Ook in week 38 kwamen alle acht seniorenteams weer in actie. De dinsdagteams speelden thuiswedstrijden en de vrijdagteams speelden uit. Natuurlijk wisten we vooraf dat het vrijwel onmogelijk was om de unieke prestatie van vorige week te herhalen. En dat bleek ook in de praktijk. Twee teams (3 en 8) kwamen tot winst, één team (4) speelde gelijk en vijf teams (1, 2, 5, 6 en 7) leden een nederlaag. Dat laatste was mede een gevolg van het feit dat een aantal teams tegen de koploper of een andere sterke tegenstander speelde. Ik neem de resultaten weer met je door.Simon


2e div. Oost Swift (D) 1   - Kampenion 1     6 – 4
Gerben Wolterink 2, Ivan Hollander 1 en Ton Ringenier 1

Team 1 speelde vrijdagavond in Deventer tegen het onberekenbare Swift (D) 1. Onberekenbaar in die zin dat je altijd maar moet afwachten in welke samenstelling dat team speelt. Het kent namelijk twee heel sterke spelers (R. Mensink en G. van den Heuvel) die al landelijk hebben gespeeld en drie minder sterke spelers. Vrijdagavond speelde het in vrijwel de sterkste samenstelling: K. van Doelen, R. Mensink en G. van den Heuvel. Team 1 speelde opnieuw in de opstelling Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink.

Het werd een moeizaam avondje voor team 1. Omdat Van den Doelen vroeg weg wilde, speelde hij zijn wedstrijden vrij kort achter elkaar. In al zijn partijen kwam hij duidelijk tekort; hij wist alleen tegen Gerben een game te pakken. Daarna moesten Gerben, Ivan en Ton vol aan de bak. Helaas wisten zij van de zeven nog te spelen partijen er slechts eentje te winnen. Gerben versloeg heel knap Van den Heuvel. Ivan en Ton kwamen er in hun overige partijen niet aan te pas. Ivan was iets minder op dreef dan vorige week en Ton zoekt dit seizoen nog naar de vorm van het afgelopen seizoen. Hij speelt ietwat te weinig gedreven. Aan de ene kant is het natuurlijk prima dat hij zichzelf beter dan voorheen onder controle weet te houden, maar hij moet niet doorslaan naar het andere uiterste. Team 1 verloor dus met 6 – 4. Tegen een Swift (D) in deze samenstelling is dat zeker geen slecht resultaat. De teams staan in de poule nog heel dicht bij elkaar. Voor team 1 is er nog niks aan de hand. Zeker niet als Ton zijn draai weer weet te vinden en ook Ivan zich nog een paar procenten weet te verbeteren. Gerben was vrijdag in goeden doen. Team 1 is vrij sterk in de breedte en het kent geen zwakke broeder. Er liggen dan ook zeker nog mogelijkheden om bij de eerste vier te eindigen.
As. vrijdag gaat team 1 in Lochem op bezoek bij koploper De Toekomst 3.


1e klasse De Brug 2   - Kampenion 2     6 – 4
Ralph Trip 2 en Gertjan Wessels 2; Dick Hoekman 0

Team 2 speelde vrijdagavond in Apeldoorn tegen De Brug 2 en het deed dat met Dick Hoekman, Ralph Trip en Gertjan Wessels. De Apeldoorners speelden met R. Gerhart, A. van Bruggen en Lars van der Zanden. Zoals bekend speelde Lars het afgelopen seizoen nog jeugdcompetitie voor Kampenion.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 3 – 1 voor De Brug, maar twee partijen later was het weer 3 – 3. Van de laatste vier partijen gingen er drie naar De Brug en één naar team 2. Jammer was het dat Dick niet in goeden doen was. Vorig seizoen speelde hij nog 2e divisie Oost, maar hij heeft nu in de 1e klasse zijn draai nog niet gevonden. Maar dat komt vast nog wel goed met Dick. Gertjan en Ralph wonnen ieder twee partijen. Beiden moesten zich gewonnen geven tegen Lars die prima op dreef was zo vertelden Gertjan en Ralph. Ook in de poule van team 2 staan de teams nog heel dicht bij elkaar. Nummer 1 (Entac 4) heeft 18 punten en nummer laatst (Batfighters) heeft 13 punten. Hoezo spannend?
Team 2 gaat vrijdagavond in Enschedé op bezoek bij koploper Entac 4.


3e klasse Heino 3   - Kampenion 3     4 – 6
Niels Alberts 2, Nick Kuipers 2 en Danny Visscher 2

Team 3 speelde donderdagavond al de wedstrijd bij Heino 3. Het deed dat opnieuw met Niels Alberts, Nick Kuipers en Danny Visscher. Bij de gastheren kwamen M. Pham Duc, S. Veldman en B. Overgoor in actie.

De 'boys' van team 3 speelden opnieuw een vrij aardige wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2. Na het dubbel wist team 3 een klein verschil te maken. Dat kwam vooral omdat de punten aan Heinose kant van Pham Duc kwamen en die kwam - het dubbel meegerekend - viermaal in actie. Alle andere zes punten gingen naar Niels, Nick en Danny die dus allen tweemaal wonnen en eenmaal verloren. Door de derde opeenvolgende zege is team 3 nog steeds koploper en dat is keurig.
As. vrijdag speelt team 3 opnieuw uit en wel bij Leogang 2 in Nunspeet.


3e klasse Kampenion 4   - DTV ‘84 3     5 – 5
Theo Hogenhorst 2, Arie Hup 2 en Jaap van Putten 1

Team 4 ontving afgelopen dinsdag koploper DTV ’84 3 uit Dalfsen. Bij team 4 speelden Arie Hup, Theo Hogenhorst en Jaap van Putten. Bij DTV ’84 stonden de namen van Arik Bollemaat, Jos van der Vegt en Willianne Schipper op het wedstrijdformulier.

Het werd een enigszins vreemde wedstrijd. De heren van team 4 gingen prima van start: de eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. Maar drie partijen later stond het gewoon weer 3 – 3. En die gelijke stand stond er ook na tien partijen: 5 – 5. Arie en Theo wonnen ieder tweemaal en Jaap snoepte tegen deze sterke tegenstander één puntje mee. Al met al geen onaardig resultaat tegen de koploper.
As. dinsdag speelt team 4 opnieuw thuis; het ontvangt dan TT Zwolle 11.


3e klasse Harderwijk 2   - Kampenion 5     7 – 3
Marcel Makkink 2 en Marijke Kramer 1; inv. Marco Ilbrink 0

Je zult maar een vijfpersoonteam hebben en met een invaller op pad moeten. Dat overkwam team 5 afgelopen vrijdag. Om uiteenlopende redenen waren Simon van der Woude, Jelmer van der Veen en Jan Ringenier verhinderd. Marijke Kramer en Marcel Makkink waren wel van de partij en zij kregen gezelschap van Marco Ilbrink die inviel. Bij Harderwijk 2 speelden Glen Dooyeweerd, Peter Bakuwel en Erik Nordbeck.

De verschillen waren niet groot tussen beide teams. Toch leed team 5 een vrij ruime nederlaag: 3 - 7. Maar drie van de zeven verloren partijen gingen over de volle vijf games. Dat is sneu. Marcel kwam tot twee overwinningen en verloor zijn derde in vijven. Marijke won eenmaal en verloor ook nog een partij in vijven. Marco kwam niet tot winst, maar wist de nog ongeslagen Bakuwel wel tot een vijfpitter te dwingen. Een ietwat geflatteerde nederlaag dus voor team 5.
As. vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Bultman/Smash ’70 9 in Hattem.


4e klasse Kampenion 6   - Heino 4     3 – 7
Anne vd Haar 2 en Harm Bosman 1; Jeroen Heldoorn 0

Team 6 ontving afgelopen dinsdag koploper Heino 4 en het speelde met Jeroen Heldoorn, Harm Bosman en Anne van der Haar. Heino 4 speelde in de vertrouwde opstelling met Erik en Ronald Kieftenbeld en Arjan Horstman.

Ook hier waren de verschillen niet groot, maar ook hier verloor het team van Kampenion met de cijfers 3 – 7. Liefst vijf partijen gingen over de volle vijf games; drie naar Heino en twee naar team 6. Dat geeft wel aan dat de zege van de koploper zeker niet eenvoudig tot stand kwam. Anne won tweemaal en Harm eenmaal. Jeroen kwam niet tot winst. Toch kan team 6 terugkijken op een vrij goede wedstrijd. Heino 4 lijkt op weg op het verloren gegane terrein - degradatie uit de 3e klas - weer snel te herwinnen.
Team 6 ontvangt dinsdag Swift ’64 3 uit Swifterbant.


5e klasse TT Zwolle 17   - Kampenion 7     6 – 4
Gerard Wessels 2, Alice Ringenier 1 en dubbel 1; inv. Jentine Ringenier 0

Team 6, koploper, ging in Zwolle op bezoek bij TT Zwolle 17. Omdat Martijn Haanappel verhinderd was, viel Jentine Ringenier voor hem in. De andere spelers waren Alice Ringenier en Gerard Wessels. De Zwollenaren speelden met R. Mulder, K. Wolters en R. Hibma.

Team 7 beleefde een teleurstellende avond in Zwolle. Na het dubbel zag het daar nog niet naar uit, want toen stond het gewoon 2 – 2. Maar daarna ging het moeizamer. Alice en (vooral) Jentine waren niet op dreef. Jentine, in het eigen team (8) prima spelend, verloor haar drie partijen. Alice wist de laatste partij er nog uit te slepen. Gerard won twee partijen. Samen met Alice won hij ook het dubbel waardoor team 7 de schade nog enigszins binnen de perken wist te houden met een 6 – 4 nederlaag. Het blijft zelfs nog koploper.
As. donderdag gaat team 7 in Biddinghuizen op bezoek bij BAS 1.


5e klasse Kampenion 8   - DTV ’84 7     9 – 1
Rense Beimers 3, Jentine Ringenier 3, Henny Boxman 2 en dubbel 1

Team 8 ontving dinsdagavond al DTV ’84 7 uit Dalfsen. Het trad aan met Henny Boxman, Jentine Ringenier en Rense Beimers. De gasten deden het met L. van Dijk, E. Woerlee en C. van ’t Zand die inviel.

Omdat Henny vroeg weg moest, speelde hij zijn drie partijen achter elkaar. Hij leek vrij eenvoudig voor drie punten te gaan zorgen, maar na tweemaal 3 – 0 en 2 – 0 liet Henny die laatste partij toch nog ontglippen. Misschien waren drie partijen achter elkaar net teveel van het goede. Het zou kunnen. Maar goed. Gek genoeg was dat punt ook het enige puntje dat team 8 liet liggen, want Jentine en Rense bleven vrij eenvoudig ongeslagen al moest Rense tegen Van Dijk terugkomen van een 1 – 2 achterstand. Jentine won haar partijen alle in drieën. Een keurige 9 – 1 overwinning dus van team 8 dat daarmee zelfs medekoploper is geworden. Opgemerkt moet daarbij wel worden dat medekoploper Emmeloord 3 een wat lastiger programma heeft gehad. Maar dat mag de pret niet drukken.
As. dinsdag ontvangt team 8 TT Zwolle 14.

Alle teams hebben nu drie competitiewedstrijden achter de rug. Voorlopig presteren de acht teams redelijk tot goed. Geen enkel team staat op een degradatieplaats en de teams 3 en 8 zijn zelfs (mede)koploper. De resultaten in week 38 hielden niet over, maar het kan natuurlijk niet iedere week feest zijn.
Tot volgende week!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion