FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 19 ging in de Afdeling Oost de bekercompetitie van start. Kampenion doet ook met een team mee. Op vrijdag 13 mei speelde het in Swifterbant tegen Swift ’64 1. Kampenion verloor kansloos, maar dat kwam niet onverwacht.


In week 19 ging - als vermeld - in de Afdeling Oost de bekercompetitie van start. Kampenion doet ook met een team mee. Het bekerteam van Kampenion bestaat dit seizoen uit Henny Boxman (5e klas), Jeroen Heldoorn (4e klas), Marco Ilbrink (4e klas), Alice Ringenier (5e klas) en Gerard Wessels (5e klas). Jentine Ringenier (5e klas), Jan Ringenier (3e klas) en Ralph Trip (1e klas) zijn de reserves.

Kampenion is in een poule van zes teams ingedeeld. En dus is op voorhand al bekend dat het in totaal nog vijf wedstrijden speelt, een leuke aanvulling op de vroeg afgelopen reguliere competitie. Spelers uit een lagere klasse beginnen met een voorsprong tegen spelers uit een hogere klasse. Het eerste klasseverschil levert een voorsprong van drie punten op en vervolgens komt daar voor iedere klasse een puntje bij tot een maximum van acht punten.

De poule van Kampenion ziet er als volgt uit:

O Bultman/Smash ’70 1
O De Brug 2
O Dronten ’74 1
O Kampenion 1
O Swift ’64 1
O Vined 2

Vrijdagavond 13 mei speelde Kampenion de eerste wedstrijd in Swifterbant tegen Swift ’64 1. Bij Kampenion waren om uiteenlopende redenen Jeroen, Marco en Gerard verhinderd. En dus moesten direct al twee reservespelers aan de bak. Dat waren Jentine en Jan.

Op voorhand was bekend dat het een moeizame avond zou worden. Op de website van Swift stond namelijk te lezen dat Piet Korstanje (2e klas), Peter van de Ven (2e klas), Henk Vos (3e klas) en Frans van ’t Hul (5e klas) zouden spelen. Bij aankomst in Swifterbant bleek niet Frans van ’t Hul te spelen, maar Tjitse Ritsema (3e klas). Bovendien spelen Peter, Piet en Henk allen met ‘materiaal’ en dat maakt Swift tot een heel lastig te bestrijden team. In ieder geval voor Kampenion.

Hoewel de spelers van Kampenion hun huid zo duur mogelijk verkochten, konden zij niet voorkomen dat de overwinning vrij eenvoudig naar de gastheren ging. Alleen Jan (2x), Henny (1x) en het dubbel Alice/Henny (1x) wisten een overwinning te behalen. De andere partijen gingen alle overtuigend naar Swift en dus is de verdiende 14 – 4 nederlaag snel verklaard. Swift was een maatje te groot, maar dat is geen schande.

De persoonlijk resultaten:
Swift ‘64
Piet Korstanje          4 – 4
Peter van de Ven        4 – 4
Henk Vos                4 – 3
Tjitse Ritsema          4 – 2
Dubbel                  2 – 1

Kampenion
Jan Ringenier           4 – 2
Henny Boxman            4 – 1
Alice Ringenier         4 – 0
Jentine Ringenier       4 – 0 
Dubbel                  2 – 1


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74 uit Wierden. Uiteraard is men daarbij afhankelijk van hoe snel die uitslagen worden doorgegeven.


Komende dinsdagavond speelt Kampenion een thuiswedstrijd tegen De Brug 2.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris senioren
KampenionPlaats reactieZet het plaatje in elkaar