FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 37 kwamen alle acht seniorenteams weer in actie. De dinsdagteams speelden uitwedstrijden en de vrijdagteams speelden thuis. Voor de resultaten maakte dat de afgelopen week niets uit. Alle acht teams wisten namelijk hun wedstrijd te winnen. En dat is vrij uniek. Bij zo’n situatie is het natuurlijk moeilijk om er één of meer resultaten uit te lichten. Ik wil één uitzondering maken en wel voor team 3. Dat versloeg namelijk met een gemiddelde leeftijd van nog geen 19 jaar een geroutineerd en sterk team van Bultman/Smash ’70: 6 – 4. Heel knap. Ik neem de resultaten weer met je door.AliceJentine


2e div. Oost Kampenion 1   - Blauw-Wit 2     7 – 3
Ivan Hollander 2, Ton Ringenier 2, Gerben Wolterink 2 en dubbel 1

Na de 6 – 4 nederlaag vorige week in Genemuiden waren de spelers van team 1 erop gebrand om tegen Blauw-Wit 2 een goed resultaat neer te zetten. Blauw-Wit 2 werd het afgelopen seizoen – als team 3 – overtuigend kampioen in de 1e klasse A. Een niet te onderschatten tegenstander dus.

Vanwege de blessure van Jordy ten Have speelden opnieuw Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink. Jordy is overigens al weer behoorlijk op de weg terug en slaat al weer een meer dan behoorlijk balletje.
Bij Blauw-Wit kwamen P. Roordink, M. Roeloffzen en R. van de Berg in actie.

Het werd een leuke, redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Na het dubbel stond het 3 – 1 in Kampens voordeel. Ivan moest zich in zijn eerste partij tegen Roordink in vier games gewonnen geven. In die games zat het overigens dicht bij elkaar. Gerben (tegen Roeloffzen) en Ton (tegen Van de Berg) wonnen vervolgens hun partijen in vieren. Niet dat het allemaal van een leien dakje ging, maar de punten werden wel binnengehaald. In het dubbel lieten Ivan en Ton opnieuw zien dat zij qua stijl en slagen prima bij elkaar passen. Het benutten van game- en matchpoints mag trouwens nog wel ‘ietsje’ beter. Niettemin sleepten beiden de partij er uit na 12 – 10, 10 – 12, 11 – 8, 11 – 13 en 12 – 10. Hoezo spannend? Als beiden vaker met elkaar dubbelen, kunnen ze in mijn ogen uitgroeien tot een heel sterk dubbel.

Na het dubbel nam Gerben een 2 – 0 voorsprong tegen Roordink, maar die kreeg steeds beter het oog in de speelstijl van Gerben. Hij paste zijn tactiek en spel aan en won de partij alsnog; heel knap. Ivan bracht de marge weer keurig op twee door Van de Berg in vieren te verslaan. Het is knap hoe snel Ivan zich aanpast aan het hogere niveau, vooral als je bedenkt dat hij er zo’n vier maanden heeft uitgelegen en sinds de tweede helft van augustus pas weer achter de tafel kon verschijnen. Ton had in de zevende partij niet al te veel moeite om Roeloffzen aan de zegekar te binden waardoor team 1 op een 5 – 2 voorsprong kwam.

In de achtste partij kwam Gerben na een goede eerste game behoorlijk in de problemen toen hij de tweede en (vooral) de derde game met forse cijfers verloor. Gelukkig wist hij zich te herstellen en trok hij de partij in vijven nog naar zich toe. In partij negen wist Roordink het ook Ton heel moeilijk te maken. Ton kwam met 1 – 2 achter, maar kon er nog een beslissende vijfde uitslepen. Het begin van die vijfde game was achter desastreus. Via 0 – 3 en 0 – 5 stond het op een gegeven moment 1 – 7. En normaal gesproken is zo’n situatie meestal hopeloos. Ton verloor dan ook met 5 – 11 en dus was de stand 6 – 3. In de laatste partij van de avond liet Ivan er tegen Roeloffzen geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. Ivan won in straight games.

Team 1 behaalde daarmee een nuttige 7 – 3 overwinning. Het mooie van de zege was dat het een echte teamprestatie was. Alle drie de spelers wonnen tweemaal en ook het dubbel leverde winst op. Dat is wel eens anders geweest. Door de zege is team 1 opgeklommen naar een gedeelde plaats drie en natuurlijk wil het graag bij de eerste vier blijven. Daarmee zou immers de promotiegroep worden bereikt. Maar we zijn pas twee wedstrijden onderweg.
Op vrijdag 24 september as. speelt team 1 in Deventer tegen Swift (D) 1.


1e klasse Kampenion 2   - Batfighters 1     8 – 2
Gertjan Wessels 3, Dick Hoekman 2, Ralph Trip 2 en dubbel 1

Team 2 ontving vrijdagavond het bekende Batfighters 1 uit Elburg. Dat team was de competitie prima gestart met een 7 – 3 zege op TT Zwolle 7. Zoals bekend verloor team 2 met diezelfde cijfers in Den Ham van HTTV 2.
Namens team 2 verschenen Ralph Trip, Dick Hoekman en Gertjan Wessels achter de tafel. Batfighters deed het met invaller Jeroen Bokhorst, Stefan Vlieger en Arjen Koops. Het beschikt dit seizoen over vijf spelers, maar toch moest het een beroep doen op Jeroen Bokhorst uit team 2. Dit vanwege werk en ziekte van de andere drie spelers.

De start van team 2 was vlekkeloos. De eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op en daarbij sprong vooral de zege van Gertjan op Arjen Koops in het oog. Het was nu de derde keer dat beiden elkaar troffen. De eerste keer was Gertjan kansloos, de tweede verloor hij nipt in vijven en ditmaal won hij in vieren.
In het dubbel wisten Ralph en Gertjan nipt te winnen van Arjen en Stefan. En dus stond het zomaar 4 – 0. Ook na het dubbel bleef het crescendo gaan met team 2. In de resterende partijen moesten Ralph en Dick weliswaar hun meerdere herkennen in Arjen Koops, maar alle andere partijen leverden winst op. En dus behaalde team 2 een ruime 8 – 2 overwinning. Gertjan bleef knap ongeslagen en Dick en Ralph pakten ieder twee punten. Ralph en Gertjan wonnen – als ‘gezegd’ – ook het dubbel.
Komende vrijdag gaat team 2 in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2.


3e klasse Kampenion 3   - Bultman/Smash ’70 8   6 – 4
Niels Alberts 2, inv. Danny Visscher 2, Nick Kuipers 1 en dubbel 1

Team 3 kent personele problemen. Net als vorige week waren Gerard Palland en Jackie van der Meulen niet beschikbaar. Gerard durft het kennelijk nog niet helemaal aan en Jackie kampt met rugproblemen. Onder het motto ‘wegens succes geprolongeerd’ klopten Nick en Niels daarom maar weer bij Danny Visscher aan en die kon en wilde wel weer invallen.
Zo speelde team 3 dus opnieuw met Niels Alberts, Nick Kuipers en Danny Visscher.Tegenstander Bultman/Smash ’70 8 trad aan met Manfred Borreman, Chris Heideveld en Jan Teekman. Met nog enkele anderen vormen zij het Beugel- of het Beugnietteam. Met deze namen spreken de spelers hun verbondenheid met (of is het liefde voor) de beugelflessen van Grolsch uit.

Team 3 speelde een prima wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2 via zeges van Nick en het dubbel (Nick/Niels). Niels en Danny verloren beiden nipt in vijven. Na het dubbel had team 3 het beste van het spel. Niels en Danny bleven na dat dubbel ongeslagen, terwijl Nick tweemaal verloor. Vooral de 3 – 1 zege van Danny op Chris Heideveld mocht er zijn. Nick (20), Niels (19) en Danny (17) komen gezamenlijk aan een gemiddelde leeftijd van nog geen 19 jaar en bovendien speelde Danny vanavond pas zijn tweede seniorencompetitiewedstrijd. Een knappe zege van team 3 dus. Na twee wedstrijden gaat het voorlopig doodleuk aan de leiding in de 3e klasse D. Nick en Niels vroegen mij inmiddels of Danny niet aan het team kon worden toegevoegd, zodat het team wat ruimer in zijn jasje komt te zitten. Daarop heb ik het verzoek direct overgebracht aan de competitieleider die positief heeft gereageerd. Dus Danny maakt vanaf heden deel uit van team 3. Dat betekent dat team 7 het nu zonder hem moet doen, maar met behulp van de spelers van team 8 moet dat vast geen probleem zijn.
Team 3 gaat donderdag in Heino op bezoek bij Heino 3.


3e klasse Bultman/Smash ´70 6 - Kampenion 4     3 – 7
Theo Hogenhorst 3, Arie Hup 2, Hans vd Berg 1 en dubbel 1

Team 4 moest proberen zich vrijdagavond in Hattem te herstellen van de 4 – 6 thuisnederlaag tegen Emmeloord 2. Bultman/Smash’70 6 zou daarvan het slachtoffer moeten worden. Team 4 speelde met Theo Hogenhorst, Arie Hup en Hans van den Berg.Smash ’70 6 trad aan met invaller Dirk van der Wal, Jan Jaap Beekhuis en Ivo Tijssen.

Team 4 kwam vrij aardig uit de startblokken, want hier stond het na het dubbel 1 – 3. Theo boekte een eenvoudige zege op invaller Van der Wal, Arie sleepte zijn partij tegen Beekhuis eruit met 10 – 12 in de vijfde game en het dubbel leverde via Arie en Hans winst op. Hans verloor zijn partij tegen Tijssen.
In de resterende zes partijen wist team 4 die marge van twee te verdubbelen tot vier. Theo won zijn beide partijen en Arie en Hans wonnen en verloren ieder een partij. Een keurige 3 – 7 overwinning dus voor team 4 dat zich inderdaad herstelde van de nederlaag van vorige week. Theo bleef ongeslagen, Arie won tweemaal en Hans eenmaal. Het zevende punt kwam op naam van het dubbel Arie/Hans.
Komende dinsdagavond ontvangt team 4 koploper DTV ’84 3 uit Dalfsen.


3e klasse Kampenion 5   - Batfighters 3     7 – 3
Simon vd Woude 3, Marijke Kramer 2, Jan Ringenier 1 en dubbel 1

Team 5 ontving vrijdagavond Batfighters 3 uit Elburg. Bij team 5 maakte Simon van der Woude zijn rentree na een aantal jaren. De andere spelers waren Marijke Kramer en Jan Ringenier. Bij de Elburgers speelden Hettie Kamphorst, Aart Ruijter en Piet Tadema.

Net als bij de andere wedstrijd tussen Kampen en Elburg (team 2 – Batfighters 1) kwam ook hier het Kamper team als een speer uit de startblokken. Na het dubbel stond het 4 – 0 en na vijf partijen zelfs 5 – 0. In de zesde partij ging het eerste punt naar Elburg toen Jan nipt in vijven verloor van Tadema. Die marge van vier punten stond ook aan het eind op het wedstrijdformulier: 7 – 3. Simon bleef ongeslagen, Marijke pakte twee punten en Jan één. Simon en Jan wonnen samen ook het dubbel, zij het dat die zege niet zonder moeite tot stand kwam. Al met al een goede overwinning voor team 5 op een zeker niet zwakke tegenstander. Na een wat aarzelende start kwam Simon steeds beter in zijn spel en wapperde de backhand af en toe weer als vanouds.
Op vrijdag 24 september as. speelt team 5 uit bij Harderwijk 2.


4e klasse Smash-In 3   - Kampenion 6     2 – 8
Harm Bosman 3, Marco Ilbrink 3 en Anne van der Haar 2

Team 6 ging vrijdagavond in Ens op bezoek bij Smash-In 3 en het deed dat met Harm Bosman, Anne van der Haar en Marco Ilbrink. Smash-In deed dat met Elmer Timmer, Laura Hameetman en Sander van Oosten die vanuit team 4 inviel.

Het werd een enigszins bijzondere wedstrijd tussen beide teams. Na het dubbel stond het namelijk 2 – 2 en aan het eind 2 – 8. Niet dat het na het dubbel allemaal eenvoudig ging, maar de drie spannende partijen gingen alle naar team 6. En dus behaalde het na een moeizame start toch nog een ruime overwinning. Harm en Marco bleven ongeslagen, terwijl Anne twee punten pakte. Een prima resultaat dat vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen.
As. dinsdag ontvangt team 6 het sterke Heino 4 dat koploper is.


5e klasse Kampenion 7   - ’s-Heerenbroek 3    9 – 1
Martijn Haanappel 3, Gerard Wessels 3, Alice Ringenier 2 en dubbel 1

Team 7 ontmoette ’s-Heerenbroek 3 in een heuse stadsderby. Team 7 speelde met Alice Ringenier, Gerard Wessels en Martijn Haanappel. ’s-Heerenbroek 3 bracht Jan Bos, Hans Koersen en Ron Doornwaard achter de tafel.

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. De tegenstanders uit ’s-Heerenbroek tafeltennissen nog niet zo lang, maar boden vrijdagavond goed partij. Dat was overigens niet direct in de eindstand terug te zien, want de wedstrijd eindigde in een 9 – 1 overwinning voor team 7. Bij een 5 – 0 voorsprong verloor Alice het eerste punt voor haar team. Dat gebeurde ook al bij de wedstrijden van team 2 en 5. De vier resterende partijen leverden echter weer winst op voor team 7. Een ruime zege voor team 7 dat daarmee doodleuk de koppositie pakt in de 5e klasse M. Martijn en Gerard bleven ongeslagen en Alice pakte twee punten. Gerard en Martijn wonnen samen ook het dubbel.
Team 7 gaat vrijdag 24 september as. op bezoek bij TT Zwolle 17.


5e klasse Bultman/Smash ’70 14 - Kampenion 8     2 – 8
Rense Beimers 3, Henny Boxman 3 en Jentine Ringenier 2

En dan tenslotte team 8. Dat ging dinsdagavond in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash ’70 14.  Het deed dat met Rense Beimers, Henny Boxman en Jentine Ringenier. De Hattemers speelden met Laura van der Meer, Jetty Haverkamp en Karin Verheul.

De eerste twee partijen leverden eenvoudig winst op voor respectievelijk Rense en Henny. Jentine verloor haar partij nipt in vijven en ook het dubbel ging nipt naar Smash ’70. Zo stond het dus weer gelijk: 2 – 2.Na het dubbel ging het snel. Jentine moest nog eenmaal een vijfpitter overleven, maar de andere vijf partijen leverden een 0 – 3 zege op. Zo boog team 8 een gelijke stand om in een ruime 2 – 8 overwinning. En dat zagen we ook al bij team 6. Heel apart. Rense, die vroeger bij Smash ’70 is begonnen te tafeltennissen en Henny zijn deze avond niet of nauwelijks in de problemen geweest en bleven dan ook ongeslagen. Jentine voegde daar twee punten aan toe. Ook team 8 draait voorlopig bovenin mee en dat is netjes.
As. dinsdag al ontvangt team 8 DTV ’84 7 uit Dalfsen.


Een bijzondere week dus die week 37. Het gebeurt niet zo vaak dat alle seniorenteams winnen. Het verhaal wordt zelfs nog meer bijzonder als je ook het verhaal van collega Ralph Trip daarbij betrekt. Als wedstrijdsecretaris ga je dan ook met plezier achter je PC zitten om een verslag te schrijven voor de website. Dat dit nog maar vaak mag gebeuren! Al gaat het unieke karakter dan natuurlijk wel verloren.
Tot volgende week.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Reacties  

#1 Martijn Haanappel 20-09-2010 20:51
Jazeker, allemaal winst, wat een prestatie!! :lol:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar