FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 6 november kwamen vier teams van Kampenion in actie, waarvan drie teams een uitwedstrijd speelden. Alleen team 4 had de 'steun van het thuispubliek' achter zich. Team 1 zou zaterdag een uitwedstrijd spelen tegen JCV 2, maar zoals bekend heeft dit team zich teruggetrokken en dus was team 1 'vrij'. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.gezellig

Landelijk C
Kampenion 1
Pascal Bruins, Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels

Team 1 kwam afgelopen zaterdag niet actie, maar de concurrentie wel. Tafeltennis Nijmegen 1 had een achterstand van 9 punten op team 1 en maakte weinig terrein goed door met 4-6 te verliezen van Getav
é 2. Team 1 heeft nu een voorsprong van 5 punten op Tafeltennis Nijmegen 1 en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.  Effekt '74 1, dat 13 punten achterstand had op team 1 met een wedstrijd minder gespeeld, kwam zaterdag niet verder dan een 5-5 gelijkspel bij hekkensluiter REGA 1. De voorsprong van team 1 op Effekt '74 1 bedraagt dus nog 8 punten. Op zaterdag 20 november spelen de beide 'concurrenten' van team 1 tegen elkaar en neemt team 1 het - zonder Ivan - op tegen REGA 1. Alleen als team 1 tegen een dikke nederlaag oploopt en Effekt '74 1 een dikke overwinning boekt op Tafeltennis Nijmegen 1, kan het nog spannend worden. Dat is echter niet waarschijnlijk en bovendien treed team 1 dan met Ivan de laatste wedstrijd aan tegen Effekt '74 1. Kortom, het ziet er rooskleurig uit voor team 1, al mogen we pas juichen als het kampioenschap binnen is.

Hoofdklasse
HTTV 1 - Kampenion 2: 6-4
Cristian van Eeden 2, Bertin Bos 1 en Danny Visscher 1

Team 2 speelde afgelopen zaterdag de eerste halve finale wedstrijd. Als nummer 1 mocht team 2 aantreden tegen nummer 4 HTTV 1, dat speelde met Jeltje Elsinga, Joachim Blanken en Chenanja Voort.
Team 2 speelde een moeizame wedstrijd. Het kwam met 2-0 achter door overwinningen van Jeltje op Danny en Joachim op Bertin. Cristian deed wat terug door met 1-3 te winnen van Chenanja. De twee wedstrijden hierna - het dubbel Jeltje/Chenanja tegen Cristian/Danny en de enkelwedstrijd Danny tegen Joachim - gingen helaas allebei in vijf games verloren en dus keek team 2 tegen een 4-1 achterstand aan. Joachim had gewisseld van materiaal en speelde nu met lange noppen op de backhand, waar zowel Bertin als Danny onvoldoende kijk op hadden. Cristian ging vervolgens met 3-0 ten onder tegen Jeltje en Bertin verloor in vieren van Chenanja, waardoor er een 6-1 tussenstand op het scorebord verscheen. Team 2 leek in een middag de halve finale te verliezen, maar gelukkig liep het anders. Cristian had wel voldoende kijk op de noppen van Joachim en Danny won in drie games van Chenanja. Het slotstuk was voor de nog ongeslagen Jeltje en de nog puntloze Bertin. Jeltje won de eerste game met 11-4, maar via 10-12, 10-12, 11-9 en 8-11 trok Bertin aan het langste eind. Team 2 verloor weliswaar met 6-4, maar heeft nog voldoende kans om aanstaande zaterdag thuis tegen HTTV 1 de finale te bereiken. Het moet dan wel met minimaal 6-4 winnen, waarna de gewonnen games de doorslag geven. Bij 7-3 is het sowieso verzekerd van een finaleplaats. Team 2 moet zich zaterdag echter niet al teveel bezig houden met de stand maar 'gewoon' lekker een wedstrijdje gaan spelen. Dan ziet het vanzelf wel of het schip strand of dat het nog doorvaart de finale in.

2e klasse
Vined 1 - Kampenion 3: 6-4
Mattias Beimers 3 en Stefan Sijbesma 1; Niek ten Brinke 0

Team 3 ging afgelopen zaterdag als nummer 2 op bezoek bij koploper Vined 1 uit Heerde
. De nummer 1 tegen de nummer 2 klinkt als een 'kraker', maar dan gaan we voorbij aan het feit dat Vined 1 een voorsprong had van 18 punten op team 2 en bij winst het kampioenschap nu al kon veilig stellen. Team 3 speelde geen spannende wedstrijd: vijf partijen werden in drie games beslist en vijf partijen in vier games. Mattias bleek een grote 'sta-in-de-weg' voor de spelers uit Heerde: heel knap bleef hij ongeslagen en sloeg de kopman van Vined 1 - Rien Heuver - in vier games van z'n 100% af. Stefan voegde daar een puntje aan toe. Niek kon in de laatste wedstrijd niet voorkomen dat Vined 1 het kampioenschap behaalde en bleef puntloos. Team 3 blijft ondanks de nederlaag tweede staan en heeft een goede kans om daar te eindigen. Zaterdag 20 november speelt team 3 een uitwedstrijd tegen nummer 3 Leogang SL 1 uit Nunspeet, dat 6 punten minder heeft verzameld dan team 3.

3e klasse
Kampenion 4 - Tafeltennis Zwolle 8: 6-4
Lars van Dijk 2, Albert Hoeve 2, Danny Bruins 1 en dubbel 1

Team 4 speelde een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 8. Het werd een leuke en vooral ook spannende wedstrijd: regelmatig werd de game met 2 punten verschil beslist. Na zes wedstrijden keek team 4 tegen een 2-4 achterstand aan en mocht het blij zijn
überhaupt 2 punten te hebben, want beide winstpartijen werden pas na vijf games beslist. Hierna kwam team 4 op stoom en boekte het twee overwinningen 'in drieën', een 'in vieren' en wederom een 'in vijven', waardoor het toch nog met 6-4 won. Albert en Lars wonnen twee enkelspelen en Danny pakte een punt en won samen met Albert ook het dubbel. Door de overwinning hoeft het de derde plek in de competitie niet meer te delen met Tafeltennis Zwolle 8. Team 4 heeft nog een gevarieerd programma: op 20 november speelt het thuis tegen nummer laatst DTV '84 2 uit Dalfsen en een week later gaat team 4 op bezoek bij aanstaand kampioen Smash '70 3 uit Hattem.

5e klasse

Dronten '74 1 - Kampenion 5: 3-7

Pjotr van Spelden 3, Remco Stremmelaar 3 en Matthieu van den Berg 1

Team 5 speelde eveneens een uitwedstrijd. Matthieu, Remco en Pjotr reisden samen met coach Jentine af naar Dronten, waar Dronten '74 1 de tegenstander was. Spannende vijfsetters werden afgewisseld met eenvoudige overwinningen in drie games. Van de vier vijfsetters gingen er drie naar team 5: alle drie spelers schreven een enkelspel in vijven op hun naam en het dubbel Remco/Matthieu ging in vijf games verloren. Van de overige wedstrijden gingen er vier vrij eenvoudig naar team 5: Pjotr en Remco bleven knap ongeslagen. Matthieu moest tweemaal zijn meerdere erkennen in een tegenstander, wat de uitslag op 3-7 bepaalde. Een prima uitslag en dat zonder hulp van kopman Thomas. Op 20 november speelt team 5 de lastige uitwedstrijd tegen Staphorst 1. Lastig, omdat Staphorst 1 de onoverwinnelijke koploper lijkt en de kleinste uitslag van dit team een 8-2 overwinning is.


Aanstaande zaterdag staat er slechts
één (thuis)wedstrijd op het programma: team 2 speelt de tweede wedstrijd van de halve finale thuis tegen HTTV 1. De overige teams zijn aanstaande zaterdag vrij.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweken: zie links onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Reacties  

#1 Guest 08-11-2010 08:59
Zonde dat team 2 in het begin geen moment in de wedstrijd kwam. Maar knap dat het van een 6 - 1 achterstand wist terug te komen. Een 6 - 4 nederlaag biedt nog perspectief.
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar