FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 5 ging de seniorencompetitie weer van start. Alle acht teams kwamen in actie. De teams 1, 3 en 8 in de eigen zaal en de overige teams ‘op locatie’. De resultaten hielden elkaar in evenwicht. De teams 1, 2 en 3 liepen tegen een nederlaag aan, maar dat werd ‘gecompenseerd’ door de overwinningen van de teams 4, 5 en 6. De teams 7 en 8 kwamen tot een puntendeling. In de week naar de competitiestart kregen we een domper te verwerken toen we hoorden dat Ivan Hollander opnieuw geblesseerd is geraakt. Ditmaal aan de andere knie. Mogelijk is het opnieuw een meniscusprobleem. Hoewel de veronderstelling misschien wat voorbarig is, moeten we er rekening mee houden dat hij het hele seizoen niet in actie kan komen. Heel jammer. Allereerst natuurlijk voor hemzelf en vervolgens voor zijn teamgenoten. Ik neem de wedstrijden met je door.Nielsjeteam1
2e divisie O Kampenion 1  - Blauw-Wit 3      3 – 7
Jordy ten Have 2 en Ton Ringenier 1; inv. Niels Alberts 0

Bij mijn vooruitblik op dit nieuwe seizoen schreef ik het volgende: Jammer is het dat Jordy – zoals het er nu naar uitziet – niet heel veel wedstrijden kan meespelen. Bij hem wordt namelijk binnenkort de pen uit de linker elleboog gehaald. Hopelijk kan hij aan het begin en het eind van het seizoen enkele wedstrijden meepakken. En natuurlijk is het te hopen dat de andere spelers gevrijwaard blijven van blessures e.d.
De doelstelling van team 1 voor dit seizoen was een plek bij de eerste vier om zodoende de promotiegroep te bereiken. Nog voordat het competitieballetje ook maar 1x had gestuiterd, moet die doelstelling door het afhaken van Ivan vrijwel zeker al worden bijgesteld. Nadat hij eerst een aantal knieproblemen met de ene knie heeft gehad, liet nu de andere hem in de steek. Ivan denkt zelf dat het opnieuw een meniscusprobleem is.
Weliswaar telt team 1 vier spelers, maar Jordy moet dus binnenkort weer een ingreep ondergaan. Daarnaast hadden Gerben en Ton in de eerste wedstrijden wat anders gepland. Dat kon immers prima, want Jordy zou pas na wedstrijd 2 afhaken. Maar goed, daar doe je allemaal niets aan. We moeten de zaken nemen zoals zij zijn.
Ook langs deze digitale weg wensen wij Ivan veel sterkte toe. Hopelijk kan hij – als dat nodig is – op korte termijn worden geopereerd en zijn dan de knieproblemen definitief verleden tijd.

Dan de wedstrijd van afgelopen vrijdagavond. Gerben Wolterink had vrijdagavond andere verplichtingen en dus moest een invaller worden gezocht. Die werd gevonden in de persoon van Niels Alberts uit team 3 dat dit seizoen 2e klasse speelt. Jordy ten Have en Ton Ringenier waren de andere spelers. Tegenstander Blauw-Wit 3 bracht M. van Brink, R. Gierveld en W. Linthorst achter de tafel.

Blauw-Wit heeft dit seizoen drie teams in de divisies Oost spelen: team 1 in de 1e divisie en de teams 2 en 3 in de 2e divisie Oost. Het heeft de teams ook wat gemixt. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat Gierveld die het afgelopen nog in de landelijke 3e divisie uitkwam, nu in de 2e divisie Oost speelt. De overige spelers kwamen het afgelopen seizoen in Blauw-Wit 2 uit dat ook toen tegenstander van Kampenion 1 was.

Het werd een moeizame avond voor team 1. Weliswaar bracht Ton zijn team op een 1 – 0 voorsprong via een 3 – 1 overwinning op Van Brink. Maar daarna gingen drie partijen op rij naar Blauw-Wit. Jordy bood Gierveld goed tegenstand, maar moest in vieren capituleren. Niels kwam twee games meer dan goed mee met Linthorst, maar verloor ‘gewoon’ in drieën. En in het dubbel kwamen Jordy en Ton te kort tegen Gierveld en Van Brink.

Jordy bracht zijn team terug in de wedstrijd via een nipte zege op Van Brink. Ton verloor daarna achter toch enigszins onverwacht in drieën van Linthorst. Niels wist vervolgens Gierveld knap een game af te snoepen, maar die stelde daarna orde op zaken. En zo stond het na zeven partijen dus 2 – 5 in het voordeel van Blauw-Wit. En daar viel weinig op af te dingen.

Jordy pakte daarna zijn tweede zege door Linthorst – opnieuw in vijven – te verslaan. Kennelijk liggen de spelers uit Almelo Jordy wel, want het afgelopen seizoen bleef hij in de uitwedstrijd ongeslagen. Niels pakte tegen Van Brink opnieuw knap een game mee, maar moest zich in vieren gewonnen geven. Ton bleek in de laatste partij tegen de sterke Gierveld beter op dreef dan in zijn twee partij. In een partij met wisselende kansen moest een vijfde game de beslissing brengen. Daarin leek Ton aan het langste eind te trekken, maar via enkele ‘lucky ballen’ trok Gierveld de partij alsnog naar zich toe. Een ietwat ongelukkige nederlaag die het verschil maakt tussen 4 – 6 en 3 – 7.

Een in dubbel opzicht ongelukkig begin van team 1 dus. Zoals vermeld moet de doelstelling voor dit seizoen worden bijgesteld. Het is voor team 1 nu zaak om tenminste twee teams onder zich te houden.
Komende vrijdag gaat team 1 in Lochem op bezoek bij De Toekomst 3 dat tegen een (onverwacht) ruime nederlaag opliep bij TT Zwolle 4: 7 – 3. De Toekomst zint ongetwijfeld op revanche. De heren van team 1 zijn gewaarschuwd.


1e klasse TT Zwolle 5  - Kampenion 2      6 – 4
Gertjan Wessels 3 en Dick Hoekman 1; Ralph Trip 0

Team 2 moest vrijdagavond direct op bezoek bij DE titelkandidaat: TT Zwolle 5. Het speelde met Dick Hoekman, Ralph Trip en Gertjan Wessels. De Zwollenaren deden het met Hilko Appels, Martijn Achterberg en Roelof Buschgens.

TT Zwolle 5 begon sterk aan de wedstrijd en het nam direct het initiatief. Na het dubbel hadden de Zwollenaren een 3 – 1 voorsprong. Namens Kampenion 2 zorgde Gertjan tegen Achterberg voor de 1 – 1. Ralph (tegen Buschgens) en Dick (tegen Appels) moesten zich gewonnen geven en ook het dubbel ging verloren.

Ook de eerste twee partijen na het dubbel leverden overwinningen op voor TT Zwolle 5 en zo stond het dus al 5 – 1 in Zwols voordeel. Gertjan bracht het tweede punt voor zijn team in de boeken via een zege op Buschgens. En Dick volgde dit goede voorbeeld door Buschgens te verslaan. In de negende partij van de avond verloor Ralph van Achterberg, maar Gertjan zorgde er via een zwaarbevochten zege op Appels voor dat de nederlaag een draaglijk aanzien kreeg: 6 – 4. Met deze uitslag mag team 2 bepaald niet mopperen.
As. vrijdag ontvangt team 2 Effect 1 uit Mariënheem.


2e klasse Kampenion 3  - Wijhe 1      2 – 8
Niels Alberts 1 en Nick Kuipers 1; Danny Visscher 0

Team 3 is terug in de 2e klasse. Weliswaar in een andere samenstelling dan een jaar geleden, maar toch. Niels Alberts, Nick Kuipers, Jackie van der Meulen en Danny Visscher – met Sebastiaan Doorn als reserve – mogen proberen het verblijf in die 2e klasse ditmaal langer dan een seizoen te laten duren. Dat dit een zware opgave wordt, is bij een ieder bekend.
Afgelopen vrijdag speelden Niels Alberts, Nick Kuipers en Danny Visscher. Jackie van de Meulen was verhinderd en mede daardoor speelde Niels dus twee wedstrijden op een avond; hij viel immers ook in bij team 1. De gasten uit Wijhe traden aan met Rick Berenschot, Jeroen Diepenbroek en Harm Rekers.

Het werd een zeer moeizame wedstrijd voor team 3. De start was zeer ongelukkig. Niels verloor namelijk met 10 – 12 in de vijfde game van Berenschot. De vier partijen erna gingen alle ruim naar Wijhe. Wat er zou zijn gebeurd als Niels die eerste partij nipt had weten te winnen, weet uiteraard niemand. Diezelfde Niels zorgde er via een nipte zege op Rekers voor dat de ‘hatelijke’ nul van het wedstrijdformulier verdween. Nu was Niels de gelukkigste na 14 – 12 in de vijfde game. Hierna bracht Diepenbroek het verschil weer op vijf door Danny in vieren te verslaan. Nick volgde vervolgens het goede voorbeeld van Niels door Rekers in vijven te verslaan. De partijen negen en tien gingen echter weer vrij ruim naar Wijhe waardoor een ruime 2 – 8 nederlaag op het wedstrijdformulier verscheen.
De waarheid gebiedt te zeggen dat er deze avond ook niet veel meer in zat. Hopelijk kan kopman Jackie dit seizoen een voldoende aantal wedstrijden van de partij zijn waardoor team 3 de aansluiting kan houden met de andere teams.
As. vrijdag gaat team 3 in Zwolle op bezoek bij TT Zwolle 8. Dat team verloor afgelopen vrijdag met maximale cijfers bij Bosman Wezep 1.


3e klasse Dronten ’74 2  - Kampenion 4      3 – 7
Theo Hogenhorst 3, Jaap van Putten 2, Hans van den Berg 1 en dubbel 1

Team 4 ging afgelopen vrijdagavond in Dronten op bezoek bij Dronten ’74 2. Dat team telt – net als team 4 – vijf spelers waarbij het krachtsverschil tussen een aantal spelers vrij groot is. Afgelopen vrijdag speelde Dronten met R. Holwerda, R. Lijzenga en G. Soede zeker niet in de sterkste opstelling. Bij team 4 kwamen Hans van den Berg, Theo Hogenhorst en Jaap van Putten in actie. Arie Hup was niet beschikbaar en Gerard Palland heeft inmiddels het batje weer ter hand genomen en hoopt binnenkort zijn rentree te maken.

Na het dubbel had team 4 een 1 – 3 voorsprong genomen via zeges van Hans (op Soede), Theo (op Lijzenga) en het dubbel. Alleen Jaap liep tegen een nederlaag aan tegen de laatste seizoenen sterk gegroeide Holwerda.

Na het dubbel ondervond ook Hans de kracht van de jonge Holwerda die de tussenstand halverwege op 2 – 3 bracht. Theo (tegen Soede) en Jaap (tegen Lijzenga) vergrootten die voorsprong weer tot 2 – 5.

Daarna bleek Theo in de strijd tussen de beide kopmannen het sterkst (of het vast). Vervolgens verloor Hans toch ietwat onnodig van Lijzenga waarna Jaap (tegen Soede) de eindstand op 3 – 7 bepaalde. Al met al een goede uitslag, al had er tegen een Dronten ’74 2 in die opstelling wellicht nog wat meer ingezeten.
As. dinsdag ontvangt team 4 de degradant uit de 2e klasse: Leogang 1.


3e klasse Bosman Wezep 4 - Kampenion 5      0 -10
Marcel Makkink 3, Jan Ringenier 3, inv. Pascal Bruins 3 en dubbel 1

Ook team 5 telt op papier vijf personen, maar toch moest het afgelopen vrijdag met een invaller op weg naar Bosman Wezep 4. Die invaller was jeugdspeler Pascal Bruins. Marcel Makkink en Jan Ringenier waren de andere spelers. Bij Bosman Wezep 4 –dat het afgelopen seizoen de titel pakte in een poule van de 4e klasse – speelden Gertjan Doorneweerd, Kevin Hertsenberg en William van Unen.

Het was een typische wedstrijd tussen een promovendus en een (overwegend) geroutineerd team. De Wezeper spelers speelden niet slecht, maar moesten het afleggen op routine. Weliswaar beschikt Pascal nog niet over veel routine, maar hij heeft aanvallend dan weer zoveel in huis dat ook hij niet of nauwelijks in de problemen kwam.
De – van Kamper kant gezien – lastigste wedstrijd was de eerste partij van de avond tussen Doorneweerd en Jan. Jan ontsnapte in de eerste game en verloor de tweede vrij kansloos. De derde sleepte hij er weer uit waarna het verschil in de vierde game wat groter was.
In de negen resterende partijen kwamen de Kampenaren niet meer in de problemen. Slechts het dubbel (Marcel/Jan) leverde nog gameverlies op, maar alle andere partijen gingen in drieën naar team 5. En dus boekte het een prima overwinning: 0 – 10. Complimenten aan Pascal die kan terugzien op een prima debuut in de seniorencompetitie.
As. vrijdag komt concurrent Smash ’70 8 op bezoek. Ook dat team won afgelopen vrijdag met maximale cijfers en wel van promovendus Harderwijk 3.


4e klasse TT Zwolle 13  - Kampenion 6      4 – 6
Marco Ilbrink 2, inv. Henny Boxman 2, Jeroen Heldoorn 1 en dubbel 1

Team 6 ging afgelopen vrijdagavond op bezoek bij TT Zwolle 13. Omdat Harm Bosman voorlopig – in ieder geval t/m dinsdag 8 februari – niet in actie komt, moest een invaller worden gezocht. Die werd gevonden in de persoon van Henny Boxman. Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink completeerden het team. Bij de Zwollenaren speelden Henk Harms, Eddy Huberts en Edwin de Greef.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Niet alleen omdat het verschil in punten tijdens de wedstrijd niet groter dan twee was, maar ook omdat vijf van de tien partijen een beslissende vijfde game nodig hadden om een winnaar aan te wijzen.
Na het dubbel stond het 1 – 3 in het voordeel van team 6. Jeroen en Henny boekten een overwinning, terwijl Marco nipt van Huberts verloor. Het dubbel leverde weer een nipte zege voor Jeroen en Marco op.

Na het dubbel kwam TT Zwolle 13 terug tot 3 – 3. Maar van de laatste vier partijen gingen er drie naar team 6. Marco schreef twee daarvan op zijn naam en Henny een. Jeroen verloor zijn laatste partij weer nipt. En zo eindigde wedstrijd in een 4 – 6 overwinning voor team 6. En dat is een goede uitslag. Marco en invaller Henny pakten ieder twee punten en Jeroen een. Het zesde punt kwam op naam van het dubbel Jeroen/Marco.
De uitslagen van de eerste speelronde gerechtvaardigen de verwachting dat de krachtsverschillen in deze poule niet groot zullen zijn.
As. dinsdag ontvangt team 6 DTV ’84 4 uit Dalfsen.


5e klasse Wham 3  - Kampenion 7      5 – 5
Henny Boxman 2, Martijn Haanappel 2 en Mattias Beimers 1

Team 7 kwam afgelopen woensdag al in actie en wel bij Wham 3 in Nieuwleusen. Namens team 7 speelden Mattias Beimers, Henny Boxman en Martijn Haanappel. Bij de gastheren kwamen Harald de Graaf, Alfred Hengeveld en Hans Klein in actie.

Wil team 7 meedoen om de titel – en dat wil het – dan moest deze wedstrijd winst moest opleveren. Maar natuurlijk worden wedstrijden niet achter een PC thuis beslist. Er moet gewoon voor worden gespeeld. En Wham 3 had terecht geen boodschap aan de titelaspiraties van team 7. Het ging de wedstrijd sterk van start en stond na het dubbel op een 3 – 1 voorsprong.
Alleen Martijn (tegen Hengeveld) wist tot winst te komen. Mattias verloor van De Graaf en Henny van Klein. In het dubbel kwamen Martijn en Mattias tekort tegen De Graaf en Hengeveld.

Na het dubbel leek team 7 snel orde op zaken te stellen. Mattias en Henny boekten 3 – 0 zeges op respectievelijk Hengeveld en De Graaf en Martijn zette tegen Klein een 0 – 2 achterstand om in een 3 – 2 zege. Toen Henny daarna in drieën Hengeveld versloeg, leek team 7 toch nog op weg naar een ruime zege. Maar Wham 3 gaf zich nog niet gewonnen. Klein versloeg eerst Mattias in vieren en De Graaf was in ‘straight games’ te sterk voor Martijn. En zo eindigde de wedstrijd in een terechte puntendeling: 5 – 5. En dat is toch een enigszins teleurstellend resultaat.
Gelukkig heeft de puntendeling niet direct grote gevolgen, want de beide andere wedstrijden eindigden in 6 – 4.
As. vrijdag speelt team 7 een thuiswedstrijd en wel tegen concurrent Nevanco 1.


5e klasse Kampenion 8  - Heino 8      5 – 5
Rense Beimers 2, Jentine Ringenier 2 en Gerard Wessels 1

Team 8 ontving afgelopen vrijdagavond Heino 8. Namens team 8 speelden Jentine Ringenier, Gerard Wessels en Rense Beimers. De gasten verschenen met Johan Lute, Carlinda Fuselier en Vincent Schuurman.

De start was voor team 8. Jentine (tegen Lute) en Gerard (tegen Fuselier) wonnen hun eerste partij vrij overtuigend en zorgden voor 2 - 0. Rense had echter weinig kans tegen Schuurman die na een aantal jaren bij Hoonhorst te hebben gespeeld, nu zijn rentree bij Heino maakte. Ook het dubbel Gerard/Rense had weinig in te brengen tegen Lute/Schuurman, zodat de stand weer gelijk was: 2 – 2.

Na het dubbel verloor Gerard nipt van Lute en was ook Jentine kansloos tegen de sterke Schuurman. En dus stond het zomaar 2 – 4. Rense bracht zijn team dichterbij door Fuselier in vieren te verslaan.

Daarna ondervond ook Gerard de kracht van Schuurman die de marge weer op twee bracht. Team 8 bleef echter knokken voor een goed resultaat en via zeges in straight games van Rense op Lute en Jentine op Fuselier sleepte team 8 er na een wedstrijd met wisselende kansen toch nog een gelijkspel uit.


De kop is er dus af. Natuurlijk kunnen er na een speelronde nog niet zoveel conclusies worden getrokken. Wel kunnen (moeten?) we concluderen dat team 1 de doelstellingen moet bijstellen na de blessure van Ivan, maar natuurlijk kan dit Ivan niet worden verweten. Dat spreekt voor zich.
Komende week komen alle seniorenteams weer in actie. Komend weekend hoop ik je weer bij te praten.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
Plaats reactieZet het plaatje in elkaar