In week 5 gaat de seniorencompetitie in de afdeling Oost officieel van start, maar team 5 kwam al een week eerder in actie. In overleg met tegenstander Emmeloord 2 is de onderlinge wedstrijd van vrijdag 18 februari naar vrijdag 28 januari gegaan en die van vrijdag 1 april naar vrijdag 18 februari. Beide teams doen normaal gesproken bovenin mee en via een 3 – 7 zege ging team 5 dus goed van start.Marijke team 5

3e klasse         Emmeloord 2                        -          Kampenion 5                                                3 – 7
Jan Ringenier 3, Simon van der Woude 3 en dubbel 1; Marijke Kramer 0


Voor beide teams stond er – door eigen inspanning – dus direct al een belangrijke wedstrijd op het programma. Team 5 gaat dit seizoen voor de titel en het verwacht daarbij concurrentie van tegenstander Emmeloord 2 en Smash ’70 8.

Emmeloord 2 speelde met Michel Schwarte, Lucas Koffeman en Eddy van de Berg. Team 5 bracht Marijke Kramer, Simon van der Woude en Jan Ringenier achter de tafel.

De spelers van team 5 deden het afgelopen weekend ritme op tijdens de Clubkampioenschappen en dat speelt toch wat prettiger. Vooral Simon begon daardoor beter ingespeeld aan de competitie dan het afgelopen seizoen toen hij nog even ‘zoekende was’.

Simon beet de spits af tegen de vaste Schwarte. Via solide spel en door op het juiste moment het initiatief te nemen, boekte Simon een regelmatige 1 – 3 zege.
Marijke speelde daarna tegen Van de Berg. De games 1 en 2 gingen nipt naar Van de Berg en de games 3 en 4 nipt naar Marijke. In de vijfde game wisselden beide spelers bij een voorsprong van 5 – 2 voor Marijke. Helaas kon zij die voorsprong niet vasthouden en verloor zij met 8 – 11.
Jan behaalde vervolgens tegen Koffeman een eenvoudige 0 – 3 overwinning. Beide spelers beschikken over een lastige service, maar het was vooral de service van Jan die de doorslag gaf.
In het dubbel speelden Marijke en Simon zeer dwingend. Van de Berg en Schwarte konden niet of nauwelijks onder de druk uitkomen en moesten met 0 – 3 het hoofd buigen. Team 5 stond daarmee op een keurige 1 – 3 voorsprong.

Na het dubbel had Simon het alleen in de 1e game lastig tegen Koffeman (11 – 13). De games 2 en 3 leverden eenvoudige winst op.
Marijke had tegen de vaste Schwarte zeker winstkansen, maar zij miste te veel ballen. Zij bepaalde eigenlijk wat er gebeurde: of ze maakte een prachtig punt, of zij maakte een (meestal) vermijdbare fout. Helaas sloeg de balans door naar de fouten, waardoor zij een 3 – 0 nederlaag leed. Het verschil in de games 1 en 3 was overigens minimaal. Hierna was het de beurt aan Van de Berg en Jan. De 1e game ging overtuigend naar Van de Berg. Maar na wat nuttige tactische tips van Simon, wist Jan de partij te (doen) kantelen. De games 2, 3 en 4 leverden alle winst op waardoor hij een knappe zege boekte.
De tussenstand bedroeg nu 2 – 5 in het voordeel van team 5.

Marijke verloor ook haar derde partij. Zij was deze avond al niet helemaal fit begonnen aan de wedstrijd, maar de beide voorgaande partijen hadden haar gesloopt. Bovendien had zij onvoldoende antwoord op de service van Koffeman. Het resultaat was een 3 – 1 nederlaag voor Marijke.
Simon bracht de voorsprong weer op drie punten door Van de Berg in vieren te verslaan. Laatstgenoemde wilde de sterke backhand van Simon ontlopen, maar ook de forehand van Simon zat er lekker op. Simon kwam dan ook nauwelijks in de problemen.
In de laatste partij van de avond mocht Jan proberen een bonuspunt binnen te slaan. Bonuspunt, omdat Schwarte in de onderlinge partijen vrijwel altijd aan het langste eind trekt. Of Jan speelde te passief waardoor de vaste Schwarte won, of hij speelde te aanvallend waardoor hij teveel fouten maakte en Schwarte ook winnaar werd. Deze avond ging het beter, omdat Jan een goede balans vond tussen actief en passief spel. Jan won de partij daardoor met 1 – 3.

Team 5 boekte dus een prima 3 – 7 overwinning op concurrent Emmeloord 2. En die zege had nog hoger kunnen uitvallen als Marijke 100% fit aan de wedstrijd was begonnen. Zij had overigens wel een groot aandeel in de belangrijke zege in het dubbel met Simon. Niettemin is een 3 – 7 zege in en tegen Emmeloord een goede start.
Komende vrijdag speelt team 5 opnieuw een uitwedstrijd en wel bij Wezep 4.

Een ongewoon lang verslag over een wedstrijd van (‘slechts’) team 5. Omdat ik zelf in team 5 speel, heb ik getwijfeld of ik dat wel moest doen. Maar het feit dat ik dit ook bij een willekeurig ander team zou hebben gedaan, heb ik de doorslag laten geven.
In week 5 hopen alle acht seniorenteams in actie te komen. Het programma vind je elders op de site. Komend weekend hoop ik daar weer verslag van te doen.

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion