FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 6 kwamen alle acht seniorenteams weer in actie. Het werd een teleurstellende week voor de seniorenteams, want de acht wedstrijden leverden 2x winst op, 1x een gelijkspel en 5x een nederlaag. Team 1 liep in Lochem tegen een ‘zeperd’ aan. Ik neem de wedstrijden weer met je door.Martijntje2e div. Oost De Toekomst 3  - Kampenion 1     10 – 0
Jordy ten Have 0, Gerben Wolterink 0 en inv. Niels Alberts 0

Team 1 speelde vrijdagavond in Lochem tegen het sterke De Toekomst 2. Het moest opnieuw met een invaller aantreden. Ton Ringenier was een weekendje weg (al gepland en besproken toen er nog geen sprake was van een blessure bij Ivan Hollander) en Ivan Hollander is dus geblesseerd. Jordy ten Have en Gerben Wolterink werden vergezeld door Niels Alberts (team 3). De Toekomst 3 speelde met Tom Bleumink, Roland Voppel en Jeroen de Boer.

Helaas viel er voor de spelers van team 1 weinig eer te behalen in Lochem. Zij leden een volmaakt kansloze 10 – 0 nederlaag. En op die nederlaag valt ook niets af te dingen. Op het wedstrijdformulier staat namelijk 9x een 3 – 0 overwinning en 1x een 3 – 1 overwinning voor de spelers van De Toekomst 3. Zoiets kan een keer gebeuren. En daar moeten we verder maar ook niet veel woorden over vuil maken.

Vervelender is het dat Jordy as. maandag weer naar het ziekenhuis moet om de pen uit zijn linker elleboog te laten halen. Hij zal daardoor (ook) een aantal weken uit de roulatie zijn. En omdat Ivan voorlopig ook niet in actie kan komen, speelt team 1 ook de eerstkomende wedstrijden met een invaller. Het is voor de spelers van team 1 zaak om zich alleen te richten op de zaken die zij zelf in de hand hebben. Hopelijk kan zo de negatieve spiraal worden doorbroken.
As. vrijdag speelt team 1 in Deventer tegen Wijk 16 1 dat o.a. Lars van der Zanden in de gelederen heeft.


1e klasse Kampenion 2   - Effect (M) 1     5 – 5
Ralph Trip 2, Gertjan Wessels 2 en Dick Hoekman 1

Team 2 ontving vrijdagavond Effect (M) 1 uit Mariënheem. Namens team 2 kwamen Dick Hoekman, Ralph Trip en Gertjan Wessels in actie, al was laatstgenoemde verre van fit. Bij de gasten waren Rob Bertholee, Gert Machiels en Henk Kuiper van de partij.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Bij de gasten bleek Bertholee een maatje te groot voor de Kampenaren. Bertholee kwam een aantal seizoenen geleden ‘aanwaaien’ bij Effect. Het eerste seizoen speelde hij 3e klas, maar al heel snel bleek dat hij daar niets had te zoeken. En ook de afgelopen seizoenen in de 2e klas verloor hij niet of nauwelijks. Team 2 moest de punten halen tegen Kuiper en Machiels. En dat deed het dan ook. Gertjan en Ralph ieder twee en Dick een. De krachtsverschillen achter koploper TT Zwolle 5 lijken niet groot en het belooft dus weer een spannende competitie te worden.
As. donderdag speelt team 2 uit tegen Olst 1.


2e klasse TT Zwolle 8   - Kampenion 3     4 – 6
Nick Kuipers 2, Jackie vd Meulen 2, Danny Visscher 1 en dubbel 1

Team 3 moest zich tegen TT Zwolle 8 proberen te herstellen van de ruime 2 - 8 nederlaag tegen Wijhe 1. Nick Kuipers, Jackie van der Meulen en Danny Visscher moesten daarvoor zorgen. Bij TT Zwolle speelden Jos de Munnik, Kevin Lieuw-On en invaller Gerard de Boef.

Het werd opnieuw een moeizame wedstrijd voor team 3. Halverwege stond het op een 3 – 2 achterstand en toen Nick in de zesde partij van de avond van De Munnik verloor, leek team 3 weer op een nederlaag af te stevenen. Maar zie, de heren wisten zich op te richten. Via vier overwinningen op rij sleepten zij er toch nog een nipte 4 – 6 zege uit. Hoewel vooraf een beter resultaat werd verwacht, mogen Danny, Jackie en Nick achteraf niet mopperen gezien de eerdere 4 – 2 achterstand. Jackie en Nick wonnen ieder tweemaal en Danny snoepte een puntje mee. Ook het dubbel leverde winst op.
As. vrijdag ontvangt team 3 het sterke Smash ’70 5.


3e klasse Kampenion 4   - Leogang 1     4 – 6
Theo Hogenhorst 2 en Arie Hup 2; Jaap van Putten 0

Team 4 ontving afgelopen dinsdag koploper Leogang 1 uit Nunspeet. De gasten traden zonder de sterke Bjorn Vrugt aan en speelden met Rin van Dijk, Koos Dorst en Johan Wiebenga. Team 4 speelde met Theo Hogenhorst, Arie Hup en Jaap van Putten.

Er leken voor team 4 mogelijkheden te liggen door de afwezigheid van Vrugt. Maar in het begin van de wedstrijd bleek daar weinig van. Na het dubbel stond het namelijk liefst 0 – 4. En op die tussenstand viel weinig af te dingen. Na het dubbel kwamen de spelers van team 4 wat beter in de wedstrijd en met name de routiniers Arie en Theo. Zij bleven namelijk na het dubbel ongeslagen in hun resterende wedstrijden. Helaas wist Jaap daar geen puntje aan toe te voegen waardoor team 4 een 4 – 6 nederlaag leed. Er had meer in gezeten, maar de start was niet best. Achteraf valt de nipte nederlaag nog mee na een 0 – 4 tussenstand.
Komende vrijdag gaat team 4 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 9.


3e klasse Kampenion 5   - Smash ’70 8     3 – 7
Jan Ringenier 1, Simon vd Woude 1 en dubbel 1; Marcel Makkink 0

Voor team 5 stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Op bezoek kwam namelijk Smash ’70 8 dat als grootste concurrent in de strijd om de titel moet worden beschouwd. Voor Smash ’70 8 speelden Kevin Halfwerk, Bert Mensink en Guido Tijssen. Team 5 deed het met Simon van der Woude, Marcel Makkink en Jan Ringenier die Marijke Kramer verving. Zij had last van haar rug.

De start was voor de bezoekers. Simon had in de eerste twee games geen vat op het spel van Halfwerk. Daarna ging het beter, maar hij verloor in vieren. Marcel was gelijkwaardig aan Mensink, maar laatstgenoemde bleek het gelukkigst in de vijfde game (11 – 13). Jan bracht team 5 terug in de wedstrijd via een 3 – 2 overwinning op Tijssen. Team 5 kwam langszij door een eenvoudige zege van Marcel en Simon in het dubbel op Mensink en Tijssen.
Twee partijen later stond het opnieuw gelijk. Marcel kon een 2 – 0 voorsprong tegen Halfwerk niet verzilveren, terwijl Simon tegen Tijssen niet in de problemen kwam. Daarna was de Kamper koek helaas op. Wedstrijd 7 (Jan tegen Mensink) en 8 (Marcel tegen Tijssen) gingen nipt in vijven verloren. In wedstrijd 9 was Jan kansloos tegen Halfwerk waarna Simon in de laatste partij van de avond tegen Mensink het onderspit moest delven.
Een (te) ruime 3 – 7 nederlaag dus voor team 5. Die nederlaag was geflatteerd, want vier van de vijf vijfpitters gingen naar Smash ’70. Dat deed goede zaken en het is voorlopig titelkandidaat nummer 1.
Team 5 ontvangt as. vrijdag Emmeloord 2; beide teams ontmoeten elkaar dan al voor de tweede maal dit seizoen.


4e klasse Kampenion 6   - DTV ’84 4     3 – 7
Jeroen Heldoorn 1, inv. Anne vd Haar 1 en dubbel 1; inv. Henny Boxman 0

Team 6 ontving afgelopen dinsdag DTV ’84 4 uit Dalfsen. Het speelde met twee invallers: Henny Boxman en Anne van der Haar, beiden uit team 7. Jeroen Heldoorn was namens team 6 van de partij. De gasten speelden met Arjan ten Kate, Edith Bouwman en Willemien van Oenen.

Na het dubbel stond het 2 – 2. Jeroen en Henny verloren hun eerste partij, respectievelijk van Ten Kate en Van Oenen. Anne bracht team 6 terug in de wedstrijd via een 3 – 0 zege op Bouwman. Toen hij daarna met Jeroen in vijven het dubbel van Ten Kate en Van Oenen won, stonden beide teams weer gelijk. Daarna ging het echter mis voor team 6. Liefst vijf partijen op rij gingen naar de gasten uit Dalfsen waardoor het van 2 – 2 zomaar 2 – 7 werd. In de laatste partij van de avond kwam Jeroen tegen Van Oenen op een 0 – 2 achterstand. Hij bleef echter knokken voor een beter resultaat en dat werd beloond. Hij won drie games op rij en sleepte de partij er alsnog uit waardoor hij de nederlaag een wat draaglijker aanzien gaf: 3 – 7. Opvallend was het dat de wedstrijd heel lang duurde, terwijl er slechts twee vijfpitters werden gespeeld.
Team 6 gaat vrijdag 18 februari in Ens op bezoek bij Smash-In 3.


5e klasse Kampenion 7   - Nevanco 1     7 – 3
Martijn Haanappel 3, Anne vd Haar 2, Henny Boxman 1 en dubbel 1

Voor team 7 stond afgelopen vrijdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nevanco 1 uit Hasselt op het programma. Belangrijk, omdat beide teams willen meedoen om de titel. Team 7 speelde met Anne van der Haar, Henny Boxman en Martijn Haanappel. De gasten traden aan met Abel Gelling, Tiemen Lok en Gerrit Michel.

Team 7 was de competitie ietwat teleurstellend gestart met een puntendeling bij Wham 3, terwijl Nevanco nipt de meerdere was van TT Zwolle 15: 6 – 4. Het was voor team 7 zaak om een ruime overwinning te behalen, al is dat natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Team 7 startte prima. Na het dubbel stond er namelijk een fraaie 4 – 0 tussenstand op het scorebord. Anne (tegen Gelling), Henny (tegen Lok) en Martijn (tegen Michel) hadden ieder vier games nodig om hun partijen in winst om te zetten. Het dubbel Anne/Martijn hoefde tegen Lok en Michel zelfs geen game af te staan.
Daarna ging het allemaal wat moeizamer. Sterker nog: ‘na rust eindigde de wedstrijd in een 3 – 3 gelijkspel'. Henny verloor van Gelling en Michel, terwijl Anne in de laatste partij van de avond Lok moest feliciteren. Martijn won zijn beide partijen, terwijl Anne eenmaal wist te zegevieren. Niettemin is een 7 – 3 zege tegen concurrent Nevanco een goed resultaat. Team 7 doet mee en dat is een prettige constatering.
Komende vrijdag ontvangt team 7 TT Zwolle 15.


5e klasse DTV ’84 6   - Kampenion 8     7 – 3
Alice Ringenier 1, Gerard Wessels 1 en dubbel 1; Jentine Ringenier 0

Team 8 speelde afgelopen maandagavond al en wel tegen DTV ’84 6 in Dalfsen. Namens team 8 kwamen Alice Ringenier, Jentine Ringenier en Gerard Wessels in actie. Voor DTV ’84 6 speelden Ben van der Vegt, Jacques den Haan en Peter Matenaar.

De start was veelbelovend voor team 8. Na het dubbel had het namelijk een 1 – 3 voorsprong genomen. Onder meer via twee gewonnen vijfpitters; Gerard op Matenaar en het dubbel Alice/Gerard op Den Haan/Van der Vegt. Daarvoor had Alice in vieren gewonnen van Van der Vegt en verloor Jentine in straight games van Den Haan.
Maar helaas was de Kamper koek toen op. Alle zes resterende partijen gingen voor team 8 verloren. Jentine was jammer genoeg niet fit, wat haar zeker een winstpartij heeft gekost. Maar ja, dat telt natuurlijk allemaal niet. Een 7 – 3 nederlaag dus voor team 8 dat daardoor naar onderen moet kijken. De voorsprong op nummer laatst Nevanco 2 bedraagt voorlopig nog vijf punten.
As. vrijdag speelt team 8 thuis tegen Smash ’70 12.


Geen goede week dus voor de seniorenteam van Kampenion. Weliswaar trof een aantal teams (zeer) sterke tegenstanders, maar toch. Komende week liggen er gelukkig al weer nieuwe kansen. Van die verrichtingen hoop ik komend weekend weer verslag te doen.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
KampenionReacties  

#2 Jan Ringenier 14-02-2011 20:25
Klopt ja. Zo te zien had je het niet erg moeilijk vrijdagavond. Want het is niet bepaald een actiefoto! ;)
Citeer
#1 Martijn Haanappel 14-02-2011 16:14
mooie foto derbij hoor :P
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar