FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Afgelopen zaterdag begon het 'feest' van competitie spelen weer voor de jeugdteams van Kampenion. Een historische zaterdag, want na vijf jaar kwam Kampenion weer met twee teams uit in de Landelijke competitie. In 2005 speelde Kampenion voor het laatst met twee teams Landelijk. Rick Kwast, Gert Kwast (nu allebei 1e divisie oost) en Ton Ringenier (nu 2e divisie oost) vormden toen het eerste team (Landelijk B). Het tweede team (Landelijk C) bestond uit Paul Kamstra (nu 1e klasse), Arnaud van der Sluis (gestopt) en Erwin Landman (gestopt). Weer iets langer geleden, in het voorjaar van 2001, speelde Kampenion eveneens met twee teams op Landelijk niveau en ook toen kwam het uit in Landelijk B en C. Harmen Kramer (nu 2e divisie), Maarten Kroes (nu 1e klasse), Simon van der Woude (nu 3e klasse) en Jarl Koning (gestopt) vormden toen het vlaggenschip van Kampenion en het tweede team bestond uit Marijke Kramer (nu 3e klasse), Jelmer van der Veen (nu 3e klasse), Menno Jansma (gestopt) en Mireille Coolen (gestopt). Nu luiden de namen Gert-Jan, Guido, Ivan en Pascal (team 1) en Bertin, Cristian en Danny (team 2).Roelard team 6 Maar niet alleen de Landelijke teams verdienen de aandacht: de meeste spelers die dit voorjaar uitkomen in de regionale competitie doen dit op een hoger niveau dan afgelopen seizoen. Team 3 kreeg kreeg een plek in de 1e klasse en dat betekent dat Mattias, Stefan en Niek het een klasse hoger mogen proberen dan afgelopen seizoen, toen zij als tweede eindigden in de 2e klasse. Ook twee spelers uit het huidige team 4 gingen zelfs twee niveau's hoger spelen: Thomas en Pjotr lieten in de 5e klasse een goede indruk achter en komen aankomend seizoen uit in de 3e klasse. Danny en Albert speelden ook afgelopen seizoen op 3e klasse niveau. Verder schreef Kampenion een extra team in voor de voorjaarscompetitie: team 6 - met allemaal debutanten: Niels S., Jesper, David en Roelard - spelen dit voorjaar in de 5e klasse. En ook team 5 kent een debutant: Niels W., die samen met 'oudgedienden' Remco en Matthieu uitkomt in eveneens de 5e klasse. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten in week 4.

Team 1: Landelijk B
Team 1 begon direct met een leuke uitwedstrijd: HTC 2 uit Hoofddorp - vorig seizoen als zesde geeindigd in Landelijk B - was de tegenstander. Pascal zou uitvallen, maar Gert-Jan ondervond teveel hinder van een gestoten knie en was bovendien een dag eerder ziek geweest. Pascal was gelukkig beschikbaar en speelde in plaats van Gert-Jan. Gert-Jan speelt aankomende zaterdag op zijn beurt in plaats van Pascal. Team 1 speelde een moeizame wedstrijd en beide teams overtuigden nog niet. Alleen Ivan speelde uitstekend: hij won zijn eerste twee enkelpartijen eenvoudig. Ook in zijn laatste enkelpartij speelde hij prima, maar steeg zijn tegenstandster boven zichzelf uit. Hoewel Ivan de eerste twee games in beide games gamepoints had, kwam hij toch met 2-0 achter. Die achterstand kwam hij niet meer te boven. Veel nipte games gingen overigens naar de spelers uit Hoofddorp, al zorgden de spelers van team 1 daar regelmatig ook zelf voor. Zo serveerde Pascal fout in twee games in dezelfde partij op gamepoint tegen. Dan maak je het jezelf onnodig lastig. Pascal bleef vandaag dan ook puntloos. Guido won eenmaal in een wedstrijd waarin de 'backhand-contra-rally's' - zelf op het forehand-gedeelte - je om de oren vlogen. Gezien de vele verloren nipte games en de twee vijfsetters die Guido en Pascal verloren, was het nipte 6-4 verlies ietwat geflatteerd. Dat beaamden de tegenstanders zelf ook. Dat geeft wel aan dat het niveau voor team 1 in Landelijk B zeker niet te hoog is: zit het iets meer mee en spelen de spelers iets overtuigender, dan behoort een 7-3 overwinning tegen een vergelijkbare tegenstander ook zeker tot de mogelijkheden. Laten we dat dan maar als positief punt meenemen naar de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd voor team 1 is aanstaande zaterdag: Stede Broec 1 uit Grootebroek komt dan op bezoek in Kampen. Zoals gezegd valt Pascal zaterdag uit en maakt nu Gert-Jan zijn debuut op Landelijk B-niveau.
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Team 1.1.pdf|990|361}


Team 2: Landelijk C
Team 2 kreeg bezoek van Tafeltennis Zwolle 2: op papier niet het sterkste team. Afgelopen seizoen trof team 2 twee van de drie spelers die vandaag ook meededen aan Zwolse zijde en toen werd een dikke 1-9 overwinningen geboekt door team 2. Dat de ene wedstrijd niet de andere is - en de spelers van Zwolle zich wellicht in de voorbije maanden snel ontwikkeld hebben - bleek maar weer eens: team 2 leed een 3-7 nederlaag. Jos - de enige speler die eerder op Landelijk niveau speelde - won 'slechts' eenmaal en de punten kwamen van zijn teamgenoten die team 2 afgelopen seizoen ook trof: Sijmen won tweemaal (vorig seizoen kwam hij niet tot winst) en Kim - pas 11 jaar - won driemaal (vorig seizoen won ze alleen van Cristian). Ook nu verloor Cristian dus van Kim, maar was hij zijn andere twee tegenstanders wel de baas. Danny pakte het laatste puntje. Zoals 'gezegd' een moeizaam begin voor team 2. Volgende week mag team 2 de eerste Landelijke uitwedstrijd spelen: het speelt dan tegen ATC Nijmegen 2.
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Team 2.1.pdf|990|361}

Team 3: 1e klasse
Waar de Landelijke teams een moeizame start kenden op hoger niveau, deed team 3 op regionaal niveau daar niet aan mee. Het kwam juist prima uit de startblokken en won meteen met 4-6 van Tafeltennis Zwolle 6. Net als vorig seizoen beleefde Niek wel een moeizame start: hij kwam niet tot winst. Maar vorig seizoen zagen we Niek gedurende het seizoen groeien en wie weet gaan we dat dit seizoen weer zien. Mattias - al eerder uitkomend in de 1e klasse - en Stefan begonnen ongeslagen aan het seizoen. Een opkikker voor Stefan, want hij leek de voorbije maanden even in een 'vormcrisis' te verkeren. En dat deed hij blijkbaar op het juiste moment: tussen beide competities in. Team 3 gaat nu door de puntendeling van de overige vier teams in de poule zelfs aan kop. Aankomende zaterdag gaan we zien of het die koppositie kan vasthouden: team 3 treft dan thuis Entac 1 uit Enschede.
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Team 3.1.pdf|990|361}


Team 4: 3e klasse

Ook team 4 speelde een uitwedstrijd en ook team 4 deed dat in Zwolle: Tafeltennis Zwolle 9 was de tegenstander. Het werd een ongelijk strijd: team 4 was de betere en kende alleen problemen tegen de sterkste speler uit Zwolle. Thomas - debuterend in de 3e klasse - kwam meteen prima mee. Maar eigenlijk hadden we ook niet anders verwacht. Hij - en ook Albert - wonnen tweemaal. De 'grote man' vandaag was Danny die driemaal een overwinning behaalde. En omdat ook het dubbel werd gewonnen, boekte team 4 een prima 2-8 overwinning. Aankomende zaterdag speelt het thuis tegen Leogang SL 1 uit Nunspeet. Dan maakt Pjotr zijn debuut in de 3e klasse en valt Albert uit.
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Team 4.1.pdf|990|361}


Team 5: 5e klasse
Team 5 zit dit seizoen in een wat ongunstige poule als het gaat om de afstanden: tegenstanders zijn o.a. Swift 4 uit Deventer, Gelvandria 2 uit Apeldoorn en Torenstad 6 uit Zutphen. Dat laatste team kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Kampen. Ook team 5 kwam goed uit de startblokken: Remco bleef ongeslagen, Matthieu pakte twee punten en ook Niels Wijshake pakte bij zijn competitiedebuut een puntje. Omdat ook het dubbel in Kampen bleef, behaalde team 5 een mooie 7-3 overwinning. Zaterdag speelt team 5 de eerste uitwedstrijd van het seizoen: Spoolde 2 uit Zwolle - dat afgelopen zaterdag met 10-0 verloor - is dan de tegenstander.
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Team 5.1.pdf|990|361}

Team 6: 5e klasse
Het debuterende team 6 speelde ook al tegen Tafeltennis Zwolle, maar deed dit in tegenstelling tot team 3 en 4 in een thuiswedstrijd. Niet dat het thuisvoordeel van invloed was op de score: Tafeltennis Zwolle nummertje 14 nam alle punten mee uit Kampen. Maar... dat is zeker geen schande voor team 6, dat speelde met Jesper, Niels en Roelard (David viel uit en speelt aankomende zaterdag). Bovendien is het niveauverschil in de 5e klasse soms erg groot en waarschijnlijk behoort Zwolle 14 tot één van de betere teams in de 5e klasse. Ik verwacht dat team 6 nog veel tegenstanders zal krijgen die op hetzelfde niveau zitten. Of dat aankomende zaterdag al het geval is, valt te betwijfelen: Dronten '74 1 - dat de eerste wedstrijd met 1-9 won - is dan in Dronten de tegenstander. Maar... winnen is natuurlijk leuk, maar van verliespartijen leer je vaak veel meer. Het is daarom niet verkeerd om ook tegenstanders te treffen die al wat verder zijn in hun ontwikkeling. Leuk is dat Jentine ook dit seizoen weer een team (team 6) onder haar hoede heeft genomen. Voor het debuterende team 6 is het prettig om iedere week vanaf de kant te worden bijgestaan door Jentine.
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Team 6.1.pdf|990|361}

Tot slot
Zoals je vast hebt gezien, vind je vanaf nu bij ieder teamverslag(je) de wedstrijdresultaten en -statistieken. Dat geeft in één oogopslag een prima beeld van de gespeelde wedstrijd, waardoor ik in het verslag niet alle statistieken hoef mee te nemen. Onderstaand vind je alle competitieschema's met daarop de uitslagen tot nu toe en de tussenstand.
Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.

{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Competitieprogramma team 1.pdf|494|661}
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Competitieprogramma team 2.pdf|494|661}
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Competitieprogramma team 3.pdf|494|661}{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Competitieprogramma team 4.pdf|494|661}
{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Competitieprogramma team 5.pdf|494|661}{pdf=http://www.kampenion.nl/Competitie/Competitieprogramma team 6.pdf|494|661}

Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Reacties  

#1 Guest 31-01-2011 11:28
Het klopt inderdaad dat bij TT Zwolle 2 Sijmen Reehoorn en (vooral) Kim Hergelink zich de afgelopen goed hebben ontwikkeld. Het was een genot om Kim - afgelopen vrijdag 11 jaar geworden (!) - te zien spelen. Daar gaan we nog van horen in de toekomst. Net als van 'grote broer' Bas overigens die op 13-jarige leeftijd de 2e divisie landelijk al 'onveilig maakt'.
Citeer

Plaats reactie



Zet het plaatje in elkaar