FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Afgelopen zaterdag stond alweer de een na laatste speelronde van de competitie op het programma. Team 4 speelde - net als twee weken geleden - als enige team een thuiswedstrijd. Team 1, 3 en 5 speelden een uitwedstrijd en team 2 kwam niet in actie. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.team 1 kampioen

Landelijk C
REGA 1 - Kampenion 1: 5-5
Gert-Jan de Lange 3, Pascal Bruins 1 en Guido Wessels 1

Team 1
speelde afgelopen zaterdag in Nijkerk tegen REGA 1. Met nog twee wedstrijden te spelen had team 1 een voorsprong van 5 punten op Tafeltennis Nijmegen 1 en 8 punten Effekt '74 1. Beide 'concurrenten' van team 1 speelden zaterdag tegen elkaar en TN 1 speelde al de laatste wedstrijd van het seizoen. In theorie kon team 1 al kampioen worden voor de laatste speelronde, maar dan mocht Tafeltennis Nijmegen 1 niet meer dan 5 punten uitlopen op team 1 en moest team 1 zelf minimaal 3 punten uitlopen op Effekt '74 1. Dat werd niet verwacht en bovendien speelde Ivan - het hele seizoen al goed voor 4 punten per wedstrijd - niet mee. Bij team 1 speelden dus Gert-Jan, Guido en Pascal. De tegenstanders waren Daan de Vries, Jelle van de Berg en Mathijs Verhoeven.
Guido en Jelle beten het spits af bij team 1. Op de tweede game na was er van spanning weinig sprake en na vijf games moest Guido zijn tegenstander feliciteren. Gert-Jan speelde vervolgens tegen Mathijs en won eenvoudig met 0-3, waarmee hij de stand op 1-1 bracht. In de derde wedstrijd - Pascal tegen Daan - was wederom een vijfde game nodig om de winnaar te bepalen. Helaas ging ook deze vijfsetter naar het thuisteam met 14-12 in de laatste game. Het dubbel was net zo spannend: het koppel Jelle/Daan was vrijwel gelijkwaardig aan het koppel Gert-Jan/Pascal. In een goede wedstrijd gingen drie van de vier games met het minst mogelijke puntenverschil naar REGA 1 en dus kwam team 1 op een 3-1 achterstand. Guido mocht het na het dubbel opnemen tegen Mathijs. Hij verloor de eerste game en leek ook de tweede game te gaan verliezen, maar kwam na een 10-6 achterstand nog knap terug en won de game met 10-12. Hierna kwam hij geen moment meer in de problemen en boekte uiteindelijk een toch nog vrij eenvoudige 1-3 overwinning. Pascal had vervolgens weinig kansen tegen Jelle en verloor met 3-0, waardoor er een stand van 4-2 op het scorebord verscheen. Het was aan het Gert-Jan om wat te doen aan deze stand en dan natuurlijk het liefst in het voordeel van Kampenion. Gert-Jan was de hele middag goed op dreef - het publiek kreeg zelfs een overspin langs het net voorgeschoteld - en boekte een knappe 1-3 overwinning op de kopman van REGA 1, Daan de Vries. Vervolgens had Pascal geen kind aan Mathijs en won eenvoudig met 0-3, waardoor team 1 weer op gelijke hoogte kwam. Lang kon team 1 daar niet van genieten, want Guido - die een moeizame middag beleefde - had weinig kans tegen Daan en verloor met 3-0. Het slotstuk was voor Gert-Jan en Jelle en in een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee aanvallende spelers bleek Gert-Jan de sterkste en won met 1-3, waardoor de eindstand op 5-5 werd bepaald. Pascal en Guido pakten 1 overwinning en de 'grote man' vandaag was Gert-Jan met 3 overwinningen.
Zoals 'gezegd' kon team 1 in theorie al kampioen worden, maar dan mocht Effekt '74 1 niet meer dan 2 punten pakken tegen Tafeltennis Nijmegen 1. Die kans werd niet al te groot geacht, maar toen thuis de uitslagen werden geraadpleegd bleek het onverwachte toch te zijn gebeurd: Tafeltennis Nijmegen 1 had gewonnen van Effekt '74 1 met 8-2 en dus werd team 1 de een na laatste speelronde al kampioen! Met een voorsprong van 2 punten op Tafeltennis Nijmegen - dat niet meer in actie komt - en 11 punten op Effekt '74 1 is team 1 niet meer te achterhalen. Hoewel het kampioenschap volgende week ook wel was behaald, is het dus nu al zeker dat team 1 in het voorjaar van 2011 Landelijk B gaat spelen.
Voor Gert-Jan en Guido betekent dit dat zij voor het vijfde opeenvolgende seizoen een klasse hoger gaan spelen. In het voorjaar van 2009 werden zij kampioen in de 2e klasse, waardoor zij naar de 1e klasse promoveerden. Vanaf het najaar van 2009 kregen zij versterking van Pascal die terug kwam uit de Hoofdklasse en eindigden ze als 3e. Met wat geluk - er was door het wegvallen van enkele teams nog een plekje vrij - mochten ze een seizoen later Hoofdklasse spelen waar ze meteen eindigden op een keurige 3e plaats en alle drie een percentage van boven de 60% behaalden. Wederom hadden de 'drie musketiers' wat geluk doordat team 1 uit elkaar viel en alleen Ivan overbleef, waardoor zij - met behulp van de rating van Ivan - wederom een klasse hoger mochten gaan spelen. Het kampioenschap werd niet verwacht, maar opnieuw lachte het geluk hen toe toen koploper JCV 2 zich terugtrok uit de competitie, waardoor er geen concurrenten meer overbleven en met een kampioenschap promotie naar Landelijk B kon worden bewerkstelligd. Toch is het uiteraard niet het 'geluk' dat Gert-Jan, Guido en Pascal steeds een klasse hoger heeft gebracht; zij hebben zich ieder seizoen prima aangepast aan het hogere niveau, wat komt omdat zij vrijwel geen training overslaan en heel veel plezier in het tafeltennissen houden.
Met heel veel plezier mogen zij aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen gaan spelen, die voor team 1 nergens meer over gaat. Al zal dat voor team 1 ongetwijfeld geen reden zijn om niet meer hun best te doen. De tegenstander in een thuiswedstrijd is aankomende zaterdag nummer 3 Effekt '74 1 uit Wierden.

Hoofdklasse
Kampenion 2 - HTTV 1: 6-4
Cristian van Eeden 2, Danny Visscher 2, Bertin Bos 1 en dubbel 1

Niet afgelopen zaterdag, maar een zaterdag eerder - op 13 november - kwam alleen team 2 in actie: het speelde de tweede halve finale wedstrijd in Kampen tegen HTTV 1. Omdat de eerste wedstrijd in Den Ham verloren ging met 6-4, had team 2 de zware taak om met minimaal 6-4 te winnen. De reden dat ik nu pas een verslag plaats over deze wedstrijd, zit hem in het feit dat pas afgelopen donderdag definitief duidelijk werd welk team er was doorgedrongen naar de finale. HTTV 1 trad aan in de vertrouwde opstelling met Jeltje Elsinga, Chenanja Voort en Joachim Blanken. Team 2 speelde met Cristian, Danny en Bertin. 
Zoals 'gezegd' moest het de 6-4 achterstand uit de eerste wedstrijd ongedaan zien te maken en dat was geen eenvoudige opgave. Cristian was zijn zenuwen in de eerste wedstrijd niet de baas en verloor toch wat onverwacht van Joachim, waartegen hij de vorige wedstrijd niet in de problemen kwam. Danny mocht aantreden tegen Jeltje en speelde een prima wedstrijd, maar helaas moest hij - na een 2-1 voorsprong - toch de overwinning aan Jeltje laten: 0-2. Team 2 kwam sterk terug: Bertin won knap in vijf games van Chenanja en ook het dubbel Bertin/Cristian leverde een overwinning op. De voorgaande twee dubbelwedstrijden tegen de twee meisjes van HTTV 1 gingen verloren en de enige combinatie die nog niet was geprobeerd, was Bertin/Cristian. Die combinatie bleek dus wel succesvol. Danny versloeg in de vijfde wedstrijd Joachim eenvoudig met 3-0 en Cristian had de nodige moeite met Chenanja, maar won wel in vijf games: 4-2. Bertin wist de voorsprong niet uit te bouwen en verloor in vier games van Jeltje - wat overigens geen schande is -, maar Danny - die de hele middag goed op dreef was - won in vier games van Chenanja en bracht de stand over twee wedstrijden op 9-9. De laatste twee partijen zouden dus de doorslag geven en wat de spelers niet wisten, maar een deel van het publiek wel, was dat het op dat moment exact gelijk stond in games: 37-37. In de een a laatste partij had Bertin geen antwoord op de lange noppen van Joachim: hij verloor met 3-0 en dat bracht HTTV 1 met een been in de finale. Cristian moest immers met 3-0 winnen van Jeltje, waarvan hij de vorige wedstrijd nog met 3-0 verloor. Maar door de vele spanning gingen vandaag niet alle logica's op en werden er veel verrassende winstpartijen geboekt. Het leek voorbij toen Cristian met 6-10 achter kwam in de eerste game, maar hij knokte zich terug en won de game met 12-10. Hierna was Cristian voor het eerst vandaag 'los', terwijl zijn tegenstander juist de meest eenvoudige ballen miste. Met 11-1 en 11-7 won Cristian de partij en bracht de stand over twee wedstrijden op 10-10 en 40-40 in games. Ongekend dat het over twee wedstrijden zo dicht bij elkaar zat. De behaalde punten in de games moesten de doorslag geven en ook hier was het verschil niet groot: over twee wedstrijden, 20 sets en 80 games pakte HTTV 1 slechts 6 punten meer dan Kampenion: 731-725. Daarmee drong HTTV 1 door naar de finale.
Het is bijzonder jammer dat er geen 'promotiepoule' werd gespeeld, maar is gekozen voor het spelen van halve finales waarbij de nummers 1 en 4 het tegen elkaar opnemen, evenals en de nummers 2 en 3. De opgebouwde puntenvoorsprong van team 2 ging hierdoor verloren en het stond in de halve finale weer op gelijke hoogte met HTTV 1, waar het 12 punten boven was geeindigd. Dat vind ik niet logisch. De vlieger 'als je beter bent, dan moet je maar winnen' gaat hier wat mij betreft niet op, want team 2 heeft al laten zien beter te zijn door in de competitie met ruime voorsprong te eindigen op de rest van de teams. Doordat halve finales gespeeld moesten worden, ging een zeker kampioenschap van team 2 verloren en dat is natuurlijk erg jammer.
Nummer 3 Vitesse '35 1 en nummer 4 HTTV 1 - de beide finalisten - kunnen natuurlijk weinig doen aan de regels en waren in de halve finales sterker dan hun tegenstanders. Op basis van de gespeelde halve finales staan zij dan ook terecht in de finale. Voor team 2 is het hopen dat het op basis van de teamrating aankomend seizoen toch nog een plek in Landelijk C krijgt.

2e klasse
Leogang SL 1 - Kampenion 3: 7-3
Mattias Beimers 1, Niek ten Brinke 1 en Stefan Sijbesma 1

Team 3 speelde een uitwedstrijd tegen Leogang SL 1 uit Nunspeet. Leogang SL 1 stond en staat op de derde plaats achter team 3, dat tweede staat. Team 3 speelde in Nunspeet een moeizame wedstrijd. Mattias bracht zijn team nog wel op een 0-1 voorsprong, maar de daaropvolgende vier partijen gingen allemaal met 3-0 naar de spelers uit Nunspeet. Niek pakte daarna het tweede punt voor team 3 door van dezelfde speler te winnen als waar Mattias in de eerste wedstrijd van had gewonnen. Vervolgens speelde Stefan de enige vijfsetter van de middag, maar verloor deze. Niet onterecht, want Stefan won tweemaal nipt, terwijl hij driemaal met duidelijke cijfers werd verslagen. Partij 8 en 9 gingen weer met 3-0 naar Legoang SL 1. In de laatste wedstrijd bepaalde Stefan de uitslag op 7-3 door ook de zwakste schakel van Leogang SL 1 te verslaan. Alle spelers wonnen dus eenmaal en allemaal van dezelfde speler. Veel meer zat er ook niet in. Team 3 blijft ondanks de nederlaag wel tweede staan, al bedraagt de puntenvoorsprong op Leogang SL 1 nog maar twee punten. Zaterdag sluit team 3 het seizoen thuis af tegen nummer 4 De Brug 1 uit Apeldoorn.

3e klasse
Kampenion 4 - DTV '84 2: 7-3
Albert Hoeve 3, Danny Bruins 2 en Lars van Dijk 2

Team 4 speelde - net als twee weken geleden - als enige team een thuiswedstrijd. Het speelde tegen DTV '84 2, dat op de laatste plaats in de competitie staat. In het begin ging het gelijk op tussen beide teams en net over de helft van de wedstrijd stond het 3-3. Danny en Lars wonnen en verloren allebei eenmaal en Albert was ook eenmaal succesvol, maar niet in het dubbel met Lars. Samen kwamen zij geen moment in de buurt van gamewinst, laat staan van winst in de hele partij. Het verschil werd gemaakt in de laatste vier partijen die allemaal naar team 4 gingen. Danny maakte het de laatste wedstrijd nog spannend, maar trok met 12-10 in de vijfde game aan het langste eind. Mede hierdoor behaalde team 4 een prima 7-3 overwinning en blijft het staan op de derde plaats. Aankomende zaterdag speelt team 4 als enige team een uitwedstrijd. Het gaat op bezoek bij nummer 2 Smash '70 3 uit Hattem.

5e klasse

Staphorst 1 - Kampenion 5: 3-7

Thomas Niemeyer 2, Remco Stremmelaar 1 en Matthieu van den Berg 0

Team 5 ging op bezoek bij Staphorst 1, de ongenaakbare koploper. Twee spelers van Staphorst 1 hadden zelfs nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. Team 5 kwam goed uit de startblokken: Remco versloeg de zwakste speler van Staphorst, waarna Matthieu niet kon stunten tegen een van de twee sterkste spelers van Staphorst 1. Thomas - die net als de spelers van Staphorst ergens bovenaan de percentagelijst staat - haalde vervolgens de andere sterke speler van Staphorst 'van zijn 100% af' en zette zijn team netjes op een 1-2 voorsprong. Van de resterende partijen wist team 5 echter nog maar een wedstrijd te winnen: Thomas was ook te sterk voor de zwakste speler van Staphorst 1. Hierdoor stond aan het eind een 7-3 nederlaag op het scorebord, maar dat is uiteraard geen schande tegen dit team. Team 5 is het hele seizoen al 'the best of the rest' en het moet wel heel raar lopen wil team 5 niet als tweede eindigen. Aanstaande zaterdag staat thuis de ontmoeting met nummer 5 Emmeloord 1 op het programma.


Aankomende zaterdag wordt de laatste competitieronde van dit seizoen gespeeld. Er staan drie thuiswedstrijden op het programma: team 1 ontvangt
Effekt '74 uit Wierden, team 3 speelt thuis tegen De Brug 1 uit Apeldoorn en team 5 krijgt Emmeloord 1 op bezoek. Team 4 speelt een uitwedstrijd tegen Smash '70 3 uit Hattem.

Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.


Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar