FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 2 zijn de indeling en het programma van de afdelingscompetitie SENIOREN bekendgemaakt. Zoals vooraf al door de competitieleiders werd aangekondigd, wordt in de voorjaarscompetitie weer in poules van 6 teams gespeeld. Uitzondering vormen daarop de 1e en 2e divisie Oost die (nog?) in poules van 8 teams uitkomen en eerst een halve competitie spelen en vervolgens nog drie vervolgwedstrijden in de promotie- of degradatiegroep. Een en ander betekent dat de competitie medio april al weer is afgelopen, wat ondergetekende een jammerlijke zaak vind. Maar daar zal ik je verder niet mee vermoeien. Hierna neem ik met je de poules door waarin de 8 seniorenteams van Kampenion uitkomen en schat ik de kansen in voor komend seizoen.
Team 1         Jordy ten Have, Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink
2e div. Oost  Blauw-Wit 3, De Toekomst 3, Emmeloord 1, Kampenion 1, Swift (D) 1, Trias 2, TT Zwolle 4 en Wijk 16 1

Zoals vermeld komt team 1 in een poule van 8 teams uit waarin de teams elkaar in eerste instantie eenmaal ontmoeten. Daarna wordt de tussenbalans opgemaakt en spelen de nummers 1 t/m 4 nog één keer tegen elkaar en idem de nummers 5 t/m 8. De nummer 1 promoveert. Op het moment van schrijven is mij nog niet bekend hoeveel teams degraderen.

Team 1 is komend seizoen ongewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Dat betekent dat Jordy ten Have, Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink de clubkleuren van het vlaggenschip van de vereniging weer verdedigen. Jammer is het dat Jordy – zoals het er nu naar uitziet – niet heel veel wedstrijden kan meespelen. Bij hem wordt namelijk binnenkort de pen uit de linker elleboog gehaald. Hopelijk kan hij aan het begin en het eind van het seizoen enkele wedstrijden meepakken. En natuurlijk is het te hopen dat de andere spelers gevrijwaard blijven van blessures e.d.

Team 1 komt een aantal oude bekenden tegen. Zo speelde het het afgelopen seizoen ook al tegen De Toekomst 3, Swift (D) 1 en  TT Zwolle 4. Verder lijkt het Blauw-Wit 3 van dit seizoen veel op het Blauw-Wit 2 van het afgelopen seizoen. Natuurlijk is ook Emmeloord 1 – met o.a. vader en zoon Johan en Robin Lieftink – een bekende tegenstander voor team 1. Slechts de teams Trias 2 en Wijk 16 1 zijn wat minder bekend. Wel vernamen wij dat Lars van der Zanden – voorheen twee seizoenen in het eerste jeugdteam van Kampenion spelend – het komend seizoen voor Wijk 16 1 uitkomt.

Wat te zeggen over de kansen voor team 1 om in de promotiegroep terecht te komen? Op voorhand lijken De Toekomst 3, Emmeloord 1 en Swift (D) 1 redelijk stevige kandidaten voor een plaats in de promotiegroep. Andere kanshebbers zijn Blauw-Wit 3, TT Zwolle 4 en Kampenion 1. Ik verwacht dat Trias 2 en Wijk 16 1 normaal gesproken de meeste kans hebben om op de plaatsen 7 en 8 te eindigen, maar dat zegt natuurlijk niets.
Ik schat de kansen voor team 1 om de promotiegroep te bereiken wat hoger in dan het afgelopen seizoen toen het vijfde werd. Voordeel voor team 1 is dat het over vier redelijk aan elkaar gewaagde spelers beschikt. Dit in tegenstelling tot de teams van Blauw-Wit 3, Emmeloord 1 en Swift (D) 1 waar toch grotere krachtsverschillen tussen de teamleden zijn te bespeuren.
Grootste titelkandidaat is voor mij De Toekomst 3 dat het afgelopen seizoen achter kampioen Bultman/Smash ’70 3 als tweede is geëindigd. Voorlopig schat ik Kampenion 1 in op plaats vier na zeven wedstrijden. Mogelijk dat het daarna nog één plaatsje weet te stijgen.
We gaan het zien en volgen.


Team 2          Dick Hoekman, Ralph Trip en Gertjan Wessels
1e klasse      Effect 1, Kampenion 2, Olst 1, Smash-In 1, Trias 4 en TT Zwolle 5


Team 2 ontmoet komend seizoen vrijwel allemaal nieuwe gezichten ten opzichte van het afgelopen seizoen. Ik denk dat de spelers dat wel prettig vinden. De tegenstanders Olst 1 en Trias 4 zouden wel eens helemaal nieuwe gezichten te zien kunnen geven. Tegen Olst kwam namelijk nog niet eerder een team van Kampenion uit. Tegen Trias gebeurde dat al wel, maar de spelers van Trias 4 komen mij in ieder geval niet bekend voor. Effect 1, Smash-In 1 en TT Zwolle 5 zijn (uiteraard) tegenstanders waartegen Kampenion 2 in een korter of langer verleden al vaker is uitgekomen.

Team 2 bestaat het komend seizoen uit Dick Hoekman, Ralph Trip en Gertjan Wessels. Laatstgenoemde heeft zijn stage in Enschedé afgerond en dat betekent dat hij de trainingen bij Kampenion weer kan volgen. Een goede zaak. Sebastiaan staat niet meer bij het team ingedeeld. Door zijn verhuizing naar Oosterhout raakt hij vrijwel geen batje meer aan, reden waarom hij als reserve aan team 3 (2e klas) is toegevoegd.

Ik verwacht dat TT Zwolle 5 de grootste titelkandidaat is in deze poule. Daarachter moet team 2 zich kunnen mengen in de strijd om plaats twee. Daarbij is Smash-In 1 wellicht een concurrent. De teams Effect 1, Olst 1 en Trias 4 schat ik als team iets minder sterk in en zij strijden in mijn optiek om de plaatsen vier, vijf en zes. Uiteraard is ook dit een prognose op een moment dat er nog geen competitiebal is geslagen.


Team 3        Niels Alberts, Nick Kuipers, Jackie vd Meulen, Danny Visscher en Sebastiaan Doorn (res)
2e klasse    Batfighters 1, Kampenion 3, Smash’70 5, TT Zwolle 8, Wezep 1 en Wijhe 1


Team 3 komt na de overtuigend behaalde titel in het afgelopen seizoen in de 3e klasse het komen seizoen weer in de 2e klasse uit. En als ik de indeling zo bekijk, dan kunnen (moeten) de heren vol aan de bak. Hoe ik ook mijn best doe, ik kan geen echt zwakke broeder onder de vijf tegenstanders ontdekken.
Sterker nog, de teams Batfighters 1, Smash ’70 5 en Wezep 1 schat ik als titelkandidaat in. Daarachter lijkt team 3 met TT Zwolle 8 (toch ook sterk) en Wijhe 1 (deed nog niet zo lang gelden mee om de bovenste plaatsen) te gaan uitmaken wie op de plaatsen vier, vijf en zes eindigen. Maar natuurlijk worden wedstrijden en competities niet op een PC beslist. En dat is maar goed ook. Hopelijk weet de geroutineerde Jackie van der Meulen zijn jonge(re) teamgenoten tot grootse daden te inspireren en te coachen.

Naast Jackie bestaat het team uit Niels Alberts, Nick Kuipers en Danny Visscher. Stuk voor stuk spelers die het in zich hebben om door te groeien. En dan heb ik het uiteraard niet over de lichaamslengte. Sebastiaan Doorn staat als reserve bij dit team. In noodgevallen is hij bereid om vanuit het Brabantse ‘even’ over te komen. Maar dan moet er uiteraard niet diezelfde dag om 18.45 uur worden gebeld!

Zoals ik al aangaf, komt team 3 in een pittige poule uit. Mijn inschatting is dat team 3 op plaats vijf eindigt. Maar uiteraard hoop ik dat de heren mij positief weten te verrassen.


Team 4        Hans vd Berg, Theo Hogenhorst, Arie Hup, Jaap van Putten en Gerard Palland
3e klasse    Dronten ’74 2, Heino 4, Kampenion 4, Leogang 1, Smash ’70 9 en Wham 1


Team 4 komt opnieuw in de 3e klasse uit en op het eerste gezicht is het in een pittige en evenwichtige poule ingedeeld. Leogang 1 (degradant uit de 2e klasse), Dronten ’74 2 en ook Smash ’70 9 zijn sterke tegenstanders, ook al is de samenstelling van de beide eerstgenoemde teams gewijzigd. Maar ook Wham 1 is geen team dat je zomaar even oprolt, terwijl Heino 4 een vrij sterke kampioen uit de 4e klasse lijkt te zijn. Dat team hobbelt de laatste seizoenen regelmatig tussen 3e en 4e klas.

Team 4 bestaat het komend seizoen uit Hans van den Berg, Theo Hogenhorst, Arie Hup, Jaap van Putten en Gerard Palland. Hans heeft ook komend seizoen weer te maken met het werken in de avonddiensten, terwijl Gerard eindelijk zijn rentree hoopt te maken. Onduidelijk is nog hoeveel wedstrijden hij van de partij zal zijn.

Gelet op de concurrentie en de eigen sterkte verwacht ik een spannende strijd om de eerste vier plaatsen waarin ook team 4 zich weet te mengen. En wellicht dat ook Wham 1 de aansluiting weet te vinden. Op voorhand is het moeilijk om een titelkandidaat aan te wijzen.  Leogang 1 zou normaal gesproken de favoriet zijn, maar dat team was vorig seizoen min of meer een tweepersoonsteam dat wekelijks werd aangevuld met een invaller. Bjorn Vrugt en Rin van Dijk krijgen nu echter gezelschap van de ‘reguliere’ 3e klassers Koos Dorst en Johan Wiebenga. Het kan een leuke competitie worden waarin de verschillen niet al te groot zullen zijn. Voor team 4 ga ik uit van een derde plaats. Wham 1 en Heino 4 lijken onderling te gaan uitmaken wie vijfde en zesde worden. Daarbij verwacht ik dat Wham de beste papieren heeft.


Team 5        Marijke Kramer, Marcel Makkink, Jan Ringenier, Simon vd Woude en Jelmer vd Veen (res)
3e klasse    Emmeloord 2, Harderwijk 3, Heino 3, Kampenion 5, Smash ’70 8 en Wezep 4


Team 5 kende het afgelopen seizoen in de 3e klasse een moeizame eerste competitiehelft en een prima tweede. Die lijn doortrekkend zou het team dit seizoen tot een titelkandidaat maken. En ik denk ook dat dit zo is. Daarmee wil ik niet zeggen dat team 5 wel eventjes kampioen wordt. Want met Smash ’70 8 en ook Emmeloord 2 heeft team 5 twee geduchte concurrenten. Ik denk wel dat de titel bij één van deze drie teams terechtkomt. Harderwijk 3, Heino 3 en Wezep 4 maken normaal gesproken onderling uit wie vierde, vijfde en zesde worden.

Team 5 gaat op papier ongewijzigd de competitie in. Wel verandert er in de praktijk iets, want Marcel Makkink hoopt ditmaal gewoon mee te draaien. Marijke Kramer, Jan Ringenier en Simon van der Woude zijn ook (vrijwel) wekelijks beschikbaar. Jelmer van der Veen staat reserve.

Tijdens de competitie verwacht ik een tweedeling tussen de eerste drie en de laatste drie teams. Hiervoor heb ik aangegeven welke teams ik waar verwacht. Het is lastig aan te geven welk team in de breedte het sterkst is: Emmeloord 2, Smash ’70 8 of Kampenion 5. Voorlopig ga ik ervan uit dat Kampenion 5 dat is.


Team 6        Harm Bosman, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink
4e klasse    DTV ’84 4, ’s-Heerenbroek 2, Kampenion 6, Smash-In 3, Staphorst 1 en TT Zwolle 13


Team 6 komt als gebruikelijk in de 4e klasse uit. Het afgelopen seizoen kwam het enkele wedstrijden voor het einde in degradatiegevaar, maar het wist dat tijdig af te wenden. Dit seizoen is team 6 op papier in een leuke poule ingedeeld. Het ontmoet met DTV ’84 4 en Staphorst 1 enkele ‘oude bekenden’, terwijl Smash-In 3 ook het afgelopen seizoen tegenstander was. Speelde het het afgelopen seizoen tegen stadgenoot ’s-Heerenbroek 1, nu is team 2 van die vereniging de tegenstander. TT Zwolle 13 maakt de poule compleet.

Ten opzichte van het vorig seizoen is team 6 licht gewijzigd. Anne van der Haar is weer teruggekeerd naar team 7, vooral omdat hij voorkeur heeft voor het spelen op de vrijdagavond. Harm Bosman, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink maken opnieuw deel uit van het team.
Harm heeft momenteel enige gezondheidsklachten. Voor hemzelf (in de eerste plaats) en voor zijn teamgenoten is het te hopen dat die tijdelijk zijn.

Vooraf steekt er wat mij betreft geen enkel team bovenuit in de poule waarin team 6 uitkomt. En eigenlijk kent de poule ook geen ‘zwakke broeder’. Dat kan een leuke en spannende competitie opleveren. Aan de andere kant kun je als team dan ook zomaar in de problemen komen en uit de 4e klasse vliegen. Ik ga ervan uit dat team 6 niet gaat vliegen en reken voorlopig op een 4e plaats.


Team 7        Henny Boxman, Martijn Haanappel, Anne vd Haar, Mattias Beimers (res) en Pascal Bruins (res)
5e klasse    Kampenion 7, Nevanco 1, Smash ’70 16, Wham 3, TT Zwolle 15 en Zwartsluis 5


In team 7 hadden we de sterkste 5e klassers bij elkaar gezet en daar Anne van der Haar, een gemiddelde 4e klasser, geplaatst. Dit in de hoop 4e klasse te krijgen. Helaas is dat niet gelukt. De aanvraag 4e klasse werd niet gehonoreerd.

Och, dan moet team 7 toch kampioen kunnen worden? Zou je zeggen. Natuurlijk kan dat. De mogelijkheden zijn er ook. Wel schat ik Nevanco 1 – beter bekend onder de naam Robaard Hasselt – als een geduchte concurrent in. Ik denk dat beide teams er bovenuit steken qua sterkte en zij gaan dan ook uitmaken wie de titel pakt en promoveert.

Team 7 bestaat dit seizoen uit Henny Boxman, Martijn Haanappel en Anne van der Haar. Mattias Beimers en Pascal Bruins zijn reserve en komen alleen in noodgevallen in actie.

Zoals vermeld verwacht ik een tweestrijd tussen Kampenion 7 en Nevanco 1. Daarbij ga ik ervan uit dat Kampenion 7 uiteindelijk aan het langste eind trekt.


Team 8        Rense Beimers, Alice Ringenier, Jentine Ringenier en Gerard Wessels
5e klasse    DTV ’84 6, Heino 8, Hoonhorst 3, Kampenion 8, Nevanco 2 en Smash ’70 14


Spelen de beste 5e klassers in team 7, de overige 5e klassers komen in team 8 uit. Deze spelers willen net zo goed hun wedstrijdjes winnen als de andere, maar zijn vinden een gezellig avondje net wat belangrijker. En daar is natuurlijk niks mis mee.

Team 8 komt in een leuke poule uit. Niet al te ver weg en op papier leuke tegenstanders. Favoriet in de poule is zonder twijfel Hoonhorst 3. Dat team stond het afgelopen seizoen negen van de tien wedstrijden bovenaan, maar op het belangrijkste moment – na wedstrijd tien – was dat niet het geval waardoor het sneu promotie mis liep. Ook de aanvraag 4e klas zag het niet gehonoreerd waardoor het opnieuw in de 5e klasse moet uitkomen. Normaal gesproken is Hoonhorst 3 nu de grootste kandidaat voor het kampioenschap. Mogelijk dat Smash ’70 14 en het jonge Nevanco 2 als outsider kunnen worden ingeschat. De teams DTV ’84 6, Heino 8 en Kampenion 8 maken volgens mij onderling uit wie als vierde, vijfde en zesde eindigen.

Team 8 bestaat dit seizoen uit Rense Beimers, Alice Ringenier, (dochter) Jentine Ringenier en Gerard Wessels. Ik verwacht dat team 7 DTV ’84 6 en Heino 8 achter zich weet te houden en dat het daarmee op plaats vier eindigt.


Komend seizoen spelen de beide dinsdagteams (4 en 6) telkens tegelijk thuis. De zes vrijdagteams spelen hun thuiswedstrijden niet tegelijk. Dat zou te druk worden in de hal. Wekelijks spelen meestal drie teams tegelijk thuis en soms twee of vier. Elders op de website vind je de wekelijkse programma’s.


Ook komend seizoen hoop ik wekelijks weer verslag te doen van de verrichtingen van de acht seniorenteams. Ik wens al de spelers (en mijzelf) een goed seizoen toe!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar