FacebookTwitterYoutube
Sport EuropeZeven teams kwamen in week 10 in actie; team 5 was vrij. De resultaten mogen er zijn. De zeven wedstrijden leverden vier overwinningen op, een gelijkspel en twee nederlagen. Team 1 boekte zijn derde opeenvolgende overwinning; het versloeg koploper TT Zwolle 4. Ik neem de wedstrijden weer met je door en vermeld ook de tussenstanden halverwege het seizoen.Harm, Marco en Alice2e div. O. Kampenion 1  - TT Zwolle 4      6 – 4
Ton Ringenier 3, Gerben Wolterink 2 en Jordy ten Have 1

Team 1 stond nog steeds op een degradatieplaats hoewel het de afgelopen twee wedstrijden heeft gewonnen. Vrijdagavond kwam koploper TT Zwolle 4 op bezoek. Team 1 speelde met Ton Ringenier, Jordy ten Have en Gerben Wolterink. TT Zwolle 4 verscheen met Jantinus Dijkhuis, Alwin Tiën en Pascal Loseman.

Aangezien ik ditmaal geen getuige ben geweest van de wedstrijd, kan ik er inhoudelijk weinig over melden. Halverwege de wedstrijd stond het 2 – 3 in het voordeel van de koploper. Ton versloeg Dijkhuis vrij overtuigend en Jordy was de gelukkigste in zijn partij tegen Tiën. Gerben was in de derde partij kansloos tegen Loseman, terwijl Jordy en Ton in het dubbel tegen Dijkhuis en Loseman ook niet in de buurt van winst kwamen.
Na het dubbel verloor Jordy met driemaal 11 – 13 van Dijkhuis waardoor het dus 3 – 2 stond.
In de tweede helft speelden de Kampenaren doortastender. Eerst versloeg Ton Loseman in vieren, waarna Gerben – ook al in vijven – tegen Tiën de gelukkigste was. In partij acht was Jordy vrijwel kansloos tegen Loseman, maar in de laatste twee partijen trok team 1 de winst naar zich toe. Gerben bond in vieren Dijkhuis aan de zegekar en in de slotpartij sleepte Ton zijn partij er tegen Tiën uit met 12 – 10 in de vijfde game. Laatstgenoemde kwam dus sneu weg met drie verliespartijen in vijven waarvan twee met twee punten verschil in de beslissende game.

Een knappe 6 – 4 zege dus voor team 1 en daarmee presteerde het maximaal. De drie vijfpitters die werden gespeeld – alle dus tegen Tiën – leverden winst op. Team 1 boekte daarmee zijn derde opeenvolgende zege en het doet nu weer echt mee. Wel is de kans aanwezig dat er een extra team moet degraderen; in de landelijke 3e divisie staan voorlopig (?) namelijk twee teams uit de afdeling Oost op een degradatieplaats: De Toekomst 1 en Entac 1.
Team 1 speelt nog twee wedstrijden in de eerste ronde: eerst uit naar Trias 2 en dan thuis tegen Swift (D) 1.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
TT Zwolle 4        5 - 33
Swift (D) 1        5 - 31
De Toekomst 3      5 - 30
Blauw-Wit 3        5 - 27
Wijk 16 1          5 - 24
Kampenion 1        5 - 22
Emmeloord 1        5 - 22
Trias 2            5 - 11


1e klasse Trias 4   - Kampenion 2      2 – 8
Gertjan Wessels 3, Dick Hoekman 2, Ralph Trip 2 en dubbel 1

Team 2 ging afgelopen vrijdagavond in Twello op bezoek bij nummer laatst Trias 4. Het speelde in de vertrouwde opstelling met Ralph Trip, Gertjan Wessels en Dick Hoekman. Trias 4 trad aan met Erwin Koers, Frank Oostwoud en Ronald Sommer.

Team 2 speelde een prima wedstrijd. Na het dubbel stond het op een 0 – 4 voorsprong. Ralph (tegen Koers), Gertjan (tegen Oostwoud) en Dick (tegen Sommer) wonnen allen hun eerste enkelpartij en bovendien waren Gertjan en Ralph in het dubbel ook te sterk voor Koers en Oostwoud.
Oostwoud zorgde daarna voor het eerste punt voor Trias door Ralph in drieën te verslaan. Dick herstelde de marge van vier weer door Koers met 1 – 3 te verslaan. Daarna kwam Gertjan geen moment in de problemen tegen Sommer en dus stond het 1 – 6.
In de laatste drie partijen hoefde team 2 nog maar een puntje af te staan. Oostwoud bleek in vieren te sterk voor Dick. De beide laatste partijen gingen in drieën naar team 2. Ralph versloeg Sommer, terwijl Gertjan met driemaal 9 – 11 won van Koers.
Een prima 2 – 8 overwinning dus voor team 2 dat met stip stijgt van de vijfde naar de derde plaats.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Effect 1           5 - 33
TT Zwolle 5        5 - 32
Kampenion 2        5 - 26
Smash-In 1         5 - 24
Olst 1             5 - 22
Trias 4            5 - 13

Team 2 ontvangt as. vrijdag titelkandidaat TT Zwolle 5.


2e klasse Wezep 1  - Kampenion 3      9 – 1
Nick Kuipers 1, Danny Visscher 0 en inv. Jan Ringenier 0

Team 3 speelde vrijdagavond in Wezep tegen de andere koploper: Wezep 1. Het speelde opnieuw met een invaller; Niels Alberts en Jackie van der Meulen waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Nick Kuipers en Danny Visscher waren er wel en zij kregen gezelschap van Jan Ringenier (team 5). De Wezepers deden het met Hermen van de Schootbrugge, Jeroen Rotman en Dennis Sellies.

Voordat de competitie begon was het al wel duidelijk dat team 3 een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan. En dan is het jammer dat het een aantal malen met een invaller op pad moet. Het is niet anders. De spelers van team 3 verkochten hun huid vrijdagavond duur, maar konden niet voorkomen dat Bosman Wezep een ruime overwinning behaalde: 9 – 1. Nick – die prima op dreef was – speelde al zijn partijen in vijven. Daarvan wist hij er een te winnen en wel tegen Jeroen Rotman die af en toe moeite had met de concentratie. Jan wist Dennis Sellies tot een vijfpitter te dwingen, maar had in de beslissende game zijn tafeltenniskruit verschoten. Ook Danny kwam qua niveau prima mee.
Het was zo’n typische wedstrijd tussen een titel- en degradatiekandidaat. Toch kunnen de spelers terugkijken op een goede wedstrijd. De titelkandidaat was simpelweg te sterk.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Wezep 1            5 - 35
Batfighters 1      5 - 35
Smash '70 (H) 5    5 - 29
Wijhe 1            5 - 23
Kampenion 3        5 - 16
TT Zwolle 8        5 - 12

Team 3 gaat komende vrijdag op bezoek bij Wijhe 1.


3e klasse Kampenion 4  - Heino 4      7 – 3
Inv. Jan Ringenier 3, Arie Hup 2 en Jaap van Putten 2

Team 4 – inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats – ontving de nummer laatst Heino 4, een belangrijke wedstrijd dus. Het had opnieuw personele problemen die ditmaal wel konden worden opgelost; Jan Ringenier viel in. Arie Hup en Jaap van Putten maakten het drietal compleet. De gasten verschenen met Ronald Kieftenbeld, Andre Horstman en (invaller) Doedie Pol.

Het werd een leuke en spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2. En daarna wonnen de spelers van team 4 liefst vijf partijen op rij. In de laatste partij was Horstman met 11 – 15 in de vijfde game net wat gelukkiger dan Jaap. Toch kan team 5 tevreden zijn met de 7 – 3 overwinning, al had er nog iets meer ingezeten. De drie vijfpitters namelijk die werden gespeeld, gingen alle naar de bezoekers uit Heino. Andre Horstman had daar een groot aandeel in met twee enkelpartijen en in het dubbel, samen met Kieftenbeld.
Een belangrijke overwinning voor team 4, want het zet daarmee de tegenstander op een achterstand van tien punten. Jan bleef ongeslagen, terwijl Arie en Jaap ieder twee zeges boekten.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Leogang SL 1       5 - 34
Dronten '74 2      5 - 26
Smash '70 (H) 9    5 - 26
Kampenion 4        5 - 25
Wham 1             5 - 24
Heino 4            5 - 15

Team 4 ontvangt as. dinsdag Dronten ’74 2.


3e klasse Kampenion 5 was vrij

Team 5 speelde de wedstrijd uit week 10 (uit tegen Heino 3) al op woensdag 23 februari jl. De andere vier teams kwamen wel in actie. Een voor team 5 belangrijke wedstrijd was die tussen concurrent Smash ’70 8 en Emmeloord 2 in Hattem. Smash ’70 8 won die wedstrijd met 6 – 4 waardoor team 5 nu een voorsprong heeft van acht punten op de Hattemers. Wel heeft team 5 een wedstrijd meer gespeeld, maar dat is de tweede wedstrijd tegen het sterke Emmeloord 2. Dat wordt nog een spannende tweede competitiehelft.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Kampenion 5        6 - 44
Smash '70 (H) 8    5 - 36
Emmeloord 2        6 - 30
Heino 3            5 - 25
Harderwijk 3       5 - 16
Wezep 4            5 -  9

As. vrijdag ontvangt team 5 Wezep 4.


4e klasse Kampenion 6  - Staphorst 1      5 – 5
Jeroen Heldoorn 2, inv. Henny Boxman 2 en Marco Ilbrink 1

Team 6 – nog steeds zonder Harm Bosman – ontving afgelopen dinsdag koploper Staphorst 1. Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink kregen versterking van Henny Boxman (team 7). Staphorst speelde in de vertrouwde opstelling: Albert Kuiper, Sybrand Hassing en Hans Logtenberg.

Vanaf wedstrijd 1 liep team 6 achter de feiten aan. Je kunt ook zeggen dat Staphorst liet zien dat het terecht bovenaan staat. Na het dubbel stond het 1 – 3. De winstpartij kwam op naam van Henny die Logtenberg in vieren versloeg. Jeroen en Marco waren kansloos tegen respectievelijk Kuiper en Hassing. Beide laatstgenoemde waren in het dubbel ook te sterk voor Jeroen en Marco.
Na het dubbel leek er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld te veranderen. Marco verloor kansloos van Kuiper waardoor het 1 – 4 stond. Jeroen bracht zijn team ietsje dichterbij door Logtenberg met 3 – 1 te verslaan, maar Hassing herstelde de marge van drie weer via een 1 – 3 zege op Henny. De surprise zat echter in de staart van de wedstrijd. Eerst liet Marco Logtenberg in straight games kansloos, daarna verraste Henny Kuiper na vijf games en datzelfde deed Jeroen tegen Hassing. En dus stond er na afloop een 5 – 5 gelijkspel op het wedstrijdformulier. Vooraf en tijdens de wedstrijd had niemand daar rekening mee gehouden. Een prima resultaat voor team 6 dat daardoor meer afstand neemt van nummer laatst TT Zwolle 13.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Staphorst 1        5 - 35
's-Heerenbroek 2   5 - 27
Smash-in 3         5 - 25
DTV '84 4          5 - 24
Kampenion 6        5 - 24
TT Zwolle 13       5 - 15

Team 6 ontvangt as. dinsdag datzelfde TT Zwolle 13.


5e klasse Zwartsluis 5  - Kampenion 7      1 – 9
Henny Boxman 3, Martijn Haanappel 3, Mattias Beimers 2 en dubbel 1

Team 7 ging afgelopen maandag al op bezoek bij nummer laatst Zwartsluis 5. Het deed dat met Mattias Beimers, Henny Boxman en Martijn Haanappel. De ‘gastheren’ speelden met Elvira Scholten, Heinz Verspey en Tjalling Wynia.

Door ruim te winnen van de nummer laatst hoopte team 7 meer afstand te nemen van de concurrenten Wham 3 en Nevanco 1 die op woensdag in Nieuwleusen tegen elkaar zouden spelen. Dat lukte niet helemaal, al lag dat niet zozeer aan de spelers van team 7. Het boekte namelijk een keurige 1 – 9 overwinning in Zwartsluis. Henny meldde mij dat de overwinning zeker niet eenvoudig tot stand kwam, maar dat is niet aan het wedstrijdformulier af te zien. Een wedstrijd (van Mattias) ging verloren en in de andere wedstrijden hadden de spelers van team 7 viermaal een vierpitter nodig. De andere vijf partijen gingen in straight games naar team 7. Henny en Martijn bleven dus ongeslagen, terwijl Mattias tweemaal won. Het dubbel leverde winst op voor Henny en Martijn.
In de wedstrijd tussen de concurrenten Wham 3 en Nevanco 1 bleek Wham duidelijk te sterk voor de gasten uit Hasselt die met een invaller moesten aantreden: 8 – 2. De rol van Nevanco lijkt daardoor voorlopig (?) uitgespeeld, terwijl Wham 3 knap in het spoor blijft van team 7. As. vrijdag ontvangt team 7 datzelfde Wham 3.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Kampenion 7        5 - 41
Wham 3             5 - 38
Nevanco 1          5 - 31
TT Zwolle 15       5 - 17
Smash '70 (H) 16   5 - 16
Zwartsluis 5       5 -  7


5e klasse Kampenion 8  - Hoonhorst 3      2 – 8
Alice Ringenier 1 en Gerard Wessels 1; Jentine Ringenier 0

Team 8 ontving afgelopen vrijdag ook al de koploper in de poule: Hoonhorst 3. Het speelde met Gerard Wessels, Jentine Ringenier en Alice Ringenier. De koploper acteerde met Bert-Jan Boessenkool, Alfons Koedijk en Henri Kuiper.

De spelers van team 8 knokten voor wat zij waard waren, maar het krachtsverschil was (te) groot. Zo eerlijk moeten we zijn. De Hoonhorster spelers Boessenkool en Koedijk waren een maatje te groot. Alleen tegen de in Kampen woonachtige Kuiper – in een eerder Kamper verleden nog voor Kampenion spelend – lagen er winstkansen. Alice benutte die kansen; zij was met 11 – 9 in de beslissende game het gelukkigst. Ook Gerard wist Kuiper te verslaan en ook hij had de volledige vijf games nodig waarbij de beslissende game in 11 – 8 eindigde. Jentine speelde ook al een partij over de volle vijf games tegen Kuiper, maar bij haar was de tafeltennispijp in de beslissende game leeg: 2 – 11.
Team 8 verloor dus met 2 – 8. Het snoepte twee puntjes mee tegen de titelkandidaat. De spelers van team 8 konden daarmee leven. Team 8 blijft met Nevanco 2 verwikkeld in een forse strijd om degradatie te ontlopen.

De tussenstand na vijf wedstrijden:
Hoonhorst 3        5 - 36
Smash '70 (H) 14   5 - 36
DTV '84 6          5 - 27
Heino 8            5 - 24
Kampenion 8        5 - 15
Nevanco 2          5 - 12

Team 8 gaat op komende vrijdag op bezoek bij Heino 8.


Een positieve balans dus voor de seniorenteams deze week. Halverwege het seizoen verkeert een aantal teams in degradatiegevaar: de teams 1, 3 en 8. De teams 2 en 4 hebben juist op tijd wat afstand genomen van het spook dat luistert naar de naam degradatie. De teams 5 en 7 hebben titelkansen. De teams 2, 4 en 6 hoeven zich voorlopig niet druk te maken over kampioenschap of degradatie. Komende week begint voor de meeste teams de twee competitiehelft. Voor team 1 ligt dat ietsje anders, omdat het eerst nog twee wedstrijden afwerkt in de eerste ronde waarna het nog driemaal in actie komt in de vervolgronde. Team 5 heeft al een wedstrijd uit de tweede competitiehelft afgewerkt. Komende week komen alle seniorenteams in actie en daarna praat ik je weer bij.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion


Plaats reactieZet het plaatje in elkaar