FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Afglopen zaterdag begonnen alle acht jeugdteams van Kampenion aan de najaarscompetitie van 2011. Maarliefst elf jeugdspelers maken dit seizoen hun competitiedebuut. De teams 7 en 8 bestaan louter uit debutanten. En ook in de teams 5 en 6 debuteren dit seizoen een aantal spelers. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de behaalde resultaten.samen

Team 1: Landelijk B - Gert-Jan, Guido, Pascal en Ivan (res.)

Team 1 startte de competitie als team wat moeizaam tegen Emmen 1. Pascal bleek nog het nodige ritme te missen en kwam alleen tegen een invaller in de buurt van een overwinning. Helaas was een 2-0 voorsprong niet voldoende voor de winst. Guido beet tegen diezelfde invaller het spits af en won vrij eenvoudig in vier games. Ook in zijn tweede enkelpartij had hij goede winstkansen, maar verloor in vier nipte games. De laatste wedstrijd was de koek op en speelde Guido wat moeizamer, al zal dat ook te maken hebben gehad met het trage spel van zijn tegenstander. Gert-Jan startte wat rommelig, maar bleef wel zijn aanvallende spel spelen. De eerste wedstrijd maakte hij veel fouten en verloor met 0-3. Maar na het dubbel - dat hij samen Guido in vijf games verloor - was Gert-Jan los en kwam geen moment meer in de problemen. Hij pakte keurig twee 3-0 overwinningen, waardoor het eindresultaat werd bepaald op 3-7. Team 1 kan dit seizoen ontspannen spelen: bij de beste twee teams eindigen zal lastig worden en degraderen kan niet in de Landelijke jeugdcompetitie. Aanstaande zaterdag gaat team 1 op bezoek bij Assen 1.

Team 2: Hoofdklasse - Bertin, Stefan S. en Wim
Team 2 begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Smash '70 1 uit Hattem. Helaas had team 2 meteen personele problemen, want Stefan was verhinderd. Voor hem viel Niek in, die reserve staat bij team 3. Team 2 boekte desondanks toch een bevredigend resultaat. Bertin pakte keurig twee overwinningen, waarvan één tegen een lastige verdediger met 9-11 in de vijfde game. Ook Niek verraste bijne de verdedigend ingesteld speler uit Hattem, maar kon een 2-0 voorsprong niet omzetten in een overwinning. Wim verloor opmerkelijk genoeg van de spelers waar Bertin van won, maar won van de speelster waar Bertin juist weer van verloor. En ook deze wedstrijd werd past beslist in de vijfde game met 10-12. Het vierde punt werd behaald in het dubbel, eveneens pas na vijf games. Het nipte verlies was vandaag het maximaal haalbare voor team 2, zeker als je nagaat dat er slechts één partij in vijf games werd verloren en drie partijen in vijf games werden gewonnen. Aankomende zaterdag heeft team 2 geen competitieverplichtingen; de thuiswedstrijd tegen Hoonhorst wordt op verzoek van de bezoekers gespeeld op vrijdagavond 7 oktober. Over twee weken gaat team 2 eerst op bezoek bij DTV '84 1 uit Dalfsen.

Team 3: 1e klasse - Albert, Danny, Pjotr, Thomas en Niek (res.)
Team 3 is het gepromoveerde team 4 van afgelopen seizoen, aangevuld met Niek als reserve. Dit team speelde afgelopen seizoen dus 3e klasse en mag het dit seizoen twee klassen hoger proberen. Voor team 3 zal het daarom waarschijnlijk een zwaar seizoen worden, maar dat is helemaal niet erg. Je leert juist meer van het spelen tegen sterke tegenstanders. Team 3 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Twekkerveld 2. Er werd aangevangen om 09.30 uur en daarom vertrok team 3 al om 7.30 uur vanaf de zaal! Danny beet het spits af en deed dit niet onverdienstelijk: hij won de openingspartij in vier games, waarvan er drie met twee punten verschil werden beslist in het voordeel van Danny. Hierna wist team 3 echter geen partij meer te winnen, waardoor het met één puntje de relatief lange reis naar huis weer mocht maken. Maar zoals 'gezegd' kunnen de spelers van team 3 alleen maar veel leren van het spelen op hoger niveau. Ik verwacht dat zij dit seizoen meer en meer naar het niveau in de 1e klasse toe zullen groeien. Aankomende zaterdag speelt team 3 thuis. Het ontvangt dan Rijssen 1. 

Team 4: 4e klasse - Ditmar, Matthieu, Remco en Roelard
Team 4 speelde de eerste wedstrijd thuis tegen Smash '70 5 uit Hattem. Ditmar debuteerde en vond het competitie spelen begrijpelijk nogal spannend. De eerste wedstrijd verloor hij met 0-3, maar hierna kwam hij nauwelijks meer in de problemen en won de overige partijen met 3-0 en 3-1. Ook het dubbel met Roelard werd na vier games in winst omgezet. Roelard en Remco wonnen allebei één enkelpartij, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-5. Dat is een prima resultaat, zeker als je nagaat dat alle spelers op dit niveau debuteren en Ditmar zelfs zijn competitiedebuut maakt. Zaterdag maakt team 4 de 'verre' reis naar Almelo, waar het speelt tegen Blauw-Wit 3.

Team 5: 5e klasse - David, Jesper en Niels V.
Team 5 begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen DTV '84 4. Niels moest eerder weg en omdat het team uit Dalfsen de zaal van Kampenion niet kon vinden, kon pas een half uur later worden aangevangen dan de bedoeling was. Niels speelde daarom zijn enkelpartijen achter elkaar en dat bleek niet zo'n succes, want hij kwam niet tot winst. Jesper en David daarentegen wonnen juist alle enkelpartijen en samen ook het dubbelspel, waardoor team 5 een nette 7-3 overwinning behaalde. Aanstaande zaterdag speelt team 5 de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Het gaat dan op bezoek bij Zwartsluis 2.

Team 6: 5e klasse - Niels W, Nikki en Stefan U.
Team 6 ving de competitie aan met een uitwedstrijd tegen Spoolde 1. En dat deed het overtuigend: het keerde met 9 punten in de tas weer huiswaarts. Stefan en Nikki - die allebei hun competitiedebuut maakten - bleven keurig ongeslagen. Niels moest een nederlaag incasseren, maar won wel samen met Stefan het dubbelspel. Team 6 boekte een prima overwinning, zeker als je nagaat dat het speelde met twee debutanten. Aankomende zaterdag heeft team 6 geen competitieverplichtingen, want Effekt '74 4 is op het laatste moment in een andere 5e klasse poule geplaatst. Een zaterdag later speelt team 6 wederom uit. Het gaat dan op bezoek bij Emmeloord 2.

Team 7 en 8: welpenklasse - Bert, Gerben, Gerco en Tim / Heico, Marino, Matthias en Leroy (res.)
De spelers van team 7 en 8 maakten allemaal hun competitiedebuut. En omdat er maar één poule in de welpenklasse is, begonnen beide teams tegen elkaar. In de welpenklasse wordt er gespeeld om twee gewonnen games en omdat slechts één wedstrijd over de 'volle' drie games ging, waren beide teams snel klaar. Bij team 7 wist Bert alle partijen met 2-0 te winnen van zijn clubgenootjes uit team 8. Ook het dubbel samen met Gerco tegen de combinatie Heico/Mattias van team 8 werd in winst omgezet door team 7. Voor Heico en Marino waren de spelers van team 7 een maatje te groot. Maar dat is helemaal niet erg, want van competitie spelen tegen betere tegenstanders word je juist beter. Matthias is al iets verder en verzamelde voor zijn team 2 punten: hij won van Gerben en Gerco. Hierdoor werd de einduitslag bepaald op 8-2 voor team 7. Team 7 gaat aankomende zaterdag voor het eerst een uitwedstrijd spelen tegen Tafeltennis Zwolle 14. Team 8 - dat op papier uit speelde tegen Kampenion 7 - mag aankomende zaterdag 'voor het eerst' thuis spelen. Het treft dan Torenstad 6 uit Zutphen. 

Tot slot
Onderstaand zes links naar zes te downloaden schema's van de jeugdteams van Kampenion, inclusief de stand. Voor alle wedstrijden van alle teams van Kampenion de komende speelweek: zie links onderaan de voorpagina.

Downloadbare wedstrijdschema's:
Team 1: Landelijk B, poule D Team 5: 5e klasse, poule A
Team 2: Hoofdklasse, poule B Team 6: 5e klasse, poule B
Team 3: 1e klasse, poule A Team 7/8: wp-klasse, poule C
Team 4: 4e klasse, poule A

Ralph Trip
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar