In week 40 speelden de dinsdagteams 4, 6 en 8 en vrijdagteam 7 uitwedstrijden. De vrijdagteams 1, 2, 3 en 5 speelden thuis. Het werd een goede week voor de teams van Kampenion, want de acht wedstrijden leverden vier overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen op. Winst was er voor de teams 1, 2, 3 en 4. De teams 5 en 7 kwamen tot puntendelingen en de teams 6 en 8 liepen tegen nederlagen aan. Ik neem de wedstrijden weer met je door en vermeld daarbij ook de tussenstanden halverwege de competitie; de eerste helft zit er namelijk al weer op. Zoals je zult zien, staan de acht teams er vrij goed tot goed voor.


2e div. Oost Kampenion 1   - Smash-In 1     7 – 3
Gerben Wolterink 3, Ton Ringenier 2, Ivan Hollander 1 en dubbel 1

Team 1 ontving vrijdagavond nummer laatst Smash-In 1 uit Ens. Team 1 speelde met Gerben Wolterink, Ivan Holander en Ton Ringenier. Smash-In speelde met Arnaud van der Sluis, Hans de Vries en Bas de Vries.

Wilde team 1 blijven meedoen in de strijd om de eerste vier plaatsen dan moest het een (liefst ruime) overwinning behalen. De start was goed. Na het dubbel stond het namelijk 3 – 1. Gerben versloeg Arnaud in een vijfpitter. Ivan verloor – ietwat onverwacht, maar verdiend – van Hans en Ton was te sterk voor Bas. Het dubbel was heel spannend en ging ook over de volle vijf games. In de vijfde game was Ivan en Ton net wat gelukkiger dan Arnaud en Bas: 11 – 9.
Na het dubbel boekte Ivan een knappe zege op Arnaud; ook deze partij moest in de vijfde game worden beslist: 11 – 6. De vrienden Gerben en Bas troffen elkaar in de zesde partij. Het wordt eentonig, maar ook dit was een spannende wedstrijd. En natuurlijk hoort daar een beslissende vijfde game bij. Hierin was Gerben de gelukkigste: 15 – 13. Toen Ton vervolgens Hans met 3 – 0 weinig tot geen kans gaf, stond het zomaar 6 – 1 voor team 1. Dit vonden de ‘Kampenaren uit Ens’ toch wat te gortig en via Bas (een zege in vijven op Ivan) en Arnaud (zege op Ton in vijven) deden zij wat terug. Overbodig te melden dat dit weer spannende partijen waren. In de laatste wedstrijd bracht Gerben de 7 – 3 op het wedstrijdformulier door Hans met 3 – 1 te verslaan.

Al met al een goed resultaat. Niet alleen omdat Smash-In 1 in één van de sterkste formaties aantrad, maar ook omdat team 1 vier van de zes vijfpitters wist te winnen. Voor hetzelfde geld had het bijvoorbeeld ook 5 – 5 kunnen worden. Team 1 doet weer mee om de plaatsen 1 t/m 4. Het heeft – samen met Blauw-Wit 2 – 25 punten verzameld, één puntje minder dan Swift (D) 1 dat vierde staat. Gelet op het resterende programma zal het overigens niet meevallen om nog bij de bovenste vier te eindigen.

Voor het bevriende Smash-In wordt het lastig om zich te handhaven in de 2e divisie Oost, al was natuurlijk vooraf bekend dat het team het dit seizoen moeilijk zou krijgen.
Gerben bleef deze avond knap ongeslagen. Ton won twee partijen en Ivan één. Het zevende punt kwam op naam van het dubbel Ivan / Ton.

Tussenstand:
De Toekomst 3              5 - 32
Bultman/Smash'70 3         5 - 32
Tafelten Zwolle 4          5 - 30
Swift (D) 1                5 - 26
Kampenion 1                5 - 25
Blauw-Wit 2                5 - 25
GTC 1                      5 - 20
Smash-in 1                 5 - 10

Team 1 speelt nog twee wedstrijden in de eerste ronde. Over twee weken speelt het in Hattem tegen het sterke Bultman/Smash ’70 3.
As. vrijdag ontvangt het het eveneens sterke en geroutineerde TT Zwolle 4.


1e klasse Kampenion 2   - TT Zwolle 7     6 – 4
Dick Hoekman 2, Gertjan Wessels 2, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 2 speelt in een spannende poule waarin nog van alles mogelijk is. Na de vierde speelronde had team 2 21 punten verzameld net als TT Zwolle 7. Dat team kwam vrijdagavond op bezoek. Beide teams stonden één puntje achter nummer twee Entac 4 en vier punten achter koploper HTTV 2.Team 2 speelde met Ralph Trip, Dick Hoekman en Gertjan Wessels. Zwolle deed het met Bertil Oving, Hans Speek en Paul Merkus.

Beide teams maakten er een vreemde wedstrijd van. De start was duidelijk voor team 2. Mede dankzij twee wat gelukkig tot stand gekomen zeges stond het na het dubbel 4 – 0. Ralph versloeg Oving in drieën, Dick ontsnapte tegen Speek (na 0 – 2 won Dick in vijven; 5e game: 12 – 10), Gertjan weerstond de lange noppen van Merkus en in het dubbel wonnen Gertjan en Ralph met 17 – 15 in de 5e game van Merkus en Speek.
Toen Dick na het dubbel Oving met 3 – 0 versloeg, leek team 2 op een grote overwinning af te stevenen. Maar daarna stokte de productie, wat uiteraard ook het gevolg kan zijn van de opstelling: wie treft wie. Eerst verloor Ralph vrij kansloos van Merkus, daarna liet Gertjan Speek ontsnappen (11 – 13 in de 5e game) en Dick legde het ook af tegen Merkus. Dus stond het zomaar 5 – 3. Gertjan bracht de stand op 6 – 3 door Oving met 3 – 0 terug te wijzen. In de laatste partij van de avond ondervond Ralph dat Speek beter speelt dan ooit: 1 – 3. Daarmee werd de eindstand op 6 – 4 bepaald. Een goede zege, al valt het resultaat misschien ietwat tegen na een 5 – 0 tussenstand. Dick en Gertjan pakten ieder twee punten en Ralph één. Gertjan en Ralph wonnen – als vermeld – samen ook het dubbel.
Omdat HTTV 2 met ruime cijfers bij Entac 4 won (2 – 8), zijn de Hammers voorlopig titelkandidaat nummer 1. Team 2 staat op een fraaie tweede plaats. Het heeft zes punten minder verzameld dan HTTV 2. Maar de afstand naar nummer voorlaatst De Brug 2 is slechts vier punten. In de 1e klasse degraderen de nummers laatst en voorlaatst.

Tussenstand:
HTTV 2                     5 - 33
Kampenion 2                5 - 27
Tafelten Zwolle 7          5 - 25
Entac 4                    5 - 24
De Brug 2                  5 - 23
Batfighters 1              5 - 18

As. vrijdag komt koploper HTTV 2 op bezoek.


3e klasse Kampenion 3   - TT Zwolle 10     8 – 2
Niels Alberts 3, inv. Marijke Kramer 3, Nick Kuipers 1 en dubbel 1

Team 3 is vanaf de eerste speelronde koploper en dat is knap. Vrijdagavond kwam TT Zwolle 10 op bezoek dat derde stond en acht punten minder had verzameld. Bij team 3 waren Gerard Palland, Jackie van der Meulen en ook Danny Visscher niet beschikbaar. Daarom viel Marijke Kramer in. De andere spelers waren Niels Alberts en Nick Kuipers. Marijke speelde deze avond twee wedstrijden, want zij kwam ook ‘gewoon’ in het eigen team (5) in actie. Bij TT Zwolle 10 speelden Jos Bredewold, Kevin Lieuw-on en Jos de Munnik.

Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd. Niels won al zijn partijen in drieën, Marijke won haar partijen in vieren en ook het dubbel (Nick/Niels) ging in vieren naar team 3. Nick had het deze avond lastiger. Hij kwam eenmaal tot winst, verloor één partij in drieën en één in vijven. Team 3 boekte dus een ruime overwinning: 8 – 2. Marijke en Niels bleven - als vermeld - ongeslagen en Nick pakte één puntje. Het dubbel Nick/Niels zorgde voor het achtste punt. Omdat voornaamste concurrent Bultman/Smash ’70 8 met 6 – 4 won van Heino 4, is de voorsprong van team 3 opgelopen tot zes punten. Dat is een prettige constatering. Ook prettig is het dat Jackie zeer binnenkort zijn rentree hoopt te maken. Goede vooruitzichten dus voor team 3.

Tussenstand:
Kampenion 3                5 - 36
Bultman/Smash'70 8         5 - 30
Tafelten Zwolle 10         5 - 22
Leogang SL 2               5 - 21
Heino 3                    4 - 18
Hoonhorst 2                4 - 13

As. vrijdag ontvangt team 3 Hoonhorst 2.


3e klasse GTC 2    - Kampenion 4     3 – 7
Theo Hogenhorst 3, Arie Hup 2 en Jaap van Putten 2

Team 4 ging donderdagavond in Genemuiden op bezoek bij GTC 2. Dat team werd het afgelopen seizoen heel overtuigend kampioen in een poule in de 4e klasse, maar heeft het dit seizoen toch weer lastig in de 3e klasse. Namens team 4 traden aan: Jaap van Putten, Arie Hup en Theo Hogenhorst. Voor GTC 2 speelden N. Duizendstra, E. Beuzenberg en K. Kranenburg.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 – 2. Jaap en Theo boekten een 0 – 3 zege, terwijl Arie een 0 – 3 nederlaag leed. Ook het dubbel (Arie/Theo) leverde verlies op. Na het dubbel pakte Beuzenberg zijn tweede zege door Jaap met 3 – 1 terug te wijzen. GTC 2 stond daarmee halverwege de wedstrijd op een 3 – 2 voorsprong. Maar gek genoeg haalde het ook geen punt meer. Alle vijf resterende partijen gingen naar Kampenion 4. Daaronder zaten twee spannende vijfpitters: Theo tegen Beuzenberg en Arie tegen Duizendstra. Dat is dan net het verschil tussen 4e klas en 3e klas spelen. Zo pakte team 4 toch nog een vrij ruime zege: 3 – 7. En daar zag het halverwege niet naar uit. Door deze zege blijft team 4 bij de eerste drie staan. Het klom zelfs van de derde naar de tweede plaats doordat koploper DTV ’84 3 met ruime cijfers won bij nummer twee Emmeloord 2.

Tussenstand:
DTV '84 3                  5 - 38
Kampenion 4                5 - 29
Emmeloord 2                5 - 28
Bultman/Smash'70 6         5 - 22
Tafelten Zwolle 11         5 - 18
GTC 2                      5 - 15

Komende vrijdag gaat het op bezoek bij Emmeloord 2.


3e klasse Kampenion 5   - Wham 1     5 – 5
Jan Ringenier 2, Simon van der Woude 2 en Marijke Kramer 1

Team 5 presteert dit seizoen wat beneden de verwachting, al zijn daarvoor wel redenen aan te wijzen. Het kwam tot nu tot viermaal in actie en verloor driemaal met 7 – 3 en won eenmaal met diezelfde cijfers. Vrijdagavond kwam Wham 1 uit Nieuwleusen op bezoek. Dat team had vooraf één puntje minder verzameld dan team 5.
Team 5 speelde met Simon van der Woude, Marijke Kramer en Jan Ringenier. Wham deed het met Lucas Drogt, Richard Mulder en Theo de Graaf.

Ook deze wedstrijd gaf de nodige spannende partijen te zien. Maar helaas voor team 5 gingen die vrijwel allemaal naar de bezoekers uit Nieuwleusen. Na het dubbel stond het 1 – 3. Simon was kansloos tegen Drogt, Marijke verloor in vijven van Mulder en Jan gaf De Graaf geen kans. Het dubbel ging met 10 – 12 in de 5e game naar Wham na twee Lucky ballen op 10 – 10 en 10 – 11.
Marijke verloor ook haar tweede partij  in vijven. Drogt was in die beslsissende game net te sterk. Zo stond het dus zomaar 1 – 4. Simon bracht zijn team wat dichterbij door De Graaf in vijf games te verslaan. Jan wist dit goede voorbeeld niet te volgen. In een partij die vier games vrijwel geen krachtsverschil te zien gaf, kon Mulder in de vijfde game het verschil maken: 2 – 5. Marijke versloeg hierna De Graaf met 3 – 0, zij het dat dit driemaal met slechts twee punten verschil gebeurde. Jan trad vervolgens aan tegen ‘angstgegner’ Drogt van wie hij nog nooit had gewonnen. Ditmaal lukte het Jan om Drogt in vieren op de knieën te krijgen, zij het dat de verschillen in iedere game miniem waren. In de laatste wedstrijd wist Simon team 5 langszij te brengen door Mulder in vieren te verslaan. Aan de ene kant – vier van de vijfpitters gingen verloren – had er deze avond meer ingezeten. Aan de andere kant mag je met 5 – 5 je handen dichtknijpen als je met 2 – 5 hebt achtergestaan. Simon en Jan pakten ieder twee punten en Marijke één. Marijke had het duidelijk lastiger met de spelers van Wham dan met die van TT Zwolle 10 in de wedstrijd voor team 3. Via de puntendeling namen beide teams wat meer afstand van nummer laatst Batfighters 3 dat met 2 – 8 verloor van Harderwijk 2.

Tussenstand:
Heino 2                    5 - 38
Harderwijk 2               5 - 29
Bultman/Smash'70 9         5 - 29
Kampenion 5                5 - 21
Wham 1                     5 - 20
Batfighters 3              5 - 13

Team 5 speelt pas op woensdag 20 oktober de uitwedstrijd bij koploper Heino 2.


4e klasse ’s-Heerenbroek 1  - Kampenion 6     7 – 3
Marco Ilbrink 2 en Jeroen Heldoorn 1; Anne van der Haar 0

Dinsdagavond al stond een tweede stadsderby op het programma voor een team van Kampenion. Speelde eerder al team 7 tegen ’s-Heerenbroek 3, nu ging Kampenion 6 op bezoek bij ’s-Heerenbroek 1. Team 6 speelde met Marco Ilbrink, Anne van der Haar en Jeroen Heldoorn. ’s-Heerenbroek deed het met Jan de Vries, Egbert Post en Cees Terlouw.

Het werd een moeizame avond voor team 6. na het dubbel stond het op een 3 – 1 achterstand. Marco zette zijn team (tegen De Vries) op voorsprong, maar Anne (tegen Post) en Jeroen (tegen Terlouw) moesten hun tegenstander feliciteren. Ook het dubbel ging – zij het nipt – naar de gastheren. Na het dubbel kwam team 6 sterk terug. Eerst won Marco ook zijn tweede partij; tegen Post en daarna was Jeroen te sterk voor De Vries. Dat was meteen het laatste wapenfeit voor team 6, wat het binnenhalen van punten betreft. Alle resterende vier partijen gingen namelijk naar ’s-Heerenbroek. En dus leed team 6 een 7 – 3 nederlaag. Marco pakte twee punten en Jeroen één. Anne kwam ditmaal niet tot winst.

Tussenstand:
Heino 4                    5 - 33
's-Heerenbroek 1           5 - 29
Kampenion 6                5 - 24
Smash-in 3                 5 - 23
Vined 2                    5 - 22
Swift '64 3                5 - 19

Team 6 gaat as. donderdag in Heerde op bezoek bij Vined 2.


5e klasse DTV ’84 5   - Kampenion 7     5 – 5
Martijn Haanappel 2, Alice Ringenier 1, Gerard Wessels 1 en dubbel 1

Na een prima competitiestart gaat het ietsje moeizamer met team 7. Leverden de eerste twee wedstrijden nog winst op, de derde wedstrijd ging verloren en de vierde eindigde in een gelijkspel. Maandagavond ging het in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 5. Team 7 trad aan met Alice Ringenier, Martijn Haanappel en Gerard Wessels. DTV ’84 5 speelde met Trientje Lubbers, Marjolein Boerdijk en Arjan van Faassen.

Ook deze wedstrijd gaf de nodige vijfpitters te zien. Vijf stuks namelijk. Drie daarvan gingen naar team 7. Na het dubbel stond het op een 1 – 3 voorsprong via zeges van Alice (op Lubbers), Martijn (op Boerdijk) en het dubbel (Alice/Martijn op Boerdijk/Lubbers). Gerard verloor in vijven van Van Faassen. Al die partijen gingen over de volle vijf games.Daarna ging het ietsje vlotter. Namens team 7 wisten helaas alleen Gerard (tegen Lubbers) en Martijn (eveneens tegen Lubbers) nog tot winst te komen. Aan Dalfser kant was de jonge Van Faassen een te groot obstakel voor de spelers van team 7. De wedstrijd eindigde dus in een 5 – 5 gelijkspel. Team 7 staat nu tweede op drie punten achter koploper Vined 4.

Tussenstand:
Vined 4                    5 - 32
Kampenion 7                5 - 29
Tafelten Zwolle 17         5 - 28
DTV '84 5                  5 - 26
BAS 1                      5 - 23
's-Heerenbroek 3           5 - 12

Datzelfde Vined 4 komt as. vrijdag op bezoek bij team 7.


5e klasse Emmeloord 3   - Kampenion 8     9 – 1
Jentine Ringenier 1; Rense Beimers 0 en inv. Alice Ringenier 0

Team 8 (tweede) ging vrijdagavond op bezoek bij koploper Emmeloord 3 dat één puntje meer had verzameld. Bij team 8 waren Henny Boxman (jarig; proficiat) en Mattias Beimers niet beschikbaar. Jentine Ringenier en Rense Beimers waren dat wel en Alice Ringenier viel in. Bij Emmeloord speelden Willem Paulusma, Freek van de Kamp en Shadi Almekhal.

De polderbewoners lieten er geen twijfel over bestaan welk team het sterkst was. Team 8 had vrijwel geen kans. Het kwam in totaal tot drie vijfpitters waarvan het er slechts één wist te winnen; Jentine versloeg Paulusma met 9 – 11 in de 5e game. Alice (11 – 13 in de 5e tegen Van de Kamp) en Rense (5 – 11 in de 5e tegen eveneens Van de Kamp) wisten die partij er niet uit te slepen. Een duidelijke nederlaag dus voor team 8. Toch kan het terugkijken op een vrij goede eerste competitiehelft. En verliezen van Emmeloord 3 is geen schande.

Tussenstand:
Emmeloord 3                5 - 39
Kampenion 8                5 - 30
Tafelten Zwolle 14         4 - 26
Heino 6                    4 - 19
DTV '84 7                  5 - 14
Bultman/Smash'70 14        5 - 12

Team 8 gaat donderdag op bezoek bij Heino 6.


De competitie is halverwege. De acht teams van Kampenion presteren vrij goed tot goed. Team 1 – dat in een poule van acht teams uitkomt – staat vijfde. De teams 2, 4, 7 en 8 staan tweede. Team 3 staat er met een eerste plaats het best voor. Team 5 staat vierde en team 6 derde. Naast team 3 hebben ook team 7 en wellicht team 2 nog titelkansen. Voor de teams 4 en 8 - die ook tweede staan - is dat wat lastiger. Voorlopig hoeft geen enkel team bang te zijn voor het spook dat luister naar de naam ‘Degradatie’. Goede berichten dus halverwege het seizoen. Komende week gaat de competitie gewoon verder. Alleen team 5 komt dan niet in actie.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion