FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 22 werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. De laatste competitieronde werd overschaduwd door het overlijden van een competitiespeler bij Bultman/Smash ’70: Marten Gaastra. Marten overleed op maandag 31 mei jl. op de veel te vroege leeftijd van 51 jaar. Ongelooflijk. Onze gedachten gaan uit naar zijn naaste familieleden en zijn vrienden en kennissen bij Bultman/Smash ’70. Door het overlijden van Marten Gaastra kwamen teams van die vereniging deze week niet in competitieverband uit. Om die reden kwam Kampenion 6 deze week niet meer in actie. De andere zes teams speelden nog wel en waren succesvol. In de zes wedstrijden hoefde slechts één nederlaag te worden geïncasseerd. Daartegenover stonden liefst vijf overwinningen.
Een goede slotweek dus voor Kampenion, maar gezien het vorenstaande moeten we dit wel in het juiste perspectief plaatsen; dus tussen aanhalingstekens.
Ik neem de uitslagen voor het laatst dit seizoen met je door en schenk ook aandacht aan de eindklasseringen en de behaalde percentages.DSC01725


2e div. Oost Kampenion 1  - De Veluwe 2      7 – 3
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 2 en Gerben Wolterink 2

Team 1 had in de laatste wedstrijd nog drie punten nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen, dus zonder afhankelijk te zijn van het resultaat van concurrent TT Zwolle 5. Dat moest dan gebeuren tegen De Veluwe 2 dat zonder kopman Bas Wrekenhorst (bruiloft) naar Kampen kwam. Wel speelden Gert en Rick Kwast en Franck Blaauw. Dat betekende dat De Veluwe 2 met spelers in actie kwam die allen ooit voor Kampenion hebben gespeeld. Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Gerben Wolterink.

Ton en Rick beten de spits af. Rick speelde een prima wedstrijd. Vooral in het begin bepaalde hij wat er gebeurde. En in iets meer dan anderhalve game had hij het betere van het spel. Toch stond het na twee games 1 – 1. Daarna kwam Ton beter in de wedstrijd. Hij won dan ook vrij eenvoudig de derde game. Maar in de vierde was de spanning weer terug waarbij het toch Ton was die de game met 12 – 10 naar zich toetrok. Niettemin kan Rick terugkijken op een sterke wedstrijd: 1 – 0.
In de tweede partij moest Jordy het opnemen tegen Gert. Dit werd een spannende wedstrijd, al leek dat er in de eerste game nog niet op. Met ruim verschil (3 - 11) ging die naar Gert. Daarna wist Jordy zich te herstellen en de tweede en derde naar zich toe te trekken. De vierde ging weer vrij ruim naar Gert en dus moest een vijfde game de beslissing brengen. De start in die beslissende game was voor Jordy, maar het was Gert die erop en erover ging en de game en de partij in zijn voordeel besliste: 1 – 1.
Daarna was het de beurt aan twee voormalig teamgenoten: Gerben en Franck. Franck kwam dit seizoen nog niet in competitieverband uit, maar had al wel weer getraind. Het is altijd lastig aan te geven of zoiets een voor- of nadeel is. Feit was dat Franck goed stond te spelen. Hij wist Gerben tot een vijfpitter te dwingen, maar toen was de Apeldoorner koek op. De beslissende game ging met heel ruime cijfers naar Gerben: 2 – 1.
In het dubbel hadden Gerben en Jordy geen kans tegen de tweeling Gert en Rick. In ‘straight games’ ging de winst naar De Veluwe 2: 2 – 2.
Na het dubbel speelde Jordy tegen Rick. En ook nu was het verschil niet groot. De eerste game ging nog nipt naar Rick, maar daarna won Jordy drie games op rij, de laatste met slechts twee punten verschil. Dat betekende dat Jordy het verlossende derde punt binnenhaalde. Handhaving in de 2e divisie Oost was hiermee in de vijfde partij op eigen kracht veiliggesteld: 3 – 2.
Ton speelde vervolgens tegen Franck een heel moeizame wedstrijd. Hij moest duidelijk aan het ‘niet alledaagse spel’ van Franck wennen. Franck speelt slim, houdt van tempowisselingen en countert graag en snel. In de eerste game kwam Ton na een ruime achterstand nog terug, maar kon hij niet voorkomen dat die met 9 – 11 naar Franck ging. In de tweede game had Ton beter het oog in het spel van Franck; hij won die met 11 – 4. Maar in de derde game liet hij zich toch weer verschalken: 8 – 11. En dus moest Ton opnieuw in de achtervolging, zoals wel vaker dit seizoen. In de vierde game was Ton duidelijk de betere (11 – 4) waardoor en opnieuw een beslissende vijfde volgde. In die beslissende game ging het in het begin vrij gelijk op, maar aan het eind wist Ton het verschil te maken: 11 – 7. Daarmee vergrootte hij de voorsprong tot twee punten: 4 – 2.
In de zevende partij speelde Gerben tegen Gert. In het (nabije) verleden was het meestal Gerben die aan het langste eind trok. Gert versloeg zich dan regelmatig op het spel van Gerben. Ditmaal had hij er beter het oog in. Ook nu was het spannend, maar Gert wist de partij knap in vieren naar zich toe te trekken en zijn team weer ietsje dichterbij te brengen: 4 – 3.
Daarna was het aan Jordy om ‘af te rekenen’ met Franck. Maar ook Jordy had enige tijd nodig om aan het speltype van Franck te wennen. Het was dan ook Franck die een 0 – 2 voorsprong in games nam. Daarna knokte Jordy zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd en via 12 – 10, 11 – 9 en 13 – 11 sleepte hij de partij nog uit het vuur. Franck speelde deze avond vrijuit, maar kwam net dat beetje ritme en (vooral) conditie tekort om een winstpartij mee te pakken. De kansen daarvoor waren zeker aanwezig. Door de overwinning herstelde Jordy de marge van twee: 5 – 3.
Had Gerben een positieve balans tegen Gert, dat geldt helemaal tegenover Rick. Rick speelt vlakker dan broer Gert en heeft het daarom (nóg) moeilijker tegen het spel van Gerben. Na de eerste game bleef hij weliswaar wat beter in het spoor, maar hij kon niet voorkomen dat Gerben met 3 – 1 won: 6 – 3.
Ton had het beste voor zijn laatste partij tegen Gert bewaard. In tegenstelling tot zijn beide voorgaande partijen stond Ton er vanaf de eerste ralley. De concentratie was ook duidelijk beter, waarschijnlijk omdat Ton wist dat Gert voldoende in huis heeft om het hem lastig te maken. Ton gaf Gert – die zeker niet slecht speelde – niet het idee kans te maken op de zege en hij won dan ook ‘in straight games’ en dat was de enige 3 – 0 zege deze avond. Zo behaalde team 1 alsnog een ruime overwinning: 7 – 3, de vierde opeenvolgende zege.

Aangezien TT Zwolle 4 ‘slechts’ met 3 – 7 won bij nummer laatst Trias 3, eindigt team 1 nog als vijfde. Terugkijkend op het seizoen kunnen we zeggen dat team 1 drie series heeft gekend:
1. een goede die duurde van de tweede t/m de zesde wedstrijd;
2. een slechte die duurde van de zevende t/m de tiende wedstrijd; en
3. tenslotte weer een goede die duurde van de elfde t/m de veertiende wedstrijd.

In de veertien wedstrijden won team 1 zeven maal, speelde het driemaal gelijk en verloor het viermaal.
Opvallend was het dat de onderlinge balans met degradant TT Zwolle 5 negatief was, terwijl team 1 tweemaal wist te winnen van TT Zwolle 4. Overigens handhaafde TT Zwolle 4 zich dankzij de twee ruime overwinningen op TT Zwolle 5, anders was TT Zwolle 4 op zeker gedegradeerd, omdat TT Zwolle 5 tegen de andere teams betere resultaten boekte.

Grote man – zonder de anderen tekort te willen doen - bij team 1 was Ton die in 36 partijen 32 maal wist te winnen. Grootste winstpunt van Ton lag op het mentale vlak. Verloor hij in voorgaande seizoenen nog wel eens partijen van mindere spelers door het mentaal te laten afweten, dit seizoen kwam hij de nodige keren uit geslagen positie terug. Tussen de oortjes zat het goed.
Gerben en toch ook wel Jordy presteerden ietsje beneden de (mijn) verwachting. Gerben had ik op zo'n 67% ingeschat en Jordy op zo'n 50%, maar die percentages haalden zij niet. Ik weet zeker dat beiden beter kunnen. Zo bekeken moeten we het nieuwe seizoen dan ook positief tegemoet treden.
Dick heeft ongeveer naar de mogelijkheden gepresteerd.

Al met al heeft team 1 een vrij redelijk seizoen gedraaid. Na de verdiende nederlaag bij TT Zwolle 5 kwam het in degradatiegevaar, maar daarna wist het team zich op te richten en moest alleen nog een nipte nederlaag worden geïncasseerd tegen Entac 3. Het betere presteren  was mede het gevolg van het feit dat Dick – mede op eigen aangeven – vrijwel niet meer in actie kwam. Alleen de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Trias 3 kwam hij nog in actie.

Bij team 1 neemt Ivan Hollander nu de plaats in van Dick. Niet dat Dick nu met tafeltennispensioen gaat. Nee, Dick gaat 1e klas spelen in team 2. Op dat niveau moet Dick weer rond of boven de 50% kunnen halen.

Eindstand:
2e divisie Oost A
De Toekomst 1             13 - 96
Emmeloord 1               13 - 79
Entac 3                   14 - 77
De Veluwe 2               14 - 76
Kampenion 1               14 - 71
Tafelten Zwolle 4         14 - 70
Tafelten Zwolle 5         14 - 61
Trias 3                   14 - 20

Individueel:
T. Ringenier       3349665 Kampenion 1    36 32  89%
G. Wolterink       2732289 Kampenion 1    33 15  45%
J. ten Have        3542459 Kampenion 1    33 13  39%
D. Hoekman         1053771 Kampenion 1    24  6  25%


1e klasse Kampenion 2  - De Veluwe 3      6 – 4
Sebastiaan Doorn 2, Ralph Trip 2 en Gertjan Wessels 2

Team 2 (derde) ontving nummer twee De Veluwe 3. De Apeldoorners speelden met A. Hogeboom, M. van Zutphen en invaller B. Ham, die overigens zelf ook 1e klas speelt. Team 2 deed het opnieuw met Sebastiaan, Ralph en Gertjan.

Het werd een ietwat vreemde wedstrijd. Van de tien partijen werden er namelijk liefst acht in drie games beslist. Slechts twee partijen gingen over vier games en geen enkele partij had vijf games nodig. De toon werd al in de eerste wedstrijd gezet toen Sebastiaan in drie games Hogeboom versloeg. Laatstgenoemde had dit seizoen slechts één partij (van Wouter Beuzenberg) verloren. Team 2 speelde over het algemeen een goede wedstrijd en het won met 6 – 4. Sebastiaan, Ralph en Gertjan wonnen ieder twee wedstrijden. Allen wonnen van Van Zutphen en daarnaast won Sebastiaan dus van kopman Hogeboom, terwijl hij tegenstander Ham moest feliciteren. Bij Ralph en Gertjan was dat juist omgekeerd.

Team 2 kan terugkijken op een goed seizoen. Jammer was het dat Ivan na de zesde speelronde geblesseerd raakt met – naar later bleek – een scheur in de meniscus. Beter gezegd, hij loopt al twee jaren met een scheur in de meniscus rond en de gevolgen daarvan openbaarden zich voor de derde maal na de zesde speelronde. Op dinsdag 8 juni wordt hij daaraan geholpen en via revalidatie hoopt hij voor het begin van het nieuwe seizoen weer speelklaar te zijn.

Op het moment dat Ivan wegviel, stond team 2 (relatief) op een derde plaats, drie punten achter De Veluwe 3. De verwachting was dat het enkele plaatsen zou moeten prijsgeven, mede omdat GTC 1 weer volledig – dus met Dick Smit – kon aantreden. Dat gebeurde echter niet; team 2 handhaafde zich keurig op de derde plaats. En het verschil met De Veluwe 3 aan het eind van het seizoen bedroeg slechts vier punten. Sebastiaan, Ralph en Gertjan hebben dan ook prima gepresteerd.

Ivan speelt het komend seizoen in team 1 en Dick Hoekman neemt zijn plaats in. Verder gaat Sebastiaan wat minder spelen, omdat hij sinds enige tijd in Oosterhout (Noord Brabant) woont. Toch wil hij nog enkele wedstrijden meespelen. Als dat geen verenigingsliefde is!

Eindstand:
1e klasse - Poule C
Harderwijk 1              14 - 93
De Veluwe 3               14 - 85
Kampenion 2               14 - 81
GTC 1                     14 - 77
Batfighters 1             14 - 67
Tafelten Zwolle 6         14 - 63
Smash-in 2                14 - 51
Wezep 1                   14 - 43

Individueel:
I.I.I. Hollander   3591246 Kampenion 2    15 12  80%
G. Wessels         3437890 Kampenion 2    36 27  75%
S. Doorn           2894756 Kampenion 2    27 17  63%
R. Trip            3271155 Kampenion 2    39 19  49%


2e klasse Kampenion 3  - Leogang 1      3 – 7
Niels Alberts 1, Theo Hogenhorst 1 en inv. Jan Ringenier 1

Team 3 sloot de competitie af met thuiswedstrijd tegen Leogang 1. Het was al gedegradeerd en het kon hoogstens de laatste plaats nog ontlopen. Team 3 speelde opnieuw met een invaller; naast Niels en Theo trad Jan Ringenier namelijk aan. Leogang 1 speelde met Rin van Dijk, Marco Dekker en Bjorn Vrugt.

Bij Leogang verliest Vrugt weinig, speelt Van Dijk rond de 60% en heeft Dekker nog geen partij gewonnen. Dit vertaalde zich ook zo ongeveer in de wedstrijd. Vrugt verloor één game (tegen Niels) en kwam nauwelijks in de problemen. Van Dijk had het wat lastiger, maar bleef ook overeind en ongeslagen en Dekker bleef ook vanavond puntloos. Zo is de 3 – 7 nederlaag van team 3 snel verklaard. En de gamestanden bekijkende had alleen de partij tussen Theo en Van Dijk andersom kunnen eindigen. Hoe dan ook, op de overwinning van Leogang viel niets af te dingen.

Team 3 eindigt daarmee als achtste en laatste; concurrent Dronten ’74 1 behaalde weliswaar evenveel punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de polderbewoners. Team 3 degradeert dus na één seizoen weer naar de 3e klasse. Het mag – in een andere samenstelling – proberen het verloren gegane terrein te herwinnen.

Eindstand:
2e klasse E
Vined 1                   14 - 93
Swift '64 1               14 - 89
Tafelten Zwolle 7         14 - 71
Leogang SL 1              14 - 71
Wijhe 1                   14 - 69
Bultman/Smash'70 5        14 - 61
Dronten '74 1             14 - 53
Kampenion 3               14 - 53

Individueel:
J. van der Meulen  2758293 Kampenion 3    21 16  76%
M. Makkink         1151032 Kampenion 3     6  3  50%
N. Alberts         3555216 Kampenion 3    36 14  39%
T. Hogenhorst      2178833 Kampenion 3    33 11  33%
J. van der Veen    3058646 Kampenion 3     6  2  33%


3e klasse Kampenion 4  - Heino 4      7 – 3
Nick Kuipers 3, inv. Jan Ringenier 2, inv. Martijn Haanappel 1 en dubbel 1

Ook team 4 kende personele problemen. Om uiteenlopende redenen waren Arie, Hans en Jaap niet beschikbaar. Dat Hans niet kon spelen, was vooraf niet helemaal duidelijk. En zo kon het gebeuren dat ‘barman’ Martijn Haanappel op de avond zelf – naast Jan Ringenier – nog als invaller werd 'vastgelegd'. Nick Kuipers was de enige speler van team 4 die wel kon spelen. Tegenstander was nummer laatst Heino 3. Dat speelde met de broers Ronald en Erik Kieftenbeld en Arjan Horstman.

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Voor beide teams stond er niet zoveel meer op het spel. Team 4 staat al lang tweede en zou dat ook blijven. Heino 3 staat al lang laatste en de kans was groot dat dit zo zou blijven. Halverwege stond het 3 – 2 voor team 4 na zeges van Nick, Jan en het dubbel (Nick/Jan) en nederlagen van Martijn (tegen Horstman) en Jan in zijn tweede partij (tegen Ronald Kieftenbeld). In de tweede helft van de wedstrijd hoefde team 4 nog maar één punt af te staan. Martijn verloor zijn tweede partij van Ronald Kieftenbeld. Nick (tweemaal), Jan en Martijn wisten de andere wedstrijden in hun voordeel te beslissen. De 3 – 0 zege van Martijn op Erik Kieftenbeld sprong daarbij het meest in het oog. Zo sloot team 4 de competitie keurig af met een 7 – 3 zege en eindigde het ruim als tweede.

Eindstand:
3e klasse L
Wezep 3                   14 - 102
Kampenion 4               14 -  87
Tafelten Zwolle 10        14 -  73
Batfighters 2             14 -  70
Harderwijk 3              14 -  65
Bultman/Smash'70 9        13 -  58
Leogang SL 2              13 -  49
Heino 3                   14 -  46

Individueel:
A. Hup             2610974 Kampenion 4    33 24  73%
N. Kuipers         3623263 Kampenion 4    30 20  67%
H. van de Berg     1202435 Kampenion 4    18 11  61%
J. van Putten      3483582 Kampenion 4    33 17  52%


4e klasse Kampenion 5  - Leogang 3      6 – 4
Harm Bosman 2, inv. Anne vd Haar 2, Jeroen Heldoorn 1 en dubbel 1

Bij team 5 waren Harm en Jeroen beschikbaar. Marco was  afwezig en Jan viel dus in bij team 4. Anne van der Haar was echter al bereid gevonden om in te vallen. Tegenstander was Leogang 3 dat met Herman van de Steeg, invaller Eric van Noorden en Gerjan Karssen aantrad.

Ook hier werd het een leuke wedstrijd. Leogang had nog een theoretisch kansje om plaats twee van team 5 over te nemen, maar dan moest het met ruime cijfers winnen: 2 - 8. Daar hield eigenlijk niemand rekening mee en dat gebeurde ook niet. Vanaf de eerste partij stond team 5 aan de goede kant van de score. Halverwege had het een voorsprong van 4 – 1. Daarna ging het wat moeizamer, want van de vijf resterende partijen gingen er drie naar de bezoekers uit Nunspeet en twee naar team 5. Deze avond bleef niemand ongeslagen en niemand zonder punten. Anne en Harm pakten ieder twee punten en Jeroen won er één. Harm en Jeroen wonnen samen ook het dubbel.
In de wedstrijden die Anne dit seizoen is ingevallen, heeft hij laten zien het niveau prima aan te kunnen. Anne neemt komend seizoen dan ook de plaats van Jan in het team in. Team 5 handhaafde zich moeiteloos op de tweede plaats.

Eindstand:
4e klasse K
GTC 2                     13 - 89
Kampenion 5               14 - 77
Smash-in 3                14 - 69
Leogang SL 3              14 - 69
Dronten '74 3             14 - 67
Bultman/Smash'70 11       13 - 66
Swift '64 3               14 - 51
Tafelten Zwolle 11        12 - 42*

Individueel:
J. Ringenier       2757996 Kampenion 5    27 27 100%
H. Bosman          2977083 Kampenion 5    30 18  60%
J. Heldoorn        2657544 Kampenion 5    33 12  36%
M. Ilbrink         2894764 Kampenion 5    30 10  33%


5e klasse Kampenion 6  - Smash ’70 12      wedstrijd niet gespeeld

De wedstrijd van team 6 tegen Bultman/Smash ’70 12 ging dus niet door vanwege het overlijden van Marten Gaastra, competitiespelend lid van die vereniging. In de inleiding schreef ik daar al over. Heel triest.

Als we de balans van het seizoen voor team 6 opmaken, dan moeten we constateren dat het – achteraf gezien – maar goed is geweest dat het team het afgelopen seizoen promotie is misgelopen naar de 4e klasse. Het had toen tot de laatste wedstrijd riant uitzicht op de titel en promotie, maar moest concurrent ’s-Heerenbroek 2 op de laatste wedstrijddag die eer gunnen. Team 6 eindigde dit seizoen in (bijna) dezelfde samenstelling als derde. Batfighters 4 en Bultman/Smash ’70 12 bleken duidelijk te sterk. Wel is het zo dat kopman Anne de nodige wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Kennelijk had team 6 vorig seizoen erg veel geluk met de indeling en was het dit seizoen zwaarder ingedeeld. Maar ook de derde plaats is een goede prestatie voor team 6.

Eindstand:
5e klasse I
Batfighters 4             14 - 108
Bultman/Smash'70 12       13 -  89
Kampenion 6               13 -  75
Emmeloord 4               14 -  67
BAS 1                     14 -  63
GTC 3                     14 -  59
Spoolde 2                 14 -  49
Smash-in 5                14 -  39

Individueel:
A. van der Haar    3822079 Kampenion 6    21 17  81%
G. Wessels         3311531 Kampenion 6    27 19  70%
M.J. Haanappel     3155147 Kampenion 6    33 15  45%
A. Ringenier       3311581 Kampenion 6    33 15  45%


5e klasse Kampenion 7  - Vined 5      7 – 3
Rense Beimers 2, Henny Boxman 2, inv. Gerard Wessels 2 en dubbel 1

Team 7 had zich in de laatste voorlaatste speelronde al in veiligheid gespeeld en kon dus vrijuit spelen tegen nummer laatst Vined 5. Team 7 speelde met Rense, Henny en Gerard Wessels die inviel voor Jentine, omdat zij aan de Avondvierdaagse deelnam. Vined 5 speelde met M. van Dijk, J. Fikse en H. Dikkeschrei.

Vined 5 had alleen nog een theoretische kans om degradatie te ontlopen. Het moest dan zelf met 10 – 0 winnen, terwijl de concurrentie geen enkel punt mocht pakken. Zover kwam het dan ook niet. In de eerste partij van de (dinsdag)avond sloeg Rense dat kleine beetje Heerder hoop aan flarden door Van Dijk met 11 – 9 in de vijfde game te verslaan. Toch stond het na het dubbel 2 – 2 na verliespartijen van Henny (tegen Fikse) en Gerard (tegen Dikkeschrei) en eenvoudige winst van Henny en Rense in het dubbel.
In de resterende zes partijen stond team 7 echter nog maar één puntje af; Rense verloor van Dikkeschrei nipt in vijven. De andere partijen leverden winst op waardoor team 7 een keurige 7 – 3 overwinning behaalde. Gerard, Henny en Rense wonnen ieder tweemaal en het dubbel leverde – als vermeld – winst op voor Henny en Rense.
Door dit resultaat eindigt team 7 nog op een fraaie derde plaats en dat terwijl ‘kopman’ Anja na speelronde zes wegviel. De verschillen zijn overigens niet groot in deze poule.

Eindstand:
5e klasse J
Hoonhorst 2               13 - 84
Tafelten Zwolle 15        14 - 73
Kampenion 7               14 - 71
Wezep 6                   14 - 69
Harderwijk 5              14 - 68
Bultman/Smash'70 13       13 - 67
DTV '84 5                 14 - 63
Vined 5                   14 - 55


Individueel:
A. Ringenier       3591270 Kampenion 7    12 10  83%
H. Boxman          2658964 Kampenion 7    36 27  75%
R. Beimers         3623328 Kampenion 7    24 10  42%
J. Ringenier       3437913 Kampenion 7    35  7  20%

Over het algemeen kunnen we bij Kampenion terugkijken op een redelijk tot goed seizoen. Team 1 heeft zich op de valreep vrij overtuigend gehandhaafd en de teams 2, 4, 5, 6 en 7 eindigden alle als tweede of derde. En dat in poules van acht teams. Heel netjes. Alleen team 3 eindigde als laatste in de 2e klasse E en degradeert daardoor naar de 3e klasse. Het is een understatement te ‘zeggen’ dat dit team dit seizoen niet wekelijks in de sterkste formatie is uitgekomen. Maar het blijft natuurlijk de vraag of het team zich wel had gehandhaafd als het niet vaak een beroep op invallers had hoeven te doen.

Inmiddels is de nieuwe teamindeling bekend en zij staat ook op de website vermeld. Er is geen team dat ongewijzigd is ten opzichte van dit seizoen en bovendien schrijft Kampenion een extra team in. Dit vooral omdat Marijke Kramer en Simon van der Woude weer ‘full-time’ voor Kampenion gaan spelen. Daarnaast hoopt ook Gerard Palland komend seizoen zijn rentree te maken na het hartinfarct dat hij opliep na een competitiewedstrijd in de najaarscompetitie 2009. En tenslotte heeft Marcel Makkink aangegeven wel weer een aantal wedstrijden te willen meedraaien. Acht seniorenteams dus het komend seizoen: drie op de dinsdagavond en vijf op de vrijdagavond.

Dit is mijn laatste bijdrage over de voorjaarscompetitie 2010. In de najaarscompetitie hoop ik de draad weer op te pakken.
Diegenen die ik niet meer zie of spreek, wens ik al vast een goede zomervakantie toe. Waar die ook wordt doorgebracht!
Tot het volgende seizoen!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar