FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 20 kwamen zes van de zeven seniorenteams in actie. Team 5 had de wedstrijd uit deze week al op dinsdag 11 mei gespeeld. Het werd een vrij goede week voor de Kamper teams, want de zes wedstrijden leverden vier zeges, één gelijkspel en één nederlaag op. Zeges waren er voor de teams 1, 2, 6 en 7. Team 4 deelde de punten en team 3 liep tegen een nederlaag aan. Met nog twee wedstrijden te spelen – de teams 4 en 6 nog één – zijn de teams 1 en 3 nog in een strijd verwikkeld om degradatie te ontlopen. Daarbij zijn de kansen van team 1 duidelijk groter dan die van team 3. Team 7 is na deze week nagenoeg veilig.DSC01750_copy


2e div. Oost Kampenion 1  - Trias 3       7 – 3
Ton Ringenier  3, Jordy ten Have 2 en Dick Hoekman 2

Team 1 speelde vrijdagavond tegen nummer laatst Trias 3. Het was zaak een ruime overwinning te behalen om het verschil met de nummer voorlaatst – TT Zwolle 5 – te vergroten.  Team 1 speelde met Ton Ringenier, Dick Hoekman en Jordy ten Have. Trias speelde met Lars van der Zanden, Wout Zegers en invaller T. Verbeek.

En dus was Lars van der Zanden deze vrijdagavond even terug bij Kampenion. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen immers in het eerste jeugdteam, samen met Ivan Hollander, Jeroen Rotman (het afgelopen seizoen) en Gertjan Wessels. Maar nu speelde hij tegen het eerste seniorenteam van Kampenion.

De start was duidelijk voor team 1. Na de eerste drie enkelpartijen stond het 3 – 0. Ton had geen moeite met Lars, Dick bond Wout aan de zegekar en Jordy versloeg invaller Verbeek. Maar in het dubbel kwamen Jordy en Ton niet of nauwelijks in hun spel tegen Lars en Wout. Beide laatstgenoemden wonnen dan ook verdiend met 1 – 3.

Na het dubbel leek Dick de draad weer op te pakken; hij nam een 2 – 0 voorsprong tegen Lars. Maar hij wist de kansen in de derde game niet te verzilveren. Hij verloor die met 11 – 13 en daarna was het over en sluiten voor Dick. Lars trok de partij alsnog naar zich toe en zo stond het zomaar 3 – 2. Ton en Jordy vergrootten de voorsprong via gladde 3 – 0 zeges op respectievelijk Verbeek en Zegers. De stand was daarmee 5 – 2. Dick moest vervolgens een game aan invaller Verbeek laten, maar wist in de vierde game het verschil te maken.

Jordy had in de achtste partij geen antwoord op het spel en materiaal van Lars. Lars speelt sinds kort (weer) met lange noppen op de backhand en hij gebruikte die slim. Jordy wist daar onvoldoende raad mee. In de laatste partij van de avond boekte Ton een eenvoudige overwinning op Wout, daarmee de eindstand op 7 – 3 bepalend. Al met al viel de overwinning één puntje te laag uit denk ik zo. Lars – die goed stond te spelen – was er de oorzaak van dat Trias 3 met drie punten naar huis ging.

Concurrent TT Zwolle 5 bleek diezelfde avond met 4 – 6 te hebben verloren van Emmeloord 1, na eerst met 3 – 0 te hebben voorgestaan. Dat betekent dat team 1 drie punten is uitgelopen en nu een voorsprong op de Zwollenaren heeft van vijf punten.
Komende vrijdag gaat team 1 op bezoek bij TT Zwolle 4, terwijl TT Zwolle 5 aanstaand kampioen De Toekomst 1 ontvangt.


1e klasse Kampenion 2  - Smash-In 2      10 – 0
Sebastiaan Doorn 3, Ralph Trip 3, Gertjan Wessels 3 en dubbel 1

Team 2 ontving vrijdagavond Smash-In 2 uit Ens. Het speelde met Ralph Trip, Sebastiaan Doorn en Gertjan Wessels. De bezoekers brachten Maarten Kroes, George Wildeboer en Swier Oosterhuis achter de tafel. Swier viel in, omdat Frans en Hans de Vries verhinderd waren.

De eerste wedstrijd tussen beide teams leverde team 2 een maximale overwinning, zij het dat die uitslag wat geflatteerd was. Ook ditmaal eindigde de wedstrijd in 10 – 0. Twee partijen werden pas in de vijfde game beslist, maar in de andere partijen kwam de winst eenvoudiger tot stand. Gertjan, Ralph en Sebastiaan bleven allen ongeslagen. Ralph en Sebastiaan wonnen samen ook het dubbel, zij het zeer moeizaam. Het zal niet zo vaak voorkomen dat beide wedstrijden tussen twee teams in 10 – 0 eindigen. Aangetekend moet wel worden dat de spelers van Smash-In 2 geen moment de indruk wekten een goed resultaat in Kampen te kunnen behalen. De nederlaag werd dan ook min of meer gelaten geaccepteerd.
Team 2 speelt vrijdag in Harderwijk tegen kampioen Harderwijk 1.


2e klasse Kampenion 3  - Wijhe 1      3 – 7
Niels Alberts 2 en Theo Hogenhorst 1; inv. Nick Kuipers 0

Team 3 ontving vrijdagavond Wijhe 1. Beide teams staan onderin, maar vooraf was een dergelijke klassering voor Wijhe niet voorzien. Team 3 speelde met Niels Alberts, Theo Hogenhorst en Nick Kuipers die opnieuw inviel.  Dat was voor de vierde keer. Wijhe speelde met Arno Corbee, Jeroen Diepenbroek en Harm Reekers.

De start was overduidelijk voor de gasten. Na het dubbel stond het 0 – 3 en ook de partij na het dubbel ging naar Wijhe. Corbee, die tien jaren niet had gespeeld en twee weken geleden het batje uit de mottenballen had gehaald, bleek onverslaanbaar en won overtuigend van eerst Niels en vervolgens Theo. In de zesde partij wist Niels wat terug te doen door ‘penhouder’ Reekers in vieren te verslaan. In de laatste vier partijen wonnen beide teams nog tweemaal. Aan Kamper kant wisten Theo en Niels (heel knap tegen Diepenbroek) nog een partij te winnen. Nick bleef puntloos. Door dit resultaat heeft Wijhe duidelijk meer lucht gekregen en moet team 3 vrezen na één seizoen weer een stapje te moeten terugdoen.
Komende vrijdag speelt team 3 in Swifterbant tegen Swift ’64 1.


3e klasse Smash ’70 9  - Kampenion 4      5 – 5
Arie Hup 3, Nick Kuipers 1 en Jaap van Putten 1

Team 4 ging dinsdagavond in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash ’70 9 en het deed dat met Nick Kuipers, Arie Hup en Jaap van Putten. De Hattemers speelden met G. Eikelboom, C. van Oene en E. Dalhuizen.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Team 4 kwam met 3 – 1 en 4 – 2 achter, maar in de laatste vier partijen kwam het sterk terug. Uiteindelijk wist het nog een gelijkspel af te dwingen. Arie won zijn drie enkelpartijen en hij kan daarmee terugkijken op een sterke tweede seizoenshelft. Nick en Jaap wonnen ieder eenmaal. De tweede plaats van team 4 staat nu definitief vast. En dat is een knappe prestatie. Het had de ‘pech’ het seizoen te moeten beginnen tegen het (te) sterke Bosman Wezep 3, maar in de tweede wedstrijd volgde het herstel na een 0 – 4 achterstand tegen TT Zwolle 10.
Team 4 komt komende week niet in actie en speelt zijn laatste wedstrijd op dinsdag 1 juni thuis tegen Heino 3.


5e klasse Kampenion 6  - Smash-In 5      8 – 2
Gerard Wessels 3, Martijn Haanappel 2, Alice Ringenier 2 en dubbel 1

Team 6 ontving vrijdagavond Smash-In 5 uit Ens. Het speelde met Alice Ringenier, Gerard Wessels en Martijn Haanappel en dus opnieuw zonder kopman Anne van der Haar. Smash-In 5 speelde met R. Schutte, A. de Gorter en S. van Oosten.

Alice verloor haar eerste wedstrijd tegen Schutte, maar daarna gingen zeven partijen op rij naar team 6. In de voorlaatste partij verloor ook Martijn van Schutte, zij het met 10 – 12 in de vijfde game. In de laatste partij won Gerard van De Gorter waardoor een fraaie 8 – 2 overwinning op het wedstrijdformulier verscheen. Gerard bleef ongeslagen en Alice en Martijn pakten ieder twee punten. Gerard en Martijn wonnen samen ook het dubbel. Team 6 staat derde, maar Emmeloord 4 staat er relatief gezien beter voor.
Ook team 6 komt komende week niet in actie. Het speelt op vrijdag 4 juni as. zijn laatste wedstrijd thuis tegen Bultman/Smash ’70 12.


5e klasse Kampenion 7  - DTV ’84 5      6 – 4
Henny Boxman 3, Rense Beimers 1, Jentine Ringenier 1 en dubbel 1

Team 7 ontving afgelopen dinsdagavond DTV ’84 5. Rense Beimers, Jentine Ringenier en Henny Boxman kwamen in actie. DTV ’84 5 speelde met Gerard Ekkelenkamp, Ben van der Vegt en Piet Matenaar.

Het was een belangrijke wedstrijd voor beide teams, omdat de verschillen onderin heel klein zijn. Beide teams zouden nog op de laatste plaats kunnen eindigen, die degradatie betekent. De start was voor de bezoekers. Rense en Jentine verloren hun partij in vijven waardoor het 0 – 2 stond. Henny bracht zijn team terug in de wedstrijd door zijn partij – eveneens in vijven – te winnen. Het dubbel wisten Jentine en Rense op hun naam te schrijven en dus was de stand weer gelijk.
Na het dubbel pakte DTV ’84 5 weer een voorsprong. Eerst verloor Jentine kansloos van Ekkelenkamp en daarna moest Rense zich gewonnen geven tegen Matenaar. Opnieuw bracht Henny zijn team terug in de wedstrijd door zijn partij tegen Van der Vegt – na een 0 – 2 achterstand – er alsnog uit te slepen. De laatste drie partijen gingen alle in drieën naar team 7 dat daarmee een belangrijke 6 – 4 overwinning wist te behalen na een 2 – 4 achterstand.
Door dit resultaat (en de andere uitslagen in de poule) heeft team 7 zich bijna in veiligheid gespeeld.
Team 7 gaat as. vrijdag – net als team 2 – op bezoek in Harderwijk om daar tegen Harderwijk 5 te spelen.

Een goede week dus voor de seniorenteams van Kampen. Om het programma nog even compleet te maken, team 5 – dat deze week niet in actie kwam – speelt vrijdag 28 mei in Swifterbant tegen Swift ’64 3. De vijf teams die in week 21 in actie komen, spelen dus allemaal een uitwedstrijd op de vrijdagavond.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion


Plaats reactieZet het plaatje in elkaar