Ook in week 46 kwamen alle acht seniorenteams weer in actie. Het werd een succesvolle week, want zes van de acht teams kwamen tot winst. Team 3 kon kampioen worden; zeven punten waren genoeg om op eigen kracht de titel veilig te stellen. En dat lukte, zij het dat het van een 2 – 3 achterstand moest terugkomen. Winst was er verder voor de teams 2, 4, 5, 7 en 8. De teams 1 en 6 leden een nederlaag.
Ik neem de wedstrijden weer met je door.Niels2e div. Oost Blauw-Wit 2  - Kampenion 1     6 – 4
Jordy ten Have 3 en Gerben Wolterink 1; Ivan Hollander 0

Team 1 speelde vrijdagavond in Almelo tegen Blauw-Wit 2. En het deed dat met Jordy ten Have, Ivan Hollander en Gerben Wolterink. Ton Ringenier viel voor het eerst dit seizoen uit. Blauw-Wit 2 speelde met M. van Brink, P. Roordink en W. Linthorst.

In het begin ging het gelijk op. Na het dubbel stond het 2 – 2. Gerben en Jordy wonnen hun eerste partij, terwijl Ivan nipt verloor van Roordink. Het dubbel ging met ruime cijfers naar Blauw-Wit.
Na het dubbel ging het allemaal wat moeizamer, mede omdat Gerben en Ivan niet helemaal in goeden doen waren. De scherpte was er net niet. Jordy daarentegen was wel scherp en prima op dreef. Hij was de enige die nog tot winst kwam en ook nog eens tweemaal. Team 1 verloor dus met 6 – 4. Jordy was goed voor drie punten en Gerben pakte er één. Ivan bleef voor het eerst dit seizoen puntloos, zij het dat hij tweemaal in vijven verloor. Jammer.
Ondanks de nederlaag hoeft team 1 niet te wanhopen, want het blijft ruim koploper in de degradatiegroep van de 2e divisie Oost (poule B).
As. dinsdag al speelt het de laatste competitiewedstrijd tegen GTC 1. De wedstrijd is op verzoek van GTC verschoven van vrijdag 26 naar dinsdag 23 november.


1e klasse Kampenion 2 - Entac 4      6 – 4
Dick Hoekman 2, Gertjan Wessels 2, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 2 ontving afgelopen vrijdagavond Entac 4 uit Enschedé. Het speelde met Ralph Trip, Dick Hoekman en Gertjan Wessels. Entac 4 bracht J. Groenewoudt, B. de Vlaming en A. ter Riet achter de tafel.

Het werd een wedstrijd met een merkwaardig scoreverloop. Team 2 kwam prima uit de startblokken. De eerste drie enkelpartijen leverden winst op en ook het dubbel ging vrij eenvoudig naar team 2. Toen Dick vervolgens Groenewoudt aan de zegekar bond, leek team 2 op een grote overwinning af te stevenen. Maar zover kwam het niet, want de volgende drie partijen gingen naar Entac. Twee van die drie partijen waren vijfpitters. In de voorlaatste partij stelde Gertjan tegen Groenewoudt de zege veilig, maar Ralph moest zich in de laatste partij van de avond – opnieuw in vijven – gewonnen geven tegen De Vlaming. Al met al een leuke wedstrijd. De zege viel net een puntje te laag uit; van de drie verloren vijfpitters had er nog wel één de Kamper kant kunnen opvallen. Team 2 beëindigt het seizoen normaal gesproken als derde. Komende vrijdag gaat het op bezoek bij TT Zwolle 7 dat deze week zijn titelkansen vrijwel verspeelde via een niet helemaal verwachte 6 – 4 nederlaag bij De Brug 2. De Zwollenaren zijn alleen bij een 9 – 1 of 10 – 0 overwinning kampioen. Zover laat team 2 het vast niet komen.


3e klasse Kampenion 3 - Leogang 2      7 – 3
Jackie vd Meulen 3, Niels Alberts 2 en Nick Kuipers 2

Team 3 ontving vrijdagavond Leogang 2 uit Nunspeet. De kans dat team 3 deze week kampioen zou worden, was groot. Met nog twee wedstrijden te gaan, stond het namelijk 13 punten voor op Bultman/Smash ’70 8. Bij een uitslag van tenminste 7 – 3 deed de uitslag van de Hattemers er niet meer toe.

Team 3 speelde met Niels Alberts, Nick Kuipers en Jackie van der Meulen. Leogang 2 deed het met Koos Dorst, Eric van Noorden en Edwin Bouw.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Niels had onvoldoende kijk op de zijspinservice van Dorst en moest zich dan ook ‘in vieren’ gewonnen geven. Nick en Jackie wonnen hun partijen van Van Noorden en Bouw in ‘straight games’ waardoor het na de eerste enkelpartijen 2 – 1 stond.Jackie en Niels hebben samen wel eens betere dubbelpartijen afgeleverd dan die van vrijdagavond. Zij moesten zich met 1 – 3 gewonnen geven tegen Dorst en Van Noorden.
Na het dubbel moest ook Nick het afleggen tegen Dorst. Bij tafeltennis moet je een service kunnen terugleggen, anders wordt het erg lastig. Na de nederlaag van Nick stond het 2 – 3. Daarmee was de 7 – 3 overwinning ver weg.
Maar zie, de partijen 6, 7 en 8 leverden overtuigende overwinningen op waardoor de stand op 5 – 3 werd gebracht. In partij 9 moest Jackie aantreden tegen ‘zijpinservice Dorst’. De eerste game ging nog verloren, maar de geroutineerde Jackie wist daarna de partij te kantelen en met 3 – 1 te winnen. Daarmee bracht hij zijn team op een 6 – 3 voorsprong. Het was nu aan Niels om in zijn partij tegen Van Noorden de titel veilig te stellen. Dat was echter geen eenvoudige opgave. De eerste partij ging naar Van Noorden en de tweede wist Niels eruit te slepen. De derde ging ruim naar Niels, maar de vierde weer vrij soepel naar Van Noorden. Welke tips Niels tussen de vierde en vijfde game gekregen heeft, weet ik niet. Maar feit is dat Niels in de vijfde game prima stond te spelen. Hij gaf Van Noorden geen kans meer en won de game met 11 – 1. Hij bepaalde daarmee de uitslag op 7 – 3 en stelde tevens de titel veilig.

Achteraf bleek dat Bultman/Smash ’70 8 met ‘slechts’ 6 – 4 had gewonnen van nummer laatst Hoonhorst 2 waardoor team 3 aan drie punten genoeg had gehad voor de titel.
Jackie, Nick, Niels en uiteraard ook Danny (die de hele avond aanwezig was) nogmaals van harte gefeliciteerd met de behaalde titel en promotie.Team 3 sluit de competitie as. vrijdag af met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 10.


3e klasse TT Zwolle 11  - Kampenion 4     1 – 9
Theo Hogenhorst 3, Arie Hup 3, Jaap van Putten 2 en dubbel 1

Team 4 speelde deze week al in Zwolle en wel tegen TT Zwolle 11. Theo Hogenhorst, Arie Hup en Jaap van Putten kwamen namens team 4 in actie. Zij moest het opnemen tegen Frank Vink, Robert Kwekkeboom en Heiko Schoonhoven.

Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd. Niet eenmaal namelijk was een vijfde game nodig om een winnaar aan te wijzen. Vijf partijen werden in drieën gewonnen en eveneens vijf in vieren. Team 4 stond slechts één puntje af. In de tweede partij van de avond verloor Jaap van Kwekkeboom waardoor een 1 – 1 tussenstand op het wedstrijdformulier verscheen. Maar vervolgens gingen alle andere partijen naar team 4 waardoor TT Zwolle 11 in de laatste wedstrijd behoorlijk wat punten moet pakken om zich te handhaven. Theo Hogenhorst en Arie Hup bleven ongeslagen en Jaap won dus tweemaal.
In de poule is DTV ’84 3 – ondanks een 7 – 3 nederlaag bij Bultman/Smash ’70 6 – kampioen geworden. Achter de kampioen staan team 2, Bultman/Smash ’70 6 en Emmeloord 2 gedeeld tweede, derde en vierde met 50 punten. Omdat Emmeloord 2 nog op bezoek gaat bij DTV ’84 3, hebben team 2 en Bultman/Smash ’70 6 de beste kansen om als tweede te eindigen.
As. dinsdag ontvangt team 4 de concurrent van TT Zwolle 11: GTC 2.


3e klasse Kampenion 5 - Bultman/Smash ’70 9    7 – 3
Jan Ringenier 3, Marcel Makkink 2 en Jelmer vd Veen 2

Team 5 ontving vrijdagavond Bultman/Smash ’70 9 uit Hattem. Het speelde in de opstelling Jan Ringenier, Marcel Makkink en Jelmer van der Veen. Marijke Kramer was verhinderd en Simon van der Woude was door zijn echtgenote Eline ontvoerd, omdat zij dit weekend een jaar getrouwd waren. Bultman/Smash ’70 speelde zonder kopman Joop van Weeghel, maar met Simon van Halm, Gert Visscher en Auke van Selling.

Het scheelt een slokje op een flesje sportdrank of Bultman/Smash ’70 9 met of zonder Joop van Weeghel speelt. Met hem is het team lastig te verslaan, maar zonder hem komt het veel moeizamer tot winst. Na het dubbel stond het 2 – 2 waar het eigenlijk 3 – 1 had moeten staan. Jan versloeg Simon, Marcel was te sterk voor Gert en Auke was in de vijfde game weer bij de les nadat hij Jelmer terug zag komen en 0 – 2 tot 2 – 2. In het dubbel lieten Jan en (vooral) Marcel in de eerste twee games Gert en Simon volmaakt kansloos. Maar daarna kwam de partij wat meer in evenwicht en sloeg de balans alsnog door in Hattems voordeel.
Na het dubbel moest Marcel zich na een eenvoudige zege in de eerste game in de drie games daarna telkens nipt gewonnen geven waardoor de tussenstand 2 – 3 werd. In de resterende partijen kwamen de spelers van team 5 niet meer in de problemen en wonnen zij vijf partijen op rij; vier in vieren en één in drieën. En dus boekte team 5 een keurige 7 – 3 overwinning. Jan bleef voor het eerst dit seizoen ongeslagen en Jelmer en Marcel wonnen ieder twee partijen.
As. woensdag gaat team 5 in Nieuwleusen op bezoek bij Wham 1.


4e klasse Swift ’64 3  - Kampenion 6     8 – 2
Anne vd Haar 1 en Jeroen Heldoorn 1; inv. Jentine Ringenier 0

Team 6 moest ‘gehavend’ op pad richting de polder voor de belangrijke wedstrijd tegen nummer laatst Swift ’64 3. Belangrijk, omdat het verschil in punten vooraf acht bedroeg en team 6 uiteraard graag in de 4e klas wil blijven ballen. Team 6 speelde met Anne van der Haar, Jeroen Heldoorn en invaller Jentine Ringenier. Harm Bosman en Marco Ilbrink waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Bij Swift ’64 3 speelden Trudy Remijnse, Tjitse Ritsema en Herman van Eeden, inderdaad de vader van Cristian die in het tweede jeugdteam bij Kampenion speelt.

Het werd een kansloze missie voor team 6. Halverwege de wedstrijd stond het maar liefst op een 5 – 0 achterstand. En op die tussenstand viel weinig af te dingen. Alleen het dubbel had in het voordeel van team 6 kunnen uitvallen. In het tweede deel van de wedstrijd wist team 6 slechts twee punten te pakken. Anne en Jeroen wonnen beiden van Herman. In de laatste partij was Anne nog dichtbij een zege op Tjitse, maar laatstgenoemde was met 9 – 11 in de vijfde game het gelukkigst. Jentine kwam niet in de buurt van een overwinning, maar dat mocht ook niet van haar worden verwacht.

Team 6 bewees zich met dit resultaat een slechte dienst, want het ziet Swift ’64 3 tot op twee punten naderen. Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van Swift. Voordeel voor team 6 is dat Smash-In 4 met 2 – 8 verloor van kampioen Heino 4 waardoor de stand er onderin met één wedstrijd te spelen als volgt uitziet:
Kampenion 6  9 – 39
Swift ’64 3  9 – 37
Smash-In 4   9 – 36

Team 6 ontvangt dinsdag ’s-Heerenbroek 1, oftewel het speelt een onvervalste stadsderby. De beide concurrenten Swift ’64 3 en Smash-In 4 spelen in Ens tegen elkaar. Als team 6 drie punten pakt, is het sowieso veilig omdat dan niet beide concurrenten voorbij kunnen komen.


5e klasse Kampenion 7 - BAS 1       8 – 2
Martijn Haanappel 3, Alice Ringenier 3 en Gerard Wessels 2

Team 7 speelde thuis tegen BAS 1 uit Biddinghuizen en het deed dat met Alice Ringenier, Gerard Wessels en Martijn Haanappel. De bezoekers brachten Jaap de Haas, Jan Haandrikman en Marco Slijters achter de tafel.

Team 7 ging goed van start, want de eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. In het dubbel lieten Alice en Martijn een 2 – 0 voorsprong glippen tegen Jan en Marco. Maar de spelers van team 7 lieten zich daardoor niet van de wijs brengen, want in de resterende zes partijen stonden zij nog slechts één puntje af. Gerard verloor nog van Marco, daar waar Alice tegen hem nog net wist te ontsnappen.
Een ruime 8 – 2 overwinning dus voor team 7 dat daardoor toch nog weer een puntje dichterbij Vined 4 kwam, terwijl DTV ’84 5 weer één puntje achter team 7 staat. Toch nog een redelijk spannende ontknoping dus. Wel blijft Vined 4 de beste papieren voor de titel houden, want team 7 en DTV ’84 5 spelen komende week in Kampen tegen elkaar. Vined 4 ontvangt BAS 1.


5e klasse TT Zwolle 14 - Kampenion 8     4 – 6
Mattias Beimers 3, Rense Beimers 2 en Henny Boxman 1

Team 8 moest vrijdagavond op bezoek bij TT Zwolle 14. Het speelde in de opstelling Mattias Beimers, Rense Beimers en Henny Boxman. TT Zwolle 14 deed dat met Mieke de Haard, Edwin de Greef en Antoinette Hegeman, terwijl Henk Harms bij het dubbel werd ingezet.

Team 8 speelde een goede wedstrijd. De eerste drie enkelpartijen leverden (ook hier) winst op, maar het dubbel ging verloren. En dus stond team 8 na het dubbel op een 1 – 3 voorsprong. Die marge van twee stond ook aan het eind van de avond op het wedstrijdformulier. Mattias bleef knap ongeslagen en (pa) Rense won tweemaal. Henny zocht kennelijk nog wat naar zijn ritme na er een weekje tussenuit te zijn geweest. Hij won namelijk slechts eenmaal. Er had dus nog wat meer ingezeten voor team 8. Niettemin is een 4 – 6 overwinning een goed resultaat. Team 8 staat nog steeds tweede achter kampioen Emmeloord 3. Het heeft twee punten voorsprong op TT Zwolle 14 en vier op Heino 6. Komende week ontvangt team 8 kampioen Emmeloord 3, terwijl de beide concurrenten voor plaats twee tegen laaggeklasseerde teams spelen. Kortom, de fraaie tweede plaats staat nog niet vast.


Een goede week dus voor de seniorenteams van kampioen. Team 3 behaalde de titel en één speelronde voor het einde van de competitie is vrijwel duidelijk dat er geen enkel team degradeert. Team 6 moet nog drie puntjes pakken om zich te handhaven en dat moet toch mogelijk zijn.
Volgende week doe ik weer verslag en vermeld ik ook de eindstanden van de teams en de behaalde percentages van de individuele spelers.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion