Afgelopen zaterdag stond voor de jeugdteams van Kampenion de zevende wedstrijd van het seizoen op het programma. In de tweede speelronde, waarin - op team 2 na - tegen dezelfde tegenstanders werd gespeeld, wisten alle jeugdteams - maar ook alle seniorteams - hun wedstrijd te winnen. Ditmaal lukte dit de jeugdteams niet, al bleven ze wel ongeslagen. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.PICT0102_2

Landelijk C
Kampenion 1 - Getavé 2: 8-2
Ivan Hollander 3, Pascal Bruins 2, Guido Wessels 2 en dubbel 1

Team
1 speelde een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Getavé 2 uit Gendt. Getavé 2 speelde met Melanie Welbers, Len van Swaaij en Kuno van Swaaij. Bij Kampenion 1 viel Gert-Jan uit en dus speelden Ivan, Pascal en Guido.
Team 1 speelde een prima, maar moeizame wedstrijd. Ivan won in drie nipte games van Len en zette team 1 daarmee op voorsprong. Pascal speelde vervolgens een kansloze wedstrijd tegen Melanie en kwam niet verder dan 9 punten in drie games. Het was Guido die zijn team met de nodige moeite weer op voorsprong bracht in een vreemde wedstrijd. Guido kwam eenvoudig 2-0 voor, Kuno maakte daarna eenvoudig 2-2 gelijk, waarna de laatste game weer simpel naar Guido ging. Na de eerste drie wedstrijden ging het wat eenvoudiger: het dubbel Ivan/Pascal ging in vieren naar team 1, Pascal boekte een keurige 3-0 overwinning op Len en Ivan won in vier games van Kuno. Het was wederom Melanie die namens Getavé weer wat terugdeed door eenvoudig Guido met 0-3 aan de kant te zetten. Guido deed het wel iets beter dan Pascal: hij pakte 10 punten in drie games. Het lag overigens niet zozeer aan Pascal en Guido dat zij verloren van Melanie, want zij speelde een uiterst simpel maar zeer effectief contra- en blok-spel en was simpelweg een maatje te groot. Dat bleek ook wel in de laatste partij, toen zij tegen Ivan drie matchpoints kreeg in de vierde game, maar uiteindelijk toch nog in vijf games verloor. Hiervoor hadden Pascal (in vijven, na een 0-2 achterstand) en Guido (in vier games) team 1 al het zesde en zevende punt bezorgt. Team 1 won de wedstrijd met 8-2 en zette weer een volgende stap in de richting van de titel. Concurrent Tafeltennis Nijmegen 1 verloor met 6-4 van REGA 1, waardoor team 1 - met nog twee wedstrijden te gaan - een voorsprong van 9 punten heeft op dit team. Een andere concurrent - Effekt '74 1 - kwam afgelopen weekend niet in actie en staat - met een wedstrijd minder gespeeld - nu op 13 punten achterstand. Aankomende zaterdag komt team 1 - door het terugtrekken van JCV 2 - niet in actie. Dat betekent dat team 1 pas weer competitie speelt op zaterdag 20 november, want op zaterdag 13 november is er geen jeugdcompetitie. Het speelt dan een uitwedstrijd tegen REGA 1 uit Nijkerk.

Hoofdklasse
Tafeltennis Zwolle 3 - Kampenion 2: 1-9
Bertin Bos 3, Danny Visscher 3, Cristian van Eeden 2 en dubbel 1

Team 2 speelde afgelopen zaterdag uit tegen Tafeltennis Zwolle 3: de enige tegenstander waartegen het dit seizoen nog niet had gespeeld. Zoals bekend speelt team 2 een halve competitie in een poule van acht teams, waarna de beste vier teams het tegen elkaar opnemen in twee dubbele halve finales en een dubbele finale.
Team 2 was al verzekerd van de halve finale, had aan 3 punten genoeg om bij de beste twee teams te eindigen en was met 8 punten verzekerd van de eerste plek. Welnu, team 2 pakte zelfs nog een puntje meer en zette Tafeltennis Zwolle 3 met 1-9 opzij. Cristian verloor eenmaal in vijf games en Bertin won eenmaal in vijf games en eenmaal in vier games. De overige wedstrijden - waaronder ook het dubbel Cristian/Danny - gingen met 3-0 naar team 2 en dus boekte team 2 een terechte 1-9 overwinning. Zoals 'gezegd' is team 2 na zeven wedstrijden het beste team van de competitie, maar heeft helaas niets meer aan de opgebouwde puntenvoorsprong van 5, 11 en 12 punten op de nummers 2, 3 en 4. Team 2 speelt namelijk een dubbele halve finale tegen nummer 4 HTTV 1. Eerst gaat het aanstaande zaterdag op bezoek in Den Ham en een week later komen de spelers van de Hammer Tafeltennis Vereniging op bezoek in Kampen. Bij winst over deze twee wedstrijden speelt team 2 een dubbele finale tegen nummer 2 Blauw-Wit 1 of nummer 3 Vitesse '35 1`, de twee andere halve finalisten. Bij verlies zit het seizoen erop voor team 2 en eindigt het - ondanks dat het na 7 wedstrijden eerste staat - op de derde plaats.

2e klasse
Kampenion 3 - Tafeltennis Zwolle 7: 8-2
Stefan Sijbesma 3, Mattias Beimers 2, Niek ten Brinke 2 en dubbel 1

Mattias, Stefan en Niek namen het eveneens op tegen Tafeltennis Zwolle. Tafeltennis Zwolle 7 kwam op bezoek in Kampen. Dit team stond op de vijfde plaats, maar slechts 1 en 2 punten achter op de nummers 3 en 4. Team 3 speelde wederom een uitstekende wedstrijd. E
én Zwollenaar - een speler met een Aziatisch uiterlijk en spelend met de penhoudergreep - was in vijf games te sterk voor Mattias en in vier games voor Niek. De overige enkelwedstrijden gingen in drie of vier games naar team 3. Ook het dubbel Mattias/Stefan leverde in vier games een overwinning op. Team 3 boekte een prima 8-2 overwinning en blijft staan op de tweede plaats achter de ongenaakbare koploper Vined 1, waartegen het aanstaande zaterdag mag aantreden in Heerde.

3e klasse
Spoolde 1 - Kampenion 4: 5-5
Danny Bruins 2, Albert Hoeve 2 en Lars van Dijk 1

Team 4 ging op bezoek bij Spoolde 1 uit Zwolle. Spoolde staat op de vijfde plaats, maar beschikt over twee spelers die het niveau in de 3e klasse prima aankunnen en drie spelers die bijna geen punten pakken. Tegen team 4 speelde Spoolde 1 in de sterkste opstelling. Team 4 speelde een leuke en gelijk opgaande wedstrijd. Het kwam met 0-1 voor door een overwinning van Albert, maar keek drie wedstrijden later tegen een 3-1 achterstand aan: Danny verloor nipt in vijf games, Lars ging in drie gelijk opgaande games onderuit en ook het dubbel Albert/Danny ging in vijf games verloren. Team 4 kwam vervolgens weer knap langszij: Albert won in vijf games en eerst Lars en vervolgens Danny zetten hun tegenstanders met 0-3 opzij: 3-4. De spelers uit Spoolde kwamen op hun beurt weer langszij: Lars liep tegen zijn tweede verliespartij aan (3-1) en Albert verloor heel nipt met 11-9 in de vijfde game. Het was Danny die met een 0-3 overwinning zijn team uiteindelijk aan het verdiende gelijkspel hielp. Team 4 gaat met Tafeltennis Zwolle 8 uitmaken welk team er gaat eindigen als derde: beide teams delen op dit moment die positie met 36 punten uit zeven wedstrijden. Ze staan weliswaar maar een puntje achter op nummer 2 De Veluwe 1, maar dit team heeft een wedstrijd minder gespeeld. Aankomende zaterdag ontvangt team 4 Tafeltennis Zwolle 8.

5e klasse

Kampenion 5 - Zwartsluis 1: 5-5

Thomas Niemeijer 2, Pjotr van Spelden 1, Remco Stremmelaar 1 en dubbel 1

Team 5 speelde een thuiswedstrijd tegen Zwartsluis 1 dat op de derde plaats staat. Thomas, Pjotr en Remco speelden een moeizame wedstrijd. Werd Zwartsluis 1 de vorige keer met 7-3 verslagen, ditmaal eindigde de wedstrijd in een 5-5 gelijkspel. Het is echter niet verkeerd als het een keer wat minder goed gaat, want ook daar leer je van. Thomas leed pas zijn eerste nederlaag van het seizoen en won tweemaal. Samen met Pjotr won hij ook het dubbelspel. Pjotr en Remco wonnen allebei eenmaal. Team 5 stond en staat 10 punten voor op Zwartsluis 1 en gaat vrijwel zeker op de tweede plaats eindigen. Koploper Staphorst 1 heeft namelijk weer een voorsprong van 12 punten op team 5 en het is dus een kwestie van tijd voordat dit team kampioen is. Aanstaande zaterdag speelt team 5 een uitwedstrijd. Dronten '74 1 is dan de tegenstander.

Aanstaande zaterdag staat er slechts
één thuiswedstrijd op het programma: team 4 ontvangt Tafeltennis Zwolle 8. Team 2 (tegen HTTV 1 uit Den Ham), team 3 (tegen Vined 1 uit Heerde) en team 5 (tegen Dronten '74 1) spelen een uitwedstrijd. Team 1 komt zaterdag niet actie.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion