FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het balletje stuitert weer. In week 36 is de competitie weer van start gegaan. Alle acht seniorenteams – dat is er één meer dan het afgelopen seizoen – kwamen in actie. De start was niet bepaald gelukkig te noemen. Dan heb ik het niet alleen over de resultaten, maar ook over het aantal invallers dat in de eerste speelronde aantrad: liefst vier teams deden een beroep op een speler uit een ander team. De balans in de eerste speelronde was nipt negatief: driemaal winst (de teams 3, 7 en 8), eenmaal gelijk (team 6) en viermaal verlies (de teams, 1, 2, 4 en 5). Ook team 1 startte dus vals; het verloor onnodig, maar verdiend, van GTC 1: 6 – 4. Ik neem de resultaten met je door.


2e div. Oost GTC 1   - Kampenion 1     6 – 4
Ivan Hollander 1, Ton Ringenier 1, Gerben Wolterink 1 en dubbel 1

Team 1 startte de competitie dicht bij huis; het speelde de eerste uitwedstrijd in Genemuiden tegen GTC 1. GTC 1 is een oude bekende, want dat team ontmoette Kampenion drie seizoenen geleden nog in de (ruim gewonnen) halve finale op weg naar promotie naar de Hoofdklasse. Daarna liepen de wegen van beide teams uiteen en was GTC 1 tegenstander van Kampenion 2.

GTC kreeg net voor aanvang van de competitie een plaats in de 2e divisie Oost in de schoot geworpen toen Entac 4 zich terugtrok. Het is niet duidelijk waarom juist GTC de plaats van de Enschedeeërs mocht innemen, want het eindigde het afgelopen als vierde (!) in de 1e klasse, nog achter Kampenion 2. In Genemuiden zal men het (terecht) worst wezen wat de reden is. Daar speelt men nu op een niveau waarop men graag wil spelen en waarnaar men dit seizoen een gooi had willen doen.

GTC 1 speelde in de vertrouwde opstelling: Dick Smit, Wouter Beuzenberg en Pieter Beuzenberg. Team 1 speelde met Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink. Ivan is terug na zijn knieblessure en maakte zijn debuut in de 2e divisie Oost. Goed om Ivan weer achter de tafeltennistafel te zien.

Donderdagavond had team 1 in ieder geval veel meer problemen dan in de halve finale in de voorjaarscompetitie 2009. In het begin van de wedstrijd zag het daar nog niet naar uit. Weliswaar verloor Ton met 1 – 3 van Dick, maar via prima overwinningen van Ivan (op Wouter) en Gerben (op Pieter) stond team 1 na de eerste enkelspelen op een 1 – 2 voorsprong. Toen Ivan en Ton ook nog eens een keurige zege boekten in het dubbel op het sterke en geroutineerde koppel Dick / Wouter, leek er nog niets aan de hand.

Dat Ivan na het dubbel nog tekort kwam tegen Dick is geen schande. Dick is een sterke speler die ook op dit niveau weinig partijen hoeft te verliezen. Maar dat Gerben van Wouter verloor, na een aantal matchpoints onbenut te hebben gelaten, was een tegenvaller. De stand was weer in evenwicht.

Ton bracht de Kampenaren weer op voorsprong via een moeizame zege op Pieter. Het stond nu 3 – 4 waarbij een ieder nog één enkelpartij te gaan had. Eerst maakten Gerben en Dick er een spannende partij van. Net als tegen Wouter had Gerben winstkansen, maar ook nu wist Gerben die niet te benutten. Gerben liet Dick ontsnappen en Dick wist het wel af te maken. En dus stond het 4 – 4.
Nog was er niet zoveel aan de hand, want met de ontmoetingen Pieter – Ivan en Wouter – Ton op het programma moest team 1 in staat worden geacht er nog een 4 – 6 overwinning uit te slepen. Maar Pieter en Wouter dachten daar duidelijk anders over. Pieter versloeg Ivan met 3 – 1 en Wouter won van Ton met dezelfde cijfers. En dat is een knappe prestatie van Wouter, die volgens mij nog nooit van Ton had gewonnen in een officiële wedstrijd. Maar Wouter stond prima te spelen, terwijl Ton ietwat gelaten, te passief was.

Zo won GTC dus – vrij onverwacht – van team 1. De zege is niettemin verdiend. Dick, Pieter en Wouter stonden er, terwijl Gerben, Ivan en Ton nog niet helemaal uit de zomerslaap ontwaakt leken. Gelukkig is de competitie nog lang. Team 1 heeft nog tijd genoeg om zich te herstellen.
As. vrijdag ontvangt team 1 promovendus Blauw-Wit 2 uit Almelo. Blauw-Wit startte de competitie met een puntendeling tegen een andere promovendus: Swift (D) 1.


1e klasse HTTV 2  - Kampenion 2     7 – 3
Ralph Trip 2 en Dick Hoekman 1; inv. Nick Kuipers 0

Team 2 is het eerste team dat (woensdagavond) met een invaller moest aantreden in de uitwedstrijd bij HTTV 2 in De Ham. Sebastiaan kwam (begrijpelijk) niet over vanuit Oosterhout voor een doordeweekse wedstrijd en ook Gertjan moest de wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. En dus vergezelde Nick Kuipers de vaste spelers Dick Hoekman en Ralph Trip.
Bij HTTV speelden M. van Keulen, H. Valk en B. van de Velde.

Het werd een moeizaam avondje voor team 3. Vanaf wedstrijd één liep het achter de feiten aan. Na het dubbel stond het 3 – 1 achter. Die achterstand liep uiteindelijk op tot 7 – 3. Er werden twee vijfpitters gespeeld en die leverden beide winst op. Zo bekeken kun je stellen dat team 2 het maximale er heeft weten uit te halen. Ralph was goed voor twee punten en Dick won één partij. Nick kwam niet in de buurt van een zege. Komende vrijdag heeft team 2 gelukkig al de kans om zich te herstellen.
Dan komt Batfighters 1 op bezoek in Kampen, een team dat het afgelopen seizoen ook al tegenstander van team 2 was.


3e klasse Hoonhorst 1  - Kampenion 3     1 – 9
Nick Kuipers 3, inv. Danny Visscher 3, Niels Alberts 2 en dubbel 1

Ook team 3 moest een beroep op een invaller doen, maar kwam daar laat achter. Niels Alberts en Nick Kuipers stonden als speler vast, maar Jackie van der Meulen en Gerard Palland waren niet beschikbaar. Vrijdagmiddag moest die invaller nog worden gezocht. Uiteindelijk wilde Danny (reserve bij team 7 !) wel invallen. De vader van Niels was chauffeur.
Bij Hoonhorst 2 speelden Manon Zwakenberg, Loes Schrijver en Dyonne Schrijver; een damesteam dus.

De wedstrijd verliep voor team 3 voorspoedig. Voorspoediger dan – zo kan ik me voorstellen – op voorhand gedacht. Sterker nog, team 3 hoefde slechts één punt af te staan. Niels was degene die zich na het dubbel gewonnen moest geven tegen Loes Schrijver. Nick en Danny bleven zonder verlies. En dat is vooral van Danny een knappe prestatie. Nick speelde volgens eigen zeggen ‘tranentrekkend slecht’, maar verliest uit principe niet van dames. Niels op zijn beurt gaf
aan goed te hebben gespeeld (dat zegt Niels niet zo gauw van zichzelf), maar toch tegen een nederlaag te zijn opgelopen. Al met al een prima start van team 3.
Op vrijdag 17 september komt Bultman/Smash ’70 8 op bezoek.


3e klasse Kampenion 4 - Emmeloord 2     4 – 6
Theo Hogenhorst 2, inv. Jan Ringenier 1 en dubbel 1; Jaap van Putten 0

Team 4 is het derde team dat een invaller nodig had. Hier was het Jan Ringenier die Theo Hogenhorst en Jaap van Putten completeerde tot een driepersoonsteam. Hans van den Berg en Arie Hup waren niet beschikbaar. Dat Jan nog kon spelen was overigens vooral te danken aan tegenstander Emmeloord dat er geen moeite mee had dat Jan ‘aan de late kant was’ (zwak uitgedrukt).
Bij Emmeloord 2 speelden Michel Schwarte, Eddy van den Berg en Lucas Koffeman.

Door de late aanwezigheid van Jan is het wedstrijdverloop wat rommelig geweest. Maar gelukkig deden de gasten uit Emmeloord daar niet moeilijk over. Aan Emmeloorder kant bleek Michel een te groot obstakel. Daar waar hij meestal in de najaarscompetitie enkele wedstrijden nodig heeft om ritme op te doen, stond er nu al in de eerste wedstrijd. Aan Kamper kant miste ook Jaap wedstrijdritme, maar hij wist dat niet te camoufleren. Team 4 verloor met 4 – 6. Theo pakte twee punten en Jan één. Jaap en Theo wisten samen het dubbel er voor de bekende poorten uit te slepen.
Team 4 gaat vrijdag in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash ’70 6.


3e klasse Kampenion 5 - Heino 2      3 – 7
Marijke Kramer 1, Marcel Makkink 1 en Jan Ringenier 1

Van het nieuwe team 5 waren vrijdag Marijke Kramer, Marcel Makkink en Jan Ringenier beschikbaar. Vrijdagavond, want de wedstrijden tussen Heino 2 en Kampenion 5 zijn op verzoek van Heino omgedraaid. Bij Heino speelden Henk Roeke, Fred van Ulsen en jeugdspeler Marnix Krisman die vanuit team 3 inviel.

Het werd een bijzonder snelle wedstrijd en dus korte speelavond. Niet alleen omdat al om 19.45 werd begonnen, maar vooral omdat acht van de tien wedstrijden over slechts drie games gingen. Alleen Jan speelde tweemaal een vierde game zonder daar overigens verder veel wijzer van te worden. De routiniers aan Heinose kant – Henk Roeke en Fred van Ulsen – waren deze avond een maatje te groot. Marijke, Marcel en Jan wisten alleen tegen invaller Marnix tot score te komen en dus is de 3 – 7 nederlaag snel verklaard. De verwachting is dat Heino de titelkandidaat nummer 1 is in deze poule en dus is deze nederlaag geen schande.
Leuk om te vermelden is nog dat Marcel het afgelopen seizoen zoon Robin nog heeft gecoacht tegen Marnix Krisman; nu moest hij dus zelf tegen hem spelen. Marnix ondervond dat het bij de senioren heel anders spelen is dan bij de jeugd. Alleen in de service al wordt heel veel effect gelegd. Maar hij heeft 'nog een paar jaar om daaraan te wennen'.
Team 5 speelt as. vrijdag weer thuis; het ontvangt dan Batfighters 3.


4e klasse Kampenion 6 - Vined 2      5 – 5
Harm Bosman 2, Anne vd Haar 1, Jeroen Heldoorn 1 en dubbel 1

Team 6 ontving afgelopen dinsdagavond Vined 2 uit Heerde. Team 6 speelde met Anne van der Haar, Jeroen Heldoorn en Harm Bosman. Tegenstander Vined bracht Rob Stigter, Rosanne van de Esschert en Frank Visscher achter de tafel.

Team 6 verloor via Anne (tegen Stigter) de eerste partij, maar na het dubbel stond het met 3 – 1 voor. Twee partijen later stond het echter weer 3 – 3. Die gelijke stand stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier: 5 – 5. Harm pakte twee punten en Anne en Jeroen ieder één. Samen wonnen Anne en Jeroen ook het dubbel. Al met al geen slecht resultaat in de eerste competitiewedstrijd, want heel veel ritme hadden de spelers van team 6 nog niet.
Op vrijdag 17 september gaat team 6 in Ens op bezoek bij Smash-In 3.


5e klasse Vined 4  - Kampenion 7     4 – 6
Inv. Henny Boxman 3, Martijn Haanappel 2 en Alice Ringenier 1

Team 7 ging donderdagavond in Heerde op bezoek bij een team van Vined, namelijk team 4. Ook team 7 had een invaller nodig en liefst één met een auto. Gerard Wessels was verhinderd. Gelukkig kon en wilde Henny Boxman wel rijden. Martijn Haanappel en Alice Ringenier waren de andere spelers.
Bij Vined 4 speelden D. Zwols, J. Fiks en M. van Dijk.

Het werd een wedstrijd tussen vrijwel gelijkwaardige spelers. Na het dubbel stond het gelijk en direct na het dubbel kwam team 7 op achterstand: 3 – 2. Maar in de vijf resterende wedstrijden stond het nog maar één puntje af en dus werd de achterstand omgebogen in een nipte overwinning: 4 – 6. Al met al een vrij aardige competitiestart van team 6. Invaller Henny bleef ongeslagen, Martijn pakte twee punten en Alice één. Wie wil niet met zo’n invaller ‘op stap’?
Team 7 speelt vrijdagavond ‘thuis’ tegen ’s-Heerenbroek 3, een heuse stadsderby dus.


5e klasse Kampenion 8 - Heino 6      7 – 3
Mattias Beimers 2, Henny Boxman 2, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1

Team 8 ontving dinsdagavond Heino 6. Rense Beimers was niet helemaal fit en dan is het natuurlijk handig dat zoon Mattias reserve bij dit team is. Mattias was woensdagavond vrij en daarom wilde hij wil invallen. Zo maakte Mattias zijn debuut in de seniorencompetitie. De andere spelers waren Jentine Ringenier en Henny Boxman.
Bij Heino speelden Jan van Lenthe, Ans Morrenhof en Carlinda Fuselier.

De start was duidelijk voor team 8, want na vier partijen stond het 4 – 0. Drie partijen leverden een 3 – 0 overwinning op en één partij werd 3 – 1. Na het dubbel deed Heino wat terug; Mattias en Jentine verloren beiden hun tweede enkelpartij. Maar Henny en vervolgens Mattias brachten het verschil van vier weer terug op het wedstrijdformulier. In zijn laatste partij moest ook Henny ‘eraan geloven’, zodat deze avond niemand de maximale score wist te behalen. Jentine herstelde in haar laatste partij het verschil van vier weer. Zo won team 8 de eerste wedstrijd met 7 – 3 en dat is een keurig resultaat. Henny, Mattias en Jentine wonnen ieder twee partijen. Mattias kan dus terugkijken op een goede start bij de senioren. Vader Rense kan trots op hem zijn.
Dinsdag 14 september gaat team 8 in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash ’70 14.


De kop is er dus af. Met uitzondering van team 1 hebben de teams over het algemeen naar de mogelijkheden gepresteerd met team 3 als positieve uitschieter. Niet dat ik team 1 extra kritisch benader, maar de 6 – 4 nederlaag bij GTC 1 was – hoewel verdiend – niet nodig.
Komende week spelen de dinsdagteams uitwedstrijden en komen de vrijdagteams ‘thuis’ in actie.
Tot volgende week!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#5 Jan Ringenier 16-09-2010 20:31
Ik heb wat herstelwerk verricht. luitjes!
Citeer
#4 Jentine Ringenier 16-09-2010 14:44
Bij ons stukje: De andere spelers waren Henny Boxman en Henny Boxman. Ehm, ik sta er niet bij :o

Voortaan beetje beter opletten popo :P
Citeer
#3 Guest 16-09-2010 12:38
is toch vervelend dat ik eerst jou moet corrigeren en dan vervolgens zelf niet goed typ haha :lol:

tjoo
Citeer
#2 Guest 16-09-2010 09:41
Dag Jordy,

JTTV komt uit Den Jam. Gaan we katten? Dan ga ik ook beginnen: waar komt JTTV vandaag???? :-?
;)

Greetz,
Jan
Citeer
#1 Guest 15-09-2010 19:08
Zeg Jan,

waar komt JTTV vandaag? :o ;)
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar