FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 41 kwamen zeven van de acht teams in actie; alleen team 5 speelde niet. Voor een aantal teams stond een belangrijke wedstrijd op het programma, onder andere voor de teams 1, 2 en 7. Daarnaast kon team 3 bij ruime winst de koppositie mogelijk verbeteren. Over het algemeen waren de teams in die belangrijke wedstrijden aardig tot goed op dreef. De zeven wedstrijden leverden driemaal winst op (voor de teams 1, 2 en 3), eenmaal een gelijkspel (team 6) en driemaal verlies (voor de teams 4, 7 en 8). De drie overwinningen mochten er zijn. Lees hieronder meer.Papa2004_4

2e div. Oost Kampenion 1   - TT Zwolle 4     6 – 4
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 1, Ivan Hollander 1 en dubbel 1

Vrijdagavond stond de voorlaatste wedstrijd van de eerste ronde op het programma voordat de competitie in een promotiegroep (bovenste vier) en degradatiegroep (onderste vier) wordt verdeeld. Het was voor team 1 tevens de laatste thuiswedstrijd in ‘deel één’. Team 1 speelde met Ivan Hollander, Ton Ringenier en Jordy ten Have die zijn rentree maakte na zijn elleboogblessure. Tegenstander was TT Zwolle 4 dat de ervaren en geslepen spelers Jan Tinus Dijkhuis, Marriette Holterman en Pascal Loseman achter de tafel bracht. Marriette speelt sinds kort bijvoorbeeld weer in de eredivisie voor dames bij Bultman/Smash ’70.

De youngsters van team 1 lieten zich echter niet imponeren. Dat was goed om te zien. In de eerste wedstrijd nam Ivan tegen Dijkhuis een 2 – 0 voorsprong. Daarna stokte de productie en wist Dijkhuis terug te komen tot 2 – 2. In de beslissende game was Ivan de gelukkigste: 11- 9. Daarmee zette hij zijn team op 1 – 0.
In de tweede partij speelde Ton tegen Holterman van wie hij nog nooit had gewonnen. Ook ditmaal werd een heel spannende partij. Holterman zocht consequent de backhand van Ton op, maar moest constateren dat die behoorlijk verbeterd was. Ook deze partij werd in vijven beslist waarbij Ton die vijfde game met 11 – 7 naar zich wist toe te trekken: 2 – 0.
In de derde partij maakte Jordy zijn rentree; Gerben was verhinderd. Jordy behaalde een acceptabel niveau, maar Loseman was in vier games te sterk. Dat is overigens geen schande: 2 – 1.
In het dubbel bestreden Ivan / Ton en Holterman / Loseman elkaar. Dit werd ook een erg spannende partij en uiteraard ging die weer over de volle vijf games. In de beslissende game leken Holterman en Loseman aan het langste eind te trekken, maar Ivan en Ton knokten zich van 8 – 10 terug. In de verlenging waren zij het gelukkigst: 13 – 11. Zo stond team 1 op een keurige 3 – 1 voorsprong.
In de vijfde partij speelde Ton tegen Dijkhuis. De eerste game was spannend en die ging nipt naar Ton: 13 – 11. Daarna was Ton los en kwam hij niet meer in de problemen: 4 – 1.
Hierna kregen we de ‘battle of de left handled players’: Ivan tegen Loseman. Ivan maakte teveel fouten. De eerste bal was vaak nog wel goed, maar daarna ging hij te vaak in de fout. Loseman won dan ook vrij eenvoudig in drieën en bracht zijn team weer wat terug: 4 – 2.
Jordy mocht daarna aantreden tegen Holterman. De eerste game was bijzonder spannend met gamepunten over en weer. Uiteindelijk won Holterman met 15 – 17. Daarna wist Jordy het haar niet meer zo moeilijk te maken als in de eerste game en moest hij toestaan dat Holterman in drieën won: 4 – 3.
Ton moest proberen die voorsprong te vergroten in zijn partij tegen Loseman. Ton speelde heel goed en heel direct. Hij kwam geen moment in de problemen en won – toch wel onverwacht – in drieën: 5 – 3.
Jordy wilde natuurlijk tegen Dijkhuis graag van de ‘nul’ afkomen, maar dat gold omgekeerd ook. De partij was bijna een kopie van die tussen Ivan en Dijkhuis. Jordy kwam op een 2 – 0 voorsprong, maar Dijkhuis kwam via ruime zeges in de derde en vierde game terug tot 2 – 2. In de vijfde game wist Jordy het verschil te maken en liet hij zich niet uit de wedstrijd praten: 6 – 3.
Het was toen aan Ivan en Holterman om de laatste wedstrijd te spelen. Ivan speelde drie goede games, maar stond toen wel met 1 – 2 achter. In de vierde game moest hij wat terrein prijsgeven en was Holterman te sterk: 6 – 4.

Niettemin is de 6 – 4 zege een prima resultaat. Met Ton (21), Jordy (20) en Ivan (17) stond volgens mij het jongste 1e seniorenteam van Kampenion in jaren – en misschien wel ooit – achter de tafel. Terwijl de gemiddelde leeftijd bij TT Zwolle boven de 40 jaar ligt. De youngsters lieten zien ook zonder Gerben tot een goed resultaat te kunnen komen.
Door de 6 – 4 overwinning neemt team 1 afstand van de degradatieplaatsen 7 en 8. Het komt – vooral door de uitslagen in de andere wedstrijden – vrijwel zeker net te kort voor plaats vier, maar daar moeten we niet wakker van liggen. Het belangrijkste is dat team 1 zich dit seizoen handhaaft. Want met deze jonge en aanvallende spelers moet het toch een kwestie van tijd zijn dat team 1 aan de deur van de 1e divisie Oost klopt.
De wedstrijden bij Bultman/Smash ’70 zijn een week naar voren gehaald. Team 1 speelt daarom as. vrijdag al de uitwedstrijd bij Bultman/Smash ’70 3. Veel hangt van de opstelling van de Hattemers af of team 1 puntjes moet sprokkelen of dat een goed resultaat tot de mogelijkheden behoort. De Hattemers kunnen namelijk van alle acht teams de sterkste formatie opstellen, maar zij hebben ook een aantal spelers in het team ‘die te pakken zijn’.


1e klasse Kampenion 2   - HTTV 2     7 – 3
Dick Hoekman 3, Ralph Trip 3 en Gertjan Wessels 1

Team 2 ontving vrijdagavond koploper HTTV 2 uit Den Ham. De eerste wedstrijd in Den Ham ging destijds met 7 – 3 verloren, maar toen speelde het met een invaller. Nu was team 2 compleet en bracht het Ralph Trip, Gertjan Wessels en Dick Hoekman achter de tafel. Ook koploper HTTV 2 was compleet en speelde met H. Valk, M. van Keulen en B. van der Velde. Goed om te vermelden is nog dat Van Keulen en Van der Velde beide met het rubber anti op de backhand spelen.

Het werd een leuke wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2. Drie van de vier partijen gingen in drieën; Ralph won overtuigend van Valk, Gertjan was kansloos tegen Van Keulen en Gertjan en Ralph hadden in het dubbel weinig kans tegen Van Keulen en Van der Velde. Dick was anderhalve game kansloos tegen Van der Velde en kwam met 0 – 2 achter. Daarna had hij beter het oog in het spel en materiaal van Van der Velde en won hij alsnog met 3 – 2.
De beide partijen direct na het dubbel bleken naderhand cruciaal. Eerst won Gertjan met 12 – 10 in de vijfde game van Valk en daarna wist Ralph in de vijfde game tegen Van der Velde het verschil te maken. Hij bracht zijn team daarmee op een 4 – 2 voorsprong.
Dick had in zijn partij tegen Van der Velde ‘ontdekt’ hoe het materiaal anti moet worden bestreden. Tegen Van Keulen ging het dan ook duidelijk beter en hij won in vieren. En zo stond het zomaar 5 – 2.
Gertjan heeft niet het meest geschikte speltype om spelers met anti te bestrijden en bovendien heeft hij minder ritme dan het afgelopen seizoen. Gertjan heeft weer andere kwaliteiten. Hij had tegen Van der Velde dan ook geen moment uitzicht op een goed resultaat en verloor in vieren.
Eerst Dick (tegen Valk) en vervolgens Ralph (tegen Van Keulen) wisten de voorsprong weer te vergroten en uiteindelijk op 7 – 3 te bepalen. Dick – die langzaam maar zeker in vorm komt – en Ralph – die aan een goed seizoen bezig is – bleven ongeslagen en Gertjan pakte één puntje. Voor Gertjan is het dit seizoen vooral overleven, omdat hij doordeweeks niet aan spelen en trainen toekomt. Een knappe overwinning voor team 2. Het bracht daarmee de achterstand terug van zes naar twee punten. TT Zwolle 7 staat weer één puntje achter team 2. Het vervolg van de competitie belooft dan ook spannend te blijven.
Team 2 heeft komende week geen competitieverplichtingen en speelt de week erna in Elburg tegen Batfighters 1.


3e klasse Kampenion 3   - Hoonhorst 2     10 – 0
Niels Alberts 3, Jackie vd Meulen 3, Danny Visscher 3 en dubbel 1

Bij team 3 was Nick Kuipers niet beschikbaar, maar gelukkig kon Jackie van der Meulen zijn rentree maken na een rugblessure. Gerard Palland heeft laten weten dit seizoen niet in actie te komen. De andere spelers waren Niels Alberts en Danny Visscher. Bij tegenstander Hoonhorst 1 speelden Francis van der Kamp, Dyonne Schrijver en Manon Zwakenberg.

Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd. Na het dubbel stond het 4 – 0. Ook daarna gingen de partijen snel naar team 3. De spannendste partij was de laatste tussen Danny en Schrijver. Danny kwam met 0 – 2 achter, maar na enkele tips van Jackie won hij vervolgens de games drie en vier vrij ruim. In de beslissende game kon het beide kanten op vallen, maar het was uiteindelijk Danny die de gelukkigste was: 11 – 9. Team 3 boekte dus een maximale overwinning: 10 – 0.
Omdat nummer twee Bultman/Smash ’70 8 de punten deelde met TT Zwolle 10, bedraagt de voorsprong van team 3 op de Hattemers nu elf punten. Dat lijkt een veilige marge, maar je moet de huid natuurlijk niet verkopen voor de beer geschoten is.
Team 3 speelt as. vrijdag al de uitwedstrijd tegen nummer twee Bultman/Smash ’70 8.


3e klasse Emmeloord 2   - Kampenion 4     6 – 4
Theo Hogenhorst 2, Arie Hup 1 en dubbel 1; Hans van den Berg 0

In de poule van team 4 is DTV ’84 3 te sterk en het lijkt een kwestie van tijd voordat dat team kampioen wordt. Daarachter strijden Emmeloord 2 en team 4 om de tweede plaats. Afgelopen vrijdag ontmoetten beide teams elkaar in Emmeloord. Vooraf had team 4 één puntje voorsprong. Team 4 speelde met Arie Hup, Hans van den Berg en Theo Hogenhorst. Emmeloord 2 deed het met Michel Schwarte, Michelle van der Lei en Eddy van den Berg.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Arie en Hans verloren hun eerste enkelpartij van respectievelijk Schwarte en Van der Lei. Theo zorgde tegen Van den Berg voor de aansluiting en samen met Hans wonnen zij het dubbel van Schwarte en Van der Lei.
Na het dubbel kwam team 4 nog op voorsprong door een zege van Arie op Van der Lei. Daarna namen de polderbewoners de regie over en stonden zij nog slechts één puntje af. Theo won van Van der Lei. Alle andere partijen gingen naar Emmeloord. Theo pakte twee punten en Arie één. Het vierde punt wisten Hans en Theo in het dubbel te pakken. In het enkelspel bleef Hans puntloos. En dus won Emmeloord 2 dit seizoen voor de tweede maal met 6 – 4 van team 4. De strijd om plaats twee is echter nog niet beslist.
Team 4 heeft komende week geen competitieverplichtingen en het ontvangt op dinsdag 26 oktober Bultman/Smash ’70 6.


4e klasse Vined 2   - Kampenion 6     5 – 5
Marco Ilbrink 2, Harm Bosman 1, Jeroen Heldoorn 1 en dubbel 1

Team 6 ging donderdagavond naar Heerde voor de wedstrijd tegen Vined 2. Het deed dat met Harm Bosman, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink. Vined 2 speelde met Dicky Koch, Rob Stigter en Frank Visser.

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 6. De jeugdige Stigter bleek te sterk, al wist Harm het ‘tegen hem nog een vijfpitter te schoppen’ en de service van Visser bleek een (te) groot struikelblok voor Harm en Jeroen. Marco wist daar beter mee om te gaan en won in vijven. Alle Kamper spelers versloegen Koch en het vijfde punt pakten Harm en Marco in het dubbel, al hadden zij ‘geluk’ dat Vined niet het sterkste dubbel opstelde. Marco pakte twee punten en Harm en Jeroen ieder één. En – als vermeld – ging ook het dubbel naar team 6. Team 6 en Vined 2 kwamen dus tot een puntendeling. Omdat ook de andere uitslagen dicht bij elkaar lagen, blijft het behoorlijk spannend in de poule. Plaats 1 is overigens wel uit beeld voor team 6 en de voorsprong op degradatieplaats 6 bedraagt voorlopig zeven punten.
Ook team 6 heeft komende week geen competitieverplichtingen. De week erna ontvangt het op dinsdag Smash-In 3.


5e klasse Kampenion 7   - Vined 4     4 – 6
Martijn Haanappel 3 en Alice Ringenier 1; Gerard Wessels 0

Voor team 7 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen koploper Vined 4 uit Heerde. Wilde team 7 blijven meedoen om de titel, dan moest worden gewonnen. De achterstand bedroeg vooraf drie punten. Team 7 speelde met Gerard Wessels, Alice Ringenier en Martijn Haanappel. De gasten traden aan met E. van de Giessen, J. Fiks en D. Zwols.

Vanaf partij één liep team 7 achter de feiten aan. Na het dubbel stond het 1 – 3 en op die achterstand viel niets af te dingen. Gerard en Alice verloren kansloos en Martijn won overtuigend. Alleen het dubbel ging nipt verloren: 5 – 11 in de vijfde game. Ook na het dubbel bleef Vined 4 sterker. De partijen vijf en zes gingen namelijk weer vrij overtuigend naar de gasten. Toch bleven de spelers van team 7 strijden voor een beter resultaat en dit werd beloond. De partijen zeven, acht en negen leverden namelijk winst op waardoor team 7 verrassend terug kwam tot 4 – 5. In de laatste partij moest Gerard echter zijn meerdere erkennen in Fiks waardoor een 4 – 6 eindstand op het wedstrijdformulier verscheen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de overwinning voor Vined 4 meer dan verdiend was en dat team 7 met die vier punten er het maximale heeft weten uit te slepen. Martijn bleef knap ongeslagen en Alice pakte één puntje mee. Gerard bleef puntloos. Het feit dat hij ‘de grote man achter de Sinterklaasactie is’ moet natuurlijk niet betekenen dat hij wekelijks voor Sinterklaas moet spelen. Ik zal hem dat toch nog eens proberen uit te leggen. Vined 4 is – zeker na afgelopen vrijdag – de grootste kandidaat voor de titel.
Komende week heeft ook team 7 geen competitieverplichtingen en de week erop gaat het op dinsdag op bezoek bij ’s-Heerenbroek 3.


5e klasse Heino 6   - Kampenion 8     7 – 3
Henny Boxman 2 en Jentine Ringenier 1; Rense Beimers 0

Team 8 ging donderdagavond in Heino op bezoek bij Heino 6. Het speelde in de gebruikelijke opstelling: Rense Beimers, Henny Boxman en Jentine Ringenier. Bij Heino 6 kwamen ditmaal M. Horstman. J. Gosker en A. Morrenhof in actie.

De start was duidelijk voor Heino en dat werkte door in het vervolg van de wedstrijd. Na het dubbel stond het 3 – 1 voor het thuisteam en ook de eerste partij na het dubbel ging naar de gastheren. Alleen Henny wist tegen te scoren. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat vier van de vijf partijen over de volle vijf games gingen. En ook de partijen zes en zeven moesten in een vijfde game worden beslist. Een leverde winst op (voor Jentine) en één ging verloren (van Henny). In de resterende drie partijen wist alleen Henny nog een keer tot winst te komen waardoor team 8 een 7 – 3 nederlaag leed. Dat is ietwat geflatteerd, omdat vier van de zes vijfpitters verloren gingen. Team 8 moet door de nederlaag verder terrein prijs geven. Dat is natuurlijk niet zo erg, want het was al langer bekend dat Emmeloord 3 titelkandidaat nummer één is in de poule. En ja, of je nu tweede of derde wordt, dat maakt niet zo heel veel uit. Henny pakte donderdagavond twee punten en Jentine één. Rense bleef puntloos.


Vrij goede resultaten deze week. De teams 1 en 2 doorstonden de belangrijke wedstrijd en sloten die positief af. En team 3 kwam tot maximale winst en nam daarmee verder afstand van nummer twee Bultman/Smash ’70 8. Alleen team 7 leed een cruciale – maar verdiende – nederlaag in een wedstrijd tegen een concurrent. Komende week komen slechts drie teams in actie; de teams 1 en 3 spelen vrijdag in Hattem tegen een team van Bultman/Smash ’70 en team 5 gaat donderdag op bezoek bij de ongenaakbare koploper Heino 2. Volgend week hoop ik daar weer verslag van te doen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar