Op zaterdag 1 mei kwamen de teams 4 t/m 7 in actie. Jeugdteam 1 is al uitgespeeld en komt dus ook niet meer in actie dit seizoen en team 3 zou op 1 mei een thuiswedstrijd spelen tegen team 2, maar deze wedstrijd werd al eerder gespeeld. Een verslag van die wedstrijd vind je elders op deze website. De overige teams speelden wel op zaterdagmiddag 1 mei en allemaal speelden zij een thuiswedstrijd. De teams 4, 5 en 6 troffen een tegenstander uit Zwolle, team 7 speelde tegen Swift uit Deventer. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.PICT00791

1e klasse
Kampenion 4 - Tafeltennis Zwolle 4: 6-4
Cristian van Eeden 3, Bertin Bos 2 en dubbel 1; (inv.) Stefan Sijbesma 0

Team 4 speelde tegen Tafeltennis Zwolle 4, dat 3 punten meer had verzameld dan team 4. Mattias had deze zaterdag andere verplichtingen en dus speelde Stefan voor de zoveelste keer twee wedstrijden tegelijkertijd. Maar dat vond Stefan helemaal niet erg. Cristian had eveneens andere verplichtingen, maar pas in de namiddag. Om deze reden speelde hij zijn drie enkelwedstrijden en het dubbel met Bertin achter elkaar. Cristian had weinig moeite met de spelers uit Zwolle: na vier wedstrijden en twaalf games stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord. Bertin en Stefan verloren vervolgens hun eerste enkelwedstrijd, maar speelden beiden een spannende tweede wedstrijd. Na een 0-1 en 1-2 achterstand trok Bertin in zijn tweede wedstrijd toch nog knap aan het langste eind en behaalde het vijfde punt voor team 4. Stefan kwam in zijn tweede wedstrijd verrassend met 2-0 voor, maar kon de voorsprong niet vasthouden en verloor met 2-3. Jammer, maar Stefan liet wederom zien prima tegenspel te kunnen bieden in de 1e klasse. In zin laatste partij pakte Bertin het zesde punt voor Kampenion door zijn tegenstander met 3-1 te verslaan en was de winst een feit. Met twee overwinningen en een overwinning in het dubbel beleefde Bertin een prima middag. Stefan maakte het wederom spannend in zijn laatste wedstrijd. Weer speelde hij een vijfsetter en ditmaal had hij zelfs een matchpoint in de vijfde game. Het was hem gegund, maar jammergenoeg ging de overwinning met 12-14 toch nog naar zijn tegenstander. En dus verscheen er een 6-4 eindstand op het scorebord. Door dit resultaat neemt team 4 weer wat meer afstand van de laatste plaats en staat nu vijf punten boven de degradatieplek. Pas op 22 mei wordt de competitie hervat. De reden hiervoor lees je onderaan dit verslag. Team 4 speelt op 22 mei een uitwedstrijd tegen Bosman/Wezep 1.

3e klasse
Kampenion 5 - Tafeltennis Zwolle 11: 10-0
Albert Hoeve 3, Niek ten Brinke 3, Renate Scheper 3 en dubbel 1

Team 5 speelde, net als vorige week, een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle. Was vorige week TT Zwolle 6 de tegenstander, ditmaal kwam TT Zwolle 11 op bezoek. De vorige confrontatie eindigde in een nipte 4-6 overwinning voor team 5 en ditmaal speelden de teams in exact dezelfde opstelling als de vorige keer. Renate beet het spits af en boekte een benauwde 3-2 overwinning door de vijfde game met 11-9 te winnen. Albert en Niek hadden het een stuk eenvoudiger en wonnen allebei met 3-0. Vervolgens ging er wederom een wedstrijd met minimaal verschil naar team 5: Renate en Albert wonnen het dubbel met 12-10 in de vijfde game. En zo stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord, waar dit ook 3-1 of 2-2 had kunnen zijn. Albert besloot ook maar mee te gaan doen met wedstrijden winnen in vijf games, al was het verschil nu iets minder minimaal: met 11-8 in de vijfde game sleepte hij het vijfde punt voor Kampenion eruit. Alsof het nog niet genoeg was, ging team 5 rustig door met het spelen en winnen van vijfsetter. Renate, die haar eerste enkelpartij en ook het dubbel al met twee punten verschil in de vijfde game had gewonnen, hield ook in haar derde wedstrijd graag de spanning vast. Ook deze wedstrijd pakte zij - na met 0-2 te hebben achter gestaan - met 12-10 in de vijfde game: 6-0. Niek deed nog even niet mee aan de vijfsetters: hij boekte in de zevende wedstrijd wederom een eenvoudige 3-0 overwinning. Maar hierna ging team 5 weer vrolijk door met de vijfsetters. Eerst pakte Albert met twee punten verschil in de vijfde game - hadden we dat al niet eerder gezien vandaag? - punt nummero acht. Hierna moest Niek toch ook geloven aan een vijfsetter en pakte het negende punt met drie punten verschil in de laatste game. Renate had vervolgens genoeg spanning gehad vandaag en pakte met een eenvoudige 3-1 overwinning het laatste punt: 10-0! Het klinkt vast niet verrassend als ik 'zeg' dat de 10-0 overwinning nogal geflatteerd was, maar misschien daarom des te mooier. Maarliefst zes wedstrijden gingen over de volle vijf games, waarvan er vier met 2 punten verschil en twee met 3 punten verschil in de laatste games werden beslist. En valt het kwartje dan zesmaal de andere kant op, dan... Maar dat gebeurde niet, gelukkig voor team 5 en zuur voor de bezoekers uit Zwolle. Op 22 mei mag team 5 thuis aantreden tegen Smash '70 3, dat op de derde plaats staat in de competitie: een plaats hoger dan team 5. 

4e klasse
Kampenion 6 - Tafeltennis Zwolle 15: 9-1
Lars van Dijk 2 (uit 2), Stefan Sijbesma 2 (uit 2), Danny Bruins 1 (uit 2) en dubbel 1

Team 6 speelde tegen Tafeltennis Zwolle 15, dat aantrad met twee spelers, waarvan een inviel vanuit team 16. Jammer, omdat de spelers van team 6 dan maar twee wedstrijden konden spelen. Maar ditmaal kwam het niet slecht uit, want het gaf zowel Stefan als Danny de mogelijkheid om in te vallen in een ander team en tegelijkertijd te spelen in hun eigen team. Met drie tegenstanders is dat niet mogelijk, omdat je dan in tijdnood komt en de tegenstanders teveel moet laten wachten. Het werd een eenvoudige middag voor team 6. Danny moest zich eenmaal nipt gewonnen geven met 11-13 in de vijfde game en Lars verloor een game. De overige games en dus ook wedstrijden gingen naar team 6 en daarmee boekte het een dikke en verdiende 9-1 overwinning.
Voor de invaller aan Zwolse kant bleek het niveau in de 4e klasse overigens nog iets te hoog en Stefan had in zijn laatste wedstrijd tegen de invaller geen medelijden: 11-1, 11-2, 11-0. Op zaterdag 22 mei gaat team 6 op bezoek in Hattem en speelt het tegen Bultman/Smash '70 4. Dit team staat een plek boven team 6 op de tweede plaats.

5e klasse

Kampenion 7 - Swift (D) 8: 7-3

(inv.) Danny Bruins 2 (uit 2), Remco Stremmelaar 1 (uit 2) en dubbel 1; Matthieu van den Berg 0


Team 7 speelde eveneens tegen twee personen: broer en zus Timmerman van Swift 8 uit Deventer. Gelukkig speelde team 6 ook thuis, anders had team 7 ook met twee personen gespeeld: Ruud kwam weer eens niet opdagen. Gelukkig was Danny wel bereid om in te vallen vanuit team 6. Voor aanvang stond team 7 dus al met 3-0 voor en Danny, die een hoog 4e klasse niveau heeft maar dit seizoen nog mag invallen op basis van zijn resultaten van vorig seizoen, voegde daar twee punten aan toe. Remco pakte het zesde punt en samen met Matthieu ook het dubbel. Zodoende boekte team 7 de tweede overwinning van het seizoen tegen het team waar het de eerste wedstrijd van het seizoen nog met 10-0 van verloor. Maar uiteraard trad Swift 8 toen met een volledig team aan en viel Danny niet in vanuit team 6. Op 22 mei speelt team 7 de eerstvolgende wedstrijd tegen DTV '84 4 uit Dalfsen.


Deze week is het schoolvakantie en omdat wellicht veel mensen op vakantie gaan, wordt er geen competitie gespeeld aankomende zaterdag. Een week later, van donderdag 13 mei t/m zaterdag 15 mei, is het EDR-toernooi. Hier doen veel jeugdleden van verschillende verenigingen aan mee en om deze reden wordt er dat weekend ook geen competitie gespeeld. Van Kampenion doen er overigens geen jeugdleden mee aan dit meerdaagse toernooi waar ook gecampeerd kan worden. Binnen Kampenion is dit toernooi overigens ook niet gepromoot. Jammer, want het blijft ook voor jeugdleden een leuk toernooi.  Wellicht wordt er een volgend jaar meer aandacht geschonken aan het EDR-toernooi. 22 mei wordt de competitie hervat en een week later zijn de Tafeltenniskampioenschappen in Enschede, waar tien jeugdleden van Kampenion aan deelnemen. De laatste competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 juni.

Op 22 mei staan er slechts twee thuiswedstrijden op het programma: team 2 ontvangt Heino 1 en team 5 speelt tegen Smash '70 3. Team 3 (tegen Vitesse '35 1 uit Hengelo), team 4 (tegen Wezep 1), team 5 (tegen Smash '70 3), team 6 (tegen Smash '70 4)  en team 7 (tegen DTV '84 4) spelen een uitwedstrijd.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
t.t.v. Kampenion