FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 27 mei speelde Kampenion zijn derde bekerwedstrijd in Dronten tegen Dronten ’74 1. Het werd een leuke en gezellige avond die in een 12 – 6 nederlaag eindigde. Bijzonder was het dat de wedstrijd in het squashdeel werd gehouden.


Kampenion trad aan met Henny Boxman (5e klas), Jeroen Heldoorn (4e klas), Jentine Ringenier (5e klas) en Jan Ringenier (3e klas). Beide laatstgenoemden speelden, omdat Marco Ilbrink en Alice Ringenier om uiteenlopende redenen verhinderd waren. Dronten ’74 speelde met Ron Dorst (2e klas), Veronica van Eeden (2e klas), Rick Holwerda (3e klas) en Onno Huisman (2e klas).

Zoals gebruikelijk in de bekercompetitie speel je met vier tegen vier waarbij de wedstrijden op twee tafels worden gespeeld.  En als gemeld gebeurde dat dus in het squashdeel van Flevoparq. Dat beviel prima. Sterker nog, het speelde veel prettiger dan in het reguliere deel. In de twee afzonderlijke ruimtes had je geen last van 'letballen', had je voldoende ruimte en het balletje stuiterde gewoon op de vloer. Het enige nadeel was dat je geen contact had met de wedstrijd die tegelijkertijd werd gespeeld. Aan de andere kant werd je daardoor ook niet afgeleid.

In de eerste serie van twee wedstrijden verloor Jeroen kansloos van Huisman, terwijl Jan zijn partij tegen Van Eeden wist te winnen. Daarna verloren Henny en Jentine hun partijen kansloos van respectievelijk Dorst en Holwerda. Dronten stond daarmee op een 3 – 1 voorsprong.

In de volgende serie versloeg Jan tegenstander Huisman, maar moest Jeroen Van Eeden feliciteren waardoor de Drontenaren uitliepen naar 4 – 2. Hierna wist Henny Holwerda te verslaan, maar verloor Jentine van Dorst en dus stond het 5 – 3.

De beide dubbels gingen vrij overtuigend naar Dronten; Jeroen en Jan legden het af tegen Van Eeden en Huisman, terwijl Henny en Jentine in vieren onderuit gingen tegen Dorst en Holwerda. Dronten liep daarmee uit naar 7 – 3.

Na het dubbel gingen de beide enkelpartijen opnieuw naar Dronten. Jentine delfde het onderspit tegen Huisman met driemaal 9 – 11 en Henny verloor in vieren van Van Eeden daarmee de Dronter voorsprong vergrotend tot 9 – 3.

Jan deed wat terug door na een kansloze eerste game drie games op rij te winnen tegen Dorst. Jeroen had echter geen kans tegen Holwerda. En dus stond het 10 – 4.

In de voorlaatste serie van twee wedstrijden verloren Henny (tegen Huisman) en Jentine (tegen Van Eeden) hun wedstrijden. Maar in de laatste serie wisten zowel Jeroen (tegen Dorst) als Jan (tegen Holwerda) hun partij te winnen waarmee zij de nederlaag een wat draaglijker aanzien gaven: 12 – 6. De partij tussen Jan en Holwerda was de enige die op 0 – 0 begon.

Op de zege van Dronten valt niets af te dingen. Daarmee nemen de polderbewoners ruimer afstand van de laatste en voorlaatste plaats. Kampenion staat voorlaatste en heeft alleen Vined 2 nog onder zich.

De persoonlijke resultaten:
Kampenion
Jan Ringenier       4 – 4
Henny Boxman        4 – 1
Jeroen Heldoorn     4 – 1
Jentine Ringenier   4 – 0
Dubbels             2 – 0

Dronten ’74 1
Veronica van Eeden  4 – 3
Onno Huisman        4 – 3
Ron Dorst           4 – 2
Rick Holwerda       4 – 2
Dubbels             2 - 2


De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74 uit Wierden. Uiteraard is men daarbij afhankelijk van hoe snel die uitslagen worden doorgegeven.


Op vrijdag 10 juni komt Kampenion pas weer in actie in de bekercompetitie. Het speelt dan in Hattem tegen Bultman/Smash ’70 1.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar