FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 19 was er een beperkt programma in de seniorencompetitie. Namens Kampenion kwamen drie teams in actie. Team 4 ontving Leogang 2, team 5 speelde thuis tegen Smash-In 3 en team 6 ging op bezoek bij Spoolde 2. Het bleek in sommige gevallen niet mee te vallen om een compleet team op de been te krijgen. Toch leverden de drie wedstrijden twee overwinningen en één nederlaag op. Komende week is er weer een regulier competitieprogramma. Dan komen zes van de zeven seniorenteams van Kampenion in actie. Alleen team 5 speelt dan niet.PICT0046


3e klasse Kampenion 4  - Leogang 2    6 – 4
Arie Hup 3 en Jaap van Putten 2

Team 4 trad met slechts twee spelers aan: Arie Hup en Jaap van Putten. Hans van den Berg was geblesseerd en Nick Kuipers bleek met vakantie te zijn. Kennelijk was het teveel moeite om tijdig een invaller te regelen. Leogang 2 speelde met Koos Dorst, Erwin Bouw en Johan Wiebenga.

Arie en Jaap speelden met hun tweeën een prima wedstrijd. Ga er maar aanstaan: je begint met een 0 – 3 achterstand aan een wedstrijd en je geeft in de zeven wedstrijden die wel worden gespeeld, slechts één puntje af. En dus won team 4 de wedstrijd met 6 – 4. De enige verliespartij kwam op naam van Jaap die in de openingspartij tegenstander Dorst moest feliciteren. Maar ook een 0 – 4 achterstand bracht team 4 niet van de wijs. Heel knap. Drie partijen gingen over de volle vijf games en al die drie leverden winst op. Een keurige overwinning voor team 4, zeker gezien de omstandigheden.
Team 4 speelt op dinsdag 18 mei as. de uitwedstrijd bij Bultman/Smash ’70 9.


4e klasse Kampenion 5  - Smash-In 3    3 – 7
Inv. Anne van der Haar 2 en Jeroen Heldoorn 1; Marco Ilbrink 0

Ook team 5 kende personele problemen. Maar hier was wel tijdig voor een oplossing gezorgd. Harm Bosman en Jan Ringenier waren verhinderd, maar Anne van der Haar was gevraagd om in te vallen. Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink waren de andere spelers. Tegenstander Smash-In 3 trad aan met Swier Oosterhuis, Albert Dijkstra en Robert Agterhuis.

Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland voor dinsdag 18 mei, maar omdat op die datum drie van de vier spelers van team 5 verhinderd zijn, was de wedstrijd verplaatst. Dan is het natuurlijk wat vreemd en jammer dat het team niet compleet kon aantreden. Maar goed. Het kwam nu eenmaal zo uit.

Het werd een vrij spannende wedstrijd tussen beide teams. Jammer was het dat Jeroen wat grieperig was. Daarom verzocht hij om zijn wedstrijden snel achter elkaar te spelen, zodat hij vroeg naar huis kon. De gasten uit Ens stonden vanaf het begin van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Aan het eind leek het nog even spannend te worden, maar Marco wist een 2 – 1 voorsprong tegen Agterhuis niet te verzilveren. Mede daardoor eindigde de wedstrijd voor team 5 in een 3 – 7 nederlaag. Invaller Anne pakte keurig twee punten en moest zich in zijn derde partij (tegen Dijkstra) pas met 10 – 12 in de vijfde game gewonnen geven. Hij liet zien dat de 4e klas toch eigenlijk wel zijn niveau is. Jeroen wist toch nog een puntje mee te pakken, terwijl Marco puntloos bleef. Al met al een tegenvallende uitslag voor team 5.
Team 5 speelt zijn eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 28 mei as. in Swifterbant tegen Swift ’64 3.


5e klasse Spoolde 2  - Kampenion 6    2 – 8
Martijn Haanappel 3, Alice Ringenier 2, Gerard Wessels 2 en dubbel 1

Team 6 ging maandagavond al op bezoek bij Spoolde 2. Het speelde met Alice Ringenier, Gerard Wessels en Martijn Haanappel. Tegenstander Spoolde 2 deed dat met Ellen ten Klooster, Erik Borst en Cynthia Wevers.

Team 6 ging als een speer van start. Na het dubbel had het een 0 – 4 voorsprong. En ook na het dubbel ging het vrolijk door via zeges van Alice en Martijn. Pas in de zevende partij incasseerde het de eerste verliespartij; Gerard moest het afleggen tegen Wevers. Van de drie laatste partijen ging er nog één verloren. Wevers was namelijk ook te sterk voor Alice. Maar een 2 – 8 overwinning is natuurlijk een prima resultaat. Martijn bleef ditmaal ongeslagen, al had hij daar wel twee zware vijfpitters voor nodig. Alice en Gerard voegden daar beiden twee punten aan toe en ook het dubbel (Gerard/Martijn) leverde winst op. Team 6 blijft daarmee in de race voor plaats drie.
Team 6 speelt op vrijdag 21 mei as. thuis tegen Smash-In 5.


Een beperkt programma dus in week 19. Komende week komen zes van de zeven teams Kampenion teams in actie. Vijf teams doen dat thuis – één op dinsdag en vier op vrijdag – en alleen team 4 speelt een uitwedstrijd. Zie elders op deze site voor het volledige programma van deze week.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar