FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 8 lag de seniorencompetitie officieel stil vanwege de voorjaarsvakantie. Toch was er een team dat in actie kwam, namelijk team 5 dat al zijn vijfde competitiewedstrijd van het seizoen speelde. Het ging woensdagavond op bezoek bij nummer drie Heino 3 en het wist ook die uitwedstrijd winnend af te sluiten.3e klasse Heino 3  - Kampenion 5     3 – 7
Jan Ringenier 3, Marijke Kramer 2 en Simon van der Woude 2

Op verzoek van team 5 werd de wedstrijd Heino 3 – Kampenion 5 verplaatst van donderdag 10 maart naar woensdag 23 februari. Team 5 speelde met Marijke Kramer, Simon van der Woude en Jan Ringenier. Tegenstander Heino 3 bracht David den Daas, Emiel Veldman en Ep van Faassen achter de tafel in het enkelspel, terwijl Stef Veldman als vierde speler in het dubbelspel uitkwam.

In de openingspartij trof Jan Den Daas. Door gevarieerd te serveren en geconcentreerd te blijven spelen kwam Jan geen moment in de problemen en bracht hij zijn team op voorsprong. Daarna speelde Simon tegen Emiel Veldman. Veldman speelt een soort van ‘alles of niets’ spelletje. Vrijwel iedere bal probeert hij met zijn sterke forehand af te maken. De partij ging vrij gelijk op. De eerste game ging nipt naar Veldman, maar vervolgens won Simon drie games op rij. In de derde partij kwam Marijke ritme en vastheid tekort tegen Van Faassen. Ook had zij veel moeite met diens service. Van Faassen won dan ook in straight games en bracht zijn team terug in de wedstrijd.In het dubbel troffen Marijke en Simon Van Faassen en Stef Veldman. Helaas wisten Marijke en Simon een vrij ruime voorsprong in de eerste game niet te verzilveren waardoor die alsnog verloren ging: 9 – 11. Ook de tweede game ging met dezelfde cijfers naar Heino. Daarmee was de Kamper koek vrijwel op, want de derde game verloren Marijke en Simon met ruimere cijfers: 6 – 11. Zo leed team 5 in het dubbel een niet verwachte – maar terechte – nederlaag, het eerste verlies in het dubbel dit seizoen. De tussenstand was daardoor 2 – 2.

Na het dubbel moest Jan het opnemen tegen Emiel Veldman. Omdat Jan lastig serveerde en Veldman op vrijwel ieder bal komt, speelden beiden nauwelijks rally’s. De eerste en tweede game gingen nipt naar Veldman. Simon moest op Jan inpraten om zich weer op te laden voor de volgende game. Dat lukte wonderwel. Sterker nog, Jan won de volgende drie games vrij overtuigend, vooral door slim te serveren. Marijke speelde daarna een vijfpitter tegen Den Daas. Beide spelers maakten vooral in het begin de nodige fouten en durfden niet helemaal voluit te gaan. Gelukkig wist Marijke in de beslissende game snel een voorsprong te pakken waardoor zij net wat meer durfde. Met 6 – 11 trok zij die game naar zich toe en pakte zij een belangrijk punt. Niet alleen voor team 5, maar ook voor zichzelf. Het is lekker om ook eens een vijfpitter te winnen. In partij zeven kwam Simon tegen Van Faassen geen moment in de problemen. Zonder echt voluit te gaan won hij in straight games en bracht hij de tussenstand op 2 – 5.

De overwinning van Marijke in haar vorige partij had haar goed gedaan, want tegen Emiel Veldman stond zij goed te spelen. Zij serveerde goed en speelde dwingend. Eigenlijk kwam zij niet in de problemen, zij het dat Veldman wel de tweede game naar zich wist toe te trekken. De derde en vierde game gingen echter weer ruim naar Marijke. Jan vergrootte de voorsprong door Van Faassen in drie games kansloos te laten. In de laatste partij van de avond kon Simon Heino 3 ‘het genadeschot toebrengen’ in zijn partij tegen Den Daas. Maar dat liep anders. Simon had het moeilijk tegen het spel van Den Daas die weinig snelheid in de ballen geeft en met een bolle spin het punt probeert te maken. Simon kwam daardoor niet in zijn spel en moest zich in vijven gewonnen geven. Team 5 behaalde dus een 3 – 7 overwinning. En na een 2 – 2 tussenstand na het dubbel is dat een goed resultaat. Jan bleef ongeslagen, terwijl Marijke en Simon ieder twee punten pakten. Het dubbel leverde dit seizoen voor het eerst verlies op.

Team 5 wist daarmee ook zijn derde uitwedstrijd in winst om te zetten. Het speelde deze week al zijn vijfde competitiewedstrijd waar de meeste teams pas driemaal in actie kwamen. In die vijf wedstrijden behaalde team 5 36 punten en dat is niet verkeerd. Smash ’70 8 uit Hattem is dit seizoen de grootste concurrent in de strijd om de titel. Met 24 punten uit drie wedstrijden heeft dat team de beste papieren.
Komende vrijdag komt team 5 al weer in actie. Dan ontvangt het Harderwijk 3.


Ook de andere zeven seniorenteams komen aanstaande week in actie. Volgend weekend hoop ik weer verslag te doen van die wedstrijden.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
 
 


Reacties  

#2 Jan Ringenier 27-02-2011 14:59
Wat een voorzichtige reactie ('Dat wordt niet degraderen'), Nick. Helemaal niks voor jou. De spelers van team 5 - weet ik uit betrouwbare bron - gingen en gaan voor plaats 1, ook al staat concurrent Smash '70 8 er relatief beter voor.
Citeer
#1 Guest 26-02-2011 22:15
7,2 punten per wedstrijd lijkt me een mooi gemiddelde. Dat wordt niet degraderen ^^ Lekker bezig hoor!
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar