FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 44 kwamen alle acht seniorenteams in actie. En het werd een redelijk succesvolle week met vier overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen. Zeges waren er voor de teams 1, 3, 5 en 7. Team 8 kwam tot een puntendeling en de teams 2, 4 en 6 liepen tegen een nederlaag aan. De teams 4 en 6 deden dat tegen de koploper.team1

2e div. Oost Smash-In 1  - Kampenion 1      2 – 8
Jordy ten Have 2 (uit 3), Ton Ringenier 2 (uit 2), Gerben Wolterink 2 (uit 2)
Bij Smash-In viel George Wildeboer na de 1e wedstrijd tegen Jordy ten Have geblesseerd uit.

Team 1 speelde zijn eerste wedstrijd in de degradatiegroep tegen nummer laatst Smash-In 1 uit Ens. De wedstrijd werd overigens op verzoek van de tegenstander in Kampen gespeeld, omdat het niet de beschikking had over de hal. Zo erg is het trouwens niet voor de spelers van Smash-In om in Kampen te spelen, want van de vijf teamleden woont er niet één in Ens. Vier spelers wonen in Kampen en één in Zwolle.

Smash-In trad aan met George Wildeboer, Arnaud van der Sluis en Hans de Vries. Bij team 1 speelden Jordy ten Have, Gerben Wolterink en Ton Ringenier. Ivan Hollander had een kleine rustperiode ingelast.

In de eerste partij had Jordy het lastig met het materiaal van George. De eerste game sleepte hij er uit, maar de tweede won hij ruim. In de derde game won Jordy met ouderwetse cijfers: 19 – 21. In die game had George zich geblesseerd in een poging om een scherp geplaatste bal van Jordy te halen. Hij bleek naderhand niet verder te kunnen spelen. Heel sneu. Daarmee kwam team 1 eigenlijk ineens op een 0 – 3 voorsprong.
In de tweede partij troffen Gerben en Arnaud elkaar in een vreemde wedstrijd. Vier games gingen (vrij) ruim om en om naar Arnaud en Gerben, maar de vijfde was heel spannend. Uiteindelijk was Gerben het gelukkigst met 13 – 15.
Ton had het vervolgens alleen in de eerste game lastig tegen Hans, maar daarna ging het vrij eenvoudig en won hij met 0 – 3 waarmee hij de tussenstand op 0 – 5 bracht.
In het dubbel speelden Gerben en Jordy dit seizoen voor het eerst samen. De vorm van vorig seizoen was bij het Kamper dubbel nog ver te zoeken waardoor Arnaud en Hans toch wel vrij eenvoudig in vieren wonnen: 1 – 5.
Na het dubbel bracht Arnaud zijn team weer wat dichterbij door Jordy met 3 – 1 te verslaan. En zo stond het weer 2 – 5.
Gerben herstelde de marge van vier weer door Hans met 3 – 1 te verslaan.
Hierna was het de beurt aan Arnaud en Ton. Eerder dit seizoen verraste Arnaud Ton met slim spel en een 3 – 1 zege. Ditmaal leek Arnaud opnieuw de zege te grijpen. In de eerste game had Ton geen kans, terwijl de tweede game nipt naar Arnaud ging die daarmee een 2 – 0 voorsprong pakte. Daarna kwam Ton langzaam maar zeker terug in de wedstrijd en kon hij vaker zijn forehand in stelling brengen. Hij won de derde en vierde game en wist in de vijfde game alsnog het verschil te maken via 5 – 11. De tussenstand was daarmee 2 – 7.
In de laatste wedstrijd won Jordy vrij overtuigend van Hans waardoor de eindstand 2 – 8 werd in het voordeel van team 1.

Een ruime overwinning dus. De zege viel misschien één puntje te hoog uit; enerzijds omdat Arnaud twee partijen in vijven verloor en anderzijds omdat George geblesseerd uitviel al is het natuurlijk de vraag of hij anders een partij had weten te winnen.

In de andere wedstrijd in de degradatiegroep versloeg Blauw-Wit 2 tegenstander GTC 1 met 7 – 3. De stand in die degradatiegroep ziet er nu als volgt uit:

Kampenion 1  8 – 44
Blauw-Wit 2  8 – 35
GTC 1        8 – 33
Smash-In 1   8 – 14

Smash-In 1 is daarmee officieel gedegradeerd. Blauw-Wit 2 en GTC 1 maken onderling uit wie met Smash-In degradeert. Beide treffen daarbij één keer Smash-In en één keer Kampenion 1. GTC moet drie  punten goed maken op Blauw-Wit, omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van de Almeloërs is.
Volgende week is er geen competitie. De week erna speelt team 1 in Almelo tegen Blauw-Wit 2


1e klasse Kampenion 2  - De Brug 2      4 – 6
Gertjan Wessels 2, Dick Hoekman 1 en dubbel 1; Sebastiaan Doorn 0

Omdat de concurrenten TT Zwolle 7 en HTTV 2 elkaar in Zwolle ontmoetten, had team 2 de kans om als  spreekwoordelijke derde hond een heerlijke hap uit het been te nemen. Het moest dan tegenstander De Brug 2 met ruime cijfers zien te verslaan. Team 2 speelde met Dick Hoekman, Sebastiaan Doorn en Gertjan Wessels. De Apeldoorners traden aan met een licht Kampers getint team: Jan Los, oud-Kampenaar (en oud-NONspeler) Andries van Bruggen en Lars van der Zanden (oud speler van jeugdteam 1).

Team 2 speelde een moeizame wedstrijd en het liep vrijwel vanaf het begin achter de feiten aan. In wedstrijd één kwam Dick na een 0 – 2 achterstand tegen Jan nog sterk terug en hij sleepte de partij er nog uit. Sebastiaan kwam dit seizoen voor het eerst in actie en trof Andries. Het werd een zeer spannende partij die Andries won met 9 – 11 in de vijfde game.
Gertjan verbaasde door ’s avonds binnen te komen met zijn linker arm in een mitella. Hij bleek doordeweeks ruzie te hebben gehad met ……… een lift??? Mocht Dick Maas nog overwegen een vervolg te maken op zijn thriller De Lift, dan moet Gertjan auditie doen. Grote kans dat hij een rol krijgt.
Gertjan wist het Lars lastig te maken, maar moest toch toezien dat laatstgenoemde in vieren wist te winnen. In het dubbel speelden Dick en Sebastiaan een spannende partij tegen Jan en Lars. Hier moest een beslissende vijfde game worden gespeeld en die ging met 11 – 7 naar team 2. De tussenstand was daarmee 2 – 2.
Na het dubbel ‘demarreerden’ de Apeldoorners. Van de resterende zes partijen gingen er uiteindelijk vier naar De Brug en twee naar team 2. Alleen Gertjan wist zijn beide partijen heel knap in winst om te zetten. Dick en Sebastiaan kwamen niet meer in de buurt van een overwinning. Team 2 verloor dus opnieuw met 4 – 6 van De Brug 2 en op die nederlaag valt weinig af te dingen. Gertjan pakte keurig twee punten en Dick één. Het vierde punt pakten Dick en Sebastiaan in het dubbel. Sebastiaan bleef in het enkelspel puntloos, maar dat is niet zo verrassend als je bedenkt dat hij dit seizoen voor het eerst een batje in de handen had.

Door de nederlaag laat team 2 opnieuw kansen liggen om zich nadrukkelijker in de titelstrijd te mengen. Omdat koploper TT Zwolle 7 met 6 – 4 won van nummer twee HTTV 2, blijft het de grote favoriet voor de titel.
Team 2 speelt op vrijdag 19 november pas weer en doet dat thuis tegen Entac 4.


3e klasse Kampenion 3  - Heino 3      9 – 1
Nick Kuipers 3, Jackie van der Meulen 3, Danny Visscher 2 en dubbel 1

Team 3 ontving vrijdagavond Heino 3. Zelf speelde het met Danny Visscher, Nick Kuipers en Jackie van der Meulen. Heino 3 bracht Minh Pham Duc, Stef Veldman en Marnix Krisman achter de tafel.

De heren van team 3 speelden een prima wedstrijd. Opvallend was het dat bij tegenstander Heino Minh geen enkele partij wist te winnen. En dat terwijl hij tot vanavond slechts twee partijen had verloren. Aan Kamper kant verloor alleen Danny een partij en wel van Marnix. Dat terwijl hij in de jeugdcompetitie nog overtuigend van Marnix had gewonnen. Alle andere partijen leverden winst op. Opvallend was het dat geen enkele partij een vijfde game kende. Team 3 is duidelijk toe aan de 2e klasse. Jackie en Nick bleven ongeslagen en Danny won dus twee partijen. Het dubbel schreven Danny en Nick op hun naam.
Team 3 doet door de ruime 9 – 1 overwinning prima zaken in de ‘strijd’ om de titel en kan die titel al op vrijdag 19 november veilig stellen.
Die avond ontvangt het Leogang 2 uit Nunspeet.


3e klasse DTV ’84 3  - Kampenion 4      6 – 4
Theo Hogenhorst 2, Arie Hup 1 en Jaap van Putten 1

Team 4 ging vrijdagavond in Dalfsen op bezoek bij koploper DTV ’84 3. Het speelde met Arie Hup, Jaap van Putten en Theo Hogenhorst. De koploper deed het met Mark Groen, Debby Matenaar en Jos van der Vegt.

Team 4 speelde een vrij goede wedstrijd. Na de eerste enkelpartijen – die alle in drieën werden beslist – stond het zelfs op een 1 – 2 voorsprong. Arie verloor van Mark, Jaap was te sterk voor Debby en Theo gaf Jos weinig kans.
Maar daarna gingen vier partijen op rij naar DTV ’84 3. Team 4 kwam weer terug in de wedstrijd door zeges van Theo op Debby en Arie op Jos. Het slotakkoord was echter voor de koploper, want Mark – die nog op 100% stond – was te sterk voor Jaap en hij behield daarmee zijn ongeslagen status. Team 4 verloor dus met 6 – 4, maar dat is geen schande.Theo pakte twee punten en Arie en Jaap ieder één.
DTV ’84 3 kan in de volgende speelronde de titel veilig stellen terwijl team 4 met Emmeloord 2 en Bultman/Smash ’70 6 uitmaakt wie als tweede, derde en vierde eindigen.
Team 4 speelt op vrijdag 19 november uit bij TT Zwolle 11.


3e klasse Kampenion 5  - Harderwijk 2      7 – 3
Simon van der Woude 3, Marijke Kramer 2, Jan Ringenier 1 en dubbel 1

Team 5 ontving vrijdagavond Harderwijk 2 dat vooraf vier punten meer bijeen had geslagen. Team 5 speelde met Simon van der Woude, Marijke Kramer en Jan Ringenier. Harderwijk verscheen met Peter Bakuwel, Bert Monster en Glenn Dooyeweerd.

De start was duidelijk voor team 5. Na het dubbel stond het maar liefst 4 – 0. Simon was te sterk voor Peter. Marijke versloeg Bert in vieren. De eerste game ging ruim verloren, maar enkele goede tips van Simon zetten Marijke op het goede spoor. Jan won sinds jaren weer eens van Glenn en ditmaal ook overtuigend. In het dubbel traden Marijke en Simon aan tegen Glenn en Peter. Het werd een spannende partij die pas in de vijfde game werd beslist. Die game ging met 11 – 7 naar Marijke en Simon.
Na het dubbel ging Marijke als een speer tegen Peter. Zij won de eerste twee games waarbij zij in de eerste game terugkwam na de hele game te hebben achtergestaan. De derde en vierde game gingen ruim naar Peter, maar in de vijfde stond Marijke er weer. Zij had winstkansen, maar liet Peter met 11 – 13 ontsnappen. Daarmee bracht hij zijn team ietsje dichterbij: 4 – 1.
Simon herstelde de marge van vier weer door Glenn met 3 – 0 te verslaan. In de partij erna was er niet veel krachtsverschil tussen Jan en Bert. Maar Bert ging beter met de omstandigheden om en won daarom verdiend in vieren. Beiden speelden nogal lange 'ralley's waardoor de kans op 'letballen' nogal groot was. Jan liet zich daardoor uit het spel halen. Vervolgens was Marijke in vieren te sterk voor Glenn waardoor er een fraaie 6 – 2 tussenstand op het scorebord verscheen.
Jan speelde daarna een goede partij tegen Peter, maar kon niet voorkomen dat laatstgenoemde met 2 – 3 aan het langste eind trok. In de laatste partij van de avond begon Simon met een mentale voorsprong op Bert die geen moment in een goed resultaat geloofde. Simon had weinig moeite om de eindstand op 7 – 3  te bepalen.
Een prima overwinning voor team 5 dat daarmee naast Harderwijk 2 komt. Simon bleef opnieuw ongeslagen, Marijke pakte twee punten en Jan één. Het zevende punt pakten Marijke en Simon in het dubbel.
Op vrijdag 19 november as. ontvangt team 5 Bultman/Smash ’70 9.


4e klasse Heino 4  - Kampenion 6      7 – 3
Harm Bosman 1, Anne van der Haar 1 en dubbel 1; Marco Ilbrink 0

Team 6 ging donderdagavond op bezoek bij koploper Heino 4. Het deed dat (uiteraard) zonder de pas vader geworden Jeroen Heldoorn (proficiat !!!), maar met Harm Bosman, Anne van der Haar en Marco Ilbrink. De koploper speelde met Dennis Lingmont, Ronald Kieftenbeld en Arjan Horstman.

Na het dubbel stond het nog gelijk: 2 – 2. Harm was te sterk voor Dennis, maar Anne (van Ronald) en Marco (van Arjan) verloren hun partij. In het dubbel echter waren Harm en Marco het gelukkigst door in de vijfde game met 8 – 11 te winnen van Arjan en Dennis.
Na het dubbel leek de koploper een tandje bij te schakelen, want het won liefst vijf partijen op rij. Daardoor liep het uit naar een 7 – 2 voorsprong. In de laatste partij bepaalde Anne de eindstand op 7 – 3 door Dennis met 0 – 3 te verslaan. Heino 4 staat het hele seizoen al op kop en het was al snel duidelijk dat het het verloren gegane terrein wil terugwinnen.
Op vrijdag 19 november gaat team 6 op bezoek bij nummer laatst Swift ’64 3.


5e klasse Kampenion 7  - TT Zwolle 17      8 – 2
Martijn Haanappel 3, Gerard Wessels 3, Alice Ringenier 1 en dubbel 1

Team 7 ontving vrijdagavond TT Zwolle 17 en speelde met Alice Ringenier, Gerard Wessels en Martijn Haanappel. Het was niet toevallig dat Alice begon, want zij was als enige van het team aanwezig om 20.00 uur. Bij de Zwollenaren kwamen Reinardt Mulder, Rense Hibma en Sander Blok in actie.

In de eerste partij had Alice onvoldoende verweer tegen het snelle(re) spel van Reinardt. Zij verloor dan ook in drieën. Daarna ging het echter crescendo voor team 7. Het won namelijk liefst acht partijen op rij. Martijn en Gerard hadden daarbij weliswaar beiden een vijfde game nodig tegen Sander, maar wonnen wel. In de laatste partij verloor Alice nog van Rintje waardoor een 8 – 2 overwinning op het wedstrijdformulier kon worden vermeld. Gerard en Martijn bleven ongeslagen en wonnen samen ook het dubbel. Alice kon eenmaal de felicitaties in ontvangst nemen.
Omdat koploper Vined 4 met 6 – 4 verloor bij DTV ’84 5, bedraagt de achterstand van team 7 nu nog drie punten. Niettemin is het de verwachting dat Vined 4 de titel weet veilig te stellen.
Op vrijdag 19 november as. ontvangt team 7 BAS 1 uit Biddinghuizen.


5e klasse DTV ’84 7  - Kampenion 8      5 – 5
Mattias Beimers 2, Rense Beimers 2 en dubbel 1; Jentine Ringenier 0

Team 8 ging vrijdagavond – net als team 4 – in Dalfsen op bezoek. Het speelde tegen DTV ’84 7. Omdat Henny Boxman met vakantie was, speelden Mattias Beimers, Rense Beimers en Jentine Ringenier. DTV ’84 7 bracht Ben van de Wetering, Niels Boerman en Leo van Dijk achter de tafel.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Mattias – die zich moeiteloos aanpast aan het seniorentafeltennis – won zijn partij tegen Ben, maar Rense en Jentine verloren hun partij van Niels en Leo. In het dubbel waren vader en zoon Beimers te sterk voor Niels en Leo.
Na het dubbel liep DTV uit naar 4 – 2. In de ‘jeugdwedstrijd’ was Niels net te sterk voor Mattias; 11 – 8 in de vijfde game. Jentine verloor in vieren van Ben, maar Rense bracht zijn team weer wat terug via een 2 – 3 zege op Leo. Omdat ook Jentine zich tegen Niels gewonnen moest geven, liep DTV uit naar 5 – 3. Maar Mattias (2 – 3 tegen Leo) en Rense (0 – 3 tegen Ben) bezorgden team 8 toch nog een gelijkspel. Jammer was het dat Jentine niet een puntje wist mee te pakken, want dan ga je als team toch met een zege terug naar Kampen.
Team 8 speelt op vrijdag 19 november as. een uitwedstrijd tegen TT Zwolle 14 dat evenveel punten heeft verzameld als team 8.


Vrij aardige resultaten dus in week 44 voor de seniorenteams van Kampenion. Team 1 deed goede zaken in de strijd tegen degradatie en team 3 zette weer forse stappen richting de titel die het in de volgende speelronde kan veilig stellen. Team 5 zette de opmars voort en team 7 vergrootte de druk op koploper Vined 4. Team 8 kwam terug van een 5 – 3 achterstand en deelde de punten met DTV ’84 7. De teams 2, 4 en 6 liepen tegen een nederlaag aan. Ook na speelronde acht verkeert er geen enkel team in direct degradatiegevaar en staat er één titel vrijwel vast. Team 2 bewees zichzelf voor de tweede achtereenvolgende maal een slechte dienst door de nodige punten te laten liggen.


Komende week is er geen competitieprogramma. Op vrijdag 12 november as. wordt er bij Kampenion een handicaptoernooi gehouden. Geïnteresseerden kunnen zich nog t/m maandag 8 november aanmelden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
Reacties  

#1 Guest 08-11-2010 08:58
Leuke foto, Gerard en Ralph. Maar ..... Kampenion 1 speelde toch een uitwedstrijd? :P
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar