In week 42 kwamen slechts drie seniorenteams in actie: de teams 1, 3 en 5. Team 1 en 3 speelden een wedstrijd uit speelronde 7; bij Bultman/Smash ’70 werden de thuiswedstrijden van vrijdag 29 oktober namelijk een week naar voren gehaald. Team 5 had nog een wedstrijd uit speelronde 6 tegoed. Hoewel de drie wedstrijden geen overwinning opleverden – de teams kwamen tot twee puntendelingen en één nederlaag – mochten de resultaten er niettemin zijn.2e div. Oost Bultman/Smash ’70 3  - Kampenion 1   5 – 5
Ton Ringenier 2, Gerben Wolterink 2 en Ivan Hollander 1


Team 1 ging vrijdagavond in Hattem op bezoek bij koploper Bultman/Smash ’70 3. Dat team telt liefst zes spelers en dus was vooraf de vraag wie er bij de tegenstander zouden spelen. Bij aankomst bleek dat Marcel Kraa, Marthijn van der Wal en Harrie Beekhuis in actie zouden komen, volgens de percentagelijst de nummers 2, 3 en 5 van het team. Bij team 1 speelden Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink.

Team 1 speelde een prima wedstrijd. Halverwege de wedstrijd had het een 2 – 3 voorsprong via zeges van Ton op Harrie (nipt in vijven), Gerben op Marthijn en Ivan op Harrie (ook nipt in vijven). Daarna liep het zelfs nog uit naar 3 – 5. Ton bond Marthijn aan de zegekar en ook Gerben wist Harrie te verslaan. Helaas wisten de Kampenaren die voorsprong niet vast te houden, want de koploper kwam nog terug tot 5 – 5. Marcel Kraa bleek deze avond een te groot obstakel, maar dat is geen schande gezien het feit dat hij landelijk heeft gespeeld. Als hij al eens in de problemen kwam, dan switchte hij eenvoudig naar een andere tactiek of speelstijl waardoor hij het verschil wist te maken. Niettemin is een puntendeling een prima resultaat. Ton en Gerben pakten beiden dus twee punten en Ivan Hollander één.
Hoewel de concurrentie pas volgende week in actie komt, is het nu vrijwel zeker dat team 1 na de eerste zeven wedstrijden in de degradatiegroep uitkomt. Maar het heeft inmiddels wel een veilig ogende marge opgebouwd naar de degradatieplaatsen 7 en 8. En dat is een prettige constatering.
Mocht team 1 inderdaad in de degradatiegroep uitkomen, dan zijn GTC 1, Blauw-Wit 1 en Smash-In de tegenstanders. Dat zou betekenen dat het nog eens twee uitwedstrijden en slechts één thuiswedstrijd krijgt te verwerken. Dat is wel een beetje wrang, omdat het in de eerste zeven wedstrijden ook al viermaal uit heeft gespeeld. Maar goed, het is niet anders.
Team 1 komt komende week dus niet in actie.


3e klasse Bultman/Smash ’70 8 - Kampenion 3     5 – 5
Niels Alberts 2, Jackie van der Meulen 2 en Nick Kuipers 1


Ook team 3 speelde in Hattem. En het deed dat met Niels Alberts, Nick Kuipers en Jackie van der Meulen. Tegenstander Bultman/Smash ’70 8 speelde met Manfred Borreman, Chris Heideveld en Jan Teekman.

Team 3 is het hele seizoen al koploper en de tegenstander stond tweede en had vooraf een achterstand van elf punten. Via een goed resultaat zou team 3 een flinke stap zetten naar de titel. Het werd een spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2 via zeges van Niels op Teekman en Jackie op Borreman. Nick verloor van Heideveld en in het dubbel lieten Jackie en Niels Heideveld en Teekman ontsnappen na een 2 – 0 voorsprong.
Na het dubbel bleef het spannend, maar toch wisten de gastheren een 5 – 3 voorsprong te nemen. In de vier partijen na het dubbel wist namelijk alleen Jackie (tegen Teekman) tot winst te komen. De wedstrijden van Niels (tegen Heideveld), Nick (tegen Borreman) en Jackie (tegen Heideveld) gingen verloren. De laatste twee wedstrijden leverden echter weer winst op. Eerst versloeg Niels Borreman en in de laatste partij bond Nick Teekman aan de zegekar.
Met de puntendeling mag team 3 dus niet mopperen. Het houdt daarmee Bultman/Smash ‘70 8 op elf punten achterstand.
Met nog drie wedstrijden te gaan, mag het voor team 3 dan ook niet meer misgaan.
Ook team 3 heeft komende week geen competitieverplichtingen.


3e klasse Heino 2   - Kampenion 5     6 – 4
Simon van der Woude 3 en dubbel 1; Marijke Kramer 0 en Jan Ringenier 0


Team 5 moest woensdagavond op bezoek bij koploper en aanstaand kampioen Heino 2. De thuiswedstrijd ging destijds met 3 – 7 verloren. De drie punten werden gepakt tegen een invaller en dus waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog gespannen. Vooral omdat bij de tegenstander nog twee spelers op 100% stonden: Henk Roeke en Fred van Ulsen. De derde speelster was Regina Woerlee. Team 5 speelde met Marijke Kramer, Jan Ringenier en Simon van der Woude. 

Team 5 speelde een aardige wedstrijd. Of beter geformuleerd: dankzij Simon bleef team 5 redelijk overeind in Heino. Na het dubbel stond het 2 – 2. Marijke en Jan verloren hun partij in drieën van respectievelijk Van Ulsen en Woerlee. Simon had twee games weinig in te brengen tegen de dwingend spelende Roeke, maar wist de partij alsnog te doen kantelen. Hij bracht daarmee Roeke de eerste nederlaag van het seizoen toe. In het dubbel waren Marijke en Simon in de eerste game kansloos tegen Woerlee en Van Ulsen, maar daarna ging het bij beiden lopen en wonnen zij drie games op rij.
Na het dubbel liet Jan Roeke ontsnappen. Een 2 – 1 en 10 – 8 voorsprong in de vierde game was niet genoeg om de partij winnend af te sluiten. Roeke won alsnog. In de resterende vijf partijen zorgde Simon er in zijn eentje voor dat team 5 slechts een nipte nederlaag leed: 6 – 4. Eerst versloeg hij Woerlee in vieren en in de laatste partij van de avond was hij ook in vieren te sterk voor Van Ulsen waardoor ook laatstgenoemde speler zijn ongeslagen status kwijtraakte. Het was ongeveer voor het eerst dit seizoen dat Simon gedreven achter de tafel stond, mede door de tegenstander en de fraaie accommodatie. Zo pakte hij in zijn eentje drie punten en won hij met Marijke ook het dubbel. Marijke en Jan bleven in het enkelspel puntloos. Al met al een bevredigende uitslag.


Hoewel de drie wedstrijden geen enkele zege opleverden voor teams van Kampenion, mogen we niet ontevreden zijn. Team 1 dwingt koploper Bultman/Smash ’70 3 tot een puntendeling, koploper team 3 doet hetzelfde tegen nummer twee Bultman/Smash ’70 8 en houdt de voorsprong van elf punten vast en team 5 tenslotte pakt vier punten bij de ongenaakbare koploper Heino 2. In week 43 komen zes van de acht seniorenteams in actie. Hieronder volgt een overzicht. Komend weekend hoop ik daar weer verslag van te doen.

Dinsdag 26 oktober:
3e klasse B: Kampenion 4 – Bultman/Smash ’70 7
4e klasse M: Kampenion 6 – Smash-In 3
5e klasse O: Kampenion 8 – Bultman/Smash ‘70 14
5e klasse M: ’s-Heerenbroek 3 – Kampenion 7

Vrijdag 29 oktober:
1e klasse B: Batfighters 1 – Kampenion 2
3e klasse E: Batfighters 3 – Kampenion 5


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion