Ook in week 39 speelden de dinsdagteams thuiswedstrijden en speelden de vrijdagteams ‘op verplaatsing’. De teams 1 en 2 deden dat bij de koploper van dat moment en dat ging team 2 (4 – 6 winst) duidelijk beter af dan team 1 (7 – 3 verlies). Ook de teams 3 en 4 kwamen tot winst; voor team 3 was dat de vierde overwinning is successie. Net als team 1 liep team 5 tegen een nederlaag aan, terwijl de teams 6, 7 en 8 tot een puntendeling kwamen. De balans was nipt positief met drie overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen. Ik neem de resultaten weer met je door.alicetegen


2e div. Oost De Toekomst 3  - Kampenion 1     7 – 3
Ivan Hollander 1, Ton Ringenier 1 en Gerben Wolterink 1

Team 1 ging vrijdagavond in Lochem op bezoek bij koploper De Toekomst 3. Het speelde opnieuw met Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink. De Toekomst speelde met T. Bleumink, R. Voppel en J. de Boer.

Zoals mocht worden verwacht, werd het een moeizame wedstrijd voor team 1. Het nam nog wel een 1 – 2 voorsprong, maar daarna ging het moeilijker en moeilijker. De wedstrijd glipte ‘onze jongens’ tussen de vingers door. In de resterende zeven wedstrijden wist alleen Ton nog tot winst te komen. Hij sleepte die wedstrijd er op het tandvlees uit. In het begin van de wedstrijd waren het Ivan en Gerben die (eenvoudiger) een winstpartij op hun naam wisten te schrijven.
Door deze nederlaag verliest team 1 terrein en moet het alle zeilen bijzetten om na zeven wedstrijden nog bij de bovenste vier te eindigen. Ik denk dat de heren ook niet teveel met de stand in het achterhoofd moeten spelen. Dat werkt eerder averechts. Voor team 1 staan nu twee thuiswedstrijden op het programma. Daarin moeten de spelers eerst maar eens vrijuit en lekker zien te ballen. Dan maken we daarna de balans wel weer op. Voorlopig heeft team nog twee teams onder zich: GTC 1 en Smash-In 1.
As. vrijdag komt Smash-In 1 op bezoek.


1e klasse Entac 4   - Kampenion 2     4 – 6
Ralph Trip 3, Gertjan Wessels 2 en Dick Hoekman 1

Ook team 2 speelde dus een uitwedstrijd bij de koploper, hier luisterend naar de naam Entac 4. Team 2 speelde met Dick Hoekman, Ralph Trip en Gertjan Wessels. Gertjan was al in Enschedé en was al heel vroeg in de zaal van Entac aanwezig. Zo vroeg dat hij zelfs nog met een trainingsgroep kon meeballen. Entac 4 speelde met D. Ticheler, J. van Groenewoudt en B. de Vlaming.

Het werd ietwat vreemde wedstrijd. Vreemd in die zin dat de wedstrijd in totaal spannend was, maar dat de partijen zelf over het algemeen vrij vlotjes verliepen. Eenmaal slechts (in het nipt verloren dubbel) was een vijfde game noodzakelijk en tweemaal werd een vierde game gespeeld. De overige zeven partijen gingen in drieën. De sfeer tussen de spelers was prima – zo heb ik begrepen – en dat resulteerde er zelfs in dat Gertjan voor de wedstrijd in Kampen al vervoer heeft kunnen regelen vanuit Enschedé. De wedstrijd zelf verliep voor team 2 redelijk gunstig. Via 0 – 2 en 2 – 2 nam het op een gegeven moment een 3 – 6 voorsprong. Helaas voor de Kampenaren moest Gertjan in de laatste partij zijn meerdere erkennen in Ticheler waardoor er een 4 – 6 eindstand op het wedstrijdformulier verscheen, een goed resultaat. Ralph was de grote man met drie zeges. Gertjan pakte twee punten en Dick wist zich na twee vrij kansloze nederlagen in de derde partij op te richten en toch nog een puntje mee te pakken.
Team 2 ontvangt komende vrijdag TT Zwolle 7 dat evenveel punten heeft verzameld als team 2: 21.


3e klasse Leogang 2   - Kampenion 3     3 – 7
Niels Alberts 3, Nick Kuipers 3 en Danny Visscher 1

Team 3 ging vrijdagavond in Nunspeet op bezoek bij Leogang 2. Het speelde voor de vierde opeenvolgende maal met Niels Alberts, Nick Kuipers en Danny Visscher. Leogang 2 speelde met Erik van Noorden, Edwin Bouw en Johan Wiebenga.

Team 3 is die wedstrijd nauwelijks in de problemen geweest. Weliswaar ging de eerste partij (van Danny) verloren, maar via zeges van Niels en Nick nam team 3 een 1 – 2 voorsprong. Het dubbel ging in vijven naar Nunspeet, maar daarna kwam team 3 op stoom. In de resterende zes partijen behoefde nog maar eenmaal te worden gecapituleerd. Danny verloor heel nipt in vijven van Wiebenga. Alle andere partijen leverden winst op. En dus won team 3 ook zijn vierde wedstrijd: 3 – 7. Dat is heel knap als je bedenkt dat de sterke Jackie en de geslepen Gerard nog niet één keer in actie zijn gekomen. Ik heb inmiddels begrepen dat Jackie binnenkort zijn rentree zal maken na rugproblemen. Dan krijgt team 3 wat meer mogelijkheden. En zonder de huidige spelers van het team tekort te willen doen, met Jackie wordt het team er (nog) sterker op.
As. vrijdag ontvangt team 3 TT Zwolle 10.


3e klasse Kampenion 4   - TT Zwolle 11     6 – 4
Theo Hogenhorst 3, Jaap van Putten 1, inv. Jan Ringenier 1 en dubbel 1

Team 4 speelde deze week al tegen een team van TT Zwolle en wel team 11. Het deed dat met Theo Hogenhorst, Jaap van Putten en Jan Ringenier die inviel. De Zwollenaren brachten Frank Vonk, Heiko Schoonhoven en Erwin Bakker achter de tafel.

De start was duidelijk voor team 4, want na het dubbel stond het 4 – 0. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht. Sterker nog, vier van de zes punten gingen naar TT Zwolle 11 en daar viel niets op af te dingen. Team 4 boekte dus een 6 – 4 overwinning. Theo was opnieuw sterk op dreef en bleef ongeslagen. Jaap en Jan pakten ieder één punt en Theo en Joan wonnen samen het dubbel. Bij de Zwollenaren viel vooral het sterke spel van Erwin Bakker – vorig seizoen nog 5e klasse spelend – op; hij versloeg Jaap en Jan overtuigend. Team 4 staat voorlopig op een veilige derde plaats.
As. donderdag gaat team 4 in Genemuiden op bezoek bij GTC 2.


3e klasse Bultman/Smash ’70 9 - Kampenion 5     7 – 3
Marijke Kramer 1, Jan Ringenier 1 en Simon van der Woude 1

Team 5 speelde vrijdagavond in Hattem tegen het sterke Bultman/Smash ’70 9. Marijke Kramer, Simon van der Woude en Jan Ringenier moesten het opnemen tegen Joop van Weeghel, Simon van Halm en Gert Visscher.

Het werd een moeizaam avondje voor team 5. En ja, als je dan die paar kansjes die je krijgt, niet weet te benutten, dan maak je het jezelf nog moeilijker. Na het dubbel stond het 4 – 0 waarbij drie partijen in vijven werden beslist. Jan was na een goede eerste game verder kansloos tegen Joop die dit seizoen bij Smash ’70 zijn rentree maakt na een aantal seizoenen niet te hebben gespeeld. Simon verloor in vijven van Simon en Marijke deed datzelfde van Gert. In het dubbel was de opstelling cruciaal. Uiteindelijk waren Gert en Simon in de vijfde game te sterk voor Jan en Simon. De Hattemers gingen na het dubbel vrolijk verder en liepen zelfs uit naar 6 – 0. Daarna wist team 5 wat terug te doen en zelfs driemaal op rij. Simon versloeg Gert, Marijke was net de baas over Simon en Jan kopieerde dat tegen Gert. In de laatste partij van de avond had Simon onvoldoende verweer op het materiaal en spel van Joop en dus verloor team 5 met 7 – 3. Marijke leek in de zesde partij tegen Joop op winst af te stevenen, maar helaas bleek een voorsprong van 1 – 2 en 4 – 9 niet genoeg. Toch speelde Marijke deze avond het best van team 5. Met net wat meer vastheid gaat Marijke nog de nodige punten pakken dit seizoen.
Komende vrijdag ontvangt team 5 Wham 1 uit Nieuwleusen.


4e klasse Kampenion 6   - Swift ’64 3     5 – 5
Harm Bosman 2, Jeroen Heldoorn 2 en Anne vd Haar 1

Team 6 ontving afgelopen dinsdagavond Swift ’64 3 uit Swifterbant. Bij team 6 speelden Harm Bosman, Anne van der Haar en Jeroen Heldoorn. Bij Swift deden Trudy Remeijnse, Tjitse Ritsema en Frans van ’t Hul mee.

Op voorhand zou je denken dat team 6 een vrij ruime overwinning zou moeten pakken tegen Swift ’64 3. Maar als dat team met Trudy en Tjitse speelt, is het lastig te verslaan. Dat bleek ook dinsdagavond. Na het dubbel stond het 2 – 2 en na zeven partijen stond het zelfs 3 – 4. Via zeges van Anne (op Van ’t Hul) en Jeroen (op Ritsema na een 0 – 2 achterstand) nam het een 5 – 4 voorsprong en toen was het aan de beide ‘kopmannen’ Harm en Remeijnse om het slotakkoord neer te zetten. Na een spannende vijfpitter bleek Remeijnse net wat gelukkiger. Zo eindigde de wedstrijd in 5 – 5 en achteraf konden beide teams daar vrede mee hebben. Harm en Jeroen pakten ieder twee punten, terwijl Anne eenmaal zegevierde.
As. dinsdagavond speelt team 6 de stadsderby uit bij ’s-Heerenbroek 1.


5e klasse BAS 1    - Kampenion 7     5 – 5
Alice Ringenier 2, Gerard Wessels 2 en Martijn Haanappel 1

Team 7 trok donderdagavond het polderland in om in Biddinghuizen de sportieve strijd aan te gaan met BAS 1. Het speelde in de vertrouwde samenstelling: Martijn Haanappel, Alice Ringenier en Gerard Wessels. BAS speelde met O. de Jonge, M. Slijters en J. de Haas.

Het werd een leuke wedstrijd waarin beide teams ‘haasje over speelden’. Kijk maar naar het scoreverloop: 1 – 0, 1 – 2, 4 – 2, 4 – 5 en tenslotte 5 – 5. Alice en Gerard pakten ieder twee punten en Martijn één. Martijn waande zich regelmatig enkele kilometers verderop bij Flevonice vanwege de gladde zaal. De andere vijf spelers wisten daar beter mee om te gaan. Er had wat meer ingezeten voor team 7, maar toch mag het na een 4 – 2 achterstand achteraf gezien nog tevreden zijn met de puntendeling. Het blijft spannend in de poule. De eerste vijf teams staan namelijk binnen vijf punten van elkaar; team 7 staat voorlopig tweede.
De wedstrijden tussen team 7 en DTV ’84 5 zijn omgedraaid. Daarom speelt team 7 as. maandagavond al in Dalfsen tegen DTV ’84 5.


5e klasse Kampenion 8   - TT Zwolle 14     5 – 5
Henny Boxman 3, Rense Beimers 1 en Jentine Ringenier 1

Ook team 8 draait bovenin mee. Samen met Emmeloord 3 en TT Zwolle 14. Laatstgenoemd team kwam afgelopen dinsdagavond op bezoek. Team 8 speelde met Rense Beimers, Jentine Ringenier en Henny Boxman. Bij de Zwollenaren stonden invaller Eddy Huberts, Edwin de Greef en Antoinette Hegeman op het wedstrijdformulier.

Het wordt misschien wat eentonig, maar ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Wel was het scoreverloop hier grilliger. Via 0 – 2, 1 – 2 en 1 – 4 zette team 8 de achtervolging in. Het pakte zelfs vier punten op rij, maar moest de laatste partij weer aan de tegenstander laten. Henny bleef keurig ongeslagen en Rense en Jentine pakten ieder één puntje. Het blijft spannend in de poule, want concurrent Emmeloord won slechts met 6 – 4 van Heino 6. Daardoor bedraagt de achterstand van team 8 op Emmeloord slechts één puntje.
En laat team 8 nu as. vrijdagavond in Emmeloord op bezoek gaan bij die concurrent.


Een redelijk goede week voor de seniorenteams van Kampenion. Jammer was het wel dat team 1 tegen een nederlaag opliep. De balans was nipt positief. Komende week worden in de poules van 6 teams al weer de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft gespeeld. Voor team 1 ligt dat anders, omdat het in een poule van 8 teams uitkomt waarin de teams elkaar in eerste instantie één keer ontmoeten. Komende week spelen de dinsdagteams en (vrijdag)team 7 uit, terwijl de overige vrijdagteams thuis spelen. Tot volgend weekeinde!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion