De jeugdteams van Kampenion begonnen afgelopen zaterdag aan de 'returns'. Behalve team 2 dan, want zoals bekend speelt team 2 in een poule van acht teams en treft het de eerste zeven wedstrijden alle zeven verschillende tegenstanders. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.DSC01744

Landelijk C
Tafeltennis Nijmegen 1 - Kampenion 1: 5-5
Ivan Hollander 3, Guido Wessels 1 en dubbel 1; Gert-Jan de Lange 0

Team 1 ging op bezoek bij nummer 2 Tafeltennis Nijmegen 1 dat tot nu toe 5 punten minder verzamelde dan team 1. De eerste wedstrijd tussen deze teams eindigde in een 5-5 gelijkspel en de eindstand was ditmaal niet anders. Ivan pakte wederom 3 winstpartijen en hield zijn concentratie ditmaal goed vast, iets waar hij de voorgaande wedstrijden nog weleens moeite mee had. Hij wist al zijn wedstrijden met 0-3 te winnen en pakte samen met Gert-Jan ook de winst in het dubbelspel. Het vijfde punt werd gemaakt door Guido: hij boog knap een 2-0 achterstand om in een overwinning. Gert-Jan kwam niet tot scoren en zoals al zo vaak dit seizoen was het voor hem een 'net-niet-middagje' met twee verliespartijen in vijf games. Als we door de resultaten heen kijken, zien we echter dat hij het niveau prima aan kan en gelukkig realiseert hij dit zichzelf ook. Hij verdiende zeker een overwinning, maar het is niet anders. Omdat ook Effekt '74 1 - dat gelijk stond met Tafeltennis Nijmegen 1 - 5-5 speelde tegen
Getavé 2 behoudt team 1 een voorsprong van 5 punten op de concurrentie. Gert-Jan, Guido en Pascal doen aankomende zaterdag mee het C-ranglijsttoernooi in Hoorn. Een week later ontvangt team 1 Getavé 2 uit Gendt.

Hoofdklasse
Kampenion 2 - Vitesse '35 1: 3-7
Cristian van Eeden 2 en Danny Visscher 1; Bertin Bos 0

Team 2 staat weer met beide benen op de grond en dat is na een periode van zweven misschien niet eens zo heel verkeerd. Nummer 6 Vitesse '35 1 was de tegenstander afgelopen zaterdag en wist team 2 te verrassen door maar liefst
7 punten mee terug naar Hengelo te nemen. We moeten echter niet vergeten dat Vitesse '35 1 twee spelers heeft die het niveau in de Hoofdklasse prima aankunnen. Dat dit team niet hoger staat, komt vooral door de derde speler die bijna niet tot scoren komt. Cristian wist tweemaal te winnen en Danny deed dat eenmaal. Bertin verloor weliswaar al zijn wedstrijden, maar wist het wel tweemaal te 'schoppen' tot een vijfsetter. Ook Danny verloor tweemaal 'in vijven' en omdat de drie overwinningen allemaal met 3-0 naar team 2 gingen, is de uitslag misschien ietwat geflatteerd. Maar daar koop je natuurlijk niets voor. Team 2 hoeft zich echter geen zorgen te maken: het gaat nog steeds aan kop, hoewel het nog slechts 2 punten voorsprong heeft op nummer 2 Blauw-Wit 1. Wel is team 2 al zeker van een plek bij de eerste vier en behaald het over twee weken 3 punten, dan is het verzekerd van een plek bij de eerste twee. Opvallend is dat de teams die op dit moment op de eerste vier plaatsen staan elkaar in de laatste ronde treffen: koploper team 2 gaat op bezoek bij nummer 3 Tafeltennis Zwolle 3 en nummer 2 Blauw-Wit 1 gaat op bezoek bij nummer 4 HTTV 1. Dat geeft wellicht de nummers 5 en 6 - Vitesse '35 1 en Heino 1 die een achterstand van 4 en 3 punten hebben op de nummers 3 en 4 - nog een kans om de halve finales te behalen, al treffen de teams uit Hengelo en Heino wel elkaar. Het blijft voor team 2 tot na de laatste speelronde dus nog onduidelijk welk team het treft in de halve finale. Bertin doet aanstaande zaterdag mee aan het C-ranglijsttoernooi in Hoorn en week later speelt team 2 - zoals 'gezegd' - uit tegen Tafeltennis Zwolle 3.

2e klasse
Swift 2 1 - Kampenion 3: 2-8
Stefan Sijbesma 3, Mattias Beimers 2, Niek ten Brinke 2 en dubbel 1

Team 3 speelde een uitwedstrijd tegen Swift 2 uit Deventer, dat op de laatste plaats staat. Team 3 - dat tweede staat - was dan ook in de meeste partijen een maatje te groot, al moest het soms van ver komen. Mattias zette keurig een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning in de openingspartij en Stefan legde in zijn eerste wedstrijd de basis voor een 'hattrick' door na een 2-0 achterstand de kopman van de spelers uit Deventer te verslaan. Hierna ging het iets gemakkelijker voor team 3 en leden alleen Mattias (in vijf games) en Niek (in drie games) nog een nederlaag tegen de sterkste speler van Swift 2, waardoor een keurige 2-8 overwinning werd behaald. Stefan bleef ditmaal dus ongeslagen en pakte samen met Mattias ook het dubbel. Mattias verloor zoals 'gezegd' een vijfpitter, maar zette daar twee nette overwinningen tegenover. Niek begint nu ook steeds beter mee te draaien en pakte wederom 2 punten. Over twee weken speelt team 3 een thuiswedstrijd. Tafeltennis Zwolle 7 is dan de tegenstander.

3e klasse
Kampenion 4 - De Veluwe 1: 4-6
Danny Bruins 2, Lars van Dijk 1 en Albert Hoeve 1

Team 4 speelde een thuiswedstrijd tegen De Veluwe 1 uit Apeldoorn, dat een puntje minder had verzameld dan team 4, maar ook een wedstrijd minder had gespeeld. Op papier een lastige en gelijkwaardige tegenstander en dat bleek in de praktijk inderdaad het geval. Team 5 begon moeizaam aan de wedstrijd en na 23 games stond er een 0-5 tussenstand op het scorebord: maar liefst drie partijen gingen nipt in vijf games naar de bezoekers uit Apeldoorn. Hierna volgde echter de 'wederopstanding' van team 4, want van de laatste 5 te verdelen punten bleven er 4 in Kampen, waardoor er toch nog een prima 4-6 eindstand op het scorebord kwam te staan. Danny pakte netjes 2 overwinningen. Lars won eenmaal en moest zich tweemaal nipt in vijven gewonnen geven. Het laatste puntje werd gepakt door Albert. Team 4 staat nu op een gedeelde derde plaats en gaat over twee weken op bezoek in Zwolle waar het speelt tegen Spoolde 1. Een week eerder doen Danny en Albert mee aan het C-ranglijsttoernooi in Hoorn.

5e klasse

Tafeltennis Zwolle 16 - Kampenion 5: 4-6

Thomas Niemeyer 3, Matthieu van den Berg 1, Remco Stremmelaar 1 en dubbel 1

Team 5 ging op bezoek bij nummer laatst Tafeltennis Zwolle 16. Het begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 achterstand, maar via Thomas en het dubbel stond het even later alweer 2-2. Van de laatste zes partijen gingen er nog twee naar de spelers uit Zwolle, waardoor Kampenion een nipte 4-6 overwinning boekte. Matthieu en Remco pakten beiden een punt en wonnen samen ook het dubbel. Thomas bleef weer ongeslagen en lijkt duidelijk toe te zijn aan een hoger niveau. Over twee weken komt Zwartsluis 1 op bezoek dat tot nu toe 10 punten minder heeft verzameld dan team 5.


Aankomende zaterdag doen zes jeugdspelers van Kampenion mee aan het C-ranglijsttoernooi in Hoorn: Bertin Bos, Danny Bruins, Pascal Bruins, Albert Hoeve, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels. Een week later staan er drie thuiswedstrijden op het programma: team 1 ontvangt
Getavé 2 uit Gendt, team 3 speelt thuis tegen Tafeltennis Zwolle 7 en team 5 krijgt Zwartsluis 1 op bezoek. Team 2 (tegen Tafeltennis Zwolle 3) en team 4 (tegen Spoolde 1 uit Zwolle) spelen een uitwedstrijd.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion