Alle jeugdteams van Kampenion speelden afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd van het seizoen. Hoewel het seizoen pas net begonnen is, stond er een aantal interessante wedstrijden op het programma. Zo speelde team 1 - dat tweede stond - tegen koploper JCV 2. Team 2 trof HTTV 1, een van de sterkere teams in de Hoofdklasse. Team 3 stond - net als team 1 - op de tweede plaats en ontving koploper Vined 1. Team 4 trof in Tafeltennis Zwolle 8 een op papier gelijkwaardige tegenstander. En team 5 tot slot trof een van de zwakkere teams: het speelde tegen Dronten '74 1. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.HPIM4386

Landelijk C
Kampenion 1 - JCV 2: 5-5
Ivan Hollander 3, Pascal Bruins 1 en dubbel 1; Guido Wessels 0

Team
1 speelde een thuiswedstrijd tegen koploper JCV 2 uit Vught. Net als Ivan bij team 1 speelde ook bij JCV 2 een speler die afgelopen seizoen uitkwam in Landelijk A: Mitchel van Lieshout. Verder speelden bij JCV 2 Ronny Struyk en Tjicho Reijnhoudt. Bij team 1 viel Gert-Jan uit en dus speelden Ivan, Pascal en Guido.
Team 1 begon met een 1-0 voorsprong: kopman Ivan versloeg Tjicho, de zwakste speler van JCV 2. Guido trad vervolgens aan tegen Mitchel en ondervond wat zijn tegenstanders over het algemeen ondervinden als zij tegen Ivan spelen. Mitchel was een maatje te groot en won met 0-3: 1-1. Pascal mocht het vervolgens proberen tegen Ronny, die eveneens hoog op de percentagelijst staat. Helaas verloor hij twee games nipt en boekte een 1-3 nederlaag, waardoor team 1 op een 1-2 achterstand kwam. Het was hierna de 'opdracht' aan Ivan en Guido om in het dubbel de stand weer gelijk te trekken en daar slaagden zij prima in: de eerste game ging nog verloren, maar hierna kwamen zij geen moment in de problemen: 2-2. Guido mocht gelijk weer 'aan de bak' en speelde een bijzonder spannende wedstrijd tegen Tjicho. Helaas speelde Guido wat wisselvallig en behaalde hij niet constant zijn eigen niveau. Dat is helemaal niet erg, maar het zorgde er helaas wel voor dat Guido niet kon doordrukken en Tjicho in de vijfde game de gelukkigste was door met 10-12 te winnen: 2-3. Er werd hierna van uitgegaan dat Ivan de stand tegen Ronny wel even recht zou trekken, maar de verwachtingen constant waarmaken is niet altijd even eenvoudig voor Ivan. Er was tegen Ronny dan ook een vijfde game nodig om de overwinning veilig te stellen: 3-3. Pascal speelde vervolgens tegen Mitchel en ook in deze wedstrijd was het niveauverschil net te groot. Pascal pakte keurig een game, maar meer zat er niet in en dus keek team 1 weer tegen een kleine achterstand aan. Guido speelde hierna een uitermate spannende wedstrijd tegen Ronny. Guido kwam iets beter in spel, maar verloor de eerste twee games met het kleinste verschil. De volgende twee games gingen echter allebei - wederom met 2 punten verschil - naar Guido, waardoor de vijfde game de beslissing moest brengen. Ook deze vijfde game werd met 2 punten verschil beslist en helaas ging de laatste game met 9-11 naar zijn tegenstander. En dus keek team 1 tegen een 3-5 achterstand aan. Pascal speelde de negende wedstrijd tegen Tjicho en maakte een zelfverzekerde indruk. Ondanks dat hij de eerste twee games maar nipt won, zag het er geen moment naar uit dat hij de partij ging verliezen en dat gebeurde dan ook niet. De derde game ging met 11-3 naar Pascal en dus was het aan Ivan om er een gelijkspel uit te slepen tegen Mitchel. Het was duidelijk dat Mitchel en Ivan allebei op een hoger niveau hadden gespeeld en dus was er voor even weer een Landelijk A wedstrijd te zien bij Kampenion. Heel lang duurde de wedstrijd niet, want Ivan speelde ontzettend goed, liet Mitchel volledig kansloos en won met 3-0. En dus speelde team 1 thuis voor de tweede maal gelijk.
Team 1 blijft (gedeeld) tweede staan en draait dus prima mee in de competitie. Inmiddels is wel duidelijk - zoals vooraf ook verwacht - dat het voor de drie 'youngsters' vooral een leerseizoen is. Samen hebben zij vijf punten gepakt en Ivan in zijn eentje al negen. Dat is absoluut geen verwijt, maar geeft wel aan dat zij op dit moment nog niet toe zijn aan een kampioenschap en de bijbehorende promotie naar Landelijk B. Volgende week mogen Gert-Jan, Guido en Pascal het zonder Ivan proberen, die ook tweemaal uitvalt dit seizoen. Team 1 speelt dan wederom thuis tegen REGA 1 uit Nijkerk, dat op de laatste plaats staat maar nog wel in de buurt van de andere teams.

Hoofdklasse
HTTV 1 - Kampenion 2: 5-5
Bertin Bos 2, Danny Visscher 2 en Cristian van Eeden 1

Team 2 ging op bezoek bij HTTV 1 in Den Ham.
HTTV 1 is een van de teams die kan eindigen op de eerste vier plaatsen. Voor alle duidelijkheid: team 2 zit in een poule van acht teams en speelt eenmaal tegen alle teams. Na zeven wedstrijden spelen de vier teams met de minste punten nog eenmaal een wedstrijd tegen elkaar in de zogenaamde degradatiepoule, waarna de twee teams met de minste punten degraderen. De vier teams met het meeste aantal punten na zeven wedstrijden spelen een halve finale tegen elkaar over twee wedstrijden: eenmaal thuis en eenmaal uit. De nummer 1 speelt dan tegen de nummer 4 en de nummer 2 speelt tegen de nummer 3. De winnaars van deze twee halve finales spelen een finale tegen elkaar om het kampioenschap. Ook deze finale wordt gespeeld over twee wedstrijden. De verliezers van de halve finales zijn uitgespeeld en eindigen als derde en vierde op basis van het aantal behaalde punten in de eerste zeven wedstrijden.
HTTV 1 speelde met Jeltje Elsinga, Chenanja Voort en Joachim Blanken, die al acht seizoenen samen spelen. In het voorjaar van 2007 begon dit team in de 5e klasse en stootte in vier seizoenen door naar de 1e klasse, waar het drie seizoenen bleef 'hangen'. Dit seizoen speelt het voor het eerst Hoofdklasse, maar dat geldt ook voor Cristian en Bertin. Team 2 begon sterk aan de wedstrijd: Bertin boekte een uitstekende 0-3 overwinning op Chenanja en met diezelfde cijfers bond Danny Joachim aan de zegekar. Cristian speelde vervolgens een moeizame wedstrijd tegen Jeltje en verloor de eerste twee game met nipt verschil. In de laatste game was het verzet van Cristian gebroken en kwam HTTV 1 weer een puntje dichterbij: 1-2. Het dubbel Bertin/Danny mocht hierna aantreden tegen Jeltje en Chenanja, maar verloren na vijf spannende games. En dus was de stand weer gelijk. Joachim dacht zijn team hierna op voorsprong te kunnen brengen door een 2-0 voorsprong te nemen tegen Bertin. Maar Bertin dacht daar anders over: hij won de derde game nipt, de vierde game overtuigend en ook de vijfde game ging met 9-11 naar Bertin, waardoor hij heel knap zijn team weer op voorsprong bracht: 2-3. Cristian mocht gaan proberen de voorsprong uit te breiden, maar naar eigen zeggen liep het vandaag niet bij hem. Hij verloor ook zijn tweede partij en dus kwam HTTV 1 weer langzij: 3-3. Jeltje bleek vandaag op dreef en een klein maatje te groot. In de zevende wedstrijd wist Danny nog wel een 0-1 voorsprong te nemen, maar het hierna was het Jeltje die met driemaal 11-9 de wedstrijd won: 4-3. De laatste drie wedstrijden waren minder spannend: Cristian won zijn laatste partij wel en bovendien overtuigend van Joachim, Jeltje bleek ook voor Bertin een maatje te groot en Danny behaalde een eenvoudige overwinning op Chenanja. En dus was de terechte uitslag 5-5. Hiermee handhaaft team 2 zich op de eerste plaats, al zit de concurrentie hen wel op de hielen. Het voornaamste doel is echter een plek bij de beste vier en ik verwacht dat dat team 2 wel gaat lukken. Aankomende zaterdag speelt team 2 hun verste uitwedstrijd tegen Twekkelerveld 1.

2e klasse
Kampenion 3 - Vined 1: 4-6
Mattias Beimers 2, Stefan Sijbesma 1 en dubbel 1; Niek ten Brinke 0

Team 3 speelde een thuiswedstrijd tegen koploper Vined 1 uit Heerde. Vined 1 is een bijzonder team: Maarten Roobeek en Rien Heuver spelen een tafeltechnisch niet helemaal juist speltype, maar Lars Hugo de Ruiter, de jongste van het stel, is een talentvol spelertje met een uitstekende techniek. Een jaar geleden speelde hij zijn eerste competitieseizoen in de 5e klasse en afgelopen seizoen mocht hij het met succes al proberen in de 2e klasse, waar hij meteen een percentage van 63% behaalde. Team 3 speelde in de standaard opstelling met kopman Mattias, Stefan en Niek.
Mattias bezorgde zijn team het eerste punt door Maarten met 3-1 te verslaan. Stefan moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Lars Hugo en ook Niek kwam er niet aan tegen Rien: beide wedstrijden gingen met 0-3 naar de spelers uit Heerde. Mattias en Stefan brachten hun team weer langszij door in vier games het dubbel te winnen en Stefan zorgde vervolgens zelfs voor de voorsprong door Maarten in drie games te verslaan: 3-2. Hierna stelde Vined 1 orde op zaken en won het vier wedstrijden op rij. Mattias had kansen tegen Rien, maar verloor in vijf games. Niek ging er in drie games af tegen Lars Hugo en Stefan moest na vier games Rien feliciteren met zijn derde overwinning. Niek speelde een vijsetter tegen Maarten, maar ook deze vijfsetter ging naar Vined 1. Het slot was wel voor team 3: Mattias wist in vier leuke games Lars Hugo te verslaan en dus leed team 3 een kleine nederlaag. En dat is tegen de koploper geen schande. Zaterdag komt Leogang SL 1 uit Nunspeet op bezoek. Dit team deelt de derde plaats met team 3. Beide teams verzamelden tot nu toe gemiddeld 5 punten per wedstrijd.

3e klasse
Tafeltennis Zwolle 8 - Kampenion 4: 6-4
Wim Tillema 3 en Lars van Dijk 1; Danny Bruins 0

Team 4 reisde af naar Zwolle om te spelen tegen Tafeltennis Zwolle 8. Albert was verhinderd en dus werd reserve Wim gevraagd om te spelen. TT Zwolle 8 speelde met Julian Wendt, David Bremmers en Bram Omvlee.
Lars beet het spits af en liep meteen tegen een 3-0 nederlaag aan: Julian bleek een maatje te groot. Danny speelde een vervolgens een spannende wedstrijd, won twee games met minimaal verschil, maar verloor helaas de laatste game met 9-11. En dus keek team 4 tegen een 2-0 achterstand aan. Wim besloot daar iets aan te doen: tegen Bram verloor hij een game, maar won er drie en bracht daarmee team 4 weer dichterbij: 2-1. Het dubbel volgde en Lars en Danny waren de eerste game goed op dreef en wonnen met 3-11. Hierna waren het echter de Zwollenaren die met 11-9, 15-13 en nogmaals 11-9 de partij naar zich toetrokken en de marge weer op twee punten brachten: 3-1. Het was weer de beurt aan Lars en net als Danny speelde ook hij vijf games tegen David, maar wist de laatste game (en dus de partij) wel te winnen. Wim bracht zijn teams vervolgens op gelijke hoogte door eenvoudig Julian in drie games te verslaan: 3-3. Hierna ging er nog een puntje mee naar Kampen: Wim bleef keurig ongeslagen door ook in drie games van David te winnen. Danny was nog eenmaal dichtbij een overwinning, maar moest wederom na vijf games tegenstander Julian feliciteren. Team 4 leed een kleine 6-4 nederlaag en deelt nu de derde plaats met de Zwollenaren. Voor Danny en Lars is het nog wat wennen aan het hogere niveau, maar dat is helemaal niet erg. Zoals ik de vorige keer al meldde, kunnen zij vrijuit spelen dit seizoen omdat er geen teams degraderen uit de 3e klasse. Zaterdag speelt team 4 wederom uit. Dan gaat het op bezoek in Dalfsen waar het speelt tegen DTV '84 2.

5e klasse

Kampenion 5 - Dronten '74 1: 7-3

Thomas Niemeyer 3, Matthieu van den Berg 2 en Remco Stremmelaar 2

Team 5 speelde thuis tegen Dronten '74 1. Dronten '74 1 speelde met Brian Licher, Jared Celen en Anthony Schwab. Bij team 5 viel Pjotr uit en dus speelden Thomas, Matthieu en Remco.
Thomas zette zijn team eenvoudig op voorsprong en gunde tegenstander Brian slechts 11 punten. Matthieu maakte het spannender tegen Jared, maar won de vijfde game overtuigend en zette team 5 op een 2-0 voorsprong. Hierna kwam Dronten '74 1 langszij en zelfs voorbij. Eerst verloor Remco met 13-15 in de vijfde game van Anthony en vervolgens verloor hij samen met Matthieu wederom in vijf games het dubbel. Na het dubbel was Brian een maatje te groot voor Matthieu en kwam Dronten '74 1 op een 2-3 voorsprong. De tweede helft was echter helemaal voor team 5. Thomas boekte nog twee vrij eenvoudige overwinningen op Anthony en Jared en Remco won eerst met 3-1 van Jared en vervolgens met 3-2 van Brian. Ditmaal lukte het hem dus wel om in de vijfde game de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook Matthieu bracht tegen Anthony zijn aantal overwinningen op twee en daarmee boekte een team 5 een keurige 7-3 overwinning. Ondanks drie overwinningen, staat team 5 op de tweede plaats. Op de eerste plaats staat Staphorst 1, dat een puntje meer heeft verzameld en aankomende zaterdag thuis de tegenstander is van team 5.


De balans was negatief, maar de tegenstanders sterk en dus blijft er een positief gevoel over. Aanstaande zaterdag staan er wederom drie thuiswedstrijden op het programma: team 1 ontvangt REGA 1 uit Nijkerk, team 3 speelt thuis tegen Leogang SL 1 uit Nunspeet en team 5 speelt de 'kraker' tegen Staphorst 1. Team 2 (tegen Twekkelerveld 1
) en team 4 (tegen DTV '84 2 uit Dalfsen) spelen een uitwedstrijd.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion