FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 7 was er een volledig programma in de seniorencompetitie. Alle acht seniorenteams kwamen weer in actie. De teams 1 en 2 moesten met een invaller aantreden en team 6 zelfs met twee invallers. Die invallers deden overigens van zich spreken. De acht wedstrijden leverden een positieve balans op: viermaal winst, tweemaal een puntendeling en tweemaal verlies. Ik neem de acht wedstrijden weer met je door.2e div. Oost Wijk 16 1   - Kampenion 1     4 – 6
Inv. Gertjan Wessels 3, Ton Ringenier 2 en Gerben Wolterink 1

Team 1 speelde vrijdagavond in Deventer tegen Wijk 16 1. Het deed dat met Ton Ringenier, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels die inviel. Wijk 16 1 bracht Lars van der Zanden, Monique Emens en Ton Korting achter de tafel.

Team 1 stond voor de opgave om voor het eerst dit seizoen een goed resultaat neer te zetten. In het begin van de wedstrijd zag het daar niet naar uit, want na het dubbel keek het tegen een 3 – 1 achterstand aan. Ton verloor enigszins verrassend van Lars die overigens goed stond te spelen. Gerben verloor in vijven van Emens, terwijl Gertjan Korting de baas bleef. In het dubbel verloren Gerben en Ton in vieren van Emens en Korting. Naar ik heb vernomen maakte (de Kamper) Ton teveel fouten.
Na het dubbel ging het beter. Eerst versloeg Ton tegenstander Emens in straight games en daarna speelde Gertjan het spelletje slim tegen Lars. Bovendien stond zijn blok goed. Toen Gerben vervolgens Korting met 0 – 3 weinig kans gaf, stond team 1 op een 3 - 4 voorsprong.
Gertjan bleef in de achtste partij van de avond Emens nipt de baas na een zeer spannende partij getuige de gamestanden 17 – 19, 11 – 9, 11 – 6, 12 – 14 en 12 – 10. Gertjan pakte daardoor heel knap drie overwinningen, wat de ‘vaste spelers’ van team 1 dit seizoen nog niet is gelukt. De Kamper Ton vergrootte die voorsprong tot 3 – 6 door de Deventer Ton (Korting) in straight games te verslaan. Helaas moest Gerben zich in de laatste partij van de avond in vieren gewonnen geven tegen Lars waardoor de spreekwoordelijke slagroom op de taart achterwege bleef. Toch kunnen de spelers van team 1 met een 4 – 6 zege verder.
Het is en blijft zaak dat de spelers zich niet laten afleiden door zaken waar zij toch geen invloed op hebben. De vaste spelers moeten maximaal zien te presteren en ieder punt dat een invaller haalt als bonuspunt zien. Deze vrijdag leverde dus liefst bonuspunten op, met dank aan Gertjan. Wel moeten we constateren dat team 1 zevende staat en dat de achterstand op de veilige zesde plaats op dit moment liefst zes punten bedraagt.
Komende week is er geen regulier competitieprogramma. Op vrijdag 4 maart as. komt het bekende Emmeloord 1 op bezoek.


1e klasse Olst 1    - Kampenion 2     6 – 4
Inv. Simon van der Woude 2, Ralph Trip 1 en Gertjan Wessels 1

Ook team 2 kende personele problemen. Wegens trieste familieomstandigheden was Dick Hoekman niet beschikbaar. Na de nodige inspanningen bleek uiteindelijk Simon van der Woude (team 5) bereid om in te vallen en te rijden. Ralph Trip en Gertjan Wessels completeerden het team. Tegenstander Olst 1 trad aan met J. Mol, J. Buiza en M. Machielsen.

De gastheren waren in het begin van de wedstrijd beter bij de les dan de Kampenaren. Na vijf partijen stond het namelijk 4 – 1 in het voordeel van Olst 1. Ralph (van Mol) en Gertjan (van Buiza) verloren hun eerste partij, zij het dat Gertjan ietwat sneu wegkwam na 12 – 10, 9 – 11, 11 – 9, 9 – 11 en 14 – 16. Simon won zijn eerste partij overtuigend tegen Machielsen. In het dubbel hadden Gertjan en Ralph niet veel kans tegen Buiza en Mol; zij verloren in straight games.
Na het dubbel verloor ook Ralph in vijven van Buiza na met 2 – 0 te hebben voorgestaan. Zo stond het dus 4 – 1 voor Olst 1.
Twee partijen later stond het 4 – 3 na zeges van Simon op Mol en Gertjan op Machielsen. Tegen Buiza liep Simon tegen zijn eerste nederlaag van de avond op, maar als invaller twee partijen meepakken in de 1e klasse is natuurlijk netjes. Ralph bracht de stand op 5 – 4 door Machielsen in vieren te verslaan, waardoor laatstgenoemde deze avond puntloos bleef. In de laatste partij van de avond had Gertjan geen kans tegen Mol. Dus leed team 2 een nipte nederlaag in Olst. Ik heb begrepen dat de heren met de uitslag vrede kunnen hebben.
Door de verrassende 3 – 7 thuisnederlaag van TT Zwolle 5 tegen Effect 1 worden de puntverschillen alleen nog maar kleiner in de poule. En net als team 1 staat ook team 2 op een degradatieplaats. Het staat vijfde en de achterstand op nummer vier Smash-In 1 bedraagt drie punten.
Ook team 2 komt pas weer op vrijdag 4 maart as. in actie. Dan komt datzelfde Smash-In 1 op bezoek.


2e klasse Kampenion 3   - Smash ’70 5     5 – 5
Niels Alberts 2, Jackie van der Meulen 2 en Nick Kuipers 1

Team 3 ontving afgelopen vrijdagavond Smash ’70 5 dat vorige week titelkandidaat Bosman Wezep 1 met 8 – 2 billenkoek gaf. Namens team 3 kwamen Niels Alberts, Nick Kuipers en Jackie van der Meulen in actie. Smash ’70 5 – dat op papier liefst zes spelers telt – speelde ditmaal met Jacco van der Worp, Mathias Hammer en Bastiaan Evers.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van en slaagden er niet in meer dan een punt voorsprong te pakken in die wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2. Niels (tegen Van der Worp) en Jackie (tegen Evers) wonnen hun wedstrijd, terwijl Nick geen antwoord had op het spel en materiaal van Hammer. In het dubbel waren Evers en Hammer met 10 – 12 in de vijfde game net wat gelukkiger dan Jackie en Niels.
Ook na het dubbel bleef de wedstrijd gelijk op gaan en ‘de tweede helft’ eindigde in 3 – 3. Niels, Nick en Jackie pakten ieder nog een zege. Aan Hattemer kant bleef Hammer vrij eenvoudig ongeslagen en wist Van der Worp in de partij net na het dubbel Nick met 9 – 11 in de vijfde game nipt de baas te blijven.
Met de 5 – 5 uitslag kunnen beide teams vrede hebben. Ter verduidelijking: beide teams wonnen twee partijen in vijven, twee partijen in drieën en een partij in vieren. Hoezo er was balans in de wedstrijd?
Het wordt wat eentonig, maar ook team 3 staat op een degradatieplaats. Net als team 2 heeft het 13 punten. De achterstand op plaats vier bedraagt twee punten.
Team 3 speelt op vrijdag 4 maart as. opnieuw thuis. Dan komt degradant Batfighters 1 op bezoek.


3e klasse Smash ’70 9   - Kampenion 4     5 – 5
Theo Hogenhorst 2, Jaap van Putten 2 en Arie Hup 1

Team 4 ging vrijdagavond in Hattem op bezoek bij Smash ’70 9. Het deed dat met Theo Hogenhorst, Arie Hup en Jaap van Putten. De Hattemers speelden met Joop van Weeghel, Simon van Halm en Auke van Selling in de sterkste opstelling.

Het werd een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Het feit dat geen van de zes spelers ongeslagen bleef, onderstreept dit. Ook wist geen van beide teams een voorsprong van meer dan een punt te nemen. Na het dubbel stond het 2 – 2 en de uiteindelijke 5 – 5 is dan ook een logische uitslag. Theo won van Van Weeghel en Selling en verloor van Van Halm. Jaap won van Van Halm en Van Selling en verloor van Van Weeghel en Arie won van Van Selling, maar verloor van Van Halm en Van Weeghel. Het dubbel leverde winst op voor Smash ’70 9. Een terechte puntendeling dus tussen beide teams.
Team 4 staat voorlopig derde met 16 punten uit drie wedstrijden.
Op woensdag 2 maart as. speelt team 4 opnieuw uit, dan tegen Wham 1 in Nieuwleusen.


3e klasse Kampenion 5   - Emmeloord 2     9 – 1
Marcel Makkink 3, Simon van der Woude 3, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Team 5 en tegenstander Emmeloord 2 ontmoetten elkaar afgelopen vrijdag al voor de tweede maal dit seizoen. De oorspronkelijke wedstrijd van vrijdag 18 februari werd al op vrijdag 28 januari jl. in Emmeloord gespeeld. En de wedstrijd van vrijdag 1 april werd afgelopen vrijdag al gespeeld.
Team 5 speelde met Marcel Makkink, Jan Ringenier en Simon van der Woude. De Emmeloorders brachten Lucas Koffeman, Michèle van der Lei en Maurice Arnoldy achter de tafel.

De wedstrijd in Emmeloord eindigde destijds in een prima 3 – 7 overwinning voor team 5. Wat zou het ditmaal worden? De start was in ieder geval prima. Na het dubbel stond het namelijk 4 – 0. Jan en Simon versloegen respectievelijk Koffeman en Arnoldy in straight games, terwijl Marcel slechts een game hoefde af te staan tegen Van der Lei. Ook in het dubbel hoefden Marcel en Simon maar een game in te leveren tegen Koffeman en Van der Lei.
Ook daarna ging het rooskleurig voor team 5. De volgende drie enkelpartijen leverden opnieuw winst op waarbij alleen Marcel in zijn partij tegen Koffeman van een (terechte) 0 – 2 achterstand moest terugkomen. Door zijn service en spel aan te passen wist hij de partij nog te kantelen.
De partijen acht en negen leverden ook winst op. Marcel was in een zeer spannende partij net de meerdere van Arnoldy, terwijl Simon het drie games lastig had tegen Koffeman die knap een 1 – 2 voorsprong pakte. In de vierde en vijfde game stelde Simon orde op zaken. Jan slaagde er niet in om de 10 – 0 uitslag op het wedstrijdformulier te brengen. In de laatste partij van de avond verloor hij verdiend van Van der Lei. Laatstgenoemde speelde direct en liet Jan niet in zijn spel komen. Niettemin is een 9 – 1 overwinning tegen dit Emmeloord 2 een prima resultaat.
Omdat concurrent Smash ’70 8 met ‘slechts’ 3 – 7 bij Bosman Wezep 4 won, is team 5 zelfs nog twee punten uitgelopen terwijl het deze week een veel sterkere tegenstander trof.
Team 5 staat eerste met 29 punten uit vier wedstrijden, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Smash ’70 8 dat 24 punten heeft verzameld.
Team 5 komt komende week wel in actie. De uitwedstrijd van donderdag 10 maart tegen Heino 3 wordt namelijk al op woensdag 23 februari as. gespeeld.


4e klasse Smash-In 3   - Kampenion 6     4 – 6
inv. Pascal Bruins 2 en Marco Ilbrink 1; inv. Mattias Beimers 0 – allen uit twee partijen

Team 6 moest vrijdagavond met liefst twee invallers op pad. Harm Bosman en Jeroen Heldoorn waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. In de personen van de (met alle respect) ‘jonkies’ Mattias Beimers en Pascal Bruins had Marco Ilbrink twee invallers gevonden. Ook tegenstander Smash-In 3 had personele problemen, maar die konden niet worden opgelost waardoor Laura Hameetman en Edwin Stoker met hun tweeën moesten aantreden.

Team 6 begon dus al met een 0 – 3 voorsprong aan de wedstrijd. In de zeven wedstrijden die werden gespeeld toonde Smash-In 3 zich nipt de betere: 4 – 3. En dus keerde team 6 met een 4 – 6 overwinning terug naar Kampen. Pascal bleef in zijn beide enkelpartijen zonder al te veel problemen overeind en Marco voegde daar een puntje aan toe. Mattias kwam vrij goed mee, maar slaagde er niet in tot winst te komen. Ook het dubbel Mattias/Pascal verloor van Hameetman/Stoker. Maar dat mag de pret allemaal niet drukken. Team 6 heeft de personele problemen ook in week 7 weten te overwinnen en het pakte zes belangrijke punten. Belangrijk, want achter koploper Staphorst ontlopen de teams elkaar niet veel.
Team 6 staat derde met 15 punten uit drie wedstrijden. Het heeft een puntje minder dan nummer twee Smash-In 3 en twee punten meer dan nummer voorlaatst ’s-Heerenbroek 2.
Team 6 speelt op dinsdag 1 maart as. de ‘stadsderby’ bij ’datzelfde s-Heerenbroek 2.


5e klasse Kampenion 7   - TT Zwolle 15     10 – 0
Henny Boxman 3, Martijn Haanappel 3, Anne van der Haar 3 en dubbel 1

Team 7 ontving afgelopen vrijdagavond TT Zwolle 15. Anne van der Haar, Martijn Haanappel en Henny Boxman mochten het opnemen tegen Rintje Hibma, Reinhardt Mulder en Jaap Ruiter.

Team 7 wil dit seizoen graag kampioen worden en dus was het zaak een ruime overwinning te behalen. Welnu, team 7 slaagde hier glansrijk ik. Het behoefde zelfs geen enkel punt af te staan. Anne, Henny en Martijn lieten het in geen enkele partij tot een vijfpitter komen. Een vierde game afsnoepen was voor de Zwollenaren met maximale deze avond en dat gebeurde viermaal. Veel meer kan ik eigenlijk ook niet over de wedstrijd schrijven.
Wel is het zo dat ook de concurrenten Nevanco 1 en Wham 3 hun wedstrijden met 10 – 0 wisten te winnen waardoor de puntverschillen bovenin ongewijzigd blijven. Ik moet daarmee mijn eerdere opmerkingen over de (eerste) wedstrijd Wham 3 – team 7 enigszins bijstellen. Ik gaf toen aan dat een 5 – 5 gelijkspel een teleurstellend resultaat was. Maar nu we drie wedstrijden op weg zijn, is duidelijk geworden dat Wham 3 goed blijft meedraaien. Bij deze stel ik mijn opmerkingen bij met excuses aan de spelers van Wham 3.
Team 7 ligt voorlopig op schema. Het heeft in drie wedstrijden 22 punten verzameld, eentje meer dan Wham 3.
Het gaat op vrijdag 4 maart in Hattem op bezoek bij Smash ’70 16.


5e klasse Kampenion 8   - Smash ’70 14     0 – 10
Rense Beimers 0, Alice Ringenier 0 en Jentine Ringenier 0

Team 8 ontving vrijdagavond Smash ’70 14 uit Hattem. Het speelde met Rense Beimers, Alice Ringenier en Jentine Ringenier. Smash ’70 14 verscheen met Arnould Bos, Remco Beekman en Houwer de Geus.

Deze wedstrijd was zo ongeveer het spiegelbeeld van de wedstrijd tussen team 7 en TT Zwolle 15. Hier waren de bezoekers duidelijk te sterk. En hier slaagden Alice, Jentine en Rense er (zelfs) niet in om een vijfpitter af te dwingen. Een maximale nederlaag dus voor team 8. De gasten uit Hattem waren een maatje te groot, maar dat is geen schande. Zoiets kan gebeuren.
Team 8 zag concurrent Nevanco 2 in de derde speelronde drie punten dichterbij komen. De voorsprong op de nummer laatst bedraagt nu nog slechts twee punten: 8 tegenover 6 punten.
Beide teams ontmoeten elkaar op donderdag 3 maart as. in Hasselt. Een belangrijke wedstrijd dus.


Een vrij goede week voor de acht seniorenteams. Een week waarin de invallers van zich deden spreken: Gertjan bij team 1, Simon bij team 2 en Pascal bij team 6. Dat is toch leuk om te melden. Wel moet een aantal teams de komende wedstrijden vol aan de bak om te voorkomen dat zij het degradatiespook ontmoeten. Dit geldt vooral voor de teams 1, 2, 3 en 8.
Komende week ligt de seniorencompetitie dus stil; alleen team 5 komt in actie. Daarvan hoop ik weer verslag te doen.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
Plaats reactieZet het plaatje in elkaar