FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De jeugdteams van Kampenion speelden afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen. Opmerkelijk nieuws kwam er van JCV 2 uit Vught, de koploper en ook het sterkste team in de poule van team 1. JCV 2 heeft zich teruggetrokken uit de competitie om vooralsnog onduidelijke reden. Dat betekent dat team 1 - dat op de tweede plaats stond - ineens de voornaamste titelkandidaat is. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden, de behaalde resultaten en de tussenstanden halverwege de competitie.HPIM4561-Wierden_700_x_555

Landelijk C
Effekt '74 1 - Kampenion 1: 2-8
Ivan Hollander 3, Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Zoals 'gezegd' heeft JCV 2 zich teruggetrokken uit de competitie. Team 1 stond op een tweede plaats achter JCV 2, maar doordat de behaalde resultaten tegen dit team kwamen te vervallen, stond team 1 ineens derde. Het verloor namelijk de 5 behaalde punten tegen JCV 2, terwijl Effekt ' 74 maar 3 punten behaalde tegen JCV 2 en er dus ook maar 3 verloor. Hierdoor stond Effekt '74 niet een punt achter, maar een punt voor op team 1 op de tweede plaats. 3 punten voor op team 1 stond Tafeltennis Nijmegen 1, maar dit team had nog niet gespeeld tegen JCV 2 en was vandaag 'vrij'.
Team 1 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij... Effekt '74 1 uit Wierden, ineens een concurrent om de titel. Dat alleen JCV 2 titelaspiraties had, werd deze middag duidelijk: bij promovendus Effekt '74 ontbrak de sterkste speler. Mede hierdoor zette team 1 een hele dikke uitslag neer: 2-8. Pascal was vandaag op dreef en bleef ongeslagen. Ook Ivan won alle wedstrijden, maar kwam voor de tweede maal dit seizoen heel dicht in de buurt van een nederlaag omdat hij zich halverwege de wedstrijd 'niet zo lekker' voelde. Na een 10-7 achterstand in de vijfde game won hij toch nog met 15-13. Gert-Jan speelde prima, won eenmaal overtuigend en had in zijn andere twee wedstrijden ook winstkansen, maar deze vielen beide naar de kant van de spelers uit Wierden. Toch kan ook hij terugkijken op een vooral leerzame middag. Het dubbel Ivan/Pascal tot slot leverde ook een punt op en daarmee is team 1 in het dubbel nog ongeslagen dit seizoen. En dat deze punten belangrijk zijn, blijkt maar weer eens: team 1 staat nu op de eerste plaats met een voorsprong van 5 punten op Effekt' 74 1 en Tafeltennis Nijmegen 1.
Hoewel we pas halverwege het seizoen zijn, is de kans op het kampioenschap en de bijbehorende promotie ineens vrij groot. Het is aan de ene kant de vraag of Landelijk B niet te vroeg komt voor Gert-Jan, Guido en Pascal, maar aan de andere kant bewijzen de afgelopen seizoenen - waarin Gert-Jan en Guido ieder seizoen een klasse hoger zijn gaan spelen - dat de spelers zich blijven ontwikkelen en dan is het alleen maar prettig om op een hoger niveau te spelen. En bovendien laten de spelers hun plezier in het tafeltennis niet afhangen van de resultaten. In de komende verslagen zal ik dit onderwerp laten rusten: als we immers ieder seizoen bezig zijn met volgend seizoen, waar gaat het dit seizoen dan om? Door het terugtrekken van JCV 2 vervalt ook de uitwedstrijd naar Vught. En dat is jammer, hoewel chauffeur Bruins het daar misschien minder mee eens is. Een andere verre uitwedstrijd - maar wellicht niet zo ver als team 1 mogelijk volgend seizoen te wachten staat - wordt aanstaande zaterdag gespeeld. Team 1 gaat dan op bezoek bij Tafeltennis Nijmegen 1.

Hoofdklasse
Kampenion 2 - Heino 1: 8-2
Cristian van Eeden 3, Danny Visscher 3 en Bertin Bos 2

Team 2 blijft doorgaan met
het behalen van overtuigende overwinningen. Vooraf hadden we niet het idee dat het zo makkelijk zou gaan voor team 2, maar achteraf valt dat wel te verklaren - waarmee ik overigens niets te kort wil doen aan de prestaties van team 2 - : de drie sterkste teams van afgelopen seizoen - DTS 1, Effekt '74 1 en Kampenion 3 - zijn allemaal gepromoveerd naar Landelijk C. Kampenion 2 werd vierde en hoewel alleen Danny overbleef, wisten we van Cristian dat hij niet onderdeed voor de spelers uit team 2 van afgelopen seizoen. Het is dan alleen 'bijzonder' dat Bertin nu ook prima meekomt in de Hoofdklasse, maar tafeltennis is nou eenmaal geen wiskunde en resultaten zeggen wel iets over het niveau, maar mijns inziens zeker niet zoveel als soms wordt gedacht.
Zaterdag trof team 2 nummer 3 Heino 1, dat afgelopen seizoen met gemiddeld minder dan 3 punten per wedstrijd vrij kansloos officieel was gedegradeerd uit de Hoofdklasse, maar dit seizoen met hetzelfde team in de middenmoot staat. Cristian en Danny bleven ongeslagen en Bertin won tweemaal en verloor eenmaal na vijf spannende games. Ook het dubbel Bertin/Cristian ging in vijf games naar Heino 1, waardoor er een uitstekende 8-2 overwinning op het scorebord verscheen. Aankomende zaterdag speelt team 2 wederom thuis. Ditmaal staat de wedstrijd tegen nummer 6 Vitesse '35 1 uit Hengelo op het programma.

2e klasse
De Brug 1 - Kampenion 3: 4-6
Mattias Beimers 3, Niek ten Brinke 2 en Stefan Sijbesma 1

Team 3 speelde een uitwedstrijd tegen De Brug 1 uit Apeldoorn. Zoals al vaker dit seizoen speelde team 3 een wedstrijd waarin het gelijk opging. Tot en met de zevende wedstrijd gingen de punten zelfs om en om naar de thuis- en uitploeg, maar van de laatste vier wedstrijden gingen er drie naar team 3, waardoor er een kleine 4-6 overwinning werd behaald. Niek speelde tot nu toe een moeizaam seizoen, maar was vandaag uitstekend op dreef en won twee wedstrijden. Mattias kwam niet in de problemen - hoewel er eenmaal vijf games nodig waren om tot de overwinning te komen - en bleef ongeslagen. Stefan pakte het laatste puntje en verloor een andere wedstrijd wat ongelukkig in vijf games: twee games werden overtuigend gewonnen en drie games gingen nipt verloren. Team 3 blijft keurig in de middenmoot meedraaien en staat halverwege de competitie op de derde plaats. Aankomende zaterdag speelt het een uitwedstrijd tegen Swift 2 uit Deventer dat op de laatste plaats staat.

3e klasse
Kampenion 4 - Smash '70 3: 4-6
Danny Bruins 2 en Albert Hoeve 2; Lars van Dijk 0

Team 4 speelde een thuiswedstrijd tegen koploper Smash '70 3 uit Hattem. Ik heb begrepen dat team 4 veruit de laagste rating heeft van alle teams in de poule en dat onderstreept maar weer eens dat behaalde resultaten slechts een indicatie geven van het niveau, maar niet meer dan dat. Kampenion 4 staat immers tweede en in verliespunten derde en is daarmee juist een van de betere teams uit de competitie. Zaterdag kreeg het koploper Smash '70 3 op bezoek en tegen dit sterke team werd een uitstekende uitslag neergezet. Team 4 verloor nipt, maar 4 punten pakken tegen de koploper is niet verkeerd. Danny liet zien over veel doorzettingsvermogen te beschikken: driemaal kwam hij met 0-2 achter en driemaal kwam hij terug tot 2-2. In de laatste wedstrijd van de middag ging het alsnog 'mis' en verloor hij met 2-3, maar in de eerste twee wedstrijden wist hij de 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Heel knap om na een 0-2 achterstand niet op te geven maar 'gewoon' door te blijven gaan. In tegenstelling tot Danny speelde Albert al zijn wedstrijden in drie games, maar met hetzelfde resultaat: 2 overwinningen. Het is dan vast geen toeval dat het dubbel Albert/Danny na vier games werd beslist, maar helaas wel verloren ging. Lars had het zaterdag wat lastiger en bleef puntloos. Aankomende zaterdag speelt team 4 weer thuis en treft het sterke De Veluwe 1 uit Apeldoorn. Dit team heeft een puntje minder verzameld dan team 4, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

5e klasse

Emmeloord 1 - Kampenion 5: 0-10

Thomas Niemeyer 3, Pjotr van Spelden 3, Remco Stremmelaar 3 en dubbel 1

Team 5 ging op bezoek bij Emmeloord 1. Aan de kant van Emmeloord ontbrak de sterkste speelster Simone Lieftink - vast familie van - maar de andere spelers uit Emmeloord kunnen ook wel een bal slaan. Vandaag bleek team 5 de beste ballen te slaan: Pjotr en Thomas stonden geen game af en ook het dubbel wonnen zij samen met 0-3. Remco maakte het wat spannender en won twee wedstrijden in vijf games en eentje in vier games. De oplettende lezer zal vast al hebben geconcludeerd dat team 5 het maximaal aantal punten behaalde: het won met 0-10. Altijd leuk om een keertje mee te maken, al zullen de spelers van Emmeloord 1 daar iets anders over denken. Staphorst 1 blijft de competitie domineren en staat 5 punten voor op team 5, dat weer 9 punten voorsprong heeft op de nummer 3. Aankomende zaterdag gaat team 5 op bezoek in Zwolle waar het speelt tegen hekkensluiter Tafeltennis Zwolle 16.

Tussenstand jeugdteams Kampenion na vijf wedstrijden


Landelijk C
Hoofdklasse 2e klasse 3e klasse 5e klasse
Kampenion 1
4-26
Kampenion 2 5-36
Vined 1 5-39
Smash '70 3 5-35
Staphorst 1 5-39
TT Nijmegen 1
4-21 Blauw-Wit 1 5-29 Leogang SL 1 5-28 Kampenion 4
5-27 Kampenion 5
5-34
Effekt '74 1 4-21 HTTV 1 5-27 Kampenion 3
5-25 De Veluwe 1 4-26 Zwartsluis 1 5-25
REGA 1 4-16 TT Zwolle 3 5-25 TT Zwolle 7 5-22 TT Zwolle 8 5-21 Dronten '74 1 5-20
Getavé 1 4-16 Heino 1 5-24 De Brug 1 5-21 Spoolde 1 4-16 Emmeloord 1 5-16
Vitesse '35 1 5-22 Swift 1 5-15 DTV '84 2 5-15 TT Zwolle 16 5-15
Smash '70 1 5-21
Twekkelerveld 1
5-16
--------------------- ------- ------ --------------------- ------- ------ -------------------- ------- ------ -------------------- ------- ------ -------------------- -------

Aanstaande zaterdag staan er twee thuiswedstrijden op het programma: team 2 ontvangt Vitesse '35 1 uit Hengelo en team 4 speelt thuis tegen De Veluwe 1 uit Apeldoorn. Team 1 (tegen Tafeltennis Nijmegen 1
) en team 3 (tegen Swift 2 uit Deventer) en team 5 (tegen Tafeltennis Zwolle 16) spelen een uitwedstrijd.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar