FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 21 kwamen vijf van de zeven seniorenteams in actie. De teams 4 en 6 hadden hun wedstrijden van deze week twee weken geleden al gespeeld. Ook deze week presteerden de seniorenteams over het algemeen goed. De vijf wedstrijden leverden twee overwinningen op (van de teams 1 en 5), twee gelijke spelen (van de teams 2 en 7) en één nederlaag (van team 3). Positief is dat team 1 zich op een haar na in veiligheid heeft gespeeld en team 7 definitief. Komende week worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Alle zeven seniorenteams spelen dan thuiswedstrijden.GertjanW

2e div. Oost TT Zwolle 4   - Kampenion 1     4 – 6
Ton Ringenier 3, Gerben Wolterink 2 en Jordy ten Have 1

Voor team 1 stond opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Het speelde vrijdagavond uit bij TT Zwolle 4, terwijl concurrent TT Zwolle 5 op de tafel ernaast aanstaand kampioen de Toekomst ontving.

TT Zwolle 4 speelde met Marc Noorda, René Ebeling en Annewyke Appels. Team 1 deed het met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Gerben Wolterink.

Ton beet de spits af tegen Marc Noorda, een speler van wie Ton in het verleden nog wel eens verloor. De start was zeer moeizaam. Game 1 en 2 gingen naar Marc. Game 3 wist Ton er met 9 – 11 uit te slepen en daarna ging het allemaal wat gemakkelijker. Ook game 4 en 5 gingen naar Ton waardoor hij zijn team op voorsprong zette: 0 – 1.
In de tweede partij speelde Jordy tegen René. Jordy ging goed van start. Hij nam een 0 – 2 voorsprong, maar helaas ontwikkelde de partij zich juist andersom dan die tussen Marc en Ton. René kwam namelijk prima terug in de wedstrijd en won vervolgens drie games op rij. De stand was weer in evenwicht: 1 – 1.
Daarna was het de beurt aan Gerben om aan te treden en Annewyke was de tegenstander. Gerben startte goed en nam ook al een 0 – 2 voorsprong. Maar ook nu kwam de tegenstander sterk terug en ook nu stond het na vier games 2 – 2. Maar daar waar in de beide vorige partijen iemand na 0 – 2 alsnog de partij uit het vuur wist te slepen, was het hier Gerben die zich wist te herstellen en de vijfde game met de cijfers 6 – 11 wist te winnen: 1 – 2.
In het dubbel speelden Gerben en Jordy tegen Annewyke en René. Het wordt eentonig, maar ook deze wedstrijd ging over de volle vijf games. Die vijfde game ging naar Annewyke en René waardoor de stand weer in evenwicht was: 2 – 2.

Na het dubbel was het de beurt aan Ton en René. Tot nu toe was het meestal Ton die het strijdperk als winnaar verliet, maar daar was in het begin weinig van te merken. René, die deze avond sterk op dreef was, nam – je raadt het al – een 2 – 0 voorsprong. Daarna wist Ton een tandje bij te schakelen en de partij opnieuw te doen kantelen. Via 6 – 11, 5 – 11 en 6 – 11 trok hij ook deze partij naar zich toe en bracht hij zijn team weer op voorsprong: 2 – 3.
Gerben vergrootte die voorsprong door Marc vrij overtuigend in drie games terug te wijzen. Dat is netjes, want Marc is (ook) voor Gerben een lastige tegenstander. De marge was nu twee punten: 2 – 4.
Jordy had in de partij erna onvoldoende verweer tegen Annewyke. Ook al was hij er af en toe dichtbij, hij wist geen game te pakken: 3 – 4.
Vervolgens speelde Gerben tegen René. Meestal is het Gerben die aan het langste eind trekt, vooral omdat René dan net niet vast genoeg is om het taaie tegenspel van Gerben te doorbreken. Het werd een bijzonder spannende partij. Via 9 – 11, 11 – 7, 9 – 11 en 14 – 12 moest ook hier een beslissende vijfde game de winnaar aanwijzen. En ook die was spannend. Uiteindelijk was het René die de partij eruit sleepte: 11 – 9. Gerben had winstkansen en matchpunten, maar wist ze niet te benutten: 4 – 4.
Ook de partij tussen Annewyke en Ton was weer een spannende. De eerste game ging naar Annewyke (11 – 9), de tweede naar Ton (8 – 11), de derde weer naar Annewyke (12 – 10) en de vierde weer naar Ton (11 – 13). Net als in de partij tegen Gerben kon Annewyke in de vijfde game niet bijblijven waardoor Ton ook deze partij wist te winnen (6 – 11): 4 – 5. Drie vijfpitters en driemaal uit geslagen positie terug weten te komen, dat is netjes. In het verleden liet Ton dan nog wel eens 1 of 2 partijen ‘liggen’ op zo’n avond. Maar dit seizoen zit het mentaal wel goed met Ton.
In de laatste partij van de avond zette Jordy de kers op de taart door Marc – die niet helemaal fit was – in vier games te verslaan: 4 – 6.

Ton bleef dus opnieuw ongeslagen, Gerben pakte keurig twee punten mee en Jordy kwam eenmaal tot winst.
Daarmee behaalde team 1 een belangrijke overwinning. Belangrijk, omdat het daarmee handhaving vrijwel zeker stelde. Concurrent TT Zwolle 5 verloor namelijk met 3 – 7 van kampioen De Toekomst 1. De voorsprong van team 1 op TT Zwolle 5 bedraagt nu acht punten. In de laatste wedstrijd zijn drie punten voldoende voor handhaving. Ieder punt dat TT Zwolle 5 laat liggen, hoeft team 1 zelf minder te halen. Maar die drie punten moet het zelf kunnen behalen in de laatste (thuis)wedstrijd tegen De Veluwe 2.

Team 1 heeft een goed serie neergezet met driemaal winst (Emmeloord 1, Trias 3 en TT Zwolle 4) na de zeperds tegen De Toekomst 1 (0 – 10) en concurrent TT Zwolle 5 (3 – 7) en de nipte nederlaag tegen Entac 2 (4 – 6).
As. vrijdag speelt team 1 de laatste competitiewedstrijd. Dan komt De Veluwe 2 met o.a. Gert en Rick Kwast naar Kampen.


1e klasse Harderwijk 1   - Kampenion 2     5 – 5
Ralph Trip 2, Gertjan Wessels 2 en inv. Nick Kuipers 1

Team 2 speelde vrijdagavond in Harderwijk tegen aanstaand kampioen Harderwijk 1. De Harderwijkers speelden met Edwin van der Leij, Philip Bouw en Mustaffa Montasser. Team 2 deed dat met Ralph Trip, (invaller) Nick Kuipers en Gertjan Wessels.

Ivan is al een tijdje geblesseerd en Sebastiaan was dit weekend één van de vele bezoekers van het Pinkpopfestival in Landgraaf. Vandaar dat Nick inviel. Harderwijk had nog enkele punten nodig om de titel veilig te stellen, maar team 2 verkocht de huid duur. Dat bleek al meteen in de eerste partij toen Ralph heel knap Van der Leij ‘in vieren’ wist te verschalken. Maar ook in de andere partijen bleven de Kampenaren goed op de been. Na het dubbel stond het 2 – 2, maar na het dubbel gingen twee partijen op rij naar Harderwijk. Ook nu volgde het antwoord, want via overwinningen van Nick, Gertjan en Ralph stond het ‘zo maar’ 4 – 5. In de laatste partij moest Nick zich echter gewonnen geven tegen Van der Leij waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde: 5 – 5.
Dat is een keurig resultaat, want ‘thuis’ verloor team 2 – nog compleet – met 3 – 7. Gertjan en Ralph wonnen ieder tweemaal en Nick pakte keurig een puntje mee. Door dit resultaat kan team 2 nog als derde eindigen, wat een prima prestatie is gezien het feit dat Ivan al na vijf wedstrijden moest afhaken.
In de laatste wedstrijd van het seizoen ontvangt team 2 nummer twee De Veluwe 3.


2e klasse Swift ’64 1   - Kampenion 3     8 – 2
Niels Alberts 1 en Theo Hogenhorst 1; inv. Jan Ringenier 0

Team 3 speelde vrijdagavond in Swifterbant tegen Swift ’64 1. Van het vijfmansteam waren alleen Niels Alberts en Theo Hogenhorst beschikbaar en dus moest opnieuw een beroep op een invaller worden gedaan. Dat werd Jan Ringenier die ook met het eigen team 5 in Swifterbant speelde. Swift ’64 1 speelde in de vertrouwde opstelling: Peter van de Ven, Piet Korstanje en Veronica van Eeden.

Het werd – als verwacht – een moeizaam avondje voor team 3. Weliswaar boden Niels, Theo en Jan goed tegenspel en tegenstand, maar zij konden niet voorkomen dat Swift ’64 1 een ruime overwinning behaalde: 8 – 2. Zowel Van de Ven als Korstanje zijn materiaalspeler waartegen je de concentratie – over zo nodig de volle vijf games – moet kunnen vasthouden om een kans op de zege te hebben. Niels viel de eer te beurt om Korstanje te verschalken, terwijl Theo Veronica wist te verslaan. Niels liet de kans onbenut om het derde punt binnen te halen. Tegen Veronica wist hij een 1 – 2 voorsprong niet te verzilveren. Ook in de andere partijen werd goed tegenstand geboden, maar de zege van Swift ’64 1 kwam geen moment in gevaar. Jan weet in ieder geval weer wat verliezen is in een competitiewedstrijd. Door de ruime nederlaag staat degradatie naar de 3e klasse bijna vast.
In de laatste wedstrijd van het seizoen – vrijdag 5 juni – ontvangt team 3 Leogang 1 uit Nunspeet.


4e klasse Swift ’64 3   - Kampenion 5     1 – 9
Jeroen Heldoorn 3, Jan Ringenier 3, Marco Ilbrink 2 en dubbel 1

Als vermeld speelde ook team 5 in Swifterbant en wel tegen Swift ’64 3. Team trad aan met Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Jan Ringenier. Swift ’64 3 speelde met Tjitse Ritsema, Frans van ’t Hul en Herman van Eeden.

Jan speelde deze avond dus twee wedstrijden op de gladde vloer bij Swift ’64. Daar waar je normaal gesproken veel moet bewegen, is dat op de vloer in Swifterbant niet altijd verstandig. Want een spagaat maken als je boven de 30 bent, ‘overleeft niet iedereen’.

Team 5 speelde een vrij gemakkelijke wedstrijd. Het behoefde slechts één puntje af te staan. Marco moest zich in vijven gewonnen geven tegen Ritsema. Alle andere partijen leverden winst op. Driemaal in vieren en zesmaal in drieën. Jan en Jeroen bleven ongeslagen, terwijl Marco tweemaal won. Het dubbel werd een prooi voor Jeroen en Marco die Van Eeden en Ritsema wisten te verslaan. Al met al een eenvoudige overwinning voor team 5 dat zich weer op de tweede plaats nestelde.
As. dinsdag ontvangt team 5 Leogang 3 dat ook nog aanspraak mag maken op plaats twee.


5e klasse Harderwijk 5   - Kampenion 7     5 – 5
Rense Beimers 2, Henny Boxman 2 en Jentine Ringenier 1

Team 7 had nog enkele punten nodig om het 5e klasseschap veilig te stellen. Mogelijk zou dit al lukken in de uitwedstrijd bij Harderwijk 5. Team 7 speelde met Rense Beimers, Henny Boxman en Jentine Ringenier. Harderwijk 5 verscheen met W. Kroeze, A. Azamifard en F. Tiekink achter de tafel.

Het werd een leuke wedstrijd waarin team 7 telkens aan de goede kant van de score stond. Via 0 – 2, 2 – 2 en 3 – 5 werd het uiteindelijk toch nog 5 – 5. Henny en Rense wonnen ieder tweemaal en Jentine kwam eenmaal tot winst. Beide teams handhaven zich daarmee in de 5e klasse, omdat het verschil met nummer laatst Vined 5 tenminste tien punten bedraagt en dat met nog één wedstrijd te spelen. Dat team 7 zich één wedstrijd voor het competitie-einde weet te handhaven, is een prettige constatering.
As. dinsdag ontvangt team 7 nummer laatst Vined 5.


Een goede week dus voor de seniorenteams van Kampenion. Met nog één wedstrijd te spelen, is het vrijwel zeker dat alleen team 3 degradeert. De andere zes teams handhaven zich in de klasse waarin zij uitkomen.
Volgend weekend volgt het laatste verslag van deze voorjaarscompetitie.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar