningen. Vooral de prima zege van team 1 blijft daarbij even hangen. Het verschafte zichzelf daarmee wat lucht na een aantal moeizame weken.


Overzicht van de eerstvolgende wedstrijd van de zeven teams:
o Team 1: vrijdag 21 mei - thuis tegen Trias 3
o Team 2: vrijdag 21 mei - thuis tegen Smash-In 2
o Team 3: vrijdag 21 mei - thuis tegen Wijhe 1
o Team 4: dinsdag 11 mei - thuis tegen Leogang 2
o Team 5: dinsdag 11 mei - thuis tegen Smash-In 3
o Team 6: maandag 10 mei - uit naar Spoolde 2
o Team 7: dinsdag 18 mei - thuis tegen DTV ’84 5


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar