FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op dinsdag 14 juni 2011 speelde Kampenion al weer haar laatste bekerwedstrijd. Tegenstander was Vined 2 dat zesde – en laatste – stond. Kampenion stond daar een plaatsje boven. Het werd een spannende ontmoeting die uiteindelijk in een nipte overwinning voor Kampenion eindigde: 10 – 8.

Kampenion bracht Alice Ringenier (5e klas), Gerard Wessels (5e klas), Marco Ilbrink (4e klas) en Ralph Trip (1e klas) achter de tafel. De gasten uit Heerde verschenen met Joost Looman (5e klas), Marc van Dijk (5e klas), Klaas Fiks (6e klas) en Jeroen Lagendijk (6e klas).

De eerste twee enkelpartijen leverden – dankzij Alice en Gerard – winst op, maar daarna won Vined liefst vijf partijen op rij. Gelukkig zorgde Ralph in de achtste partij voor de ‘aansluitingstreffer’, zodat de eerste ronde op een 3 – 5 tussenstand werd afgesloten.

De beide dubbelpartijen leverden winst op, al scheelde dat niet veel. Marco en Ralph wonnen hun partij namelijk met 15 – 13 in de vijfde game. Niettemin was de stand weer in evenwicht: 5 – 5.

Na het dubbel verdeelden beide teams de punten keurig tot en met de veertiende partij waardoor de stand nog steeds gelijk was: 7 – 7.In de laatste vier partijen wisten de Kampenaren de (eerste) zege veilig te stellen door drie partijen in winst om te zetten. Alleen Gerard verloor zijn partij.
Kampenion won dus met 10 – 8 en het hield daarmee Vined 2 in de eindstand onder zich. Aan Heerder kant was Marc van Dijk niet te kloppen.
Beide teams waren overigens al lang uitgeschakeld voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Dit leverde echter geen huilbuien op aan Kamper kant.

Persoonlijke resultaten:
Kampenion
Ralph Trip        4 – 3
Alice Ringenier   4 – 2
Gerard Wessels    4 – 2
Marco Ilbrink     4 – 1
Dubbels           2 – 2

Vined 2
Marc van Dijk     4 – 4
Jeroen Lagendijk  4 – 2
Koen Fiks         4 – 1
Joost Looman      4 – 1
Dubbels           2 – 0

De bekercompetitie is hiermee voor Kampenion geschiedenis. De deelnemende spelers hebben het tafeltennisloze tijdperk wat kunnen uitstellen en daar was het hen ook voornamelijk om te doen. Bovendien is het leuk om ook eens tegen andere tegenstanders dan uit je eigen klasse te spelen. Vanuit Kamper oogpunt gezien was de bekercompetitie dan ook geslaagd!


Op de website van ttv Effekt ’74 staan alle uitslagen en de eindstanden vermeld. Ook is daar te lezen welke teams zich hebben geplaatst voor de knock-out fase.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion


Plaats reactieZet het plaatje in elkaar