FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op dinsdag 23 augustus jl. ontving ik de indeling van de najaarscompetitie senioren. Kampenion heeft net als het afgelopen seizoen acht teams ingeschreven voor die competitie. Ik neem de indelingen van de poules waarin teams van Kampenion uitkomen weer met je door. En zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn geef ik ook weer een prognose van de eindklasseringen.
Team 1                   Ivan Hollander, Ton Ringenier, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink
2e divisie Oost       Blauw-Wit 2, De Brug 2, De Trefhoek 1, De Veluwe 3, DTV ’84 1, Kampenion 1, Swift (D) 1 en TT Zwolle 5

Team 1 heeft een wijziging ondergaan ten opzichte van het afgelopen seizoen. Jordy ten Have speelt op eigen verzoek in team 2 en zijn plaats neemt Gertjan Wessels in. Ivan Hollander, Ton Ringenier en Gerben Wolterink completeren het team. Ivan maakt zijn rentree na opnieuw met blessureleed (meniscus) te kampen hebben gehad. Wat dat betreft heeft hij zijn portie wel gehad de afgelopen jaren. Hopelijk kan hij het komend seizoen eens ‘ongestoord ballen’. En datzelfde geldt natuurlijk voor Gerben, Gertjan en Ton.

Van de 16 teams die in de 2e divisie Oost uitkomen, zijn er slechts drie afkomstig uit de voormalige Regio Zwolle: DTV ’84 1, TT Zwolle 5 en Kampenion 1. Zij komen alle uit in deze poule. De teams De Brug 2, De Veluwe 3 en Swift (D) 1 speelden vroeger in de afdeling IJsselstreek en de beide Almelose verenigingen Blauw-Wit 2 en De Trefhoek 1 in de afdeling Twente.

Zoals inmiddels gebruikelijk spelen de acht teams eenmaal tegen elkaar waarna de beste vier teams doorspelen in de promotiegroep en de laatste vier teams in de degradatiegroep. De nummer 1 promoveert en de nummers 7 en 8 degraderen. Dit in het geval er slechts een team degradeert uit de landelijke competitie naar de afdeling Oost.
Volgens mij is Kampenion 1 in een leuke poule ingedeeld. Alleen Swift (D) 1 is een tegenstander waartegen het het afgelopen seizoen in actie kwam. Tegen de andere teams heeft het niet of nauwelijks gespeeld. Verder denk ik dat de indeling mogelijkheden biedt. Als het team ditmaal wel gevrijwaard blijft van blessures e.d. moet Kampenion 1 in staat worden geacht om bij de eerste vier te eindigen.

De Trefhoek 1 is gedegradeerd uit de 1e divisie Oost en dat team is normaliter ook titelkandidaat nummer 1. Swift (D) 1 schat ik als grootste uitdager in. De beide Apeldoornse teams De Brug 2 en De Veluwe 3 zijn afkomstig uit de 1e klasse, net als TT Zwolle 5 overigens. Deze drie teams gaan strijden om de degradatiegroep te ontlopen, al schat ik de Zwollenaren toch wat hoger in. Van de drie teams Blauw-Wit 2, DTV ’84 1 (met o.a. Rik Weys) en Kampenion 1 spelen er normaal gesproken twee in de promotiegroep, samen met De Trefhoek 1 en Swift (D) 1. Ik sluit overigens niet uit dat TT Zwolle 5 zich bij dat drietal voegt.

Ik verwacht dat Kampenion 1 zich weet te plaatsen voor de promotiegroep. Vervolgens is het afwachten hoeveel punten de nummers 1 t/m 4 hebben behaald, want dat puntenaantal nemen zij mee naar de promotiegroep.


Team 2                   Jordy ten Have, Dick Hoekman, Robin Lieftink en Ralph Trip
1e klasse               De Veluwe 4, GTC 1, Kampenion 2, Smash ’70 4, Smash-In 1 en Swift (D) 2

Kampenion 2 is enigszins gewijzigd in vergelijking met het afgelopen seizoen. Dick Hoekman en Ralph Trip hebben nu gezelschap gekregen van Jordy ten Have en Robin Lieftink. Laatstgenoemde ging op zoek naar een andere vereniging nu zijn team Emmeloord 1 uit elkaar is gevallen en uiteraard is Robin van harte welkom. Jordy neemt op eigen verzoek de plaats in van Gertjan. Het team is er in deze samenstelling bepaald niet zwakker op geworden.

Ook Kampenion 2 is in een leuke poule ingedeeld. Smash-In 1 (met de drie gebroeders De Vries en George Wildeboer) is een heel vertrouwd gezicht en datzelfde geldt voor GTC 1 (met Pieter en Wouter Beuzenberg en Dick Smit), al speelde dat team vorig seizoen in een andere poule. Smash ’70 4 telt weliswaar redelijk bekende spelers, maar in competitieverband hebben beide teams elkaar nog niet ontmoet. De Veluwe 4 en Swift (D) 2 zijn onbeschreven bladzijden en dat is wel zo leuk.

Ik denk dat Kampenion 2 moet kunnen meedoen om plaats 1. Het is in de breedte vrij sterk en dat is belangrijk in de titelstrijd. Concurrentie komt vooral van GTC 1 en wellicht ook van De Veluwe 4 al heeft dat team het afgelopen seizoen nogal wat punten behaald dankzij invaller Franck Blaauw, maar hij schijnt komend seizoen geen competitie te spelen. Zoals bekend heeft Franck ook nog een ‘bla(a)uwe’ maandag bij Kampenion gespeeld. Smash ’70 4 en Swift (D) 2 zijn afkomstig uit de 2e klasse en normaliter gaan zij met Smash-In 1 uitmaken welke twee teams degraderen.
Ik twijfel voor team 2 tussen een 1e en een 2e plaats in de eindrangschikking. Welnu, ik houd het op plaats 1.


Team 3                   Marijke Kramer, Marcel Makkink, Jan Ringenier en Simon vd Woude
2e klasse               Dronten ’74 1, DTV ’84 3, Hoonhorst 1, Kampenion 5, Leogang 1 en Smash ’70 5

Na het niet helemaal verwachte kampioenschap in de 3e klasse het afgelopen seizoen mag Kampenion 3 het de komende competitie in de 2e klasse proberen. Dat gebeurt in ongewijzigde samenstelling: Marijke Kramer, Marcel Makkink, Jan Ringenier en Simon van der Woude. Het gaat een zwaar seizoen tegemoet, vooral omdat er in de 2e klasse twee teams degraderen.

Kampenion 3 speelt in een heel leuke poule. Ik ken alle teams zo’n beetje en het zijn zonder uitzondering leuke teams om tegen te spelen. Hoonhorst 1 en Smash ’70 5 spelen normaal gesproken om de titel. Wat daar achter gebeurt, is lastig in te schatten. Ik denk dat de andere vier teams elkaar niet zo heel veel ontlopen. Dronten ’74 1 eindigde het afgelopen seizoen als derde en DTV ’84 3 als vierde in de 2e klasse. Leogang 1 werd net als Kampenion 3 kampioen in de 3e klasse.

Het kan een leuke competitie worden. Voorlopig ga ik ervan uit dat Kampenion op plaats vijf  eindigt. Ja, ik realiseer me dat dit degradatie betekent.


Team 4                   Pascal Bruins, Nick Kuipers, Jelmer vd Veen, Gert-Jan de Lange, Guido Wessels en Danny Visscher
3e klasse               Batfighters 2, Harderwijk 2, Kampenion 4, Smash ’70 9, Swift ’64 2 en TT Zwolle 9

Bij Kampenion 4 – het Kampenion 3 van het afgelopen seizoen dat degradeerde uit de 2e klasse – is er het een en ander veranderd. Niels Alberts studeerde al in Groningen en hij heeft besloten komend seizoen bij GTTC Groningen competitie te gaan spelen. Jackie vd Meulen speelde jaarlijks vanaf april gedurende een aantal maanden 'buiten' tennis en hij heeft besloten nu ook indoor te gaan tennissen waardoor hij helaas met tafeltennis is gestopt. Verder is het zo dat Danny Visscher vrijwel het hele seizoen aan zich voorbij moet laten gaan, omdat hij stage loopt in Engeland.
Dit alles betekent dat Nick Kuipers zo ongeveer in zijn eentje is overgebleven. Hij krijgt gezelschap van Jelmer vd Veen die dit seizoen een aantal wedstrijden wil meedraaien. Verder komt Pascal over van een 5e klasteam waarbij hij vorig seizoen nog reserve stond. En tenslotte willen ook zijn teamgenoten in jeugdteam 1, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels, komend seizoen een aantal wedstrijden meedraaien. Die jonge gasten moeten het niveau aankunnen, al zal het seniorentafeltennis wennen zijn.

Gelet op de vele nieuwkomers bij Kampenion 4 is het wat lastig in te schatten wat de mogelijkheden van het team zijn. Ik zie Batfighters 2 als grootste titelkandidaat; de afgelopen twee seizoenen eindigde het (nipt) als tweede. Daarachter lijken de teams elkaar niet veel te ontlopen. Omdat alleen de nummer laatst degradeert, moet Kampenion 4 dus zien in ieder geval een team achter zich te houden. Daartoe zie ik zeker mogelijkheden. De jonge gasten gaan hun partijtjes zeker meepakken en bovendien zijn Jelmer en Nick sterke 3e klassers.
Ik ga voorlopig uit van een vierde plaats in de eindrangschikking.


Team 5                   Hans vd Berg, Theo Hogenhorst, Arie Hup, Gerard Palland en Jaap van Putten
3e klasse               GTC 2, Kampenion 5, Swift ’64 1, TT Zwolle 8, Wham 1 en Wijhe 1

Kampenion 5 is een zeer geroutineerd team, want Arie Hup, Theo Hogenhorst, Gerard Palland, Hans vd Berg en Jaap van Putten spelen al jaren en jaren. De afgelopen seizoenen had het team nogal wat personele problemen; enerzijds vanwege lichamelijk ongemak (Arie, Gerard en Theo) en anderzijds vanwege werk (Hans). Jaap was de stabiele factor. Maar waar het team de afgelopen seizoenen een beroep kon doen op invallers uit een 3e klasteam, is dat komend seizoen niet meer het geval. Laten we hopen dat die lichamelijke ongemakken het komend seizoen achterwege blijven. Dan moeten vijf spelers toch voldoende zijn?

In de poule is Swift ’64 1 – degradant uit de 2e klasse – DE titelkandidaat. GTC 2, Kampenion 5 en Wham 1 ontlopen elkaar niet zoveel denk ik zo. Wijhe 1 is het Wijhe 2 van het afgelopen seizoen en dat team gaat het dit seizoen lastig krijgen om zich te handhaven. Verder is de kracht van TT Zwolle 8 moeilijk is in te schatten, want het is samengesteld uit geroutineerde spelers en jeugdspelers.
Ik verwacht dat Kampenion 5 als derde eindigt.


Team 6                   Harm Bosman, Henny Boxman, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink
4e klasse               DTV ’84 4, Heino 6, Kampenion 6, Smash ‘70 11, Vined 3 en Zwartsluis 3

De drie Musketiers Harm Bosman, Jeroen Heldoorn en Marco Ilbrink hebben versterking gekregen van een vierde: Henny Boxman. Een driemansteam kan op zich best werken, maar Harm, Jeroen en Marco zijn er achter gekomen dat een vierde teamgenoot geen overbodige luxe is. Jeroen en Marco moeten namelijk nog wel eens een wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Verder tobte Harm het afgelopen seizoen met zijn gezondheid.

Het wordt misschien wat eentonig, maar ook Kampenion 6 speelt in een leuke poule. Van de vijf tegenstanders kwam het de afgelopen seizoenen alleen DTV ’84 4 tegen en zelfs vaker dan een keer. Ik verwacht dat Smash ’70 11 en Vined 3 gaan strijden om de titel. Lastiger vind ik het om een ‘zwakke broeder’ aan te wijzen. Ik denk dan ook dat je vrij veel punten moet halen om als vijfde te eindigen. Nee, ik verwacht niet dat Kampenion 6 als laatste eindigt. Daarvoor is het als team te sterk.
Ik schat het voorlopig in op plaats vier.


Team 7                   Mattias Beimers, Jan Beks, Martijn Haanappel en Anne vd Haar
4e klasse                ’s-Heerenbroek 1, Emmeloord 2, Kampenion 7, Smash-In 3, TT Zwolle 13 en Zwartsluis 2

Kampenion 7 behaalde het afgelopen seizoen de titel in de 5e klasse en dus mag het komend seizoen uitkomen in de 4e klasse. Henny Boxman heeft het team ingeruild voor Kampenion 6. En Pascal – die reserve stond – speelt dit seizoen zelfs in Kampenion 4. Hun plaatsen worden ingenomen door nieuwkomer Jan Beks. Of eigenlijk moet ik schrijven ‘herintreder’. Jan heeft in zijn jongere jaren namelijk getafeltennist bij TIOS in IJsselmuiden en bij ’s-Heerenbroek. De verwachting is dat Jan het spelletje snel weer oppakt en binnen afzienbare tijd weer redelijk op niveau is. Anne van der Haar en Martijn Haanappel waren wel toe aan het spelen in de 4e klasse. Hopelijk weet ook Mattias aan te haken. Mattias speelt namelijk geen jeugdcompetitie meer. Bovendien studeert hij buiten de stad waardoor hij mogelijk minder de gelegenheid heeft om te ballen.

Kampenion 7 hoeft in ieder geval niet ver te reizen, want de uitwedstrijden leiden het team naar Ens, Emmeloord, Zwartsluis, Zwolle en ’s-Heerenbroek. Inderdaad, ook ’s-Heerenbroek. Dat maakt het voor Jan Beks wel bijzonder kan ik mij zo voorstellen. Het is ook een pittige poule, want datzelfde ’s-Heerenbroek 1 en Smash-In 3 en zijn sterke tegenstanders. Maar ook Emmeloord 2 (voorheen Emmeloord 3) en Zwartsluis 2 zijn lastig te bespelen. Ook hier degradeert slechts een team. En ook voor Kampenion 7 moet handhaving mogelijk zijn.
Ook voor Kampenion 7 ga ik uit van plaats vier.


Team 8                   Rense Beimers, Alice Ringenier, Anja Ringenier, Jentine Ringenier en Gerard Wessels
5e klasse               Harderwijk 5, Heino 8, Kampenion 8, Smash ’70 16, Swift ’64 3 en Zwartsluis 4

En dan last but not least Kampenion 8. Dit team bestaat evenals vorig seizoen uit Rense Beimers, Alice Ringenier, Jentine Ringenier en Gerard Wessels. Maar Anja Ringenier – die haar rentree hoopt te maken – is hier als vijfde speler aan toegevoegd. De tegenstanders lopen dus het risico tegen een damesteam van Ringenier te ‘moeten’ spelen. 'Ze zijn gewaarschuwd'.

Van de tegenstanders is eigenlijk alleen Heino 8 een ‘oude bekende’. Dit team was het afgelopen seizoen ook tegenstander. De vier andere teams zijn ‘nieuwe gezichten’. En dat is ook wel eens leuk. Het team van Swift ’64 3 – met o.a. Herman van Eeden – is op zich nog wel een bekende tegenstander. Maar Harderwijk 5, Smash ’70 16 en Zwartsluis 4 zijn min of meer onbeschreven bladzijden. Maar die bladzijden worden vast wel weer ingevuld dit seizoen.
Ik schat (vooral) Harderwijk 5 en Heino 8 als sterk in. De andere vier teams lijken elkaar niet al te veel te ontlopen. Dat maakt de competitie wel zo leuk. Maar aan de andere kant ook ‘gevaarlijk’, want ook in de 5e klasse degradeert de nummer laatst.
Ik schat team 8 in op plaats vijf.


Ook het komend seizoen hoop ik wekelijks verslag te doen van de verrichtingen van de acht seniorenteams van Kampenion. De competitie gaat van start in de week van maandag 19 september as. Alle acht teams beginnen met een uitwedstrijd. De teams hebben alle de letter F gekregen. Dat betekent dat de drie dinsdagteams (5, 6 en 8) tegelijk thuis spelen en evenzo de vijf vrijdagteams (1, 2, 3, 4 en 7).


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion
Plaats reactieZet het plaatje in elkaar